Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Igen, ügyes dolog. Nekem van egy Asrock mini-ITX linuxos passzív PC és azon dockerben mindenféle szerver amíg rájuk nem unok. HA, Nextcloud, stb. Simán elérem máshonnal, akár mobiltelefonról is és a route sokkal könnyebben beállítható volt mint a ZeroTiernél. A webes dashboard azonnal jelezte, hogy subnet van az adott eszközön, akarom-e aktiválni.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
sunavlys
senior tag
Persze, wifisek (nem zigbee-sek).
Van egy Tcom-os Huawei router az alsó szinten és egy Tplink 841-es AP a felsőn. 2x100 m2. Szerintem túl nagy a ház ezért gondolom, hogy talán zigbee jobb lenne. Da amikor kezdtem építeni (2020-ban) akkor még nem is hallottam zigbee-ről. Idegen volt nekem a dolog.
[ Szerkesztve ]
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
bteebi
veterán
És #55 és #56: köszi.
A kommentjeitek alapján még nem igazán nyűgöz le a zigbee, bár nyilván értem, hogy vannak előnyei. A mesh az egy jó dolog benne, de ahová okosbármit tennék, ott gyakorlatilag fixen lesz majd mesh wifi (kivéve talán a kert).
A rendszer fogyasztása... nyilván szempont, de nem nagyon. Persze jó lenne tudni a különbségeket, mert nem mindegy. Ha itt havi szinten pár száz forintról, esetleg egy-két ezresről beszélünk (bár inkább egy), akkor az nem tervezési szempont. Inkább a megbízhatóság ÉS a kényelem érdekel. Vagyis ha beüzemelem, akkor biztosan működjön, ne kelljen vele sokat szarakodni, vagy ha valamiért mókolni kell vele, akkor lehetőleg az is legyen viszonylag egyszerű.
Az elemes cuccokat amúgy alapvetően kerülném, persze nem feltétlenül ördögtől való.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
kpityu2
őstag
Igen, nagyjábol erre jutott a blog szerzője is. Az OS összerakói rendesen megcsinálják a kapcsolatokat a parameterátadást, a jogosultságkezelést amit egy érdeklődő amatőrnek úgy kell összeguglizni. Csak az embernek megis piszkálja a csőret, hogy ha már amúgy is fut egy linux böngészésére, fájl és média megosztásra, akkor ne kelljen meg egy gépet beállítani És a .HAOS azért nem ad olyan desktopot mint egy linux. Bár lehet, hogy érdemes lenne ebbe az irányba próbálkozni. Van docker desktop linux is Webtop néven, talán be lehetne húzni a HAOS alá.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
daninet
veterán
Nekem Unraid média szerverem van (egy 6-7 éves i5-ös fekvő házas HP workstation amibe beleraktam annyi vinyót amennyit a ház elbirt), kb 50ezer forintba volt a 32Gb rammal együtt, itt aprón találtam. Aztán még egy 100as elment vinyókra, de ez már a változó része a költségnek, kinek mennyi kell bele, van-e már otthon stb.
Ha azt nézem, hogy egy rbpi 4 most 30k körül van szerintem és arra még ráadásul tiszta nyűg nagyobb tárhelyet varázsolni szerintem teljesen felejtős a vonal ha médiaszervert is akarsz.
Most 24 docker konténer fut nekem és 2 VM (win10 és HAOS), így kajál be 22Gb körüli ramot. Unraid alatt piszok egyszerű a dokerezés, a hálózat kezelés VLAN-okkal, média kezelés, cron job futtatás. Nem kell terminálozni.
Szerintem meg van mindennek a helye, HA nagyon jó arra ami, de nem hiszem, hogy médiaszervernek vagy NAS-nak a legjobb választás.
Ha ennyi mindenre lenne szükséged lehet érdemes egyet hátralépni és átgondolni, hogy mi lenne ha HA is csak egy futó szolgáltatás lenne, nem pedig mindent kiszolgáló médiaszerver.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Nem, az neked ment Én nem írtam ilyesmiről.
Viszont ez akkor jó, amit Daninet írt, amikor amúgy is mennie kell mindennek.
Nekem a gépek nagy része ki van kapcsolva (NAS, virtuálhost) és akkor megy, amikor kell (WOL van, bárhonnan ). A home szerver megy, meg asszony letöltőgépe. Ezekre jó egy Raspi.
Médiaszerver? Minek az nekem, ezer évente nézek filmet, pláne ami nem online.Mutogatni való hater díszpinty
-
daninet
veterán
-
-
Candy
tag
Én elsődlegesen arra gondoltam, hogy azért szeret meghalni, illetve random hibázni, meg olyan dolgokért ugatni, amikkel nem lehet mit tenni, illetve a guide-ok általában olyanok, hogy háromból esetleg össze tudod rakni, amit be szeretnél állítani, ha a közepesnél jobban értesz hozzá, de miután föltetted a 2343453456 plugint, jó eséllyel minden össze fog akadni mindennel és lehet az egészet újrarakni. Egyébként tök jó, hogy ingyen van, illetve a dev community tud azért gyorsan alkotni (a múltkori Sonoff API key-es szenvedés kábé egy nap alatt megoldódott), csak azért néha erősen szenvedős (mondjuk ez elég sok esetben az idióta eszközgyártók miatt van).
Egyébként most nézegettem a PIHolet és a második legtöbbet forgalmazó kliens a HASS volt. (mondjuk az első meg a torrentes VM, ami valahol érthető, hiszen meg 0-24)
Ewelinket még nem kifejezetten használtam, de kíváncsi vagyok, hogy ott mennyire lehet automatizációt csinálni.
wunderbike.postr.hu
-
promnet
újonc
Na ezt jó látni, hogy nem csak én használom ezt a kombót
Bár a legszebb az lenne, ha nem lenne méregdrága az UDM és az szürné a hálózati forgalmat, és lenne VPN kiszolgáló is egyben. Úgy nem függnék semmilyen harmadik féltöl.Egyedi webfejlesztéssel, kreatív projektek megvalósításával és humoros online megoldásokkal foglalkozom. Célom, hogy innovatív és szórakoztató élményeket nyújtsak, legyen szó weboldalakról, hosztingról vagy egyedi alkalmazásokról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mozilla Firefox
- Apple asztali gépek
- Metal topik
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest