Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Csak úgy... ki kellett írnom magamból...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Home Assistant-tel, amely egy tipikus Open-Source alkalmazás"
Csak ezt emelném ki. Ha itt arra gondolsz, h 5 percenként pingel kifelé, ha letiltod, akkor próbálja megkerülni... és nem lehet állítani, ha belenyúlsz kód szinten (próbálták), akkor az már egy "törött" konfig lesz, semmit nem fog frissíteni.
Volt valahol ez részletezve, h valamiért rosszul van megírva ez a rész, de a megoldási javaslatokat sorozatban kukázták a fejlesztők. Tehát valószínűleg nem csak ping kérést küld haza...
De a pluginok is megérnek egy misét. Grafana folyamatosan jelent kifelé. És ha blokkolom valahol, akkor 10 perc után már megint. Nem szabvány portokat használ, nem küzdök vele és nem rakom tele a tűzfalamat szabályokkal, de a DNS szerveremet se spammelje, inkább kikapcsoltam. Victoria metrics az adatokat tartja, amikor kell, elindítom, képernyőképek és kész. -
Próbáltam letiltani a netről, mert a HA (is) flood-ol, de akkor meg hisztizik, h nincs net, nem frissít. Akkor működött, amikor a tűzfalban az opnsense-re irányítottam.
Ha csak egy ping kérést küld, akkor forwardolva egy helyi VM-nek az megfelelhet?
vlan is jó lenne, de a switchem nem kezeli, ennyi. -
Ha jól gondolom szükségem van HUB-ra és hőmérő eszközökre, amik a HUB-hoz csatlakoznak. és Van olyan hőmérő eszköz, amihez nem kell hub?
Nem feltétlenül kell hub, vannak wifis eszközök is, akkor elég, ha van wifi lefedettség.Mi a különbség a wifi-s és Zigbee-s eszközök között?
Cikk is említi, más protokoll, kicsit más felhasználás. -
-
-
Ez hcl-nek ment gondolom.
Beszéltük már, h nálam Proxmox van, ott 3 VM: HAOS, Opnsense, Casa OS. Voltak mások is, jöttek-mentek, ezek a fixek. Nem tervezem a Casa OS és a HAOS összevonását, de csábító kicsit, a kísérletezés miatt is. De mivel Casa OS-en minden be van konfigolva, lustaságilag is esélytelen, h átpakoljam
Fele beállításra nem is emlékszem, működnek, kész. De meg is lehetne fordítani a dolgot, Casa OS is kínálgatja a HA-t telepítésre... kpityu2: azért én szeretem ezeket házon belül tartani, amennyire lehet. Ha napi szinten desktopként is használja az ember, akkor ott emelkedik az elbaCCása esélye, szerintem.
-
Meg az a jó, hogy nem kell 100 felé kattintgatni.
Nekem van fent Casa OS is, ami dockereket kezel, meg kb. mindent. Grafana itt volt, nyűgös volt, nem lehetett egyszer csak se beállítást menteni, se semmit. HA-val összekapcsolódott, de nem volt boldog. Ugyan ez a Grafana tökéletes a HA-ba telepítve. Akkor kezdtem el agyalni, hogy a plex, samba, duplicati, tailscale, stb. dockereket is áttehetném HA alá... Egyelőre nem vagyok ennyire bátor/botor...
Az tény, h ha valamit HA-val akarunk használni, akkor az ottani bővítményekkel nagyobb a siker valószínűsége.
-
-
-
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jogos, kb. én is így látom, hogy kicsit időrablás, kicsit szórakozás, kicsit kényelem, kicsit spórolás. Azért jó érzés, h a saját bizbaCCom működik, vezérli a fűtés keringetést, nézi a hőfokokat, közben látom a nagyobb gépek fogyasztását, stb.
Jah, Spóroljunk, mindegy, h mibe kerül...
gyerekszoba kapott 8k Ft-os okos villanykapcsolót, mert néha felkapcsolva maradt.
De nálam pl. a bejövő 3 fázis is elég szűk, így azt is kapcsolgatja (sütésnél a bojlerek, szárítógép kikapcsol, stb.)tDr1v3r: ezt simán tudja, sőt. Nálam van, h nem a HA-t indítom telefonon, hanem a felhős appot (amolyan hibrid-összvér rendszerem van), ott kapcsolok vmit be, HA-ban megjelenik. Asszony a konyhában egy régi Android tableten kapcsolgat, gyerekek nem kapcsolgatják.
-
ESPHome nagyszerű, de eddig minden frissítésnél volt valami bánata és mintha hagyná sleep-be menni a cuccot, pedig nem kellene. Local Tuya is működik, de pátyolgatni kell néha (új local kódot kapnak resetnél az eszközök). Amivel gondtalanul lehet élni az a Shelly. Drágább, de már értem, h miért.
Ehh, találtam leírást, szerintem a port volt rossz. Este tesztelés...
-
Csak átfutottam, huhh... sok minden benne van.

Gratula a cikkhez, sokunkak hasznos lesz.
Mélyvíz is jöhetne, most adatbázissal (külső, nem a beépített influxdb) gyakorlok, egyelőre fogalmam sincs mi történik, próbálom áterőszakolni az adatokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
dual monitor kell Neked
Fele beállításra nem is emlékszem, működnek, kész. De meg is lehetne fordítani a dolgot, Casa OS is kínálgatja a HA-t telepítésre...