-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
válasz szabog74 #20634 üzenetére
Bekapcsolast elvetettem, mert csak SMBv1, max v2-t tamogat, es azt mar nem fogja olvasni a Windows 10, meg ha vissza is kapcsolom az SMBv1 tamogatast.
Sikerult kozben megoldani egy Ubuntu Live CD-vel. Hatha mast is erdekel, hiaba single drive NAS, software RAID-be teszi a lemezt alapbol, ugyhogy elobb helyre kell allitani a RAID tombot, utana valik csak olvashatova az ext4-es file rendszer.
Ubuntu 20.04.2 LTS Live CD-t bebootolva:
sudo apt install mdadm
sudo mdadm --assemble --scanEzutan mountolhatova valik a particio es elerhetoek az adatok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz szabog74 #20176 üzenetére
Pontosan mit nézzünk, és hol? So sorry, Nekem kínai a zyxel.
Elméletileg ami látszik a userek között, ott mindenkinek fullos írás, olvasási jogosultsága van, ahhoz képest mégsem megy. Windows alól pl. nem tudunk törölni, TM alól viszont megcsinálja a törlést.
Véleményem szubjektív...
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz szabog74 #18188 üzenetére
Használj Opera-t a mobilon, mert annak be tudod állítani, hogy asztali gépnek mondja magát, így a nas weblapja is asztali módban fog indulni,. Hiába a link, a nas lekérdezi a böngészőt és a szerint állítja át mobilra
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7459 üzenetére
Privát ment.
Próbálkoztam. Ha nincs engedélyezve a TM, akkor minden oké. Ha engedélyezve van, és nem fut egyetlen torrent sem, akkor is oké. Ahogy elindítok egy letöltést, akkor paff, ennyi, lekapcsolódik. Nem értem. Supportnak írtam, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
A TM GUI-ban korlátoztam mindent, amit tudtam, port forwardingot kikapcsoltam, és mégis. Túlterheli a processzort, elfogy a ram???"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7434 üzenetére
Akkor a 2.82-es TM, ami egységes. Ööööhmm, amit futtatni kellene... Gondolom ez valami ffp-s dolog lenne, az meg nálam nincs telepítve.
Kicsit zavaró, hogy talán a legfontosabb fícsör a transmission volt, ami miatt a NAS-t megvettem, és pont amiatt megbízhatatlan.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz szabog74 #7430 üzenetére
Ahamm, akkor ugyanaz a gondom, mint neked. Szóval azt mondod, hogy állítsam le, vagy inkább töröljem a transmissionben az összes torrentet. Ezután gondolom még egy restart, és egyenként rakosgassam vissza, amiket futtatni szeretnék?
Rascally: nálam a nettel nincs gond. Tegnap este viszont a routert nem értem el. Mondjuk egy alap Cisco router van, T-s, úgyhogy sok lehetőségem nincs állítgatni, de az alapokra ez is jó.
Konklúzió: megpróbálom az egyszerűbb módszert, azaz a bekapcsolás után, a transmissionben törlöm az összes torrentet, és bízom benne, hogy működik folyamatosan. Ha igen, akkor örülünk, és tudom, hogy mi okozza a hibát, ha nem akkor jön a port törlés/tiltás.
U.i.: 4.50-es fw, 2.82-es TM van fenn nekem. Nálatok?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
madoxx
aktív tag
-
madoxx
aktív tag
válasz szabog74 #558 üzenetére
Ebben a témában tudnál valami összefoglalót írni? Megköszönném és sokaknak hasznos lenne.
Konkrétan arra gondolok hogy a router tűzfalát hogy kellene belőni. Hogy működik ez a tunnel-es dolog?
Nálam egy dd-wrt-s router mögött van a nas. Amit elszeretnék érni:
- ftp nas-on
- windows file share (wan-on keresztül)
- torrent
- admin felületEzeket most is elérem, némi port forwarding-gal, csak nem érzem biztonságban a nas-t és belső hálót.
-
FefeeX
veterán
válasz szabog74 #556 üzenetére
mármint ezt most hogy érted?
21-es portot forwardoltam, 80ast, meg a 9091-et a torrenthez, viszont 1 napra rá állandóan szállnak az emailek, hogy próbálnak bejelentkezni az FTP-mre... nem tudom, hogyan találják meg, lehet a no-ip szolgáltatón keresztül, de kicsit idegesítő, mikor a telefon éjjel elkezd rezegni... -
madoxx
aktív tag
válasz szabog74 #534 üzenetére
Most már végképpen nem tudom mi történik.
Frissítettem a transmission-t, de semmi hatása nem volt, torrent lassú és rengeteg belassulás, még transmission nélkül is, úgy hogy semmi más nem futott, közben sem volt 20%nál magasabb cpu használat.
Gondoltam kilövöm az ffp-t (package-ként lett telepítve a hdd-re, és láss csodát azóta megy a nas mint a villám
Elképesztő gyors lett a rámásolás, a mappáinak az elérése, minden mint a villám, viszont nem megy így az ffp
Mit tudnék még csinálni? -
madoxx
aktív tag
válasz szabog74 #534 üzenetére
Újratelepítés megvolt.
De van más gondom is. Időnként olyan mint ha nem válaszolna a nas.Bemegyek a hálózati meghajtókhoz, megakarok nyitni valamit és elkezd gondolkozni a windows. Van hogy fél perc, van hogy 5 perc utána újraindítom a nas-t (ssh-n elérhető, proci nem pörög) amint leáll a nas, a windows magához tér.
A másik: időnként mintha egy pillanatra megszakadnak a kapcsolat. kb 500 gigát próbálok a nas-re archiválni, azonos routeren, utp-n, nem wifin és 2-3 óra után van egy pillanatnyi szakadás. Nem áll le, nem indul újra, épp csak annyi hogy megszakadjon az archiválás. Elég idegesítő ez is, de az előző dolog kvázi használhatatlanná teszi a nas-t. :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Airsoft
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500