Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én abba futottam bele, hogy a kártyának két interrupt kellett volna, de a riser csak egyet foglalt le, a másik keveredett az smbios-szal.
Nem jutottam vele dűlőre. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hasonló történettel erőlködtem nemrég.
Azt tapasztaltam, hogy linux kvm-en nemhogy nem kell driver, hanem káros, mert ha a host rendszer inicializálja a kártyát és beletölti a firmware-t (ha van, nekem volt), akkor a guestnél lehetnek bajok az újra inicializálással.
Én azon buktam meg, hogy asmedia pcie-pci bridge-t használtam, és nem működik. A tied milyen? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Haswell Xeon(E5-2640v3) 1200MHz- ig megy le, UEFI- ből és oprendszerből is lecsökkenthető ennyire.
DOS alatt pedig XT- ig lassítható (meg a RyZen is). -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tippre nem nem. Nem néztem utána, hogy hipervén ez hogy van, mondjuk amit KVM-en Linuxon teszteltem, ott a PCIE-s fifit a host is tudná használni, de simán átadja, ha van hozzá betöltve modul, ha nincs.
A host OS azzal a PCI(e) eszközzel nem csinál semmit, csak átirányítja a forgalmát a virtuálisnak. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ebben az a jó, hogy ha van olyan gépen, amin van IOMMU + SR-IOV és tutira tudja minden, akkor azon sem tart semeddig feldobni egy virtuálist, és kipróbálni
(Hyper-V tudja, most néztem gyorsan.)Nekem a virtuálhost Z370 alapú 8. genes i5, ezen a PCIe átadás simán megy, GPU-t nem próbáltam rajta (videokártya hiányában) de amikor volt olyan gép amin kellett volna mennie, azon a GPU nem ment. (Írtam is róla, az mondjuk KVM alapú volt.) Viszont a GPU átadása egy külön állatfaj, ez pedig nem videokártya...
Ha a host rendszeren fent sincs a drivere, akkor is át kéne tudnod adni. Onnantól nincs szívó az inkompatibilis driverekkel játékokkal stb 
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És ja a winnen az energiagazdálkodást leghatékomyabbra veszed és talán energiatalarékos mód. Akkor talán lejjebb veszi a procit
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Tőzsde és gazdaság
- Apple Watch
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Filmgyűjtés
- Android felhasználók OFF topikja
- Folytatást kap a legjobb méretű hajlítható
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Hyper-V tudja, most néztem gyorsan.)