Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Az FRC azért pepita, mert arra a mechanizmusra épül rá, ami képfrissítésenként felváltva a pixelek felét pozitív, másik felét negatív polaritásra kapcsolja (adott kivezérlés mellett), a kiegyenlítettség érdekében pepita elrendezésben. Erre a pozitív/negatív váltogatásra a folyadékkristály állandó feszültség melletti nemkívánatos állapotváltozásainak megelőzése céljából van szükség. A pepita mintázat lehet vízszintesen és függőlegesen is szimpla vagy dupla pixelenkénti. (Néha előfordul, hogy nincsenek tökéletesen összehangolva a két polaritás tápfeszültségei, amitől az egyik irányban picivel mindig nagyobb lesz a kivezérlés. Ilyenkor ott is látható a váltogatás, ahol arra nem is lenne szükség. És ilyenkor van az is, hogy az egész kép villog a Lagom LCD Test Clock and Phase oldalán a megfelelő pepita-variációval.)
A dither rossz híre visszanyúlik a legelső 6-bites monitorok idejébe, na azokon tényleg nem lehetett nem észrevenni még 1m-ről is statikus dithert. Ehhez képest a 8 bitre tevődő dither normál távolságból gyakorlatilag észrevehetetlen. Pl. az EA231WMi-n is csak közvetlen közelről lehet látni, pedig nem is dinamikus.
Bár tudok egy modern rossz példát is: HP DreamColor LP2480zx! (Legalább is a 2 évvel ezelőtti változat.) Azon olyan szinten elrontották, hogy nem is értem. Ott szintén nem lehet nem észrevenni és bizonyos mintázatokkal még "össze is akad". Lényegében mintha szintén a (fentről számolt) 6. bitet birizgálnák, nem a 8. És még statikus is.
Ráklikkeltem a linkre, de láttam, hogy ott a Spectraview 231-ről volt szó. Akkor jobban nem néztem meg (félretettem), de látom, sok hasonlóság van. Különbség is kell legyen, mert az mégis csak egy másfélszer drágább típus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest