-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15683 üzenetére
Mint mondtam a http_packages.conf fájlban töröld ki a 2 AllowOverride All </Directory>-t! A többi maradjon úgy, ahogy volt!
Alias /pkg /usr/local/apache/htdocs/zyxel/pkg
AllowOverride All
</Directory>
AllowOverride All
</Directory>A kihúzott részt szedd ki.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
borrudi
csendes tag
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15680 üzenetére
Igen. De biztos, hogy ki van kommentelve a shell és a másik kettő?
Ez azt mutatja, hogy valamiért visszaíródott... Tudsz nyitni egy ssh-t, hogy rá tudjak nézni? (A routerben a 22-es portot tedd ki mondjuk a 14622-re, ip legyen a nasod ipje, illetve állíts be egy dinamikus dns-t is (pl noip))
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15651 üzenetére
Ezek azok (már #-tel):
#change_homedir root /ffp/home/root
#change_homedir admin /ffp/home/admin
# change_shell nobody /ffp/bin/shÉs a hook_directory:
#hook_directory /usr/local/
És erre cseréld:
hook_directory /etc/
Ui.: de javaslom mindent, amit módosítassz a /etc alatt, azt előtte mentsd le!
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15645 üzenetére
Ok, akkor add ki ezt a parancsot:
cd /i-data/md0/admin/; wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/zyxel_utils-0.4-arm-1.txz; funpkg -i ./zyxel_utils-0.4-arm-1.txz
Majd navigálj el winscpvel a /ffp/start mappába és nyisd meg a zyxel_utils.sh fájlt.
Nagyon fontos, hogy ebben a fájlban a change shell és a change homedir elé tegyél egy #-et. Tehát kommenteld ki pl így:
#change_homedir root /ffp/home/root
Aztan keresd ki a hook_directory-t, ha van előtte #, akkor szedd ki és írd át /etc/-re.
Majd add ki ezeket:
chmod a-x /ffp/start/zyxel_utils.sh
sh /ffp/start/zyxel_utils.sh start(Azért szedjük le először a futtatási jogot, mert nekem már vágta tönkre a nasom ez a szkript, pont azért, mert a change shell elé nem tettem #-et. Így, ha valamit elrontanál, reboot után nem lesz semmi gondja a nasnak)
Ezután elvileg nem fogja felülírni a módosítást és winscp alól változtathatod a fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15640 üzenetére
Nem. A http_package.conf fájlodban van egy Alias -os sor. Ez alatt van 2 AllowOverride all
</Directory>Ha készítettél már weboldalt/xml-t stb, akkor ismerős lehet az, hogy minden tag-et <>- közé teszünk és amit megnyitunk, azt le is zárjuk </> -rel. Na itt az a gond, hogy nincsen nyitótag az AllowOverride all fölött, tehát nem tudja értelmezni a webszerver, hogy ez az AllowOverride mire vonatkozik és mit zárjon le. Tehát azt a 2 AllowOverride all és </Directory>-t kell csak törölnöd, mert felesleges. A többi directory maradhat, azt nehogy töröld!
Viszont mint írtam a változtatások mentésével gondod lehet...
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15634 üzenetére
Ez itt rossz:
AllowOverride All
</Directory>
AllowOverride All
</Directory>Mert nincsen elkezdve. A megoldás az lenne, hogy töröld ki azt a két rossz directory-t és valami nem fog menni, de legalább lesz web felület. A probléma csak az, hogy alapból nem írható a /etc és ahhoz, hogy tudd szerkeszteni kéne a zyxel_utils csomag. Ha meg nem megy a slacker, akkor max funpkg paranccsal tudod felrakni... De szerintem ez maradjon B terv, mert picit bonyolultabb...
2. Ha a hdd led pirosan világít, az nem jó. Akkor ok a dolog, ha a sys led narancssárga. A piros azt jelenti, hogy valami gáz van. Ilyenkor létrejön egy error log a pendriveon, ami megmondja, hogy mi nem jó. Sajnos már nem emlékszem, hogy mi az error log neve, de szerintem nem lesz nehéz megtalálni. Amúgy akkor szokott piros lenni, ha nem fat32-re van formázva a pendrive, hanem pl ntfs-re.
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15632 üzenetére
Amúgy mi szúrta el ennyire?
Valami csomagra tudok tippelni a tünetek alapján... (Pl wordpress)
Lehet, hogy tényleg jobb lenne újrahúzni egy pendriveval, mint a helyreállítással vesződni... Hol akadtál el az fw upgrade-ben? Kicsomagoltam az fw -t és úgy tetted rá a penre?
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15628 üzenetére
szerkesztettem, kérlek olvasd el újra! Kicsit kaotikus lett így a hsz... A lényeget aláhúztam.
Az a httpd_package.conf elég furcsán néz ki... Ez az egész kód?
Mert ha igen, akkor ott lesz a gond. Nincs elkezdve 2 <Directory … …>.
Bár az is lehet, hogy egy másik fájl hívja meg és ott kezdődik a dolog...Most nézem, hogy az apache is itt hasal el. Akkor megvan a hiba! slacker-t egyáltalán nem tudod használni?Nehéz ezt így távolról screenshotról megmondani. Nekem pl a packages ennyi:
Alias /pkg /usr/local/apache/htdocs/adv,/pkg
Szívesen ránéznék, de most az én nasom is romokban hever, mert a kollégának python fordítás közben elírtam egy sed parancsot és elszúrta mind a 357 csomagom forrását.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15628 üzenetére
Ha az mc működik, az azt jelenti, hogy az uClibc is, szóval nem állunk olyan rosszul.
De ez csak a fájlok eleje.Javaslom, hogy szedd le a winscp-t és lépj be vele, mintha ssh-ra lépnél be és onnan másold ki a tartalmakat, ne screenshotolj, mert úgy sokat kell "fotózni". A kimenetet meg mondjuk pastebinre felteheted.Látom közben szerkesztetted és beszúrtad a hiányzó részt. Mindjárt ránézek.
De eddig nem látok problémát a kódban(bár a directory-s részt nem láttam) szóval lehet, hogy csak hiányzik valami fájl.
Szerk.: nem, nem az a probléma. Akkor nem dobna error-t a webfelület start szkriptje.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz borrudi #15622 üzenetére
Még nincs minden veszve. Guglizz rá a Mijzelf féle MetaRepositoryra és tedd fel. Ezután a nas gyári csomagjai közt, a webes felületen látni fogod az ffp-t. Kijelölöd és rámész a remove-ra, majd bepipálod az adatok törlését is.
A reset gombot meg több csippanásig (talán 3) kell nyomni. De előbb az ffp-t szedd le. Kül. megmaradnak az adatai.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
kmarci25
veterán
válasz borrudi #7450 üzenetére
Nálam mégis az a bűnös. Valószínűleg az egyik indított torrent felzabálja a ramot, ahogy itt tegnap szabog74 írta. Azért működött pár percig, mert akkor megint indította az adott torrentet, és megint elfogyott a ram. Tehát abban igazad van, hogy a TM csak a kiváltója a problémának, az igazi ok valószínűleg a ram hiány.
Rascally: én azért arra a képre rátolnék egy blur effektet, szépen kiposztoltad a w@rez-es letöltéseidet.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz borrudi #7420 üzenetére
Kínlódok, igen. Kétszer fordult elő a Toshiba HDD-vel, most ezzel a WD Red-del is. Eléggé idegesítő, a support még nem írt semmit.
Szerk.: ha egyszer megjavul, akkor működik. Egyszer 3 hónap használat után, a másik két alakalommal 1-1 hónap használat után jött a baj. Egyszerűen el nem tudom képzelni. Különböző HDD-k, más fw van fenn. Egyszer beállítottam a heti restart-ot, legutóbb nem.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz borrudi #6468 üzenetére
No way. Nálam nem ez a gond. Fél éve van NAS, kb. négy hónapja van benne az a bizonyos HDD, és a HDD Sentinel szerint kutyabaja, egy árva bad sector sincs. És a logban sincsenek ilyen sorok, mint nálad.
-
törölt tag
válasz borrudi #6341 üzenetére
Nekem a 210 csinált ilyeneket. Volt, hogy a procihasználat miatt. Ez főleg olyankor volt, ha épp akkor akartam elérni mondjuk FTP -n amikor végzett egy letöltéssel és épp kicsomagolta a rarokat.
Ugyanez történt, ha a ram fogyott el. Annak okára nem jöttem rá. A gyors menüben-lépkedéses kifagyás is ismerős. A 310 -nél nem tapasztalok ilyet (nyilván azért is, mert "erősebb"), de nekem nincs FFP és egyéb extrákkal sincs nagyon terhelve. Pyload, S.M.A.R.T, ennyi. Elérhetetlenségnél meg kéne nézni vhogy a proci/ram terhelést.
Még egy amatőr tipp. Úgy tűnik, hogy van olyan 310, amiben XFS -en vannak az adatok (mint a 210 -en) és van, amiben EXT4 -en. Kérdezem a hozzáértőktől, hogy ez a differencia nem lehet oka ilyen jelenségeknek?[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Akkor lehet, hogy érdemes az fw-t downgrade-elni? Ha jól emlékszem van rá lehetőség, csak hol találom meg a régebbieket... Nálam a 4.61-es van fenn, és tényleg előtte nem volt ilyen gondom.
Tegnap, amikor ment pár percig, akkor lekaptam az ffp-t, mint lehetséges hibaforrást.Legutóbb a magyar supportot is zargattam, az tény hogy nagyon segítőkészek, de az első reakció az volt, hogy nincs fenn a HDD a kompatibilitási listán és valószínűleg ez a gond. Ezek szerint mégsem, mert ha jól emlékszem a WD rajta van a listán. Felajánlották, hogy küldenek fw recovery csomagot (jelentsen ez bármit), de erre nem került sor, mert közben sikerült meggyógyítani.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ha pingelhető (bár ez sokat nem jelent még), esetleg ssh-n eléred? Meg kéne nézni mi fogja. Nálam szokott olyan lenni, hogy a webfelület nem lesz elérthető, ha túl gyorsan váltok a menüpontok között. Ilyenkor a zyhsclient (vagy valami hasonló a neve) ragad bele, 99%-on pörgetve a procit. De még magával visz valamit, mert ezt kilőve sem érhető el a felület csak reboot után.
Egyébként nyugpdtan lehet az efféle hibákat tolni a magyar supportnak. Felettébb kedvesek és segítőkészek voltak velem is. Mondjuk nem árt nekik részletes hibaleírással (javítási kísérletek felvázolásával) szolgálni.
"Mondjuk én már beletörődtem, hogy ilyen."
Hát nagyon nem ilyen (-nek kéne lennie)!
Én úgy emlékszem a kettővel ezelőtti frissítés után kezdte ezt a macerát.
Melyik van most fenn?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
borrudi
csendes tag
válasz borrudi #5224 üzenetére
Na meg is néztem. A leírás valóban windowsos. Wttől független hasznos.
Az acelator weboldala elköltözött https://github.com/eaccelerator/eaccelerator/wiki ezen a címen található, ezt én is olvasgattam már, csak nem mertem kezdeni vele semmit, hátha nem kompatibilis.
Mi a véleményetek kibírja a NAS ha ráteszem? -
DeLu_01
csendes tag
válasz borrudi #5205 üzenetére
Erre lesz szükséged: eAccelerator.
Itt meg találsz róla egy kis leírást: eAccelerator használata
A phpMyAdmin programcsomag telepítve van a NAS-on?
[ Szerkesztve ]
-
borrudi
csendes tag
válasz borrudi #5200 üzenetére
Most megy az egyik a web oldal végre, köszönöm a segítséget.
viszont egy másik, kicsit combosabb nem megy mert a php gyorsítót telepíteni kellene a NAS-ra. Tudna benne valaki segíteni, hogy csináljam és melyik állományt kell felrakni?
A hibajelzés mikor az index.php betöltődne.
This PHP script has been encoded with eAccelerator, to run it you must install eAccelerator or eLoader
Köszi előre is -
DeLu_01
csendes tag
válasz borrudi #5196 üzenetére
Az adminisztrációs felületen az Alkalmazások menüpontban kattints a Webes közzététel-re. Itt bejelölöd a Webes közzététel engedélyezése-t. A Nem publikált megosztások közül kiválasztasz egyet, (én a public mappát választottam) és katt A kiválasztott megosztások közzététele-re, majd Alkalmaz.
Ezzel engedélyezed a webszervert, ami a "public" mappát teszi alapértelmezetté. Tehát ha beírod a böngészőbe az ip-címedet, akkor a "public" mappában található index.html fog megnyílni.
A szerveren lévő "public" mappába pedig átmásolod a tartalmat amit közzé akarsz tenni. Én erre TotalCommandert használok, de az intéző is megteszi.
-
Tonyk
veterán
válasz borrudi #4984 üzenetére
így add meg csatlakozáskor a nevet: nasnev\usernév . Pl ha a nas neve az hogy NAS320 , és a usernév: tesztelek : nas320\tesztelek
A legjobb/leggyorsabb megoldás az szokott lenni, ha van egy o.o nevű és u.o jelszavú user a gépen és a nas-on is., de mivel az első megoldással bármilyen jogosult felhasználóval be lehet menni, így tökmindegy.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
zambozoli
aktív tag
válasz borrudi #4101 üzenetére
Én ez alapján raktam fel a minidlna-t és ment elsőre: [link]
A többi módszer nem működött. Az utolsónál igaz úgy kezdtem, hogy uninstall az előző rosszul feltett minidlna-nak (benn a leírásban az is).
Ja és annyit konyítok a linuxhoz, hogy a parancssort összekevertem az elérési úttal!
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500