Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokabi
tag
válasz
mg1992mg #3999 üzenetére
Szia, kösz a választ. Ma megnéztem kettőt is, feketét és fehéret. A világos váz jobban megmutatja a készülék formáját és még feketébbnek tűnik a kijelző mellette. A fekete is jól néz ki, de már annyi sötét készülékem volt... Azonkívül, ha mégis hiányozna, akkor veszek rá egy fekete hátlapot. Láttam egy Icont a guglin ilyen színösszeállításban és az is tetszett.
-
BobTail
őstag
Nem jön, és (#3994) Qukac, ezt az infót twitteren mondta a PureView atyja, Juha Alakarhu.
-
ryori
senior tag
új színek jönnek?Lumia 935?
-
Qukac
tag
Bobtail, hallottál valami olyat esetleg, hogy a kamera videóüzemmódban videózás közbeni állítható fókuszt kapna? Jól jönne nekem most kezdtem tesztelgetni a videós lehetőségeit és ezt hiányoltam belőle, meg valamiért alacsonyabb fénynél kicsit zajosodik a kép.
-
csokabi
tag
Sokan írtatok, hogy a gombok nincsenek egy magasságban. Az előbb néztem egy készüléket a media marktban és valóban van különbség. A hangerő és bekapcs. gomb ugyanannyira áll ki a házból, míg a kameráé megközelítőleg kétszer annyira. Gondolom a kettős funkció miatt volt erre szükség.
-
Seangaijin
senior tag
válasz
eladogeppc #3989 üzenetére
Már a Lumia 625-ön se torzított semmi semmit ha beállítgattad a herzeket a kameránál.
-
eladogeppc
veterán
Helyesbítés a cikkel kapcsolatban:
- Video rögzítés nem CSAK stereo, hanem akár Dolby Digital 5.1 pluszban is !!
"You can record Dolby Digital Plus 5.1 multichannel audio for your videos. You can also change other audio recording settings to suit different recording conditions.
This feature is supported by: Nokia Lumia 930 / 1520."SZERK:
- Még 1 dolog: Az első olyan telefonom, amivel disco-ban, vagy akár koncerten tudok úgy felvenni, hogy nem torzít a hang, pedig a mélynyomók azért odavágtak neki rendesen. Youtube-ra lassan felrakom, hogy lássátok a csodát !
-
keyol
aktív tag
Én még csak pár napja használom a 930at,de megdöbentet,hogy ugyanolyan kényelemmel nehézségek nélkül használom mint a pl i5s-em.Egy dolog ami fura,hogy elég nagy ,de nem zavaró :-)
-
HKorn
veterán
Jó lett, én is 925-ről váltottam, engem megdöbbentett a 930 gyorsasága 925-höz képest, pedig az se volt egy lassú készülék.
Amúgy én összehasonlítottam minden képességét a 925-höz viszonyítva és mindenben jobb lett a 930 sztem, de főleg a fotózás és a sebesség terén észlelhető a legnagyobb előrelépés. -
Zsolto
őstag
Na, visszaadtam a próbára nálam járt 930-ast, és írtam róla pár sort.
Azért linkeltem be, hátha lesz, aki érdekesnek találja
-
eladogeppc
veterán
válasz
Kavinton75 #3983 üzenetére
Na vettél Nokia-t ?
-
Kavinton75
senior tag
Ha esetleg utána olvasnál, akkor én a kijelző memóriájáról írtam, aminek semmi köze a rendszer vagy GPU memóriához.
Egy kis idézet, mai lehet magyarul is megvan valahol:
"the 930 uses AMOLED technology that does not allow the glance screen to work. Nokia explained that the right type of technology with proper display memory would have increased the price of the smartphone." -
jengab
tag
válasz
Integrale #3975 üzenetére
Mindkét helyen a glance screen hiányát magyarázzák ezzel. Mellesleg egy elég fölösleges feature. Nem túl nagy dolog megnyomni a bekapcsoló gombot, meg aztán megint, és a WP8.1 amúgy is kirajzolja ezeket olyankor, de ez már más kérdés.
De én főképp erre mondtam, hogy azért meglepő lenne, ha nem lenne elég a memória: "Olyan lassú a reakció ideje, hogy az már bántó.". Azért egy kis menüben mászkálás nem olyan hatalmas grafikus teljesítmény, hogy ahhoz valami egetrengető mennyiségű memória kéne. Még ha hibás is valami az biztosan nem a kijelző memóriája. Ebből kb. akármennyit tesznek bele az szinte biztosan elég hozzá.
Elolvastam a kérdést, de abból sokkal inkább egy olyan akkumlátorra gondoltam volna, amivel az egyébként nem vezeték nélkül tölthető telefonok is vezeték nélkül tölthetőek lesznek, mert más típusokhoz ilyen is van.
-
zakoss
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 930on lévő jobb oldali gombok közűl a két szélső benyomása, megnyomasa masszívabb mint a középső kepernyozar gomja. Másnak is ilyen ez a gomb hogy egy kicsit lötyög, direkt ilyen a gomb?
-
jengab
tag
válasz
Eeshtvaan #3964 üzenetére
Ehhez a telefonhoz erre nincs szükség/beépítése instant gari vesztés. Nem cserélhető az akkumlátor, így csak szervíz csinálhat neked vele bármit. De a benne lévő hátlap alapból vezetéknélküli töltésre képes, így nem kell egy vezeték nélküli töltőn kívül semmit venni ahhoz, hogy működjön ez a funkció.
-
-
jengab
tag
válasz
Kavinton75 #3958 üzenetére
"lehet, hogy a lassú képfrissítés a memória hiánya miatt is van." Olvastam én is, hogy a képernyőről, meg annak a lassúságáról volt szó. Na de gondolom ebben a telefonban se külön a grafikus chipnek van memóriája, sőt felteszem maga a grafikus chip is integrálva van a processzorba. Egy szóval mégis csak abból a bizonyos 2 gigából veszi le a grafikus chip, ami neki kell. De azért még egészen kevés memóriával is durva lenne, ha a menü amiatt akadna. Nem valami durva 3D-s animáció ez, hogy annyi hely kéne hozzá.
-
jengab
tag
válasz
Jeanne d'Arc #3927 üzenetére
Senki egy szóval nem mondta, hogy nincs iStorehoz feltöltő kártya, csak egy megoldást szeretett volna adni a problémádra, hogy azért nem vásárolsz WP-n, mert nem fogadja el a bankkártyádat. Mellesleg arról se beszélt senki, hogy szar lenne az iStore, vagy hogy milyen jó lenne a Windows Store.
-
SOAD19
addikt
Múltkor nekem is melóban volt olyan, hogy el kellett vinnem kocsival árut egy másik, távolabbi településre, és használnom kellett a navigációt. A telefonom (1020) nem volt feltöltve teljesen, és f*stam is, hogy nem fogja kibírni az utat, így azt csináltam, hogy időközönként bekapcsoltam, megnéztem, hogy merre kell mennem, aztán kikapcsoltam, aztán így ment, és értem el a célom. Azóta mindig ott van a táskámban egy olcsó (1k-s) vészakksi.
-
Eeshtvaan
tag
Közben rájöttem, hogy rosszul tettem fel a kérdést.
Engem a vezetékes, USB-s töltőakku érdekelne.
A Qi töltővel kapcsolatban mindkettőtökkel egyetértek. -
Eeshtvaan
tag
Egyébként van köztetek olyan, aki használ ehhez a telefonhoz vezeték nélküli töltőakkut? Mostanság nagyon felkapottá vált, és kíváncsi lennék, van-e értelme beszerezni hozzá, és ha igen, érdekelne az általatok ajánlott márka és kapacitás.
-
Roshan
tag
Nekem 1 napot bir a telo max! folyamat megy telenor net, neha jatszok fel ora orat. fenykepezni nem szoktam, zenet se halgatok, nemtudom miert ilyen pocsek:S
-
-
jengab
tag
válasz
Kavinton75 #3524 üzenetére
Kevés memória?
Mennyit szeretnél egy telefonba? Nem hiszem el, hogy 2Gb memória nem elég egy szar kis képernyőnek, vagy ha így van, akkor ott a megjelenítő chip szar, de nem kicsit. Mellesleg telefon (nem tablet) kategóriában semmit nem ismerek se android, se iPhone telefonok között, amiben több, mint 2Gb lenne. Szóval elég nehéz azt mondani, hogy itt kevés a memória.
-
csokabi
tag
Köszönöm a válaszokat. Nem tervezek rá sem tokot, sem fóliát venni, ha ez a mobil lesz a befutó. Jelenleg egy 820-as lumiát nyúzok nagy megelégedéssel tok és fólia nélkül. Nem irodában dolgozok és nálam a telefon csak egy használati tárgy. Ennek ellenére csak egy karc van rajta és az sem munka közben került rá, hanem egy étterem kerthelyiségében. Kijelzővel lefelé tettem az asztalra és aztán odébb toltam. Poros volt az asztal és azonnal meghúzta.
Olvastam a hozzászólások között, hogy a böngészőben olykor átugrik az oldal szélére a lap. Ez nálam is jelen van az update 1 óta. Előtte nem volt ilyen gond vele. Attól sem kell szerintem pánikba esni, ha néha újraindul. Nálam is csinálja olykor. -
BiP
nagyúr
válasz
Eeshtvaan #3944 üzenetére
Töltés nélkül semennyit.
Ha feltöltöd, akkor kb. másfél nap normál használat mellett.Én itt néztem meg először.
Bár náluk csak a CR-201 vezetékmentes autós tartó van a listában.(#3946) Eeshtvaan: Persze, mert mindenkinek mást jelenti a normál használat, nehéz egzakt számot mondani rá. Játékkal, netezéssel pár óra alatt le lehet meríteni, de ha csak telefonálsz vele, semmi mást, 2 napot is kibír.
-
Eeshtvaan
tag
Akinek már van 930-asa: normál használat (értsd: extra videózás, extra fényképezés, extra netezés és játék nélkül) mellett mennyit bír ki a telefon töltés nélkül?
Illetve tudtok olyan oldalt, ahol a legtöbb 930-as tartozék megtalálható? Nekem elsősorban a navigációs (autós) kitek érdekesek, de bármi érdekel.Bocsánat, ha újra tettem fel már megválaszolt kérdést.
-
ryori
senior tag
válasz
initram6 #3942 üzenetére
Hát igen, annyira nem szabad alá adni, ha meg valami gubanc van akkor meg megy a hónapokig tartó szórakozás, ide viszik-oda viszik, aztán a végén még neked kell fizetni,
Nekem szerencsére még nem volt ilyenem, mert én soha nem vennék gsm boltból, de hallottam storykat. -
initram6
csendes tag
Jó hír azoknak, akik mostanában szeretnének vásárolni Lumia 930-ast, hogy a nem éppen alacsony árairól híres magyar Media Markt tegnap 149.000-re csökkentette az árat. Az Edigital kitart a 159.000-es ár mellett, remélem már nem sokáig. Az utcai GSM boltokban általában 125.000 körül vannak az árak, "véletlenül" pont az ÁFA összegével olcsóbbak. Lehet ott is vásárolni, de a hivatalos Nokia szerviz azt mondta nekem, hogy az ott vásárolt telefonokra gyári garancia (értsd: márkaszervizes) a legtöbb esetben nincs, mert a Nokia garanciajegyre ezek a cégek a saját bélyegzőjüket teszik, holott az eredeti értékesítő cég illetve eredethely jellemzően olasz, német, kínai, stb. Nekem a +25.000 megéri azt, hogy a garanciával kapcsolatban nyugodtan alszom, de másnak ez talán nem ennyire fontos.
-
Leha
csendes tag
+1 a Nillkin Super Frosted-hez. Ma vettem, feketét a feketére, szuper a fogása, teljesen elmúlt a "jaj, csak ki ne csússzon a kezemből" feeling. Adnak hozzá fóliát is, az is rendben van. Eredetileg én is gyári zöldet akartam (jaj, az a zöld de szép, ha már a teló nem lehetett az, akkor legalább a tok
), de kicsit drága, és engem nem győzött meg a rögzítés nélküli flip, úgyhogy ezt vettem. Nem bántam meg
-
ryori
senior tag
Lumia 930 VS Lumia 1520 - mit gondoltok?
-
Seangaijin
senior tag
Nillkin Super frosted van nekem és marha jó. Gyári flipes tok nekem nem jön be és baromira drága. Nillkin csomagol fóliát is a tok mellé.
-
tkulin
csendes tag
Sziasztok. Mától én is egy Lumia 930 boldog tulaja vagyok. A kérdésem: Ki milyen tokot hasznal a telefonjahoz? Tudnatok ajánlani valamit, hol érdemes venni? Illetve tok nelkul mennyire karcolodik a készülék?
Egyébként eddig nagyon bejövős a WP, elegem volt már az Androidbol. Eddig minden előzetes varakozasomat igazolja a mobil.
-
xxSanchez
őstag
Az előbb megérdeklődtem a Nokia Chat-en, hogy tudnának-e adni egy fülhallgatót a telefonhoz, mert a dobozban nem volt, de sajnos csak UK-n belüli embereknek tudnak küldeni. Azt ajánlották, hogy vegyem fel a kapcsolatot egy itteni Nokia ponttal. Hétfőn majd megpróbálom, hátha sikerrel járok.
-
SharpSA
veterán
válasz
Ilyet nem írtam, látom jól megy a szöveg kiforgatása.
-
Kavinton75
senior tag
válasz
Elhisszük
de lehet csak segíteni akart.
Nézd el neki.De akkor miért kell WP-s telefont venni?
Ott a tuti kicsit túlárazott szifon és ahhoz minden ingyen van.
Hisz a telefon árában benne van minden program és szolgáltatás ára.Én anno ott is és Androidon is, na meg persze itt is vettem appot.
-
-
csokabi
tag
Hali!
Nálam is szóba került ez a mobil, mint lehetőség. Kérdésem, hogy akiknek fekete van azok tapasztaltak-e kopást vagy karcosodást a fémvázon?
-
TomPack
őstag
válasz
Jeanne d'Arc #3888 üzenetére
Töltsd fel magad Microsoft ponttal, ha nincs bankkártyád! MM-ban, konzolboltokban kapni feltöltőkártyát! 2990Ft a legkisebb, abból egy pár app kijön, vagy levásárlod Xbox-on, asztali 8.1-en!
-
XZoli
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #3919 üzenetére
-
XZoli
aktív tag
leírna nekem valaki a t-mobilos APN beállítást LTE hálózathoz
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
attila199207 #3914 üzenetére
Én is Xperia P-ről váltok, hétfőn megyek a telóért
Kicsit sok volt már a droidból és a p-ből is -
Integrale
veterán
válasz
attila199207 #3914 üzenetére
Beállítások\ hálózat+sim és alul internet APN szerkesztése
-
attila199207
tag
Sziasztok xperia p ről válltottam. Szavakkal nem lehet leírni a változást, azonban a telenor APN-t nem találom. Hol tudom beállítani?
-
Leha
csendes tag
most a Nokia CK-7W autós kihangosítóval nem tudom pároztatni, tartozékként ismeri csak fel, és kód kérése nélkül sikertelen csatlakozást ír ki... iPhone és Lumia 610 simán felment rá. reseteltem a kihangosítót, de ugyanaz... telefont is újra fogom indítani, az nem jutott eszembe, de attól tartok nem fogja megoldani a problémát, pedig ez nekem létfontosságú sajnos... valaki valamilyen ötlet? neten csak ezt az egy megoldást találtam eddig (a kihangosító resetjét, Lumia 710 esetében működött is annak a felhasználónak)...
-
david335
tag
Baratnom telefonjanak elso kamera problemaja van. Minden foto utan tobb programot kiprobalva lefagyast tapasztalt. Jart meg valaki igy? esetleg tudtok valami megoldast ra?
koszi elore is -
Nowhere
tag
Hu de jo hogy előkerült ez a Facebook téma most. Hadd kérdeztem meg mar, es légyszi nezzetek el a lama kerdest, de appokat hogy lehet frissíteni? Van ez a szoftverfrissito cucc ott meg egyszer volt updatem de az gondolom csak a wp-re jo. Ha van egy tucat alkalmazasom honnan lehet megtudni hogy az friss? Bocs tenyleg es kosz!
-
Leha
csendes tag
válasz
Integrale #3900 üzenetére
nem, magában a posztban nem jelenítette meg a linket.
(#3902) Seangaijin
v5.3-at használok. automatikus frissítések be vannak kapcsolva, akkor az normális hogy az Áruházon belül nem találom a frissítéseket? egyébként az életlenség a képekre vonatkozott, tehát amikor chatelek mondjuk valakivel Messenger-ben, akkor a profilképe elég sötét és életlen. Betűk kristálytiszták
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- Gumi és felni topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rendszergazda topic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Milyen SSD-t vegyek?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nyaralás topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest