- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
Olvastam, hogy itt többen használtok LG LA620S-t (vagy valamelyik nagyobb testvérét). Végülis melyik médiaszerver vált be ezekkel a TV-kkel? Kéne felirat és hangsávváltás is.
-
adoks
aktív tag
válasz zambozoli #8168 üzenetére
Továbbra sem boldogulok.
Ha ezt írom be: slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvnem ad semmilyen listát ki "Not found"
ha csak a slacker -Uui-t adom ki akkor bejön a lista, de az tuti hogy nem kell
mind amit ott kiad, de kipróbáltam úgy is és úgy sem jó.Ha visszarakom az 1.1.0-t akkor minden Ok.
-
melan
senior tag
Port átirányításban kérnék segítséget. Beállítottam a routeremben a port forwardokat, amik működtek is, de olvastam itt a fórumon olyat, hogy valakinek alapon voltak a portok, és egyik napróla másikra "rákerült" néhány vírusos fájl, és az otthoni hálózatban lévő gépeket telepíthette újra... Ezt szeretném elkerülni, emiatt disabledeltem mindnet. De mégiscsak jó lenne használni.
Hogyan lehet átállítani a portot, vagy átirányítani, hogy ne legyen könnyű hozzáférni? Van no-ip regisztrációm, a router meg TP.link. A transmission van fenn, de nem ffp-n ( tudom, hogy az kellene ahhoz, hgy biztonságosan hozzá tudjak férni) de nekem elég lenne az ftp meg az adminfelület is távoli elérésben. -
mobilizmo
addikt
válasz s7evcsenko #8194 üzenetére
A TRGUI alkalmazás beállításainál van egy Elérési utak nevű fül. Ott lehet varázsolni, de ne kérdezd hogy, én sem jöttem rá. Mondjuk én más miatt próbálkoztam vele. Korábban rtorrentet használtam (még amikor a routerem usb-n dugott külső merevlemezre volt ráhegesztve egy linux), azzal simán lehetett olyat csinálni, hogy valamilyen számítógépen megnyitottam az rtorrent webes felületét (rutorrent a szerveren van, nem telepített a gui-ja) és a listában lévő letöltött anyagok bármelyikét le tudtam tölteni a helyi gépre. Ezt a feature-t próbáltam TransGui-nál is beállítani, de nem működött és közben meg a megadott download mappán belül létrehozott krix-krax nevű almappákba töltött le. Úgyhogy letettem róla. Ha érdekel Google-ban nézz utána.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kene84
aktív tag
válasz s7evcsenko #8194 üzenetére
Ennek beállítására pedig ez a hozzászólás fog segíteni.
Ez alapján került nekem is beállításra, hogy választhassak letöltés előtt hogy az adott linux disztribúció az ubuntu vagy a debian mappába kerüljön.
Mindezt a beállítások -> elérési utak fülnél kell beállítani ha jól emlékszem.Saját példámon bemutatva:
A NAS meghajtóján (putty-ban /i-data/md0/-on belül) van egy public mappám, amit felcsatoltam mint hálózati meghajtó, és ezt X-ként látja a windows.
Ez esetben az elérési út a következő kell legyen:/i-data/md0/public/=\\NSA310\public
/i-data/md0/public/=X:\[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Ez az!mobilizmo:
Olyan gondom van már csak, hogy a böngészőre kattintva, nem enged másik utat adni, azt mondja nem található az elérési út.
Kézzel átírtam a Grimmnél a letöltés helyét, és amíg töltötte le, addig bent volt az alapértelmezett mappában, az incoming-ban, de mikor kész lett valahová úgy eltette, hogy nem találom sehol... de nem ott van, ahová én akartam.Az alkalmazás beállításainál próbáltam hozzáadni az elérési utat, de nem segített...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
mobilizmo
addikt
válasz s7evcsenko #8190 üzenetére
Mivel használod a Transmission-t?
Transmission Remote GUI-ban amikor az új torrent hozzáadását megnyitod, az ablak felső részén van a Célmappa, lenyíló menü, a korábban már használt könyvtárakat tudod vele kiválasztani, ha újat akarsz, arra van mellette egy Böngész... nevű gomb. Ezzel a beállított útvonalakból választhatsz.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kene84
aktív tag
válasz s7evcsenko #8190 üzenetére
Remélem jól értem a kérdést.
Én feltelepítettem őt:
Ezzel nagyon jól lehet "menedzselni" a futó torrenteket és amikor elindítasz egy torrentet akkor mint utorrent esetében felugrik egy ablak, hogy hová szeretnéd tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz balagedebr #8188 üzenetére
Megéri az a plusz 5 kHuf, ezért kapsz egy NAS-ra tervezett merevlemezt.
-
s7evcsenko
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy NSA320-ra feltelepítettem a transmission-t, sikerült is vele torrentet leszednem és most seedelni is.
Viszont amit letölt, azt berakja egy alapértelmezett könyvtárba, gondolom ez normális is....
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e a torrenteket oda menteni, ahová én szeretném, mindegyiket máshová, vagy ez így mindig ide fogja berakni?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
spiky03
veterán
válasz balagedebr #8184 üzenetére
Egy cipőben járunk akkor úgy látom.
Én is a héten tervezem a cserét.
Én ezt vettem winyó. Itt ajánlották, meg egy ilyen házat [link] az 500-as winyónak.
Én meg nem csináltam még ilyen telepítést, újrarakást.
Haver csinálta nekem 1 éve.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
shteer
titán
válasz balagedebr #8186 üzenetére
Akkor eselyes, hogy nem pendrive-ra van
Nekem greenem van most, wd10ezrx (wdidle S300). Akarok tenni bele nagyobbat, vagy green vagy red - valszeg utobbit veszem majd.
Gyarilag blue
szerintem jónak tűnik..
-
balagedebr
tag
Már baromi rég csináltam meg a leírás szerint, így nem emlékszem, hogy merre hova lett telepítve, de ha helyes a következtetésem, akkor ha nincs benne pendrive, akkor hdd-re. Jól gondolom?
Néztem én is ezt a Red-et. Meg a Green-t is, arról mi a vélemény? Azt hiszem gyárilag olyan van benne.
-
shteer
titán
válasz balagedebr #8184 üzenetére
wd red
ha hdd-re van telepítve az ffp akkor mindent
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
A NAS-ban lévő 500gb-os vinyót kinőttem és venni szeretnék bele nagyobbat.Mit ajánlotok mondjuk 2 és 3TB vonalon?
Másik amiben szeretnék segítséget kérni, hogy miket kell majd csinálnom vinyó cserekor? Gondolok itt arra, hogy meg kell formázni XY fájlrendszerre, törlődnek-e bármilyen programok (a bevezetőben lévő dolgok vannak nekem feltéve, ha jól emélkszem FFP-nek hívják és transmission torrent), stb.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
tigrici
tag
válasz kisgyerek85 #8180 üzenetére
Hdd led szine nem változik pirosra véletlenül?
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
melan
senior tag
Sziasztok! Mostanra sikerült "belakni" a NAs-t, mindennel meg vagyok elégedve, bár nem ártana egy nagyobb wincsi (ez persze nem a Nas hibája ). Délután rem�
-
kisgyerek85
senior tag
Furcsa problémával találkoztam ma reggel. Ha 10MB-nál nagyobb fájlt akarok átmásolni a nsa310-re akkor csak pörög a vinyó kegyetlenül aztán egyszer csak végez vele, de nincs másolási folyamat.
Ha 40MB fölöttit másolok akkor egy idő után hibát jelez a másolásnál. Kinyomom, látom, hogy egy töredékét átmásolta, de a vinyó kerreg tovább. Kis idő múlva átkerül az egész fájl, tehát ugyanazt a méretet látom mindkét helyen, viszont a nason hibás lesz a fájl (pl egy videóklipp nem játszható le)
Volt már restart és teljes leállítás. Nem segített.
nas-ról gép felé nincs baj.Ez meg mi a fene lehet?
-
kmarci25
veterán
válasz spiky03 #8175 üzenetére
A garis dolgot nem tekintve igen, jól választottál! A garijegyet meg alaposan nézegesd meg, hátha 3 év van arra ráírva. (Én a hardverkernél vettem 1 TB-s redet január elején, és én is 3 év garit kaptam.)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Kroni1
veterán
válasz zambozoli #7522 üzenetére
Na eljutottam oda, hogy az FFP-t, (és utána majd a minidlna-t) szeretném feltenni a 310S-re. Tanácsolták, hogy az FFP-t a HDD-re telepitsem, zambozoli leírásában elvileg 3 letöltendő dolgot linkelt, de a 2. linken nekem nem fájl jön be, hanem egy oldalon a fájl tartalma gondolom.. Abban tudtok segíteni, hogy ezt milyen kiterjesztésbe mentsem el, vagy hogy tudom valahonnan magát a ZYPKGS fájlt leszedni?!
CoolBoy323: tök mindegy h ott mennyi garit irnak rá, ha a gyártó 3 évet ad! A 2. év után max nem a boltba viszed vissza, hanem máshova! Csakis ennyi a különbség..
amugy itt a 310S, nálam is iszonyat hangos a kis szar venti, szerencsére másik szobában lesz, a gép mögé eldugva, így meg egyáltalán nem hallani![ Szerkesztve ]
-
boom001
csendes tag
válasz s7evcsenko #8172 üzenetére
Sorry...
-
boom001
csendes tag
válasz s7evcsenko #8166 üzenetére
Utána a megosztás/megosztások menüben szerkeszteni kell az NSA bejegyzést és publikussá kell tenni. Alapból privátra állítja. Elég kacifántos
Utána már láthatónak kell lennie. -
zambozoli
aktív tag
Ez nem ment fel rendesen, így csináltad?:
funpkg -i minidlna-1.1.1_git20140219-arm-0.txz
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Itt kiválasztod az összes feldobott frissítendő, vagy telepítendő csomagot. majd "OK"
Miután lefutott, módosítod a miniDLNA.conf fájlt... mentés és
/ffp/start/minidlna.sh startÜdv:ZZ
-
s7evcsenko
addikt
válasz boom001 #8160 üzenetére
Köszönöm.
Eljutottam a NFS megosztás eléréséig, viszont nem látok benne semmit.
Így néz ki a megosztásom...
Itt nem tudok könyvtárat megosztani, csak a volume1, volume2-t...
Viszont ebben a mede8er nem lát semmit sem... se mappát, se file-t.
Ilyenkor mit tudok tenni?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
zambozoli
aktív tag
Akkor csináld meg így:
funpkg -r minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz (itt a feltelepített utolsó verzió kell hogy szereplejen)
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm -rf /ffp/var/cache/minidlna/Letöltöd a root-ba a 1.1.1 -es csomagot innét, majd:
funpkg -i minidlna-1.1.1_git20140219-arm-0.txz
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Itt kiválasztod az összes feldobott frissítendő, vagy telepítendő csomagot. majd "OK"
Miután lefutott, módosítod a miniDLNA.conf fájlt... mentés és
-
melan
senior tag
Sziasztok! Az ftp-s fájlmozgatással TC-n belül nem jutottam előbbre, annyi, hogy windowsban simán lehet áthúzni a mappákat, akkor áthelyezi (ablakos nézetre gondolok). Emellett a filezillában is megy, ha szétnyitom fastruktúrájúra a nézetet (ezt a tippet itt kaptam).
Az érdekelne még, hogy ha külső winyót dugok rá, és azon megosztok valamit, akkor leállítja e ugyanúgy mint a belsőt, ha nincs használatban?
-
boom001
csendes tag
válasz s7evcsenko #8158 üzenetére
325-ről tudok nyilatkozni, de gondolom ugyanaz. A programcsomagok közül telepíted az NFS-t.
Ezután az alkalmazások között lesz NFS megosztás. Ott létrehozol egy új megosztást, megadod mit akarsz megosztani, milyen néven. Kb. ennyi. -
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #8157 üzenetére
Igen úgy szoktam törölni a torrenteket, ahogy te is írtad, a Shift+Del-nek megfelelő paranccsal.
Az a terv, hogy mindent úgy teszek majd vissza, ahogy most is van, így a TM-nek is ott kell majd lennie, ahol most van.
Remélem sikerül majd ott is az ami az utorrentnél.Ha minden jól megy akkor csütörtökön lesz a nagy nap.
Majd megírom az eredményt.
De nagy vsz, hogy aznap sokat fogok itt kérdezősködni.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Található valami magyar nyelvű leírás arról, hogy hogy kell beállítani a NAS-t, hogy a médiabox lássa NFS szerverként?
Zyxel NSA320
Mede8er 600
Nem találja meg a megosztást a lejátszó...
A windowsos megosztás megy rajta samba serveren, vagyis él a hálózat."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Anonymus23
veterán
válasz spiky03 #8149 üzenetére
Mondjuk erre kíváncsi leszek.
Ha letöltesz egy torrentet, és a TransGUI-ban jobb klikk "torrent és adat eltávolítása" vagy a jó öreg SHIFT+DEL-el törlöd a felesleges torrentet, akkor értelemszerűen a torrent fájlt és az adatot is törli, így elvileg csak a leállításkor még a listában lévő torrentek lesznek benne.
Én elfelejtettem kipróbálni amit mondasz, azaz ezt a módszert:
Új vinyó + TM + FFP + sallang telepítése + adatok visszamásolása.
Amikor beállítod a setting.json fájlt, akkor mivel amúgy is áll a TM, vissza kellene másolni a torrent fájlokat már az új helyre (ha a programlistában lévő TM-et és FFP-t telepíted, akkor nem ott lesz a hely ahova másolni kell a torrent fájlokat), és akkor elindítani a TM-et. Hátha bejön, és nem kell egyenként indítgatni a torrenteket.
Azt nem tudom, hogy fog-e hashelni, ha igen, akkor méret szerint a kisebbektől a nagyobbakig csinálja meg a hashelést.
Más is próbálta már nem tudom, hogy működött-e, de érdemes kipróbálni, veszíteni nem veszítesz vele.Majd írd már be, hogy működött-e. Kösz!
;) - The Power of the Light Side
-
-
melan
senior tag
válasz junkpod #8154 üzenetére
KÖszönöm! Rápakoltam 21 Gb-nyi családi fotót, az okozta. Kénytelen voltam törölni, mert idegesített, hogy több mint 2 órája 100% a CPU terhelés, meg hízik a tartalom. Olvastam visszább, hogy valakinek 8 órát tartott és több mint 4Gb-nyi miniatűrt csinált... nekem nem hiányzik, máshonnan nem akarom elérni őket, csak akartam a NAS-ra is biztonsági mentést. Próbáltam a megosztás kikapcsolásával, de folytatta az indexálást.
A pluginnak utánanézek, jó lenne ha lenne, mert nem engedi az áthelyezést...
-
melan
senior tag
Sziasztok! Még mindig jó lenne valamilyen javaslat, hogy hogyan lehet NAS-on belül fájlokat mozgatni, vagy mindenképp az MC a megfelelő erre a célra? Valamint, kérdés: ha USB-n rákötök egy külső HDD-t, akkor azt le kell e kapcsolnia, ha nincs hozzápiszkálva?
)Rámásoltam némi filmet és fotót, most meg folyamatosan kerreg a winyó benne, a proci 50-60%-on megy. Ez normális?)[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #8148 üzenetére
Köszi ismét a segítséget.
Ott vannak.
Gondolom itt benne van amit eddig leszedtem, a töröltekkel együtt, de gondolom azokat majd kihagyja, mint az uTorrent.
Akkor úgy működhet vsz itt is mint az utorrentnél, hogy majd ide vissza másolom és akkor minden jó lesz.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #8137 üzenetére
Jah, bocsi.
A winyóra van feltelepítve, FFP alól.
Úgy, ahogy itt a leírásban van. Még tavaly haver így csinálta meg.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mobilizmo
addikt
válasz boom001 #8142 üzenetére
A mai merevlemezeknek (főleg ha nas-ba való, pl. wd red sorozat), leginkább az árt ha sűrűn indítgatod/leállítod. Ezek mindig sokkal megterhelőbbek a mechanikának, mint a folyamatos pörgés. Villamos teljesítményben pedig alig 10 watt a különbség, ez éves szinten kevesebb mint 5 ezer kemény magyar forint. Szerintem többet bukhatsz azon, hogy előbb mehet tönkre a merevlemez.
-
boom001
csendes tag
Ismét vettem egy 325-öt, ami már működik is. 4.61-es FW volt rajta, de frissítettem 4.7-re. Azóta nem tudom megoldani, hogy sleep-be kerüljön a winyó. Bekapcsoltam a LED villogtatást, mielőtt kikapcsolná, hogy lássam történik-e valami, de semmi. FFP nincs felrakva.
Kihúztam a háló kábelt is, hogy semmilyen kérés ne jöhessen, transmissiont letiltottam (2.82 van fent a gyári listából telepítve).
Ha lenne ötlete valakinek, azt megköszönném. FW downgrade működik? Ha más nem lesz vissza megyek 4.61-re, mert nem akarom,hogy 7/24 pörögjön a winyó. -
melan
senior tag
Két kérdésem maradt: MC nélkül (esetleg TC segítségével) hogyan lehet NAS-on belül fájlokat áthelyezni?
settings.json szerkesztése nlkül meg lehet e adni watch-dirt a TM nek? -
Anonymus23
veterán
válasz spiky03 #8136 üzenetére
Talán elkerülte a figyelmed, idézem a kérdésem :
"Hogy van most feltelepítve a TM? Mert attól függ, hogy hova menti a torrent fájlokat."Ha megmondanád, hogy hogy van felrakva (pendrive? programcsomag?), akkor meg tudnám mondani, hogy hol van...
;) - The Power of the Light Side
-
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #8135 üzenetére
Igen fent van.
Itt írta valaki régebben, hogy hova menti le, de nem találtam.
Mert ugye amiket a torrent oldalról szedek le torrent file-okat azokat törlöm.
Elvileg valahol tárolja az épp futó torrenteket és ezek kellenének nekem.
Az uTorrentnél van ilyan, egy rejtett mappában volt az összes és azt kimásoltam, majd a win újra telepítés után visszamásoltam a mappába és már kész is. Megy minden ami eddig.
Nah ezt akarom majd a NAS-nál is ha meglesz a winyó csere jövő héten.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mobilizmo
addikt
Ezért javasolja mindenki az ffp csomag feltelepítését (nekem is van, bár akkor még a telepíthetők között ne szerepelt a Transmission, tehát ha valaki azt akarta, akkor kénytelen volt), mert onnan frissíthető a Transmission és autentikáció is van. A csomag telepítéséről a nagyon szájbarágós leírás van a cikkben, nyugodtan hozzáfoghatsz linux tudás nélkül is (mint én). Ha meg valami még sem megy, biztos lesz segítő fórumtárs.
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
válasz mobilizmo #8128 üzenetére
Felraktam a programcsomagok közül a transmissiont, bár az csak 2.77-es. Írta is a külső port elérhetőséget, amit el is tudtam érni kívűlről (bár megjegyzem, hogy semmi azonosító kérés, simán beléptem, tehát ha valaki tudja a dns címem, akkor beletúrhat ahogy akar. Gondolom erre írtad, hogy a portot érdemes megváltoztatni.) Viszont ebben a torrent hozzáadásán kívűl semmi beállítási lehetőség sincs, hogy mennyi legyen a seed idő stb, vagy figyelt mappa... Felteszem a remote gui-t, hátha abból több dologra nyílik lehetőség, bár lehet, hogy a 2.77-es ennyire fapados.
(A beépített 9090-en kommunikáló letöltőt nem tudtam elérni ugyanilyen módon.)[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Szasztok!
Egy régi fórumtárs fehívta figyelmemet, hogy van friss miniDLNA. Infó szerint sokat javult a Samu TV-t támogatottsága.Frissítés menete elvileg!!!:
/ffp/start/minidlna.sh stop
slacker -U
slacker -a minidlna
Itt kijelölni a minidlna-1.1.1_git20140219-arm-0.txz csomagot majd "OK"!
-
spiky03
veterán
Tudom, hogy már volt, de nem találtam meg.
Hogy hol is tárolja a NAS a torretn file-okat?
Mert ugye a költöztetés után gondoltam vissza teszem azokat amik most futnak.
Gondolom akkor csak mindent beállítok majd úgy ahogy most van, az eléréseket, és újra beadom neki a TM GUI-val egyesével a torrent file-okat?Mondjuk kicsit sokáig fog tartani az a 478 db torrent.
Bocsi a dupláért.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mobilizmo
addikt
Soha nem használtam. De megnéztem a beállításait alapból a 9090 porton kommunikál, tehát erre kell forwardolnod a külső portot. Esetleg a beállításainál a P2P letöltési fülön be is állíthatod másra. A külső port a saját választásod, de lehetőleg az 50.000 feletti tartományból válassz, esetleg itt portok listája meg is nézheted ki mit használ, hogy nehogy olyat nézzél ki magadnak, amit más is használ és neked szükséged van, vagy lehet majd arra a programra. Persze mindezt csak akkor, ha tényleg ragaszkodsz hozzá. Nem érdemes energiát fektetni bele, mert ugyanannyival feltehetsz egy Transmission-t, a kettőt nem lehet egy kategóriában emlegetni (arról nem is beszélve, hogy a gyárinak korábban seedelési problémája is volt, bár nem tudom érvényes-e még most is).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a NAS gyári letöltőjét felejtsd el, mert nagyon fapados, biztos, hogy beleszaladsz valamilyen korlátozásba. Ha p2p -t szeretnél, akkor Mobilizmo vázolta a lehetőségeket. Ha "fájlküldő" tárhelyről szeretnél letölteni (data.hu, rapidshare, stb), akkor arra ott a pyLoad. Abban tudok segíteni (legalábbis remélem ).
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Például távolról eléred a p2p alkalmazásodat? Transmission, rtorrent, stb. és veszed fel a kedvenc oldaladról a letöltendő torrenteket, berakod és már jönnek is le. Érdemes megváltoztatni, legalább egy kicsit találgassanak a kukucskálók.
-
shteer
titán
-
melan
senior tag
Még egy kérdésem lenne: a p2p port külső (interneten keresztüli) elérését mire tudom használni? Az admin meg az ftp oké, de ezt nem tudom mire lehet jó...
(Ezeknek a portját érdemes megváltoztatni port forward esetén, vagy hagyjam az alapon? Mégsem csak egy van, bocs: böngészőből kell működnie az ftp elérésnek, ha a címsorba a DNS név után az ftp portját adom meg?))[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
válasz hétalvó #8120 üzenetére
jó neked, hogy ott van áram+utp csatlakozás
Két kérdésem lenne: fel akarom másolni a NASra a korábbi mentéseimet, ami főleg film. Külön van HD, Bdrip és ami frissen jön le torrent. Ezeket hogyan célszerű létrehozni a NAS-on? Jelenleg egy video mappám van, abba hozzam létre mindet, vagyha új mappákat csinálok, akkor a videotartalmúakat autmatikusan megosztja pl a TV-vel?
A másik, hogy hálózaton keresztül másoljam fel rá (10-11MB/s) vagy ha rádugom a NAS usb portjára, akkor azt felcsatlakoztatva TC-ből tudok átmásolni? -
shteer
titán
válasz CoolBoy323 #8117 üzenetére
kicsit elgondolkodott megint 55-nél de most végigment, restarting. kösz a bátorítást
szép ez a 310S is, most néztem csak utána
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz CoolBoy323 #8115 üzenetére
2sípolással állítottam le, régi 4.51 fw-rel újraindult, köszi!
van valami trükk a 4.51>4.62 frissítésnél vagy csak beakadt mert előfordul?
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
-
shteer
titán
reggel rányomtam a fw-frissítésre, 55%-nál megakadt és azóta pirosan villog a sys led
valamint a webfelületen ez jelenik meg:
mit tegyek?
szerintem jónak tűnik..
-
pcsabap
csendes tag
válasz Claude Leon #8107 üzenetére
Mindenbizonnyal kihagyom ezeket a lépéseket és megelégszem azzal ami adott
u.i.: Ettõl független, köszönöm !
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a csendesítés-moddingomat Épp most fejeztem be. 320-asom van a gyári ventivel és egy 7200 RPM-es samu winyó pörög benne. Jelentem, a NASnak SEMMI, de semmi hangja nincs! Ezt úgy kell érteni, hogy 1 méteres távolságból egy olyan enyhén búgó hangot hallat, mintha a szomszédból szűrődne át valami, de 2 méterről már 0 db.
SZóval a ventit egy 33 Ohmos ellenállással szabályoztam le (Kis toldalék egy másik ventihez adott 3pines csatiból, gyári kábel nem sérült). Ezzel 1800RPM-en megy a venti, de ha melegszik a kicsike, akkor +10%-ot növel rajta! Természetesen még így sincs hangja.
A nagyobb feladvány a ház oldalfalának rezgéscsillapítása, mivel a wincsi tömege elég nagy a ház tömegéhez képest. Ezt a kedvenc "tompítómmal" oldottam meg: a nyílászárókhoz használt lapos gumicsíkkal (öntapadós). Ebből Egy darabot kettéhajtva hosszára önmagához ragasztottam, és egy lapos csavarhúzóval benyomkodtam a wincsit tartó sín alá (középre is egy ugyanilyet). Egy egy csíkot ragasztottam a bal oldalán található két fém kerethez, ez majd befeszül a fémváz és az oldalfal közé, de nagyon enyhén. A nyák oldalára viszont csak két 1cm hosszú darabot raktam, azokat dupla magasságúra emelve, mivel ott nagyobb a nyák és az oldalfal közötti távolság. Ez nem feszíti az oldalát, épp csak annyira érnek össze, hogy a rezgést megszüntesse. A vázon felül lévő első/hátsó két-két távtartó "tüskére" is ragasztottam egy-egy csíkot, ami a felső borítást nem engedi rezonálni. Azért tartom jobbnak a szivacsnál, mert nincs nagy térfoglalása, tehát a levegőmennyiség nem csökken a házban.
Elnézést mindenkitől, de már az összerakás után jutott eszembe, hogy fotót csináljak...
Szóval most öröm és boldogság! -
spiky03
veterán
nah megrendeltem a külső hdd házat az aquatol
hétfőn meglesz a 2 terras winyo, utána kedden megyek a hazert, utána meg jön a csere és az izgalom, hogy minden működjön majd a csere után ami most isegy gyors kérdés
tudtok valami progit amivel majd az 500-as winyot megtudom majd formázni a laptoppal ntfs-re? miután felmasoltam mindent ami rajta van az új winyorathx
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Claude Leon
senior tag
válasz pcsabap #8101 üzenetére
1) Beregisztrálsz valami dyndns-re (van fizetős, meg ingyenes is), ami az NSA-dból elérhető (vagy a routeren is intézheted ezt a dolgot),
2) hozzá a routereden a megfelelő portokat forwardolod az nsa belső címére. (enélkül nem fog menni, hacsak nem a nas-t lököd ki közvetlenül az internetre, de azt kevésbé javasolnám) -
WolfLenny
aktív tag
-
törölt tag
válasz WolfLenny #8104 üzenetére
Polkast van a 310 csomagok között, de én semmi jót nem találtam benne. Biztos bennem van a hiba, de nem látom, mi lenne ebben az okosság. Van egy relatíve biztonságos kapcsolatod a saját szervereddel és az adatokat egy külső tárhelyszolgáltatón keresztül szeretnéd átküldeni rá?
-
WolfLenny
aktív tag
Használ valaki cloud alakalmazást 310-esen?
Melyiket ajánljátok?Előre is köszi!
WL
-
pcsabap
csendes tag
Tud valaki valamilyen módszert D-DNS használatra? NSA325-t szeretném összekötni a weboldalammal. Magyarán a webrõl bárhonnan el szeretném érni a nas-t webcímrõl, például www.nsa.példa.com A cPanel-ben létezik egy "Simple/Advanced DNS Zone editor" ahol megadtam a nas hólózaton belüli ip címét, így müködik az elérés (lan-PC, wan-laptop, wan-mobile, wan-tablet), de hálózaton kívülrõl nem. A lényeget úgy hiszem sikerült elmondanom; tudna valaki valamilyen hasznos tanácsot adni ezzel kapcsolatosan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla