Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
válasz
jambiyya
üzenetére
Dede, az enyém újabb korában többszörösen túlélte, hogy a galériaágyról a padlóra pottyant, vagy hogy utcán kézből aszfaltra ejtettem. A kijelző tökéletes állapotban van, sarkok kicsit kopottak. Szóval a törés sem a leejtés, hanem az anyagfáradás oka lehet
(mondjuk a családban lévő másik kézből csempére ejtve betört). Én egyébként most cseréltem le, szerettem a telefont, bár kicsit sokszor volt szervizben (2-szer kijelzőcsere, egyszer alaplapot kellett forrasztani, valamelyik kijelzőcserénél gombot is cseréltek rajta), de jó kis telefon volt. Kamera- és hangerő le-gomb már rég nem működött, de egyébként más gondja nem volt, csak hát eljárt felette a kor. RIP Lumia 520. -
HuMarc
veterán
válasz
üzenetére
Csak nekem már kétszer lett cserélve a kijelzőm
Mégsem írtam, hogy 2/3 a hibaarány. Az ismerősi körömben, (ami pont annyira reprezentatív, mint a tiéd) 5 készülékből 2-nek lett cserélve a kijelzője (ebből ugye egynek, az enyémnek kétszer).Ha feltételezzük, hogy minden népszerűbb telefonhoz tartozó topik látogatóinak száma azonos nagyságrendileg, akkor statisztikailag pontatlanul (és egyáltalán nem reprezentatívan) lehet következtetni arra, hogy egy-egy telefonnak milyen magas a meghibásodási aránya más telefonhoz képest. És az L520 topikjában több beégésről hallani, mint az SGS Advance topikban, pedig az SGSA AMOLED-es. Ráadásul az AMOLED általában csak 1-2 év aktív használat után ég be, én az L520-amon két hónap után vettem észre.
De persze ez mind csak feltételezés, ám a szériahiba megléte vitathatatlan. És az a 3-4% tényleg brutális, ezért is írtam csak annyit, hogy nem tartom elképzelhetetlennek.
-
HuMarc
veterán
válasz
KunEmber
üzenetére
Azért az az 1% alatti is elég széles tartomány, mivel 1%-os meghibásodási arány az minden 100. készülék hibáját jelenti, 0,1%-os arány pedig minden 1000. készülék hibáját. Statisztikákat sosem láttam, de én akár a 3-4%-os hibaarányt (csak a kijelző) sem tartom elképzelhetetlennek. És ez nagyon-nagyon sok.
-
HuMarc
veterán
válasz
kalozhun100
üzenetére
Elég érdekes
Az URL-ben ugye látszik, hogy ez eredetileg a Blacknek volt promó-oldala, de az oldalról sem sikerült eltüntetni a nyomokat 
-
HuMarc
veterán
válasz
Marcyka16
üzenetére
Nekem több tucat alkalommal esett ki a kezemből, általában padlóra, vagy szőnyegre. Volt olyan, hogy 180 cm magasról esett le a padlóra. A sarkain meglátszik, de egyébként semmi. Jó, betonon még nem ejtettem le. Mondjuk az enyémen nem is volt tok, így minden leejtésnél szétpattant a telefon (direkt így van tervezve).
btw. mennyibe került az üveg cseréje?
-
HuMarc
veterán
válasz
velastesia
üzenetére
Az enyém is beég. Garanciában lett cserélve (pixelhibák miatt), most meg megint vihetem... Természetesen nem normális.
-
HuMarc
veterán
válasz
csipszikutya
üzenetére
Minek? Két-három hét, max. egy hónap, és kijön rendesen a 8.1. Akkor meg nem mindegy?
-
-
HuMarc
veterán
válasz
kezman
üzenetére
Ezzel akkor megvan az összes AB ingyenesen. Nem szeretem őket. Mobilon nagyon gáz. De akkor csak hogy tudjátok: Van ám PH!-n Angry Birds topik is

-
HuMarc
veterán
válasz
Spinmaster
üzenetére
Viszonylag sok a pixelhibás darab (egyébként kétféle kijelzőtípus van: pixelhibára hajlamos, ennek kékesebb a fehérje, és az, ami nem hajlamos, annak sárgább), meg ami alul bevilágít, de ezeket garanciában javítják. Érdemes átgondolni, hogy milyen speciális igényeid vannak, és utánanézni, rákérdezni, hogy megoldhatóak-e WP-n, mert van, ami nem megoldható.
Más nincs, szerintem.
-
HuMarc
veterán
válasz
Kempeti
üzenetére
Igen, Marketplace. És pénzbe kerülnek. Nem tudom, ismered-e a fórom szabályzatát, ismerkedjetek meg!
(hint: nincs warez) -
HuMarc
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Na jó, csak Black. Szervizben volt a mobilom. Érted, HR-t tudnak csinálni, de szoftvert frissíteni nem.
-
HuMarc
veterán
Áhh, végre 8.1
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HuMarc
veterán
válasz
RMZ250
üzenetére
Hát, egy tökéletesen működő telefont én nem vinnék vissza. Ha nincs frissítve (Amberre, vagy Blackre, akkor tudod frissíteni otthon is, más hibát meg nem nagyon tudok elképzelni szoftveres téren.

Az én Lumia 520-am meg már több, mint egy hete (7 munkanapja) szervizben van pixelhibával, már nagyon várom, hogy visszakapjam...
-
HuMarc
veterán
Nekem az Angry Birds-ök, a Cut the Rope-ok, a Dark Lands, a Where's my ....? játékok mind megvannak, ilyen ingyenes akció keretében letöltve, kipróbáltam, ha letörlöm őket, feltehetem újra ingyen. (mert most már fizetősek).
Mondjuk most láttam a Kickstarteres Dark Lands projektet, remélem, hogy az nekem is "járni fog", hisz én elvileg fizettem érte.
-
HuMarc
veterán
Ehh, pont most, mikor gariban van
Rá kellett jönnöm, hogy a Lumia 520 kicsit jobb, mint a Samsung C3212... -
HuMarc
veterán
Na, telefon a garanciában, cserekészüléket nem adtak, de legalább adaptert igen.
-
HuMarc
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Na, most beléptem a rég nem használt profilommal erre a csodás oldalra, és hagytam egy választ
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HuMarc
veterán
A Nokia Care jótállás ellenőrzése menüpont miért akar folyton mobil adatkapcsolatot, amikor van WiFi?
-
HuMarc
veterán
válasz
monosgeri21
üzenetére
Nem tudom, mennyire ismered az Androidot, én eléggé
És 3 év alatt sokkal többet fejlődött, mint amennyit a WP ugyanennyi idő alatt. Azért írtam, hogy 1.0, meg hogy 4.0, mert azt hittem, érted, hogy ez mit jelent. Kb. Win 3.1 -> Win 7.Szóval azért írtam verziószámot, mert kézenkfekvőnek tűnt. De akkor mondom másképp: Az Android legelső változata után bő 3 évvel jelent meg az ICS.
-
HuMarc
veterán
válasz
monosgeri21
üzenetére
Azért ez icipicit csúsztatás: Az Android 3 évvel (és 2 hónappal) az 1.0 után már a 4.0-nál tartott. Szóval biztos, hogy a Windows Phone sokkal lassabban fejlődik, mint az Android. Mondjuk nagyobb lépésekben.
Egyébként én még a Blacket sem látom, nemhogy a 8.1-et
(Hülye T).***
Holnap viszem szervizbe a pixelhiba (nagyjából 300-500 db a kijelző jobb oldalán fölül) miatt a telefont. Vitte már valaki ilyesmi miatt a telefonját? Mit mondtak rá. Másik kérdés: Mi kell a garanciáztatáshoz?
-
HuMarc
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Térpékeket át lehet. Legalábbis így rémlik.
-
HuMarc
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Nem rossz cikk
De biztos vagyok benne, hogy az akku kapacitása nem 1450, hanem 1430 mAh. -
HuMarc
veterán
válasz
old rocker
üzenetére
Két dolog, ami elég nyilvánvaló. A két szoftver nem ugyanaz és a T-Mobile a GDR3-at sem tette elérhetővé. WTF!? Miaf@sz? Erre válaszolni kell. Jó hosszan, és egyértelműen kifejtve, hogy a viharba is nekünk kell Nokia Camera és Bluetooth Low Energy!
-
HuMarc
veterán
válasz
Is-tee
üzenetére
Az ezredforduló óta a legtöbb telefonban lítium-ionos (Li-Ion), vagy lítium-polimeres (Li-Pol akku van, ezeket nem kell kisütni, és ha csontig meríted őket, azzal csak ártasz nekik. A régebbi, nikkel-kadmium (NiCd) illetve nikkel-metál-hidrid (NiMH) akkumulátoroknál első használatbavételnél ajánlott volt a 24 órás töltés.
-
HuMarc
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Csodálkoznék, ha a rendszer alapjáton megenne 250 MB-t. A laposomban 6 GB RAM van, átlagosan 1GB-vel elmegy (Ubuntu), ebből kb. 700 MB a Chrome szokott lenni, a többi a renszer.Persze nem összevethető, mert nincs köze egymáshoz a két rendszernek, de azért szerintem érthető, muert csodálkoznák azon 250 MB-n egy elvileg optimalizált OS-nél.
-
HuMarc
veterán
Na találtam még egy pontot, ami kedvez nekünk:
ÁSZF:
3.3. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.
-
HuMarc
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
AZ ÁSZF-ből: "3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza."Valakinek rendelnie kéne egyet.Szintén az ÁSZF-ből:
7. FelelősségA Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.
-
HuMarc
veterán
Van más is, akinek a telefon kijelzőjén nagyon sok pixelhiba van/volt? Sajnos most nincs kéznél olyan kamera, hogy tudjak olyan minőségű képet készíteni, amin látszanak a pixelhibák, de ha fekete a kijelzőn a háttér, akkor szerintem van vagy 100-200 hiba.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy volt-e, aki ilyennel akart gariztatni, és ha igen, mit mondtak rá? Majd én is beviszem a T-be, de gondoltam felteszem a kérdést!
-
HuMarc
veterán
válasz
user112
üzenetére
Ezek ezért kapnak egy kis pluszpénzt a Samsungtól, és/vagy fogalmuk sincs, miről beszélnek (és gyakran a kettő együtt jár). Az 520-nak nincs ismert szériahibája (nem, a ZTE-nek sincs
vannak jobban és rosszabbul összerakott darabjaik, de ez csak egy sztereotípia), nyugodtan nevezz be egyre! 
"ledes kijelző hiányával" - ezt nem teljesen értem
Milyen ledes kijelző? -
HuMarc
veterán
Bejelentették a Lumia 525-öt
Hogy miért jó ez az 520-asoknak? Úgy látszik, ez fényes hátlappal fog megjelenni, és a két készülék méretben megegyezik, tehát új hátlapok az 520-hoz is! [link] -
HuMarc
veterán
válasz
sirkan13
üzenetére
Az én játékaim:
Angry Birds SW
Angry Birds SW II
Angry Birds Space
Angry Birds
Cut the Rope
Cut the Rope Experience
Jetpack JoyrideDark Lands
Epic Battle Dude
Pencil Blade Premium
Puzzle Blocks
ThinkInvisibleMind ingyen volt és mind reklámmentes
Tudni kell jól választani. Mondjuk az Xboxos játékok közül (A sorkihagyás fölöttiek) csak akció keretében voltak ingyen, meg a Dark Lands és a Pencil Blade Premium is. -
HuMarc
veterán
válasz
margithid
üzenetére
A jelenlegi (Magyarországi) körülmények között nem valószínű, hogy lehetséges egy olyan készülék, amely megfelel minden WP8-as követelménynek, meg szállítás, meg vám, meg minden kutyafüle rajta van, és 25 000 Ft alatt árulják (szolgáltatónál kártyásan).
Ativ S-ben nincsen navi

-
HuMarc
veterán
válasz
Katsuo Nobuo
üzenetére
Feltéve, hogy nem vodás vagy

-
HuMarc
veterán
válasz
confuser
üzenetére
Üzemidő: De, átlagban veri üzemidőben az Androidot, ugyanis jobb a memóriakezelése, meg nem olyan könnyű teleszemetelni a RAM-ot minden sz@rral. Persze ez használatfüggő, aki karbantartja az Androidját, az pl. hosszabb üzemidőt érhet el, mint aki nem. De WP-n nagy átlagban eléggé el kell rontani valamit, hogy hamar lemerüljön a telefon.
Na meg 2-3 nap Androidon kisebb csoda, az 520 meg ezt simán hozza.
-
HuMarc
veterán
Újraindulás még nem volt, olyan volt, hogy nekem kellett kivennem az akkut. Lemerülés?
Erről még nem hallottam. Tovább bírja, mint az Androidos telefonok nagy része, stabilitásban pedig veri kb. az összes 512 MB RAM-os készüléket.Szoftveres hiányosságok.. Hát ja, ezek vannak szép számmal.

-
HuMarc
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Elhiszem neked, akkor te szerencsés vagy. Mondjuk Amber óta néha megszakad a vonal ott, ahol előtte nem csinált ilyet, leteszem a fülemmel, pedig előtte ilyen nem fordult elő.
-
HuMarc
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Amikor elemelem a fülemtől, nekem hangosan pittyeg. Elég sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Guild Wars 2 (GW2)
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Energiaital topic
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (453)
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(mondjuk a családban lévő másik kézből csempére ejtve betört). Én egyébként most cseréltem le, szerettem a telefont, bár kicsit sokszor volt szervizben (2-szer kijelzőcsere, egyszer alaplapot kellett forrasztani, valamelyik kijelzőcserénél gombot is cseréltek rajta), de jó kis telefon volt. Kamera- és hangerő le-gomb már rég nem működött, de egyébként más gondja nem volt, csak hát eljárt felette a kor. RIP Lumia 520.
Mégsem írtam, hogy 2/3 a hibaarány. Az ismerősi körömben, (ami pont annyira reprezentatív, mint a tiéd) 5 készülékből 2-nek lett cserélve a kijelzője (ebből ugye egynek, az enyémnek kétszer).

(hint: nincs warez)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rá kellett jönnöm, hogy a Lumia 520 kicsit jobb, mint a Samsung C3212...
Hol? Inkább 4-szer. Jó, függetlenül csak háromszor.

(nekem fekete van, de ismerős ciánját pont ma próbáltam.)
, de ha neki ez butafon...