Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nálam is Tailscale üzemel, nem a HA-hoz, egy másik VM-et érek el vele.
Cloudflare tunnel és egyéb VPN megoldásokhoz képest sokkal egyszerűbb beüzemelni. Gyakorlatilag ez a Wireguard telepítés és konfigolás egy lépésben.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
daninet
veterán
Nem tudnám bemutatni ezeket a kész rendszereket több okból, illetve ugyan ezen okokból soha nem is vennék ilyet:
Nagyon drágák és a legtöbb ember max 1 félét épít be ilyenből. Ha tele vagy és többször építkezel max kettőt de ha már van egy házad az újba miért építenél be más rendszert, hogy más appod legyen?
Mivel mindenki aki ezekkel rendelkezik egy félével találkozik nincs objektivitás, teljesen 1 dimenziós az ezekről alkotott vélemény
A gyártó csak a saját szekerét fogja tolni, tőlük objektív véleményt nem kapsz, övék a legjobb (persze )
Szinte biztosra veszem, hogy az összes ilyen rendszer valami meglévő dologra épít (pl zigbee vagy zwave, vezetékes megoldásnál modbus) így mégjobban megkérdőjelezhető, hogy pontosan mi kerül rajtuk ennyibe.Van létjogosultságuk, nem mindenki akar ezzel foglalkozni. De ha már annyi energiát beleraksz, hogy elolvasd ez mi és megmondod a villanyszerelődnek, hogy rakjon má' minden kapcsoló mögé egy shelly relét kb ugyanott vagy. Mondjuk tized árból.
Ignorancia adónak hívom az ilyet. Én is fizetek ilyen adót, például az autómban az olajat nem én cserélem. Pedig biztos vagyok benne, hogy baromi egyszerű dolog és legalább 30 videó van youtubon ami elmondja pontosan hogy kell. De egyszerűen nem akarom és kész. Inkább fizetek.
Nincs ezzel gond. Ez a cikk nem ezeknek az embereknek szólMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
ViZion
félisten
Meg az a jó, hogy nem kell 100 felé kattintgatni.
Nekem van fent Casa OS is, ami dockereket kezel, meg kb. mindent. Grafana itt volt, nyűgös volt, nem lehetett egyszer csak se beállítást menteni, se semmit. HA-val összekapcsolódott, de nem volt boldog. Ugyan ez a Grafana tökéletes a HA-ba telepítve. Akkor kezdtem el agyalni, hogy a plex, samba, duplicati, tailscale, stb. dockereket is áttehetném HA alá... Egyelőre nem vagyok ennyire bátor/botor...
Az tény, h ha valamit HA-val akarunk használni, akkor az ottani bővítményekkel nagyobb a siker valószínűsége.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
buherton
őstag
Nem dolgoztam a Matteren. Annyi biztos, hogy még új a protokoll és az implementáció, ezért természetszerűen bugos és sérülékeny. No, meg ugyanúgy a Cluster Libraryt használja, mint a Zigbee, de ez csak FYI.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest