Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PCIe to PCI konverter ? Evvel a kettővel nálam műkszik a Voodoo2SLI és a Live SB0100/060 hangkártyák is. B450 és AM3+ lapokban vannak. DOS/Win98/XP alatt, Win10/11 alatt is látszanak a kártyák, de én ott nem initeltem, csak úgy téblábolnak az eszközkezelőben.
Mondjuk nemtom, milyen chipset van a kártyán+panelen.
A bambano által említett Linux kvm/guest pedig nem is tudom mi, meg a Linuxhoz is csak minimális szinten konyítok
.
Csak amiatt regéltem, mert ezekkel a konverterekkel műkszik a Voodoo2 is, tuti, valamint hosszú a kábel a kiskártya és a panel között, tehát bárhova beaberrálható a házba, ahol éppen van hely hozzá. -
-
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én abba futottam bele, hogy a kártyának két interrupt kellett volna, de a riser csak egyet foglalt le, a másik keveredett az smbios-szal.
Nem jutottam vele dűlőre. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hasonló történettel erőlködtem nemrég.
Azt tapasztaltam, hogy linux kvm-en nemhogy nem kell driver, hanem káros, mert ha a host rendszer inicializálja a kártyát és beletölti a firmware-t (ha van, nekem volt), akkor a guestnél lehetnek bajok az újra inicializálással.
Én azon buktam meg, hogy asmedia pcie-pci bridge-t használtam, és nem működik. A tied milyen? -
-
-
Ja, hát teszteket csak valódi HW-n, az nem kérdés. De egy ilyenhez, amihez csak a 3D gyorsító kell, miért ne?
Ha csak játszol, akkor a virtuális gép mehet teljes képernyőre. Ha minden jó, észre se veszed.A PCem amit használsz, tényleg emulátor, ami több erőforrást kér szerintem, egy virtuálgép nem így működik, az szerintem gyorsabb lehet. Illetve azt néztem, hogy a Qemu pl. tud x86 prociból is többfélét (meg akár Powert, ARM-ot, stb. is)
Lehet kipróbálom majd, mert van Win98/DOS gépem Qemu/KVM-en, mit csinál, ha egy "igazi" Pentium 1 kerül alá
-
Win11 Pro is fut a Zen2- őn. Akkor az a Hyper-V benne kell legyen, bár a virtuális gép kevésbé feelinges, nekem legalábbis. Valamint a retró tesztek is csak natív vason érvényesek. Bár majd lehet kipróbálom, mindent tudni akarok címszóval.
SBEm is költöztethető, ha készen van egy adott konfig, az IMG kombatibilis vinyó-fileokkal együtt másolható, így vittem át Zen+ - ról Zen2- re. -
Ja, ez így biztos, hogy elég egyedi konfig volt

Virtualizácó sem egy agysebészet, és sok mindenben megkönnyítheti a dolgod (pl. elég egyszer összelapátolni egy működő gépet, onnantól az költöztethető, stb.)
Ha Windowst használsz, akkor abban ott is lesz a Hyper-V (Home-ban talán nem.) -
No igen, virtualizálni nem szoktam, láma is lennék hozzá sztem.
SBEm relatíve magas gépigényű, cserébe a legélethűbb emulátor, és könnyen használható.
Win11/Voodoo/modern gép natívan : hiába bugos, szenzáció, talán az első a világon vele MasterDeeJay kolléga, legalábbis én máshol még nem láttam.
Win98/DOS modern gép - stabil, sok retrókedvelő programozó készítette hozzá a drivereket. RyZenen csak nálam van, ezt sem láttam máshol még. -
Nem emuláció, hanem virtuális gépet mondtam, aminek oda lehet adni a Voodoo-t. Meg hát, elég messze van egy Win11-en fizikai gépen futtatott bármi is egy retro élménytől, főleg ha bugos is
Egy olyan gépen, amin a kollega tesztelt, virtuálison is elfut akármilyen 20 éves játék, fura, hogy nálad bármi megroggyan. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Haswell Xeon(E5-2640v3) 1200MHz- ig megy le, UEFI- ből és oprendszerből is lecsökkenthető ennyire.
DOS alatt pedig XT- ig lassítható (meg a RyZen is). -
Emuláció nem ugyanaz, kevésbé feelinges, a natív az igazi. Meg pld egy jó emulátorral is relatíve erőgép kell pld Win98- hoz is, Zen2 még kevés. DOShoz ok. Pld egy DX4/DOS -->Zen+ - on. Zen2 viszi a P-II proci bepakolását is, de Win98- at rápakolva már megroggyanna, sok taszk+összetetteb driverek.
A Voodoo2 kérdést én is natívan közelítettem meg, csak a másik irányból, retró oprendszert pakoltam fel moden gépre.
Win98/Zen2/Voodoo2SLI natívan :
Tovább is megy az őrület, készülget a Win3.11 Zen2/modern videókártya/FHD driverrel - natívban
:
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tippre nem nem. Nem néztem utána, hogy hipervén ez hogy van, mondjuk amit KVM-en Linuxon teszteltem, ott a PCIE-s fifit a host is tudná használni, de simán átadja, ha van hozzá betöltve modul, ha nincs.
A host OS azzal a PCI(e) eszközzel nem csinál semmit, csak átirányítja a forgalmát a virtuálisnak. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ebben az a jó, hogy ha van olyan gépen, amin van IOMMU + SR-IOV és tutira tudja minden, akkor azon sem tart semeddig feldobni egy virtuálist, és kipróbálni
(Hyper-V tudja, most néztem gyorsan.)Nekem a virtuálhost Z370 alapú 8. genes i5, ezen a PCIe átadás simán megy, GPU-t nem próbáltam rajta (videokártya hiányában) de amikor volt olyan gép amin kellett volna mennie, azon a GPU nem ment. (Írtam is róla, az mondjuk KVM alapú volt.) Viszont a GPU átadása egy külön állatfaj, ez pedig nem videokártya...
Ha a host rendszeren fent sincs a drivere, akkor is át kéne tudnod adni. Onnantól nincs szívó az inkompatibilis driverekkel játékokkal stb 
-
Ez jó megközelítés, érdekes lenne az is. A gond az hogy a tesztrendszerem szerintem nem tudja. (i9 ES mobilproci és Z170-es lap de herélt egy csomó minden feature).
Lalikiraly
Unlocked a proci de hiába állítok be mondjuk 10-es szorzót valamiért 2100mhz a legkissebb érték amin működik. A gond az hogy a tesztrendszerben ez a proci nem teljesen támogatott lehet ezért sem megy alacsonyabb órajelen. -
Virtuális gépnek nem lehet odaadni a Voodoo-t? Az egy PCI kártya, nem egy PCIE GPU-s izé, szóval még akár simán menne is. (Értsd, nem lenne olyan hardcore, mint egy GPU passthrough, ha megfelelő proci és chipset van, akkor a PCI/PCIE simán átadható.)
Különben respect, ez teljesen beteg
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És ja a winnen az energiagazdálkodást leghatékomyabbra veszed és talán energiatalarékos mód. Akkor talán lejjebb veszi a procit
-
Gratulálok itt is, szép munka !
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Driverben van ez a bug. Játék működik mindegyik dx/opengl módban az integrálton. Nem számoltak 1997/1998-ban hogy valaki a jövőben használni fogja. Unlocked a proci de nem megy le valamiért 2100mhz alá hiába veszem le a szorzót. Korábban win10 és lassabb proci pár másodpercig működött voodoo1-el.
-
Hali. Nem semmi akcio ez. Esetleg a proci sebességet emulalni nem lehet a játék felé? Mintha a régi turbo lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Gaming notebook topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Autós topik
- Revolut
- Sweet.tv - internetes TV
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Tovább is megy az őrület, készülget a Win3.11 Zen2/modern videókártya/FHD driverrel - natívban
:
(Hyper-V tudja, most néztem gyorsan.)