Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
"Az FRC azért pepita"
Az FRC-nek nem az a lényege, hogy nincs pepita és semmilyen más elrendezésben világosabb és sötétebb árnyalat, hanem csak időben váltakozik, homogén sötétebb és homogén világosabb árnyalat váltja egymást?? (vagy mitől FRC, ha a pixelterületek különböző árnyalatúak?)
(pepita elrendezés nem csak a területalapú ditheringnél van? hiszen ha már van területi különbség akkor nem FRC)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
janos666
nagyúr
Ja, az FRC az rendben, inkább az érdekelt, hogy az Advanced miben más, mint a Hi-FRC. (Talán kicsit dinamikusabban váltogatja az elrendezést, mondjuk nem is csak valami 2x2 vagy 4x4 mátrixban és végképp nem statikusan?)
És még arra próbáltam utalni, hogy szerintem létezhet olyan kis képfeldolgozásra használt chip is, amitől kitelik, hogy nagyon hasonló eljárást használjon (2x2 dithermátrix vagy statikusan, vagy minden frissítésen a saját tükörképébe váltva) és abszurd esetben akár 8 bites panelen is láthass olyasmit, mint az FRC (és így akár olyan 6 bites panelen is, amin az FRC-t kevésbé látnád). -> Elhiszem hogy nem túl reális, de elvben lehet.Tavaly vett egy laptopot egy ismerősöm, amit egyszer a kezembe vágott, hogy bütyköljem már meg a VGA drivert, mert nem lehet natív felbontásba rakni a kijelzőt.
Ránéztem, és tényleg már távolról is úgy nézett ki, mint ha egy magas DPI-al megáldott kijelzőn nem minden pixel lenne aktív.
Aztán a Windows háttér fölé nyitottam egy ablakot és a fehér háttéren rögtön látszott, hogy egy sakktábla az egész.
Utána még szórakoztam is vele, hogy CAD-ben húzgáltam drótvázas rajzokat és látszott, ahogy széthullanak a vonalak pöttyökre mozgás közben.
Hihetetlen durva, hogy ma még lehet ilyet találni. És gondolom viszonylag friss gyártmány volt, mert LED világított mögötte...Láttam már ezt a lagom tesztet, viszont ezen a kijelzőn, ami előtt épp most ülök, még soha.
Kib@szott durva!
Nem is kell kitölteni vele a teljes képernyőt, elég ha már durván a fele belóg.
Ha feldobom az ablakát, akkor a Pana G30 gyorsan, de látható fokozatokban lehúzza a kontrasztot valahova a padlóra (nem egyszerű ABL, sokkal lentebb tolja, mint ha full fehér képernyőt adnék neki, szerintem egész addig viszi, ameddig csak lehet software-es szabályozni pl. a Contrast beállítással) miközben folyamatosan váltakozik a tesztábra színe. Aztán ha elveszem ezt az ábrát a képernyőről (vagy csak belezoomolok egy picit, hogy megtörjem a mintázatot), akkor megint csak viszonylag gyorsan, de látható fokozatokban jön vissza a kontraszt (mint ha rátapasztanám az ujjam a távirányítóra, hogy folyamatosan tekerjem a Contrast-ot felfelé).
Ezt egyszer még használni fogom valamire.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest