-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
A nasról beszélünk. A gépednek ehhez semmi köze. A nason megy a mysql, php és a webszerver. Oda kell tenni mindent. A localhost mindenütt az adott eszközt jelenti! A jommla pedig a nason van, épp úgy mint a mysql is. Attól hogy a gépeden állítod a "program" még a nason fut. Ott pedig a localhost maga a nas.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Mert localhost az az adott eszköz maga, amin a mysql szerver megy. Az adminisztráció pedig innen van megengedve.
Név és pass, mint ahogy a nas admin felületén a programcsomagoknál is látod : root és 1234 .
Ha ezt már megváltoztattad, akkor root és a megváltoztatott jelszó.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Mit adtál meg adatbázis szervernek? Lokális címet? (Remélem nem publikus ip-t)
(#14259) Enzo_8
A minidlna telepítése ha nincs leírva itt step-by-step legalább 30x, akkor egyszer sem.
Itt az egyik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"Adva van egy NSA 210 szépen működött is de most nem tudom mi van
A helyzet a következő:
Sehogy se látom a hálózaton a NSA t vagyis látom mert IP kap pingelni tudom de azon kívül semmi se se SSH n se sehogyan nem érem el."Az NSA-210 nem egy mai csirke.
A tapegysege rendben van? Ki tudod probalni egy masik, kompatibilissel?Most, hogy tavaszodik, es no az atlaghomerseklet, az elekrolit kondenzatorok kiszatadasa is felgyorsul, ami elsosorban a kapcsolouzemu tapokba epitett darabokat erinti. Ettol csokken a keszulekek stabilitasa es a novekszik a megmagyarazhatatlan eredetu hibak elofordulasa.
-
kmarci25
veterán
Nekem csinált hasonlót a 310-esem. Csak a soft resetet próbáltad? Mert arra nekem sem történt semmi. Próbáld meg a hard resetet: nyomod a reset gombot, hallod a pittyensét, de nem engeded el, nyomod tovább kb. 15 mp-is. Ez után elengeded, pittyen többet és újraindul. Próbáld meg ez után hátha eléred a hálóm. (már ha van hard reset a 210-ben...)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Bocs a kérdésért, (ez is egy lehetőség...) de nem lehet, hogy reset után elszált a static vagy vmiért és most csak más ipt kap? Mert ilyet nem szokott csinálni, hogy csak úgy bedobja a taccsot... Mit csináltál utoljára vele, mikor ez történt? Webes felület/torrent bármi (anyós hálójában ipcam esetleg ) nem jön be?
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Tonyk
veterán
Mint mondtam, első körben tegyél fel minidlna-t.
Második körben meg kérdezd meg az LG-t miért hagyta ki ezt a DLNA-klienséből/medialejásztójából....
Samsungnál nincs ilyen gond.Mondjuk nekem valahogy nem igen jön be ez a NSA-320.
Jól van konfigurálva? Nem bántásból kérdezem, de esetleg nem lehet, hogy nem értesz hozzá?
"Valamiért a memóriának a 80% át használja"
Memóriának vagy a CPU-nak? Nem mindegy.
"tegnap este elindítottam 10 torrentet és még mindig nem jött le."
Van elég seeder?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
A film pörgetésének mi köze a tm-hez?
Ha több különböző kérdés lett volna, akkor:
-tegyél fel minidlna-t
-valamint kérdezd meg a tv-d feljelsztőjét, hogy miért sz@rták el ezt a funkciót. (LG ?)"Meg valamelyik nem is játssza le az mitől lehet?"
Melyik/Mi nem játssza le? Bár gondolom ez meg "valamelyiket nem is játssza le" akart lenni ...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
A gyári csomagon is kell némileg reszelni. pl: csak névvel és jelszóval lehessen hozzáférni. Amíg csak LAN-ról kerül elérésre ez nem is annyira gond, de amint szeretnéd máshonnét, kívülről is elérni, de VPN nélkül, úgy mindenképpen hozzá kell nyúlni. Nem nagy meló, de kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
-
Mr Dini
addikt
Szia! Szerintem elméletileg lehetséges, mivel van rajta apache, és mysql-t is lehet rá tenni. Csak azt nem tudom, h a Nas felülete stb, azt ne lássák kintről. Úgy gondolom azt meg egy port csere el valahogy meg lehet oldani... De szem Nasra ne rakjuk webet, túlságosan le fogja terhelni!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
-
vanRobert
tag
Hi!
Mivel csatlakozik a NAS? Mbit vagy Gbit? Te mivel csatlakozol a routerhez? Kábel vagy Wifi?
Van más eszköz, amivel hozz tudsz férni a NAS-hoz? Okosteló, tablet, bármi ami nem az asztali géped.
Vinyóval vagy vinyó nélkül is megszakad a kapcsolat az említett 20 perc környékén?
FW-t nem frissítettél mostanában?
A routeren lévő többi eszköz nem bont kapcsolatot 20 perc után? Milyen routered is van? DHCP beállításaid rendben vannak? Fix IP-t adsz a NAS-nak? -
zambozoli
aktív tag
Táp annyiban lehet ludas, hogy vagy folyamatosan, vagy terhelésre leesik a kimenő feszültsége és emiatt bizonyos részek hibásan működnek, pl, nem pörög fel a vinyó, leáll a hálózati csatoló, stb.
Emlékeim szerint hdd nélkül is mennie kéne a NAS-nak, bár a 310-re vonatkozó infó 210-es nem tudom, hogy reagál ha minden rendben van vele.
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
törölt tag
A 210 nálam akkor csinált ilyet, amikor valami felzabálta a RAM -ot. Ezért is váltottam 310 -re.
L4ller:
Ha hibás a partíció, az nyilván más szitu. Nem tudom a használtak árait, de olvastam már máshol, hogy keresik a régebbi 310 -eket az eSata miatt, ami a 310s -ből kimaradt.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Hát nagyon mechanikus, leállítod az összest és egyenként indítod...
De ez nekem furcsa, hogy hogyan hathat egy torrent a winyóra, max ha olyan területre írt adatot, ami hibás, és ha teszem azt törlöd az ADATOT, de utána megint írni fog arra a területre, akkor megint hibás lesz, de most már másik torrentnél...;) - The Power of the Light Side
-
-
grobi
csendes tag
Hali !
A programok közül telepítettem a transmissiont . Amit csak külön oldal megnyitásával érek el . IPcím:9091 . Kicsit macerás így a letöltést elindítani , de azért megy . Viszont úgy veszem észre , hogy a seed nem megy ! Ez miért van ?
A másik problémám az FTP. Működik tudok fel és letölteni DE. Van egy IP kamera a hálózatban és hiába állítom be egyszerűen nem tölti fel a képeket az FTP-re . Volt más FTP hozzáférésem is ha azt beállítottam a kamerának akkor teljesen jó volt . hogy tudnám beállítani ??köszi
-
Thomas16
tag
Elvileg fix. UPC-s netem van, nem tudom milyen gyakran változik, de amikor megnéztem mindig ugyanazt az IP volt.
Engedélyezve van a webes elérés, és átírtam a portot 92-esre.
Először az adminisztrációs felületet akarom elérni, de majd szeretném a photo/video/music mappákat is.
-
törölt tag
Köszi! Persze, vágom a szitut, csak nem szeretném, mert ennek nem a tákolásról kéne szólnia. Nagyon felment bennem a pumpa. Nem a NAS miatt, hanem azért, mert az OK, hogy én egy kicsit konyítok hozzá. De ez a nagynéném lakása és hálózata, aki nyugdíjas, 70 fölött. Tényleg ezt kapja, mint szolgáltatás? Persze lehet úgy is nézni, hogy a NAS egy extra dolog. Ssakhogy a TeamViewer sem megy, pedig azt nem szokta megakasztani holmi router. Így távsegíteni sem tudok, ha gondja lenne a géppel (tudod, az a "már megint nem indul a gógli" és hasonlók). Sztem ilyenkor az lenne a normál, hogy az ügyeletes szervizes megkér, hogy állítsak be egy ideiglenes jelszót, ő pedig a központból beleles a konfigba és öt perc alatt megállapítja, hogy az a router úgy szar, ahogy van. Majd sűrű elnézést kér a cég nevében és egyeztetünk egy időpontot, amikor hozzák az új routert. Ez olyan nagy dolog lenne a gusztustalankodás helyett?
Anonymus23:
Pont egy olyan Pirelli lett lecserélve, mert kb. 2havonta resetelte magát. Olyankor elfelejtett mindent, én meg mehettem konfigolni 8 méter UTP -vel, mert a PC a másik sarokban van, az öreglány nem tűr meg semmilyen kábelt, reset után viszont a wifis konfig opció inaktív.
Egyébként ha nem lenne ez a hiba, akkor az ingyenhez képest nem rossz ez a router. Van 5Ghz (nem párhuzamos), a Pirellivel ellentétben működik az USB, Gigabitesek a portok, és sokkal erősebb a wifije, mint a Pirellié.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Én azért szoktam hetente törölni közülük, de ugye mindig jönnek újak.
@(#7580) mobilizmo
Tudom, hogy nem kell hozzá sok, azt csak viccnek szántam.
De majd most ha cserélek winyót benne márciusban megy bele egy 2T-s az 500 GB helyett, akkor 0-ról indulok majd megint.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kmarci25
veterán
Ott van: kapcsolatok száma 240. Azaz max 240 peer kapcsolódhat hozzád összesen. Ezért nem értem a 700+ torrentet. Persze elképzelhető, hogy egyszer ezt töltik, máskor meg a másikat, de ennek viszonylag kicsi az esélye.
A fogyasztás más kérdés, nem tartozik ide, a NAS nálam is folyamatosan megy.
Persze, ha így szeretnéd használni, használd, nem lesz belőle baja sem neked, sem a NAS-nak, sem nekem, sem senkinek. Csak érdekelt a dolog, de azt a választ is megértem, hogy: "mert csak".
spiky: Egyrészt nem a futtatott torrentek számától függ az elite. Ha két torrentet futtatsz és azt a kettőt viszik sokan, sokáig, úgy is lehetsz elite. Aztán, ha elite vagy, akkor mi van? (Tudom, küldhetsz meghívót, meg reklámmentes az oldal - ez számomra sokat nem jelent.)
Mondom: ha nektek így jó, legyen.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
A pontosan 712 db torrent egy kicsit soknak tűnik. Nem tudsz belőle gyomlálni? Ami hetek óta nem mozdult azt szerintem nyugodtan kirakhatod. Egyáltalán mit tudsz ennyivel csinálni? Nekem pontosan 79 db van a transmission-be, de ezek között is van jó néhány ami már több, mint fél éve vár arra, hogy megnézzem.
Na megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kmarci25
veterán
Meg ki futtat 10 db torrentet?
Nálam most pl. 4 fut.Áruld már el, minek 600 torrent? De tényleg? Nincs is annyi sávszéled, hogy ezt mind seedeld,a legtöbb gondolom inaktív. Akkor meg minek? A globális peer limited mennyin van? Mert nekem 240-en. Nálad ha 1200-on van, az akkor is átlagban 2 peer torrentenként.
Másrészt: minek tartogassak letöltött cuccokat hónapokig/évekig? Ha kellene valamikor újra, akkor megint letöltöm.Ne értsd félre, nem kötözködés, tényleg nem értem.
-
törölt tag
Vagy a routert regelem és azon keresztül érem el a NAS -t, vagy átengedem a NAS -t a routeren és akkor közvetlenül. De regelnem mindenképpen kell valamelyik dyndns szolgáltatásra. Itt meg lett vásárolva egy katasztrófa router, amiben csak ez a két lehetőség van. Nincs custom url, nincs custom firm rá és hogy igazán meg legyen kötve a kezem, egyben van a modemmel.
-
törölt tag
Az hogy lehet? Sajnos, nem emlékszem a webgui alapértelmezett portjára (talán 7272), de azt írja a NAS a Pyload menüpontban. Az Androidos kliensé 7227. Maradjunk a webguinál! Ha bejelentkeztél, akkor a config menüben van három ablak. A general -nál az általános beállítások vannak (letöltési idő, szálak, web, remote elérés, stb). A másik két menüpont adja magát. Pl. a plugins - extract archive -nál (csak fölé kell vinni az egeret és megjelenik a lista) találod a kicsomagolás beállításait. Ha végeztél, akkor "confirm". Én úgy szoktam kezdeni, hogy a general download time -ot 0:00 - 0:01 re állítom, majd confirm. Aztán vissza a főoldalra és az "add" -gombra feljövő ablakban megadom a letöltés adatait (copy - paste). Felül a név (többrészes csomagoknál minden résznél ebben az ablakban ugyanazt kell írni). Aztán a link, majd alul esetleg a jelszó. Aztán add és jöhet a következő. Lehet, hogy amelyik oldalhoz van plugin, ott automatizáltan is működik. Sajnos, a datához nincs. Szóval, ha mindent hozzáadtam, akkor a configban visszaállítom a time -ot 0:00 - 0:00 -ra és confirm -ra indul a móka. A Quene ablakban lehet változtatni a sorrenden, meg szerkeszteni a letöltéseket. Az Androidos kliens pedig megjelenik a megosztás menüben, így lehet átdobni a linket.
Nagyon fontos, hogy a Pyload csak az ASCII kódot érti! Tehát ha a letöltés, vagy a könyvtár nevében bármilyen eltérő karakter (pl. ékezet) van, abból error lesz!
Remélem, így már többre jutsz vele![ Szerkesztve ]
-
-
tigrici
tag
Az FFP lehetővé teszi ,hogy puttyal hozzá férj a Nashoz azaz mihelyt telepitetted onnantol a rendszer inditásért az FFP felel ,.ezáltal kiegészitő programokat telepithetsz fel." plex, minidlna, serviio ,transmission, mc, stb"Persze enélkül még kiválóan használható a nas ,de az extrák mindig jól jönnek.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
BBalu
csendes tag
Nagyon meg nagyon sokszor ki lett tárgyalva, vita is volt már belőle hogy kell-e nem kell. Ez nekem olyan dolog mint a routeremen az openwrt számomra ad pluszt pl, de másnak lehet hogy nem.
Előtted 4 hsz-al olvashatod hogy "maximális kihasználhatóságot nyújt"
A mindenbe beletartozik pl. egy minidlna is?
-
Tonyk
veterán
Sajnos tapasztalatból mondom (cégesz szinten belefutottunk jópár példányba), hogy totálisan megbizhatatlan eszközök. Az ellenségemnek sem kívánnnám. (pl. hihetlen hektikusan működő routerek, rendszeresen lefagyó gigabites switchek (még csak nem is managelhetőek, hanem simák), stb. )
Jönnek majd a "nekem is ilyen van semmi gondom vele", de akkor is ez a véleményem és nem csak nekem , hanem jópár kollégának akik mondjuk nagyban foglalkoznak vele. Volt már itt is róla szó, de itt pl egy egyetemről is szó van, ahol már oktatják, hogy ha lehet ne használják: [link].Én egy Asus RT-N16-ot használok Tomato fw.-el. Előtte Linksys WRT54GL szintén tomatoval. Én csak olyan routert veszek és ajánlok, amire linuxos fw. felmegy, (tomato esetleg openwrt, dd-wrt). Kicsit drágábbak, de lényegesen megbízhatóbbak még soho kategóriában is.
[ Szerkesztve ]
-
asanotadanob
tag
Nekem nagy nehezen sikerült, most tesztelem. Elég döcögős egyelőre. Van egy német nyelvű leírás, de a parancsok alapján el lehet menni rajta.
http://www.zyxelforum.de/viewtopic.php?f=36&t=4084szabog74: Nálam is ez volt, de a harmadik telepítésnél most ment a latesttel.
[ Szerkesztve ]
-
szabog74
aktív tag
sajnos csak 4-es verzió fog menni. újabbakkal ez a gond:
"Setting locale to en_US.UTF-8/fr_FR.UTF-8/es_ES.UTF-8/de_DE.UTF-8/ru_RU.UTF-8/pt_BR.UTF-8/it_IT.UTF-8/ja_JP.UTF-8/zh_CN.UTF-8 failedPlease install one of theses locales on your system and restart your webserver."
Ez simán felmegy és működik.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
OFF !!!! Ha már egy nas forumában beszélgetsz erről....
Ha valóban 81-el kezdődik, akkor ez tuti nem natolt cím.
Pláne az alapján:
inetnum: 81.183.0.0 - 81.183.65.255
netname: TCOM-BROADBAND
descr: Magyar Telekom Broadband Customer IP pool[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500