Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- macOS PC-re Összefoglaló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthu
aktív tag
Sziasztok! Tapasztaltam néhány anomáliát, amit most megosztanék veletek. Ha jó ideje nem nyúltam már a telefonhoz, hiába kopogtatom, nem hajlandó feléledni. (igen, be van kapcsolva a koppintásos ébresztés.) Ami furcsa még nekem, ha a Facebook appon belül pörgetem az idővonalat, sokszor kattintásnak veszi és megnyitja az ujjam alatt levő posztot. Ez elég idegesítő tud lenni. A legdurvább ami zavar, hogy mennyire válogatós a töltőkre. Az iPad 12 wattos adapterével tök lassan tölt. Sima iPhone töltővel már jobb, de ott volt olyan, hogy fél óra alatt 3%ot töltött. Kihúztam, bedugtam utána jó lett. Amikor töltőt csatlakoztatok, marha lassan érzékeli. A gépem USB portjáról halál lassan tölt. Amikor meghajtom a telót, eszméletlenül felforrósodik. Arra is rájöttem, hogy sokkal jobban szeretem a TFT IPS kijelzőt, de azért ez sem rossz. Ezeket leszámítva jó kis teló, a kamera brutális. A szöveg javító nagyon jól működik benne
-
.LnB
titán
Rendeltem ilyet a telefonhoz: [link]
Ez ügyben kicsit szkeptikus vagyok. Nem néztem utána ebből milyen minőségűek az ilyen árú cuccok.
Kíváncsi leszek rá. Esetleg valakinek, valamilyen tapasztalat? -
Asperitat
csendes tag
válasz
Seangaijin #5161 üzenetére
Ezt most alá írom én is!
nem volt egy éves sem a 925-öm, és máris cseréltem a 930-ra.
Marha jól bírta a peches eséseket, nyomásokat, aztán egyszer csak kocsiból kiszállva kugrott a zsebemből és annyira rossz szörben esett, hogy szilánkosra tört az üveg.. Használható volt a teló csak zavaró volt az üveg szilánk az ujjbegybenAnnyit had kérdezzek, hogy a gyári időjárást használom, de láttam már valahol, hogy a zárolási képernyő egy saját fotó, és ennek a felső szakaszán ott van plusszban az időjárás adatok is.
Menyikkel vagy hogyan tudom ezt összehozni, mert még nem jöttem rá..Egyébként a 4G-re csak annyit, hogy Redesként én is próbálgattam, de semmi érdemleges változást nem tapasztaltam 3G-hez képest.
-
.LnB
titán
válasz
Kavinton75 #5192 üzenetére
Ez jó minőségű üveg fólia? Strapabíró?
-
tomboy0013
veterán
válasz
Burt1793 #5191 üzenetére
Ahogy Bip is írta előttem összehajtós, annyit még érdemes tudni róla, hogy nincsen mágnes benne ami megtartja az előlapot, bár én nem érzem nagy érvágásnak a dolgot csak gondoltam megemlítem
Belebújtatósat nem mertem venni, mert egyszer kb 1hónapig használtam olyat az Omniámnál és megszívtam vele. Volt benne egy olyan rész amivel ki lehetett húzni a tokból a telefont és annak a varrásos része úgy megnyomta a kijelzőt, hogy nyoma maradt. Nem összekarcolta mertha letörölgettem semmi sem látszott rajta, viszont ha kicsit ujjlenyomatos lett a kijelzőm akkor látszott egy jó nagy kopás nyom rajta. Egyébként tokot sem akartam venni a 930-ra mert gyűlölöm a tokokat, de ez a Nokiás nagyon megtetszett. Valószínűleg azért mert így kicsit hasonlít a 830-ra a hátulja ezzel a körkivágással ami nekem eléggé tetszik.
-
BiP
nagyúr
válasz
hroberto #5186 üzenetére
Nincs
, hiába állítom 4G-re, csak 3,5G-t lát H+, (gondolom a sim korlátozza).
De igazából mindegy, nekem aztán bőven elég a 7,5Mbit is, nem kell több.(#5191) Burt1793: Kihajtós. Kb. mint egy notesz/könyv fedlapja.
Magát a tokot (a hátsó részt) rá kell pattintani a telóra. -
Cruzolka
aktív tag
Most akadtam rá!
Ha támogatnátok szavazatotokkal a magyar nyelvű Cortana-t, itt megtehetitek:
[link] -
Kavinton75
senior tag
Ezért kell rá rakni Tempered Glass-t fólia helyett.
Olcsóbb, mint egy kijelző, iPhone-on is láttam már.
Amúgy a GG csak karcálló, de azt sem annyira, mint kellene. -
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #5190 üzenetére
Ez ilyen összehajtós tok? Tehát az előlapra kell hajtogatni a tokot vagy bebújtatós? Tényleg jól néz ki. Ma néztem tokokat a mediamarktban, az xxl méret a jó, sajna nem volt szép darab. Mondjuk csak azért mentem, hogy csekkoljam a méretet. 😊
-
Cruzolka
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5185 üzenetére
Üdv
Tényleg jól néz ki
Elárulnád, hogy hol és mennyiért jutottál hozzá?(akár privátban is)
Nem zavaró, ha telefonálásnál kihajtod? -
Cruzolka
aktív tag
.LnB nagy Thx
Átálltam 4G-re
Ha frissül egy alkalmazás azt jelzi a készülékem, de hol találom azt az áruházban, hogy mi is frissült pontosan?
Ha rányomok a kapott értesítésre az az Áruházba navigál, és ennyi....LnB:Tényleg köszönöm!!!
-
.LnB
titán
válasz
ferensz #5173 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen. Nekem nem volt szempont a 4G. Nem is volt vele tapasztalatom. De mikor először tapasztaltam, hogy milyen, akkor kicsit leesett az állam. De érdekes mert fateromnak a Telenor-os telefonján nem láttam még 4G-t. Pedig szerintem az előfizetésében lehet mert most váltott csomagot is. (All-In M csomag azt hiszem)
-
Cruzolka
aktív tag
930-on hol tudom beállítani az adatkapcsolatot H+ról 3g-re?
Nem találom, vagy ez automatic -
Cruzolka
aktív tag
Valaki nem fotózta/videózta le esetleg egy L930-al a tegnap este a Tv-ben bemutatott Nyíregyházán héderező UFO-t. Legalább a minőség jó lett volna!!!
[link] -
DaveJr
őstag
Én kérek elnézést...nem tudtam hogy lehet tegezni a PH! kedvence rangúakat is
Nekem is esett le konyhában zsebből....mázlimra a cipőmre és csak onnan a kőre...tokon látszik a nyoma aztán kész. Nekem mázlim volt. De pl az órámat sikerül úgy leejteni, hogy rétegekre tört szét az üveg pedig már vagy 300szor leesett az elmúlt 10 évben. Elég volt neki az az egy rossz csillagállás.
-
BiP
nagyúr
"És általában maguktól nem esnek a telefonok "
Szerintem itt a fórumon nyugodtan tegezhetjük egymástNekem eddig mázlim volt vele. 2x repült el az autóban (a műszerfalra volt téve, egy erősebb kanyarnál beszállt az anyósülés alá), csak a fémkereten lett nyoma, a kijelzőnek semmi baja. Pedig ha a fém megnyomódott, nem kicsi ütést kaphatott.
-
Burt1793
veterán
válasz
Cruzolka #5157 üzenetére
Én a zedgével szedtem le az értesítő és a csengőhangot is, szerintem tök jó a minőségük (persze normális csengőhang csengőhangot, nem zenét, azt akkor megszerezném máshonnan).
(#5161) Seangaijin: Pontosan, ez az én titkom is, tok nélkül dobálom és 3 évig egy karc sem lesz rajta.
Amúgy jó nagy a kezem, nekem így tok nélkül nagyon kényelmes.
-
Seangaijin
senior tag
Ha pont olyan szögbe esik akkor olyan mindegy milyen magas nem magas. Peched volt és Ennyi. Én betonra ejtettem, a véletlen műve volt így a felső sarka egy picit le is van verve de nem vészes. Az meg Murphy törvénye h Minnél jobban vigyázol vmire annál hamarabb töröd össze.
-
Cruzolka
aktív tag
Üdv
Valaki tudna ajánlani egy jó Mp3 csengőhang letöltő programot...
a Zedge nem igazán vált be, gyenge a letöltött hangok(zenék) minősége -
Integrale
veterán
btudosnak repult, es tulelte az uveg. Ennek szerintem nincs koze a minoseghez.
Haverom ugy torte el a labat, hogy felugrott foci kozben egy fejeleshez kb 30-40 cm magasra, de amikor eltaknyolt motorral egy-ket karccal meguszta. Ebbol az kovetkezik, hogy o egy uvegcsontu srac?
-
Sztif
aktív tag
Nem hiszem el. Megint leesett és megint sérült az üeg. Komolyan fogy a türelmem a készülékkel kapcsolatban, milyen silány a minősége. Nem bír ki egy 20-30cm-es esést, ráadásul tokban volt. Bevallom szerintem nagy már a készülék, nem esik kézre. Ami még nagyon zavar a számomra fontos appok hiánya, illetve hogy sokat kiadnak,de használhatatlanok és nem érkezik rá frissítés. Szóval inkább visszanyargalnék az almához.
-
Endii
tag
Ha valaki kijelzőt szeretne cserélni.
[link] -
Burt1793
veterán
válasz
Integrale #5147 üzenetére
Nekem fényerő automatán van, kicsin, egy kicsivel alacsonyabb lett volna a fényerő, kipróbáltam, azt is. Mondták is többen, hogy milyen erősen világít automatán...
Az biztos, hogy 8tól 12ig ment a kijelző nagyrészt a pdf-fel, kisebb részt a 3G-n fb, net, utána egy kis szünet és utána újra egy óra netezés, aztán 2 óra zenehallgatás, nagyjából kikapcsolt kijelzővel. Aztán játszottam 15 percet az egyik játékkal, amit ajánlottatok, az egyik jó volt, a másikat töröltem. Most este a zedge nevű progival töltöttem le képeket csempe és zárolási háttérnek, ez sötét szobában volt, kb 30 perc, eléggé melegedett és 15%-ot merült...Ezt a programot nem szereti. Most egy órája 21%-on van, kicsit nyomogattam, max 5 percet. Add össze, ez már több, mint 6 óra kijelzőidő. A mac címet ma regisztráltam be, holnaptól wifizek.
Screen shotot hogy lehet csinálni?Rágoogleztam. -
cAby
tag
válasz
Kavinton75 #5106 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy tényleg meg kell szoknom, mert nem sok embert zavar... gondolom ezért nem töri magát az MS.
-
Burt1793
veterán
válasz
Integrale #5143 üzenetére
Simán ki kell ennyit bírnia, próbáld ki. Egy 280 oldalas pdf-et olvastam. Ha lenne valami app, ami kiírja a kijelzőhasználatot, az jó lenne.
Most 21%-on van, de már nagyon sokat nyomkodtam és még nem volt ma töltőn.
PDF olvasás közben nem volt se a wifi se a mobilnet bekapcsolva.
Mire használod, hogy 3 óra képernyőidőt bír? Nekem ha nincs meg mostanáig a 6+ óra, akkor 1 perc se.
-
Burt1793
veterán
Helló!
Elvileg van olyan készülék, aminek az üvege kilóg a telefon síkjából...
Nézd meg, hogy az oldalán lévő gombok mennyire mozognak.
Igazából úgy tűnik, hogy a nokiának sikerült egyedi telefonokat csinálni, minden telefon másban hibás minimálisan.Úgyis mondhatjuk, hogy nem nagyon jött össze a sorozatgyártás.
Igazából nagy rejtett hibája nem lehet, a lényeg, hogy legyen rá gari. -
reap3r
aktív tag
Sziasztok. Már nyár óta vágyok egy ilyen telefonra, és most úgy néz ki, hogy valakitől veszek egyet jó áron,de azt szeretném kérdezni, hogy mit nézzek meg rajta,ha tesztelem? Van-e valami szériahiba vagy valami a 930-nál, vagy van-e, ami szerintetek könnyen meghibásodhat? Előre is köszönöm!
-
Burt1793
veterán
válasz
Integrale #5128 üzenetére
Ezt tudja minden ilyen amoledes telefon (a fényerőn automatán volt, de egy közepesen világos teremben voltam, vagyis az őszi sötéthez képest világosban, a lámpák világítottak
), a tabletem (sajna most szervizben van) többet is bír talán, mondjuk abban nincs modem.
A facebook születésnapi értesítőket ki tudom kapcsolni valahogy?
Azt láttam, hogy a saját naptáram értesítéseit ki tudom lőni, igaz, azokat is csak egyesével...Nekem is belilul a képernyő nagyon alacsony fényerőn (kicsi alatt), de szerintem nem gáz. Ha nem mondtátok volna itt ,akkor nem bugként nézném.
A zenelejátszó bug viszont nagyon gáz.
-
jengab
tag
válasz
Kavinton75 #5106 üzenetére
Nem a kijelző hibája a lilásodás, hanem a szoftveré. Nem véletlen, hogy néhányan színkalibrálással el is tüntették. Mellesleg nekem automatikus a fényerő állítás, de nem vettem észre lilásodást.
-
jengab
tag
Nálam is ilyesmi történik, de csak 1-2 másodpercre szakad meg az adás kb. 10 percenként. De nincs előtte semmi recsegés, tök jó az adás, csak egyszer csak elhallgat. Úgy tűnt nekem, hogy valami hiba a háttérben futtatással lehet, mert ha egy ilyen halkulás közben fölébresztem a telefont azonnal megjavul. Tippre az ütemező túl alacsony prioritást ad a rádiónak. Mondjuk érdekes kérdés, hogy ugyanez 635ön miért nem jött elő. Pedig ott is WP8.1 van, igaz nagyon kicsit régebbi (ott még nem csoportosíthatóak a csempék pl.). Lehet, hogy ez az új verzió rossz csak?
-
csokabi
tag
Hali! Nem igazán értek az aksikhoz, csak felületesen tanultam róluk. Annyit viszont tudok, hogy a legtöbb aksi a lassú (csepp) töltést szereti, mivel így tudnak rendesen lefolyni bennük a töltés során végbemenő kémiai reakciók. Az a gyanúm, hogy alacsonyabb töltőárammal afféle "mély" töltésben lehet az aksit részesíteni. De ez csak az én magánvéleményem, mint írtam nem értek hozzá.
Túl tölteni illetve teljesen lemeríteni nem tudod normál használat mellett, elektronika óvja ilyenek ellen ezeket már.
A töltőm egy DT-910-es asztali töltő. Szép is, jó is és nagyon tud rajta érvényesülni a nokia glance screen. Többek között emiatt is várom meg a következő csúcsgépet. Persze egy pofátlanul kedvező akciós ár még változtathat ezen -
törölt tag
Sziasztok. Ma megjött az én 930-om is,így aktív olvasója,néha kérdezője leszek a topiknak.
Első tapasztalatok nagyon pozitívak,gyönyörű kijelző,nagyon gördülékeny rendszer,bár szoknom kell még a MIUI rom után. Na de majd megszokom.
Lenneis mindjárt egy kérdésem. Hónap-napra bontva lehet tudni a készülék garanciáját.Mert Imei alapján ezeket nem látom a nokia oldalán.
-
Cruzolka
aktív tag
Valaki felvilágosítana, mi az a kis felfelé mutató nyíl a Wifi ikon mellett, ami néha megjelenik?
(a térerő ikonnál is fel-fel tűnik ) -
Воланд
titán
válasz
zsoltzsolt #5123 üzenetére
"•Ha hosszabb cikkeket olvas a böngészőben, a címsor Olvasási nézet Olvasási nézet ikon ikonjára koppintva olvasási nézetre válthat, amelyben áttekinthetőbbek és könnyebben olvashatók a nagy terjedelmű szövegek. (Nem minden weblap támogatja az olvasási mód használatát.)" [link]
-
Burt1793
veterán
Nagyon tetszett a mobil mai szereplése, egy bő 5 órás kijelző időm volt ma, 1,5 óra 3G-s netezés/fb és egy 3,5-4 órás pdf olvasás, közben néha zene, illetve ezen felül 2 óra zenehallgatás. Most, 8 óra készenlét után 45%-on van az aksi.
Amúgy én is 700 mah-s töltővel töltőm eredeti híján, a számok alapján 3,5 óra alatt ez is feltölti maxra. Amúgy reggel volt egy kis incidensem, tegnap át akartam állítani az új pinkódot a régire, de egy nap alatt elfelejtettem az új pinben lévő számok sorrendjét, 2szer megpróbáltam átírni, nem jött össze. Reggel, amikor vettem le a mobilt a töltőről, kérte a PIN-t és írta, hogy egy lehetőségem van. Gyorsan újraindítottam és 100% helyett valamiért csak 96on volt. Megkerestem a pinkódot és beírtam, azzal nem volt gond, csak azzal, hogy hirtelen leugrott 4%-ot. Gondolom amikor feltölti a töltő 100%-ra, akkor lekapcsol és egy bizonyos szintig nem kezdi újra tölteni, vagy még nincs bejáratva a mobil.
A zenemegállás nálam is volt kétszer is, jack ki/be segít rajta...
A kijelző gyönyörű, tök jó, hogy az IE felajánlja, hogy átállítja olvasás közben feketére a hátteret és fehérre a betűket.
Kár, hogy a lehúzható értesítősoron nincs zeneváltó, mindig a hangerőgombot kell nyomkodni, hogy számot lehessen váltani (de cserébe legalább egyszeri megnyomásnál nem állít a hangerőn).
Sajnos nem kúszott fel a proci a kamera mellé, szóval jobb ha megszokom, hogy a tenyeremnél mindig langyos lesz a telefon. Majd a következő széria... (a samsungnak már az s2-ben is sikerült a kamerához rakni, ahol sose kell megfogni, így nem érezni...)
A rendszer tényleg nagyon jó, a fb app is tökre használható.
Azt ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne küldjön emlékeztetőt a pofámba a fb-os születésnapok miatt? Az jó, hogy a naptárban ott vannak a szülinapok, csak ilyen lecsúszó értesítést nem szeretnék. Mellesleg sajnos, ha jön egy értesítés leállítja a zenét és az értesítőhang lejátszása után se folytatja.
Összességében olyan érzésem volt, hogy majdnem tökéletes a telefon, azért csak majdnem, mert egyszer-egyszer úgy tűnik, mintha senki se próbálta volna ki a hétköznapokban.Tehát pl.: elfektetett pdf olvasás közben a tálca az álló helyről húzható le és el se fordul? Az alap dolgok felének van fekvő nézete, a másiknak nincs.
Némítani a csengést csak akkor lehet, ha be van dugva a fülhallgató?
Nem azért mondom, tetszik a rendszer, a telefon meg nagyon jó és gyors, de ezeket már az android 2.0-ban biztosan tökéletesre csiszolták. WP-ből meg ez már legalább a negyedik főverzió, ha nem az ötödik...Van olyan aksis program, ami a kijelzőhasználatot is kiírja?
ja és most volt olyan időszak, amikor nem nyomkodtam és egy százalékot se merült (tehát tegnap a mozgásadatok gyűjtése miatt merült, noha végig az asztalon volt a mobil, csak én mozogtam.
)
-
.LnB
titán
válasz
Seangaijin #5114 üzenetére
Lesz 4K-s videófelvétel Denim-mel? Az fasza!
-
Seangaijin
senior tag
válasz
paperboy #5110 üzenetére
Lumia 930 és 1520 kivétel minden Lumia modell a Lumia Camera classic-ra frissül. 930 és 1520 majd a Denim-mel jövő Lumia Camera-t kapja meg. Snapi 800 miatt ez a két modell támogatja majd a 4k videót és ezekben van csak a 20MP-s Pureview. Régebbi Lumia modellekben a Denim feature-eiből le lesznek tiltva funkciók.
Lumia Camera = Nokia Camera semmi más nem változik csak a neve, mivel a Microsoft mindenhonnan elhagyja a Nokia nevét, ennyi. -
Asperitat
csendes tag
válasz
Kavinton75 #5107 üzenetére
Köszi, megkeresem, bár nem lesz egyszerű látván, mennyire pörög a topic!
Egyébként a készülékkel kapcsolatban annyit fűznék én is hozzá, hogy teljesen meg vagyok vele elégedve és volt Nokiás dolgozóként gyári függetlennek örülhetek. Ezt csak azért jegyezném meg mert a leírt tipushibákkal még nem volt szerencsém találkozni.
Mindíg is elfogult voltam a márkával, és ki is hagytam más gyártók termékeit. Engem csak apróbb hiányosságok zavarnak a 925-után.. -
b.bone
senior tag
válasz
csokabi #5081 üzenetére
Jó, hogy felhoztad a témát. Pár telefont elnyúztam már (meg sok más LI-ION aksiról működő kütyüt) de még mindig nem igazán tudom hosszú távon mi jó az aksinak.
Olvastam mostanában egy cikket : http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries
Nekem ebből az jön le, hogy a lithiom ion batteryket sem lemereíteni nem szerencsés, sem pedig csurig tölteni.
Sok töltő nem is tölti fel teljesen, csak kb. 85%-ig amitől ugyan gyakrabban kell tölteni, cserébe az aksi élettartama jelenősen megnő (állítólag).Az iPhoneom-hoz a dx.com ról rendeltem mindeféle kínai filléres töltőt és bár az elején jó volt a készenléti idő (mert gondolom tele nyomták), de az aksi elég hamar meghalt benne. Cseréltem is kétszer a két és fél alatt.
Nem tudom, hogy az alacsonyabb töltőáram mennyire befolyásolja ezt, de remélem nem az van, hogy a QI töltő többet tölt bele cserébe meg kinyírja az aksit.
Bár azt sem tudom a belinkelt forrásom mennyire tekinthető hitelesnek.
Mindenestre tényleg jó volna valami hozzáértő szaki aki hozzá tudna szólni ehhez :-PAmúgy CR-201-ed van?
-
Asperitat
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A beszerzéssel még nem is lett volna gondom, de a mikéntjére még nem jöttem rá. Vannak itthon célszerszámok mobil bontáshoz, de ezt hogyan, honnan érdemes szétkapni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Politika
- Bittorrent topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest