- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sentinel
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #30636 üzenetére
Tegnap ezt kérdeztem itt... én is kaptam szoftverfrissítést. Ment a fogaskerekezés...
Vodafonos. Nektek? Én sem tudom mi változott.
-
mdraco
őstag
válasz
CyberPunk666 #30636 üzenetére
OS verzió? Firmware verzió?
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #27794 üzenetére
Sokunknál nincs vagy minimális a csökkenés, szóval ez használat-függő. Ettől még mindig nagyon jó vétel a telefon.
-
galervin93
addikt
válasz
CyberPunk666 #27705 üzenetére
Nincs beállítva jelszó.
Eddig nem töltöttem le frissítést az oprendszerhez (szgépen), megpróbálom most azt is, hátha leszed valami okosságot. (Aztán legfeljebb húzhatom újra azt is...)
szerk.: hoppá, most olvasom, hogy nem árt, ha van WMP a gépen. Ami az N verziókban ugye nincsen... Letöltöm és kipróbálom, hátha ez a hiba.
-
albiosz
őstag
válasz
CyberPunk666 #27177 üzenetére
Köszi! Jogos észrevétel, elnézést a hölgyektől, ha vannak itt.
(#27178) BrianDK : köszi az infót! barátnőmé a masina, már csorog lefelé a cyan.
-
juuzer
addikt
válasz
CyberPunk666 #27155 üzenetére
Addig volt nagyon durva laggolás, míg az alkalmazásokat letöltötte és telepítette. Btw már most is sokkal gyorsabb. Szóval bizakodó vagyok.
Valakinek már van esetleg tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a fogyasztásra milyen hatással volt a Cyan frissítés?
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #26548 üzenetére
Hmm, engem viszont nagyon zavar az egyszínű csempeháttér
Ez most nagyon hiányzik, mióta átmenetileg 8.0-s lettem megint. Az asztali rendszeren is első dolgom volt a kezdőképernyő mögé rendes hátteret tenni. A több csempét pedig pont azért nem használtam, mert berácsozta a háttérképet
De hát eltérő szokások, ugye...
Amúgy ennyi tapasztalat után most már bátran kijelenthetem, hogy a 8.0 semmivel sem gyorsabb a 8.1-nél (a képfeloldás az, de most nincs Lock Screen appom), minden pont ugyanúgy fut. A Bing miatt az Explorer az elején megbolondult, de amint átállítottam Google-ra a keresőt, onnantól ugyanúgy működik. A Hungry Shark is pont annyiszor akad meg, mint 8.1 alatt.
Most már tényleg nagyon várom a Cyan-t. -
m1lan
őstag
válasz
CyberPunk666 #26548 üzenetére
Azt viszont el kell ismerni, hogy a Facebook app nagyon szépen fejlődik. Amikor tavaly WP-s lettem, ez volt az egyik legkiábrándítóbb dolog. Buta volt, lassú, és nem értesített. Most már szvsz jobb, mint a másik két rendszeren.
-
válasz
CyberPunk666 #26543 üzenetére
Ha letörölöd a fb messenger app-ot akkor tudsz onnan is küldeni üzenetet.
-
Blyan
félisten
válasz
CyberPunk666 #26543 üzenetére
Hiába kéred vissza, sajnos annak lőttek. Egységesítve van a FB Messenger minden platformon (a Facebook kötelező előírása), ezért is került ki a 8.1-ből az integrált chat. És mint láthatod, a FB Messenger kiadója/fejlesztője maga a Facebook.
-
Taviszorny
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #26519 üzenetére
Én a Media Markttól rendeltem meg a telefonomat, tehát független, viszont vodás kártya van benne. Gyorsan megnéztem, de azt írja hogy naprakész. Akkor én most becumiztam, és csak a voda függő 520-ak kapják meg a frissítést?
-
Namelesske
addikt
válasz
CyberPunk666 #25928 üzenetére
A Class X csak annyit jelet, hogy átlagban mennyi sebességet garantálnak, lehet attól sokkal gyorsabb és sokkal lassabb is bizonyos műveleteknél, szóval igazad lehet. Nekem külön telefonhoz tervezett Sandisk kártyám van, szóval ilyen miatt nem aggódom. Alkalmazás futtatásra van kihegyezve.
-
m1lan
őstag
válasz
CyberPunk666 #25428 üzenetére
Én 1 órája húztam le a töltőről, azóta folyamatosan nyomkodom. Most 98%-on vagyok, és 20 órát ír hátralévő időnek.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #25414 üzenetére
Azt mondja, hogy az utolsó töltés óta eltelt 4 óra (valójában 4 és fél), azóta még mindig 100%-ot ír és 2 nap 11 órát
(gyk: annyit, mint 4 órája, amikor levettem a töltőről)
Wifi, tartózkodási hely, fb chat, email, 3 g mind be vannak kapcsolva, de nem használtam a telefont, az asztalon állt végig. 1 darab 20 seces hívás volt összesen.
-
Zsoty
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #25411 üzenetére
Ha pl feltöltöd 100%-ra akkor hány nap és óra üzemidőt ír neked? 1nap tizenakármennyi órát?
-
Gorneck
legenda
válasz
CyberPunk666 #25246 üzenetére
És nem vmi értesítés stb érkezik meg? Elég sok WP teló van a környezetembe...köztük akad pár 520 is, de sose hallottam illenről...
Én csak arra gondoltam, hogy vmi oknál fogva elmegy a töltés...de akkor nem.
-
Gorneck
legenda
válasz
CyberPunk666 #25242 üzenetére
Enyém se...és töltőn csinálja?
-
Pisi1467
újonc
válasz
CyberPunk666 #25242 üzenetére
Én egyszer sem tapasztaltam ilyet.
-
szp1
addikt
válasz
CyberPunk666 #12040 üzenetére
Én ugyan a fet-ekhez, meg a diódákhoz nem értek, de arra emlékszem, hogy a kondér leves hőtehetetlensége azé' valamivel nagyobb, mint egy 10 dekás ABS műanyagdarabé....
-
westcoastog
veterán
válasz
CyberPunk666 #11086 üzenetére
Na örülök hogy igazolást nyer több embertől is az egyszeri lemerítés teóriám.
-
zodo
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6387 üzenetére
Esetleg az összefoglalóban lévő társ topik ajánlatok közül válasz egyet (ha még nem tetted volna) hátha van rá magyarázat és megoldás mert úgy gondolom nem kizárólag az 520-as problémája hanem akár általánosítható, rendszer hiba is lehet.
HR lehet megoldás, nem tudom hogy segít-e.
Topikban még nem olvastam ilyen jellegű, működési zavar problémát.Csak az IT-s kollégák szavait tudnám idézni mikor bármilyen jellegű gáz volt a rendszerrel: "Indítsd újra"
-
zodo
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6383 üzenetére
Véletlen már tettem le mert roh@dt érzékenynek vélem a kijelzőt de arccal még nem sikerült letennem.
Nem hinném hogy ez otthoni "barkácsolással" megoldható lenne és mivel garis, inkább a szervizt ajánlom. -
puszta123
tag
válasz
CyberPunk666 #6208 üzenetére
Az nem jelent semmit, a póluskiosztás miatt. Én többször is belefutottam már ilyen inkompatbilitásba, pl Sony telefonommal nem volt kompatibilis egy A-jays füles, a telefon fülese pedig nem kompatibilis a tabletemmel (bugyog a hangja). Jobb esetben csak headsetként nem tudod használni, rosszabb esetben pedig hangot is csak éppen visz át. Szóval aki headsetet használ hozzá az milyet
-
Fryskitt
addikt
válasz
CyberPunk666 #6218 üzenetére
Csak azt mondtam, hogy pontos választ nem lehet adni arra, amit kérdezett. Tkp. te is azt mondod. Vagy működik vagy nem. Vagy gyorsan tölt vagy nem.
-
L4D1K
őstag
válasz
CyberPunk666 #6190 üzenetére
Nem egy mai fiatalról beszélünk
Nehezen látja a kis ikonokat, épp ezért vettek neki, könnyen kezelhető jól látható telefont. Szerintem egyáltalán nem lenne rossz ötlet ha lenne benne, hasonlóan a naptárhoz. A lumia clock egyébként h működik? Eleg sok értékelést kapott.
Illetve nem tudjatok, hogy a vlc wp8 ra mikorra várható? Mintha itt olvastam volna 2014 tavaszát.
-
válasz
CyberPunk666 #6190 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6159 üzenetére
-
Blyan
félisten
válasz
CyberPunk666 #6141 üzenetére
Köszi!
-
ppp78
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #6137 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Nekem fontos a Viber meg a másik 3 app is, bár tudom, hogy ezek folyamatosan futnak a háttérben, ja és a mobilnet és a WiFi is folyamatosan be van kapcsolva. A kérdésem még az lenne, hogy akkor nem az akku a gyári hibás szerintetek?
-
Rusher
őstag
válasz
CyberPunk666 #6103 üzenetére
Ez nagyon hasznos infó volt nekem, nem tudtam, hogy van ilyen funkció...köszi.
Így nem is annyira érdekel, hogy nincs Data Sense bár elég viccesnek tartom....
-
szp1
addikt
válasz
CyberPunk666 #6040 üzenetére
Ez a hívás -sms szűrő hol található?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6103 üzenetére
Király meglesem
-
NGA
addikt
válasz
CyberPunk666 #6072 üzenetére
2011 októbere óta használok WP telefont, így eléggé tisztában vagyok ezzel :-)
-
2ofthem
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #6072 üzenetére
Nem tudom, lehet frissítés javít rajta, nekem még nincs amber, és jelenleg is tapasztalom.
/bár nincs jelentős különbség általában/
-
NGA
addikt
válasz
CyberPunk666 #6070 üzenetére
Nekem is megjön. Semmi baj nincs. Előbb kapom, mint az ipadra.
-
válasz
CyberPunk666 #6040 üzenetére
megjelent egy internetmegosztás gomb, ez is új feature?
Nem, ez előtte is volt.
-
HuMarc
veterán
válasz
CyberPunk666 #2386 üzenetére
A régi C5-ömön rendesen működött, bár ott hang nélkül ment a dolog.
-
Tim82
félisten
válasz
CyberPunk666 #2253 üzenetére
Oké.
Elnézést, tudjuk be a fórumon belüli kommunikáció esetében a metakommunikáció hiányának, ami egyértelművé tenné ilyenkor a helyzetet.
Értettem a magyarázatot amúgy, igazad van. Akkor igen, az automatikus fényerőállítások mértékével mindenképpen gondjaim vannak a Lumia 520-on, mert számomra nem megfelelőek, ezért is kapcsoltam ki.
Hozzáteszem, kicsit más volna a helyzet, ha lenne matt felületű TFT kijelző telefonon, de én eddig még nem láttam olyat. Gorilla Glass esetében tudom, hogy ez nem megoldható, de az 520-on pl. nincsen semmilyen edzettüveg külső réteg tudtommal.
-
Tim82
félisten
válasz
CyberPunk666 #2250 üzenetére
Nem gondoltam WP-fail-nek, úgyhogy légy szíves, ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam/írtam (illetve ne vonj le túl mélyenszántó következtetést egy egyértelműen viccnek szánt mondatból, ahol kint volt az ezt jelző smiley).
Próbáld ki, nézd meg a Lumia 520-on, hogy teljesen sötétben mennyire veszi le a fényerőt az automatikus beállítás. Vaksötét és szembántalmak elkerülése ide vagy oda, gyakorlatilag használhatatlan és olvashatatlan (számomra legalábbis), kb. dereng csak a kijelző. (Cserébe erős napsütésben sem tolja fel annyira a fényerőt, hogy valóban jól használható legyen az automatikus beállítással.) Elnézésedet kérem azért, hogy ez alapján megkérdezem, hogy ez biztosan jól van-e így. Egyébként előtted leírták nekem ugyanezt, el is fogadtam, nem gondolom úgy, hogy mindennek pontosan az én igényeimnek megfelelőnek kell lennie.
-
desolator
senior tag
válasz
CyberPunk666 #2207 üzenetére
Miért? A viberrel is gondok vannak wp alatt?
-
Tim82
félisten
válasz
CyberPunk666 #2212 üzenetére
Értem, ezek szerint alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, nem pedig kiegyenlíteni igyekszik őket. Sötétben amúgy kb. használhatatlan szintre megy le a fényerő, annyira leveszi az automatikus szabályozás... Ennél a manuális beállítás legkisebb fokozata is bőven erősebb sajnos, így marad kikapcsolva.
Mindenesetre megnyugtató, hogy nem bug, hanem feature.
-
zsigus
őstag
válasz
CyberPunk666 #2196 üzenetére
Nem vártam meg még, hogy vége legyen, mert 4 perces a csengőhang, de jó tudni.
-
ViTToRe
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #2021 üzenetére
Aha, eddig ahogy figyeltem jelez mindent. Google push is működik rendesen, nincs semmi gond.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #2021 üzenetére
hát a szépen az túlzás sajnos, egy-két napig jó volt de azóta megint összevissza jönnek. néha amikor már 20 perce megy a wifi, egyszer csak bedob egy 4 nappal ezelőtt elfogadott friend requestet meg ilyenek...
-
albiosz
őstag
válasz
CyberPunk666 #1858 üzenetére
Biztos érti, de neki gondolom szép nagy kéne, mint pl. ezen.
-
Amalgam
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #1850 üzenetére
A legfelső csempe egy óra kéne, hogy legyen, szerintem.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #1830 üzenetére
köszi, ilyet máshol is láttam már de ott beleszámított a vételárba. a tranzakciós adók korában annyira nem örül az ember ilyeneknek
-
albiosz
őstag
válasz
CyberPunk666 #1821 üzenetére
Valami olyasmi rémlik a topikból, de lehet hogy már van rá megoldás. Rákérdezek ott is.
(#1820) mukibuci: köszönöm neked is!
-
pszaby
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #1190 üzenetére
Ezt is tettem most és így már szuperül azonnal megjön minden. Vannak apróbb bosszantó hibái a rendszernek, de alapvetően egész jó. Szépen viszi a flash oldalakat, a beépített videók se okoznak gondot. HD-s youtube videók is szépen mennek, ugyanaz a netes rádió megvan mint droid alá (TuneIn Radio). A 7,28Gb belső tárhely se rossz.
-
davidsz
senior tag
válasz
CyberPunk666 #1144 üzenetére
Olvastam a tesztet. Ajánlott telefon. itt visszaolvasgattam, de nem láttam ezt a gondot, vagy elkerülte a figyelmem.
Akkor ezt most megszívtam, de nagyon.
Várható vajon, hogy ez megoldódik?Minden jelzésnél ott a pipa, és hang is van beállítva. Ebből egy mukk sem jön ki, ha jön üzenet facen, vagy mail.
-
karika85
tag
válasz
CyberPunk666 #926 üzenetére
kint napsütésben olyan így a fényereje ezzel a fóliával maxon, mintha közepesre lenne állítva fólia nélkül! annyira nem zavaró, meg lehet szokni!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #929 üzenetére
köszi, megvan!
-
NGA
addikt
válasz
CyberPunk666 #739 üzenetére
3 napig nincs javitás, csak csere, vagy kp vissza.
-
duo
addikt
válasz
CyberPunk666 #739 üzenetére
de ez nem javítás lesz, hanem kérek egy másikat. vagy adják vissza a pénzemet mert felpofoztatom őket a Szabó bakterral.
azt szeretném kérdezni hogy ha valaki olvas könyvet telón? a .prc kiterjesztés melyik progi eszi meg? bookvise vagy melyik? 4 -5 appot találtam. de a leirás a támogatott formátumokról nincs vagy kevés. ettől még lehet h tudja. ezért kérdem.
továbbá elmulasztott hívás/sms értesítés hogy megy? állapotjelző led nincsen. de csippan vagy csinál valamit? vagy nézzem meg. ez sem akkora eget rengető baj ha nem de ha van valami akkor mondjátok -
mindthecrap
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #736 üzenetére
hiba esetén kötelesek, a vodás srác nekem el is mondta vásárláskor. akkor nem kötelesek, ha visszaviszed hogy nem tetszik.
-
Bailey
senior tag
válasz
CyberPunk666 #666 üzenetére
Kösz! Kipróbálom ezeket majd.
-
Bailey
senior tag
válasz
CyberPunk666 #661 üzenetére
Azt tudom, de én úgy használom hogy mondjuk ülök a villamoson és több helyen át tudok szállni többféle járatra hogy célhoz érjek, a legtöbb ilyen megálló és vonal bent van a kedvencek között a bpmenetrend alkalmazásban, szóval gyorsan megnézem hogy hol érdemes átszállnom hogy ne kelljen várnom. Lehet hogy a here transit is tudja így mutatni, de még nem volt nagyon időm ezt tesztelni.
btudos!
A bpmenetrendet letöltöttem, de még a 9-es busz új útvonala sincs benne pedig az május elsején változott. Az iOS és Android bpmenetrend alkalmazásban (amit a névazonosság ellenére nem ugyanaz készítí mint a WP verziót) június elsején már frissült a 7-es buszcsalád és a többi változással.
A fizetős bkv menetrendet nem töltöttem le de a kommentekben azt írják hogy az sem naprakész. -
btudos
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #661 üzenetére
Sokak számára fájó hiányossága, hogy nem tud offline tervezni. Egyébként van BKV Menetrend és BpMenetrend is, mindkettő offline.
-
btudos
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #612 üzenetére
Fenét tökéletes, AMOLED-en fekete a fekete (ezzel együtt nem szeretem az AMOLED-et, a 8X-em SLCD2-je nekem sokkal szebb), minden más csak közel van hozzá, de az 520 kijelzője maximum sötétszürke.
Azonos áron persze rendben van maga a kijelző, csak olyan rohadtul tükröződik a bevonat, hogy napfényben egy betűt nem látok rajta
-
dora100
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #608 üzenetére
nem baj, nem szoktam rádiót hallgatni, inkább a saját zenéimet.
ezért jó, hogy van 520 is meg 620. mindenki ki tudja választani az ízlésének/igényeinek megfelelő készüléket. az biztos, hogy nagyon megnehezítette a dolgunkat a Nokia ennek a két telefonnak a hasonlósága miatt. -
btudos
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #601 üzenetére
Vadiuj cucc, biztos nem volt annal tobbszor szetszedve, mint amennyirol tudok es tuti jol van osszerakva, de ezek szerint masnal nem ilyen.
-
gunszt
tag
válasz
CyberPunk666 #601 üzenetére
A kameragomb az direkt ilyen szerintem, legalábbis az Omnia 7-en is ilyen volt, azért "mozog" mert több fázisú, ha kicsit nyomod le akkor elvileg csak fókuszál, és ha tovább nyomod akkor lövi a képet, legalábbis wp 7.8-on így ment, a Samsung Omnia 7nél, de szerintem a többi WP-nél is.
-
gunszt
tag
válasz
CyberPunk666 #598 üzenetére
Szia, szuper köszi az eddigi infókat is, várjuk a többit!!
Zene lejátszó fülesen (valami normális, nem a gyárival mert az elég gagyi
) keresztül milyen ? azért lehet érezni a különbségeket a hangszínek között ? basszus, magas, stb ? hangerő ?
-
Tybee000
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #596 üzenetére
-
KillArmy
tag
válasz
CyberPunk666 #593 üzenetére
Nem tudom pontosan, de biztos hogy nem nyújt 100%os védelmet a karcok ellen. Engem egyébként irritál a fólia, én nem tennék rá
-
nauro
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #593 üzenetére
Tudtok mondani boltot, ahol függetlenül kapható és gyári garanciás? Sajnos a szolgáltatók nem játszanak :S
-
KillArmy
tag
válasz
CyberPunk666 #586 üzenetére
Majd egy általános beszámolót ha írnál azt nagyon megköszönnénk szerintem
.
Mellesleg engem se érdekel se a vaku, se az NFC, se az előlapi kamera, ezek mind olyan dolgok amikért 5 forintot nem adnék. -
KillArmy
tag
válasz
CyberPunk666 #584 üzenetére
A felbontásuk tényleg ugyanakkora, viszont a 620nak nagyobb a pixelsűrűsége. Az meg tökmindegy ki hogy hívja, vaku vagy lámpa, néha igenis hasznos lehet.
Egyébként én is 520 párti vagyok, de ezek tagadhatatlan előnyei a 620nak -
Carlocito
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #578 üzenetére
1 - 1,5 napot mondanék közepes (normál) használat mellett (persze kinek mi ). De múltkor nekem kevesebb mint fél nap alatt is lemerült, amikor ismerkedtem vele
Viberrel kapcsolatos véleményemet azért módosítanám. Múltkor nem akarta megnyitni a telefon csak amikor ki-bekapcsoltam és a push üzenetekben sem vagyok biztos még tesztelnem kell alaposabban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest