Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
ESPHome nagyszerű, de eddig minden frissítésnél volt valami bánata és mintha hagyná sleep-be menni a cuccot, pedig nem kellene. Local Tuya is működik, de pátyolgatni kell néha (új local kódot kapnak resetnél az eszközök). Amivel gondtalanul lehet élni az a Shelly. Drágább, de már értem, h miért.
Ehh, találtam leírást, szerintem a port volt rossz. Este tesztelés...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kpityu2
őstag
Úgy látom az okosotthonos FB csoportban már meg is reklamálták, hogy a fizetős rendszerekkel mostohán bánsz a cikkben. Mondjuk nem értem, mert valakinek fussa, hogy kulcsrakészen vegyen egy ilyen rendszert, az nem Logout cikket fog olvasni.
Igazából én azt látom, hogy ez még nem kiforrott dolog. Vagy veszel egy fizetős rendszert és reménykedsz, hogy 5 év múlva nem tűnik el a cég és ott állsz egy senki által nem ismert valamivel, vagy nekiállsz magad barkácsolni.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
bteebi
veterán
Most még pár napig - max. némi felárért - "büntetlenül" tudunk kanócot vinni, mert most újítunk fel. Egyelőre csak annyi még, hogy mindenhol mélyített dobozok vannak. Konnektorok pl. majdnem minden falon lesznek, többnyire több is.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ViZion
félisten
Ez hcl-nek ment gondolom.
Beszéltük már, h nálam Proxmox van, ott 3 VM: HAOS, Opnsense, Casa OS. Voltak mások is, jöttek-mentek, ezek a fixek. Nem tervezem a Casa OS és a HAOS összevonását, de csábító kicsit, a kísérletezés miatt is. De mivel Casa OS-en minden be van konfigolva, lustaságilag is esélytelen, h átpakoljam Fele beállításra nem is emlékszem, működnek, kész. De meg is lehetne fordítani a dolgot, Casa OS is kínálgatja a HA-t telepítésre...kpityu2: azért én szeretem ezeket házon belül tartani, amennyire lehet. Ha napi szinten desktopként is használja az ember, akkor ott emelkedik az elbaCCása esélye, szerintem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
jah, azt hittem az rpi+usb HDD-re.
hcl, azé' nem nézel filmeket, mert itt vagy egész nap. dual monitor kell Neked
-
buherton
őstag
Nem fogok hazudni, nem tudom. Azért a 9 hónap nem volt sok és "csak" Zigbee/BLE vonalon mozogtam, de abból is inkább a Zigbee.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Victoryus94
őstag
hihi... köszi.
Első körben azt próbálom megtalálni milyen kezdeti megoldás/ökoszisztéma lehet ideális, ahhoz milyen igények vannak... meg nyilván pörög a lakáskeresés...
Viszont ha jönnek kábelezni, akkor már hasznos infó ha nagyobb dugalj kell, meg kelleni fog a "nulla" is a kapcsolókhoz.
Egy dologban biztos vagyok: Nem szeretném hogy az eszközök 200 különböző cloud-ba másszanak fel, azt szeretném ha mindent tudnék belső hálón, net nélkül is vezérelni.Ugye jól sejtem, hogy ezzel megoldható az, hogy a "buta LED"-et bekötöm a relére, és kapcsolgatja, az okos LED-nél pedig nem relézek, csak wireless kapcsolgatja pl a Xiaomi lámpát?
https://sonoff.tech/product/smart-wall-switches/m5/ -
vamzi
senior tag
Köszönöm, fel is tettem egy laptopra. Frankón üzemel is, a fél házat már hozzáadtam (nem is gondoltam, hogy ennyi minden HA kompatiilis ). Viszont tök érdekes, hogy csak arról a gépről érem el, amelyiken futtatom a VirtualBox-ot. Sem a telefono alkalmazással nem tudok hozzá csatlakozni (adtam jogosultságot a helyi hálózatokhoz és próbáltam konkrét ip címmel is) és más eszköz böngészőjéből sem. Egy egyszerű telekomos wifis router mögött van a hálózat, a Virtualboxot egy W10 pro-n futtatom, a telefon pedig egy iPhone.
Mi lehet az oka, hogy csak arról a gépről tudok csatlakozni, ahol hostolom a szervert?
-
nutfile
aktív tag
köszi, azért az ilyen egyszerű megoldásra én is rájöttem volna, de opengarage egyrészt wifis, másrészt az sem megy homey bridge-en, csak pro-n .
sonoff is csak pro-n megy és egyáltalán nem kisebb, mint a shelly plus széria.
Qubino 1D-t nem garázsra írtad, de lehet, hogy végül az lesz a megoldás arra. (azért még alaposabban utána kell néznem) -
promnet
újonc
Jó az unraid, nekem is van egy 6 lemezes licenszem, viszont engem azzal húzott fel, hogy ha leált (szünetmentes nem birja sokáig ugye) akkor olyankor nem indul el teljesen és vár hogy inditsam el kézzel az arrayt. Hiába adnak aldomaint hogy elérjem kivülröl is, de azért na.
Egyedi webfejlesztéssel, kreatív projektek megvalósításával és humoros online megoldásokkal foglalkozom. Célom, hogy innovatív és szórakoztató élményeket nyújtsak, legyen szó weboldalakról, hosztingról vagy egyedi alkalmazásokról.
-
Halihólaci
tag
Nagyon jó cikk!
Nekem is régi IKEA zigbee-s van, most már nagyon semmi sem megy rajta... Csak zene vezérlésre (IKEA-Sonos) megy, meg pár lámpa. Ha megveszem a közel 30000Ft-os uj HUB-ot tölük akkor javulhat, jobb lehet, és persze nyerek vele pár évet? Mint hangrendszer nagyon jó, tekerős ki-bekapcsoló-hangerő szabályzó, és gyorsgombok, a párom nem szereti a telefont nyomkodni. Három helységben szinkronban zene, amúgy imádjuk.
Az alsó szinten Denon-HEOS van, ezek létezhet hogy szinkronizálhatóak egymással?
Nagyon köszönöm, ha valaki tud ezekre választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Java programozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OpenMediaVault
- Jövedelem
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest