-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Polkastot használ valaki?
Vélemények?DokY | www.zsolti.hu
-
kmarci25
veterán
válasz xmotion #7495 üzenetére
Értem a kérdést. Tegnapelőtt volt olyan, hogy három torrent szépen lejött, seedelt is, aztán pár óra múlva elindítottam még két letöltést, és ott már nem bírta.
Nem a tárhely a gond, 1 TB-s HDD van benne, ~720 GB szabad hellyel."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
xmotion
csendes tag
-
kmarci25
veterán
válasz xmotion #7493 üzenetére
Ezt nem tudom, mert most épp nincs semmi, amit seedelhetnék. A hivatalos support ötlete: szedjek le minden csomagot, frissítsem az fw-t, és úgy telepítsem a csomagokat újra. (Én még egy resetet is beiktatok.)
Ezen kívül lehetőség még: TM ffp alóli telepítése. Továbbá ha ezek nem segítenek, akkor törlöm kézzel is a TM után maradt csomagokat.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Josearc
csendes tag
mit kell tennem ahhoz, hogy a Plexnek jó legyen az adatbázis?
-
törölt tag
válasz zambozoli #7489 üzenetére
Szerintem sehogy, de talán nincs is rá szükség. Megosztáshoz tudsz rendelni kvótát és különböző szintű jogosultságokat tudsz beállítani. Vagyis egy felhasználó csak ahhoz fér hozzá, amihez jogosultsága van és a tárhelyből is csak annyit használhat, amennyi engedve van. Ez nem elég? Vagy más miatt kéne?
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Hogy tudok egy NSA310-ben lévő vinyónak a jelenlegi egy partícióját kétfelé venni?
Üdv:ZZ
-
hosszug
tag
Szép estét? Transmission gui-t szeretnék telepíteni eggy második gépre is. Működhet?
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
A zCloudnak melyik portot kell kinyitni? 9001 sajnos nem jó. A Podkast nem hajlandó streamelni, míg az előbbi igen.
Köszi
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
Josearc
csendes tag
Üdv!
Sikerült Plexet feltennem, a minidlna sehogysem ment, müködik is, na de amikor a mappákat kijelölöm, látom hogy ott vannak a filmek, de egyszerűen nem olvassa be, se a webes felületen nem jelennek meg se a TVén nem látni. Valami ötlete lenne valakinek?
Elég sok feliratos filmet szoktam nézni ezért is szeretném ha menne, mert a twonky nem viszi rendesen, sajnos nem voltam elég körültekintő mikor megvettem ezt a tipust.
-
junkpod
veterán
Lassan beleőrülök ebbe a hálozat variálásba!
Ugye ott tartunk, hogy kintről nem megy a WOL.Tegnap kikapcsoltam a routerben az összes port forwardot, de bekapcsoltam a NAS-ra a DMZ-t. Reggel bekapcsoltam és úgy hagytam.
Most nézem melóhelyről és minden dolgot elérek benne: ftp ok, transmission ok, web felület ok... Semmi portot nem írok be, csak az ip címet és mindent látok, belépek ahova akarok...Ez most így hogy? Olyan mintha a router láthatatlan lenne és egyből a NAS-ra kapcsolna az ip cím.
Én nem értem, valaki érti?
Box's don't touch!
-
szuszinho
őstag
Hi!
Nem érdekel valakit egy 310?
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Rokon szert tett egy NSA310s-re.
Próbáltam a programcsomagok közé bevarázsolni az FFP-t de az istennek nem volt hajlandó.
Innét próbáltam: ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/Esetleg hogy tudnám rávenni, hogy innét használja a programcsomagokat:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310S/4.70/zypkg/FW a Nason: NSA310S_4.61(AALH.1)
-
kmarci25
veterán
Ha letiltom a Tm-et és a gyári, beépített letöltést használnám, akkor azt egy tm remote gui-ból hogyan érem el? Mert a megadott 9090-es porton nem működik...
-
mobilizmo
addikt
válasz kmarci25 #7460 üzenetére
Ha transmission-el végképp nem megy, próbálkozhatsz rtorrent-el.
rtorrent-how-toBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7459 üzenetére
Privát ment.
Próbálkoztam. Ha nincs engedélyezve a TM, akkor minden oké. Ha engedélyezve van, és nem fut egyetlen torrent sem, akkor is oké. Ahogy elindítok egy letöltést, akkor paff, ennyi, lekapcsolódik. Nem értem. Supportnak írtam, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
A TM GUI-ban korlátoztam mindent, amit tudtam, port forwardingot kikapcsoltam, és mégis. Túlterheli a processzort, elfogy a ram???"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz kmarci25 #7451 üzenetére
Na. Ahogy írtam reggel indítottam három torrentet, és eljöttem otthonról. A letöltések befejeződtek, seed ment rendesen. Egy órája kb megdobtam még két torrenttel, elkezdte letölteni mindkettőt, most látom, hogy ismét elérhetetlen. Remélem a TM-ben a port forward kikapcsolás, és a kapcsolat korlátozása segíteni fog, mert ez azért így nem állapot...
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Most üzemeltem be egy 310S-t. Amikor a fw-t akarom frissíteni - 4.61 (AALH.1) van rajta - azt dobja vissza, hogy a távoli fájl nem található. Mi lehet a gond? Internet elérése van mert a program csomagok listáját frissítette.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
zambozoli
aktív tag
-
kmarci25
veterán
válasz Rascally81 #7452 üzenetére
Akkor ezt én is kiiktatom.
-
zambozoli
aktív tag
válasz Rascally81 #7452 üzenetére
Akartam is kérdezni, minek nyittatok állandóan portokat a TM-nek?
Nálam csak a web felület portja van átirányítva a routeren és nincs vele semmi gondom. A TM-ben meg tilva van minden.
[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
válasz kmarci25 #7451 üzenetére
Közben kaptam egy privát üzit, általam nagyra tartott fórumtárstól, amiben a következő állt...
"Transmissionben felesleges engedélyezni a portforwardingot, mivel gondolom router mögött vagy. A Natolást a router végzi így felesleges még egyszer átküldeni a NAS prociján a csomagforgatást (+ gondot is okozhat).
Kikapcsolt állapotban legyen (ne legyen pipa) !"Nálam ez lehetett a gond időnként!
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
kmarci25
veterán
válasz borrudi #7450 üzenetére
Nálam mégis az a bűnös. Valószínűleg az egyik indított torrent felzabálja a ramot, ahogy itt tegnap szabog74 írta. Azért működött pár percig, mert akkor megint indította az adott torrentet, és megint elfogyott a ram. Tehát abban igazad van, hogy a TM csak a kiváltója a problémának, az igazi ok valószínűleg a ram hiány.
Rascally: én azért arra a képre rátolnék egy blur effektet, szépen kiposztoltad a w@rez-es letöltéseidet.
[ Szerkesztve ]
-
-
kmarci25
veterán
Úgy tűnik megoldódott (azért lekopogom). Bekapcsolás után töröltem az összes torrentet, aztán letiltottam a TM-et. 10 percig működött. Aztán vissza a TM, hozzáadtam 3 torrentet, és megy még mindig, elérem kívülről is. A webes közzétételt és a Twonkyt letiltottam, az ftp maradt. Úgy néz ki, hogy van olyan torrent, ami beakad valahova
BBalu: panaszkodhatok a T-re persze, de minek és pontosan mire? Egyébként eddig semmi nem volt korlátozva. 25/4-es net, nem volt eldobás, akkor sem ha teljes elérhető sávszéllel ment a letöltés. Ha valamire kellett, akkor korlátoztam, de amúgy nem volt ilyen probléma. BTW: mikor nem érem el, akkor sehogy sem érem el, IP-re sem, NSU sem látja.
-
Anonymus23
veterán
Akár ~500 torrenttel (ebből mondjuk ~50 aktív) is simán megy a technika (11-12% proci használat mellett - csak feltöltés esetén). peers 50max/torrent, 500 max össz.
Nem tudom, hogy a nettől függ-e, hogy mennyire stabil. Nekem nem volt vele gondom amikor 2/0,5-ös net volt, de most sem, amikor 25/4-es net van. Egyedül a feltöltés volt/van lekorlátozva nálam (75%). Mondjuk egyik sem T, vagy ADSL.
Még full letöltés mellett is lehet mellette netezni, bár az inkább a router érdeme, mert próbálja egyenlően/igény szerint elosztani a sávszélt adott esetben.;) - The Power of the Light Side
-
BBalu
csendes tag
válasz kmarci25 #7432 üzenetére
T-s routerrel 20-as nettel kapcsolatok/torrentek 5re állítva 50 max kapcsolatok száma, a sebesség 75%ra korlátozva, letöltés feltöltés egyaránt és csúcsidőben eldobja a netet és az iptvt is. Rájöttem nem kell ész nélkül torrentezni (ha nincs meg hozzá az elég sebesség, bár ha 0/0volt a sebesség de kapcsolódtak hozzám akkor is szenvedett) Viszont, hogy a nast vagy a routert nem értem volna el, sose történt. Fw.:4.62 tm:2.82
Másik net szolgáltatónál, 40es net mellett semmi sincs lekorlátozva és minden hibátlanul megy. Én a T-re panaszkodnék... (új helyet kapott a nas)
De azért korlátoznám a helyedben a sebességet elsősorban.
Amikor nem látod a hálózaton, ha címsorba beírod hogy //nasneve/ azzal se éred el?
Mellesleg a Cisco nem szereti más szerint se ha statikus ipre állítod az eszközt. Nekem pl akkor egy idő után netet "nem adott" neki, másnál is volt ilyen. -
junkpod
veterán
újabb sikeresnek tűnő próbálkozásom volt WAN-on keresztüli ébresztésre (router Tenda W309R + NSA325):
- routeren a 7 és 9 portokat nem tartományként hanem külön külön adtam meg
- a forward típusnak nem UDP-t adtam meg hanem BOTH beállítástÉs, most működik!!!
Ha holnap reggel is jó lesz, meg napközben melóhelyről, akkor beszámolok.
Box's don't touch!
-
hosszug
tag
Plex telepítéséhez egy kis segítség:
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=7603Fórumban írtakhoz képest egész gyorsnak mondhatom.
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7434 üzenetére
Akkor a 2.82-es TM, ami egységes. Ööööhmm, amit futtatni kellene... Gondolom ez valami ffp-s dolog lenne, az meg nálam nincs telepítve.
Kicsit zavaró, hogy talán a legfontosabb fícsör a transmission volt, ami miatt a NAS-t megvettem, és pont amiatt megbízhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7430 üzenetére
Ahamm, akkor ugyanaz a gondom, mint neked. Szóval azt mondod, hogy állítsam le, vagy inkább töröljem a transmissionben az összes torrentet. Ezután gondolom még egy restart, és egyenként rakosgassam vissza, amiket futtatni szeretnék?
Rascally: nálam a nettel nincs gond. Tegnap este viszont a routert nem értem el. Mondjuk egy alap Cisco router van, T-s, úgyhogy sok lehetőségem nincs állítgatni, de az alapokra ez is jó.
Konklúzió: megpróbálom az egyszerűbb módszert, azaz a bekapcsolás után, a transmissionben törlöm az összes torrentet, és bízom benne, hogy működik folyamatosan. Ha igen, akkor örülünk, és tudom, hogy mi okozza a hibát, ha nem akkor jön a port törlés/tiltás.
U.i.: 4.50-es fw, 2.82-es TM van fenn nekem. Nálatok?
[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
válasz kmarci25 #7429 üzenetére
szabog74:Köszi a tippet, de valszeg ezt nem fogom kipróbálni...
Nálam ez első probléma ilyenkor, hogy nincs netem, pedig a modem ledje szerint lenni kellene.
Próbálom utána routert vagy a nas-t elérni, gond akkor van ha egyiket sem sikerül helyi hálózaton.
Ekkor internet kábelt kihúzom a routerből, és kb 5mp múlva mind a két eszközt elérem, majd (esetemben) a 192.168.0.1 belépek a routerbe, és törlöm a transmission kimenő portot.
Internet kábel vissza, várok pár órát majd portot nyitok, és minden megy a régiek szerint...Ui: Van, hogy többször kell próbálkozni, és más portal
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
kmarci25
veterán
válasz Rascally81 #7425 üzenetére
tigrici: köszönöm a választ! Megpróbálok keríteni egy másik tápot...
Rascallay81: ezt írd le picit bővebben lécci! Milyet csinál a NAS? Hogy nem tudod elérni hálózaton? És ilyenkor újraindítod a routert, a transmission portját letiltod, aztán visszakapcsolod a NAS-t, és minden muzsikál szépen tovább? De akkor nem működik a transmission, nem?
szabog74: szintén azt kérdezném, mint Rascally-tól. Mi pontosan a hibajelenség? Mondjuk ez tény, hogy mindig elindított letöltés után fordult ez elő. Hmm...
Azért rúgozom ennyit ezen, mert a külföldi fórumon is olvastam sok esetben, hogy hálón nem érhető el a NAS, de olyat nem nagyon, mint az enyém, hogy néhány percig oké, és utána tűnik el...
[ Szerkesztve ]
-
szabog74
aktív tag
válasz Rascally81 #7427 üzenetére
letöröltem az összeset és egyesével tettem vissza darabonként és pár órás időközönként...
-
Rascally81
aktív tag
válasz kmarci25 #7422 üzenetére
Nekem is csinál, ilyet nagyon ritkán.
Nem tudom, hogy Transmission fut e a nasodon, de nekem az oldja meg a problémát ha transmission kimenő portját tiltom, azaz nem engedem ki.
Az az érdekes, hogy amikor ezt csinálja, a routert sem tudom elérni, ezért elsőnek a net kábelt húzom ki, majd törlöm a portot, aztán net kábel vissza.
Hogy miért van ez, halvány gőzöm sincs,, de egy idő után pedig szépen visszaállítom a portot és minden jó.Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
kmarci25
veterán
válasz kmarci25 #7422 üzenetére
Most jött egy válasz az ottani fő-fő júzertől:
If the box runs fine without HDD, and stops in a few minutes with, then you either have a hardware problem (a power supply which can't provide enough juice for longer than 5 minutes, or a defect fan making the box to overheat, ...) or one of your installed packages is acting up. Unfortunately the packages are *not* removed on a factory reset. Try to remove them in the 5 minutes you have.Kipróbálom majd a csomagokat leszedegetni, mondjuk a SMART és transmission van fenn. A transmission mindenképp kell, ftp is. Twonky meg webes megosztás nélkül megvagyok. Lehet, hogy a táp a ludas? (Hűtés probléma biztos nincs, mert megy a ventillátor, és sosem volt ilyen jellegű gond.) Nem tudjátok véletlenül, hogy a 310-esnek valami szabvány tápja van, vagy teljesen egyedi?
-
kmarci25
veterán
válasz borrudi #7420 üzenetére
Kínlódok, igen. Kétszer fordult elő a Toshiba HDD-vel, most ezzel a WD Red-del is. Eléggé idegesítő, a support még nem írt semmit.
Szerk.: ha egyszer megjavul, akkor működik. Egyszer 3 hónap használat után, a másik két alakalommal 1-1 hónap használat után jött a baj. Egyszerűen el nem tudom képzelni. Különböző HDD-k, más fw van fenn. Egyszer beállítottam a heti restart-ot, legutóbb nem.
[ Szerkesztve ]
-
borrudi
csendes tag
-
borrudi
csendes tag
válasz kmarci25 #7419 üzenetére
Látom te még kinlódsz a problémával. Képzeld nálam nem tudom mi történt, lekopogom 2 hete nem volt vele gond. Nem fagy le mindig elérem.
Viszont a twonky azóta nem működik. Be van pipálva, hogy a médiakiszolgáló működjön de nem működik.
miniDNLA-t használok, azzal nincs is baj, viszont így meg a videó, zene, meg a képek mappát a többi felhasználó nem tudja elérni. Nem jövök rá mi a gond. -
kmarci25
veterán
Valaki már használta/próbálta ezt a módszert?
Megint szórakozik a NAS, nem érhető el, semmilyen módon, nem kapcsolható ki, resetre nem reagál. HDD nélkül működik, a HDD ha benne van, úgy csak pár percig, aztán valamiért megint nem elérhető. Korábban is volt ilyen gondom, akkor a support azt válaszolta, hogy nem kompatibilis a Toshiba HDD, biztos ez a baj. Január eleje óta WD Red-del használom. A supportnak már írtam, egyelőre nem reagáltak, várom a választ, de addig is kutakodtam, és a fenti lehetőséget találtam. Állítólag ez visszaállítja a hibás fw-t... Kicsit félek a módszertől, nem akarom teljesen taccsra vágni a készüléket. Annyi, hogy le kell tölteni, ami a linken van, kicsomagolni, felmásolni egy pendrive-ra. Ezt a NAS-hoz csatlakoztatni, bekapcsolni, és várni. Ezután elvileg működik. Mit gondoltok?
-
mobilizmo
addikt
-
törölt tag
válasz mobilizmo #7413 üzenetére
Most látom az aláírásodat. Nem próbáltad még a 116 -os buildet? Nem maradt időm a hétvégén átmenni az irodába, hogy telepítsem az RT-N16 -ra, pedig kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, ha a miniDLNA, vagy a Transmission a routeren fut és a CIFS -en csatolt NSA -t használja.
-
gumimaci1235
tag
Az NSA 310-en Hogy lehet a WordPress-t magyarítani?
Tudna ebben valaki segíteni?
-
mobilizmo
addikt
Köszi, tehát akkor jó lesz. Mérettel kapcsolatban egyébként egyetértek veled, de nem nekem lesz. Itthon nekem 320-ban 1 TB-os Red van egyelőre. Ahova ez megy, egy kis irodába, elég lesz. Semmi film, zene csak mentés.
-
junkpod
veterán
na persze, hogy sima user-error volt a bénázásom
FFP-telepítés NSA325-re:
Szóval ha figyeémesen olvasunk akkor a wiki-ben jól le van írva mire kell NSA325 esetén figyelni:
NSA-320, NSA-325, NSA-325v2, NSA310S, NSA320S, TDC Homebox, on FFP-Stick version 2012-03-19 or newer
Rename nsa310_check_file_C0.libzy.so to nsa310_check_file_C0, replacing the original nsa310_check_file_C0.Tehát át kellett nevezni a fenti fájlt és ment minden mint a karikacsapás:
Semmi, ismétlem semmi gond nincs az USB telepítéssel: letöltöd, kicsomagolod, felmásolod, átnevezed a megfelelő fájlt, újra indítod és kész! Annyira egyszerű, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne
Box's don't touch!
-
tigrici
tag
válasz junkpod #7409 üzenetére
hát nem ez a log kell.
elöször ie innen leszedsz 1 ffpstick-et http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/
kicsomagolod ,majd 1 fat 16 vagy 32 re particiózott penre másolod .majd ki kapcsolod a nast, vársz egy kicsit.
majd ujra inditod a nast..és ez a log kell.ffpboot.log magán a pendiven kell lennie.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
WD5000AZRX nem szerepel a 310-es kompatibilitási listáján. Azért megfelelő lehet, vagy inkább nézzek másikat?
-
junkpod
veterán
na halihó, elindultam az FFP-stick felé:
- letöltöttem és kicsomiztam egy 512MB usb kulcsra (frissen formázott fat32)
- bedugtam az NSA325-be és újraindítottamújraindult de semmi...
le se töltött semmit a kulcsra és a putty-al sem tudok telneten belépni.mit tanácsoltok?
Box's don't touch!
-
MPet
csendes tag
Hogy tudnék telepíteni innen?
ftp://ftp.zyxeltech.de/NSA310/4.40/zypkg/Google drive szinkront szeretnék beállítani, ha már a dropbox nem müxik.
-
BBalu
csendes tag
válasz Thomas16 #7403 üzenetére
A UPC 30-as nete 23mbitet produkál (mondjuk ha közben is torrenteztél akkor nem csodálkozok)
Ha le lenne korlátozva nem tudtál volna 23mat mérni, kivéve ha portonként tudnád korlátozni de olyan routert én még csak egyedi firmware-rel láttam. (vagy ha 23mat mértél (úgy h nem ment a torrent)amit nem írtál h kábelen vagy wifin de ha wifi akkor lehet az is h g szabvány ami ennyit tud, nehéz így segíteni )
Próbáld a következőt: Bedugod a nast egy másik lan portba a routeren, gondolom laptopról van szó, bontod a wifi kapcsolatot, bedugod a gépet is lanon és ha minden ok akkor olyan 10-12 Megabyte-os értéket kapsz ha a gépben 100as kártya van. Ne menjen a letöltés se a fel mert evidens h akkor lassabb lesz.
U.i.: Mi óta ilyen? Mármint volt gyorsabb is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- EAFC 25
- Kriptovaluták és az adózás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla