-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gboszi
senior tag
Hát én azt mondom, hogy elöbb csináld meg a belső hdd-re való telepítést, és HA utána sem lesz jó, akkor kell az nfs-sel próbálkoznod. Ezt csak azért mondom, mert nálam megoldódott minden probléma, amióta hdd-ről fut a cucc.
Témaindító cikkDe különben úgy van ahogy mondod, NASon tudsz másolni a megadott mappába, s akkor úgy mehet a dolog, de tényleg probáld megcsinálni ezt a belső ffp-s dolgot.
Üdv"If you're good at something, never do it for free!"
-
FefeeX
veterán
Mivel egyedül nálad találtam egyáltalán írást az NFS-ről, kérdeznélek, hogy mégis ez hogy működik? Csak mert feltettem a NAS-ra, de valami más mappát oszt meg, amiben nincs semmi... Hogy másolok oda, win alól hogy látom egyáltalán azt a mappát onnantól (TCMD-vel szoktam rendezkedni)...
Csak mert a 3D BD NAS-ról szaggat az Egreat R6S-emen, USB-n viszont tökéletesen viszi, és sok helyen olvastam, hogy az NFS-t kellene belőni...Más:
Láttam azt is hogy a TM HDDről fut nálad... Erről is érdeklődnék, hogy működik, mert ez a téma még nem is volt mikor anno megcsináltam a NAS-t, de most muszáj leszek újra csinálni, mert a TM nem indul el indításkor, rooton pedig nincs jogosultságom az SSH-n belépni az /ffp/start mappába... -
epszilon
csendes tag
Másik kérdésem, hogy win7-en hogyan tudnám láthatóvá tenni a külső usb winyóként a nasból kiszedett winyót?
-
epszilon
csendes tag
Kérdésem az lenne, hogy: garanciában kicserélik a zyxelemet egy újra. Na most ffp az winyóra van telepítve. Ha berakom a winyót az ús NAS-ba akkor ugyan úgy fog működni a transmission mint eddig? Programcsomagoknál ugye nem lesz telepítve de attől még működni fog? Remélem igen mert harakirit hajtok végre ha 500 giga cuccot le kell gyalulnom a winyóról.
-
k é s z
csendes tag
Szerintem nálad is az lehet a baj amúgy ami nálam volt erre Somatom kolléga adta meg számomra is a megoldást a hozzászólásában.
Az összerendelés még nem elég önmagában. Mint ahogy nálam sem volt elég , mivel ha hosszabb ideig van kikapcsolva a NAS mint a DHCP Settings alatt definiált Address Lease Time (nálam 120 min alapból) dobja a készülékhez rendelt IP-t.
Nekem mostanában nem lesz alkalmam áramszünetet szimulálni sajnos, uh. próbáld ki előbb sztem a fenti módszert.
halgass a szívedre és kész...
-
rsf
senior tag
Én a dyndns-t használom és mint már irtam a routeremen dd-wrt szoftver fut.(TPlink amúgy)
A setupban van külön fülön wol funkció.
Próbáld már ki légyszives az általam említett áramszünetes problémát.Mert nem hinném, hogy a dd-wrt-nél az lenne a probléma mint amit leirsz.
Kiváncsi lennék, hogy nálad ilyenkor mi a helyzet.
Köszi.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
k é s z
csendes tag
A routernél kell beállítani, hogy ne "felejtse el" a MAC címhez rendelt hálózati IP címet. Alapból 1 vagy 2 óra után "elfelejti" a kiosztott IP-t. Ezért nem tudtam én sem felébreszteni több órás állás után.
Nekem Tp-Linkem van, regisztráltam a no-ip-nél egy domaint és a router beépített DynDNS funkcióját használom. (elvileg a NAS-ban is van, de az ugye nem mindig van bekapcsolva a router meg igen)
Tp-Linknél van egy IP & MAC binding beállítási lehetőség ott adtam meg az adott MAC címhez a hálózati IP-t. Azóta bármikor fel tudom ébreszteni távolról... kivéve ha vmi miatt újra kellene indítanom a routert szolgáltatói hiba miatt.
remélem ez segít
halgass a szívedre és kész...
-
Joshi
titán
Az NSA-310 & 320-ba bele lehet tenni 3 vagy 4Gb-os vinyót? A webáruházak rendre max 2Gb-os vinyó kezeléseket írnak de a hivatalos honlapon ilyet én nem találtam.
-
rsf
senior tag
A Zyxelnél a Twonky-s feliratkezelés nálam úgy működik, hogy van olyan amikor megy a külső felirat és van amikor pedig nem. Még nem jöttem rá, hogy mi benne a logika.De azt tudom, hogy a twonky nélküli firmware-rel nem volt soha felirat.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz pacman789 #477 üzenetére
1nap már biztosan volt a kikapcs és az élesztés között, de ezt még meg fogom jobban nézni.
Amúgy dd-wrt firmware van a routeremen és onnan a WOL-fülről szoktam éleszteni a NAS-t.
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Internet felől szeretném elérni a NAS-t video streaminghez,kinyitottam a 8082-es portot a routerben mert ha jól vettem ki ezt használja hozzá.
Azonban ha megpróbálom elérni akkor folyamatosan próbálja betölteni a felületet, de nem sikerül neki,olyan mintha mindig elölről kezdené a betöltést és üres oldal mindig a végeredmény. -
pacman789
aktív tag
válasz balinton #478 üzenetére
Ez a cikk eléggé részletesen leírja lépésről lépésre, hogy hogy kell.
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/bevezetes_a_pendrive_torlese.html
-
balinton
csendes tag
Sziasztok!Valaki tudna segíteni a NSA310-re feltelepíteni rendes torrent klienstet (Budapesten)?
-
pacman789
aktív tag
Ha te kapcsolod ki a nas-t, utána mennyit vársz egy felélesztéssel? Pl telt már el egy nap?
Mert szerintem azért nem megy amikor áramszünet van, mert a router elfelejti, hogy ahhoz az ip címhez milyen mac cím van. Így nem is tudja felébreszteni. Míg ha kikapcsolod, akkor egy darabig a router még tudja.
Az nem elég a router beállításnál, hogy a dhcp-nél lefolgalod neki az adott ip címet! -
rsf
senior tag
Én azt vettem észre a WOL-nál, hogyha áramszünet miatt kapcsol ki a NAS akkor nem tudom WOL-al feléleszteni. Ilyenkor power gombbal bekapcsolom és utánna ha menűből vagy a gombbal kapcsolom ki akkor már megy a WOL-al az élesztés.
Más tapasztalt már hasonlót?
-
epszilon
csendes tag
jelszó átírása és egyéb átírása a settings.jsonban:
ssh elindít, rootként bejelentkezel majd leállítod a transmissiont így:
/ffp/start/transmission.sh stop
Beírod, hogy mc.
settings jsoonnt megkeresed nyomsz F4-et ekkor megnyílik. User ás password résznél az idézőjelek közötti részt árírod a felhasználónál ( user) jelszónál ( sok számot törlöd és beírod az idézőjelek közé amit akarsz. Ha beírtad nyonsz egy F2-őt és elmenti. F10-el kilépsz az mc-ből.Majd bemásolod ezt:
/ffp/start/transmission.sh start
Innentől kezdve él az új felhasználóneved és jeszavad.
[ Szerkesztve ]
-
Szipi
aktív tag
Sehol mivel én is észrevettem közben, hogy kódolja.
Gondolom csak parancssorból lehet megváltoztatni de inkább nem nyúlok hozzá, örülök hogy megy.#464: Ebben igazad lehet mivel /ffp/start/transmission.sh stop parancs után mindíg azt írta no process ezért reboot után nem adtam ki ezt a parancsot pedig futott.
[ Szerkesztve ]
-
nandris
aktív tag
-
Szipi
aktív tag
-
maxsoft
csendes tag
-
Szipi
aktív tag
Igen átírtam mindkettőt mivel 2 sor van if-el elválasztva.
Csupa kisbetűvel ahogy írva van.Most mégegyszer megpróbálom a 2.71-et.
Uninstalláltam az ffp-t -> Reboot
Újra felraktam az ffp-t -> Reboot
A többi most jön.Szerk.: Mind az 5 program simán felment, ffp/tm létrehozva.
[ Szerkesztve ]
-
maxsoft
csendes tag
Nem kell felrakni másikat.
Az indító fájlban átírtad a TRANSMISSION_HOME elérését ?"Mentsük el, majd keressük meg a "/ffp/start/transmission.sh" fájlt, és módosítsuk:
(TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon)
(user=root)"Persze az útvonal oda mutasson, ahol a setttings.json van.
Továbbá mint minden ilyen linux-os kütyü alatt számít a kisbetű-nagybetű eltérés.
Vagyis pontosan kell beírni az elérést.[ Szerkesztve ]
-
Szipi
aktív tag
válasz epszilon #434 üzenetére
Átírtam én is mindkettőt.
Mindent úgy csinálok ahogy le van írva mégsem megy, Forbidden és már rájöttem miért.
Van egy másik settings.json fájl a start/transmissiondemon mappában és abban whitelisten csak 127.0.0.1 van engedélyezve de hiába írom át a fájlt mindíg visszaál eredeti állapotára amint újraindítom a nast.
Nem az ffp/tm mappában lévő settings.json-t használja valamiért a transmission és szivat oda-vissza a szemét.
Megpróbálom felrakni a 2.73-at hátha az működik.
Kezdek belefáradni ebbe az egészbe, még egy linux sem szivatott meg így. -
maxsoft
csendes tag
BD50 -et épp tegnap teszteltem. Simán viszi.
1 Gbit/s a NAS és a Router között
100 Mbit/sec a WDTV és a Router között.
Ment közben a transmission és Copy az USB-ről (NTFS kb. 700 Giga)
Igaz ekkor már szaggatott volna, de a tr és a cp prioritás áttettem 19 -re
az smbd -t pedig -5 -re
CPU terhelés eközben 100% és mégis vitte a DB50-et (39Mbit/s) -
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Internet felől szeretném elérni a NAS-t video streaminghez,kinyitottam a 8082-es portot a routerben mert ha jól vettem ki ezt használja hozzá.
Azonban ha megpróbálom elérni akkor folyamatosan próbálja betölteni a felületet, de nem sikerül neki,olyan mintha mindig elölről kezdené a betöltést és üres oldal mindig a végeredmény. -
gboszi
senior tag
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leirni. Nálam a nagyobb filmek néha akadtad, főleg amikor komolyabb bitrátás hangok voltak (robbanas stb) néztem a nason a procit, s bizony 80% felett is pörgött. Korlátoztam a netet (csiga) asszem 600kb/s ra, s akkor jo volt. De amiota van a merevlemezes Tm megoldás, azota nem kell a csigabiga)
"If you're good at something, never do it for free!"
-
gboszi
senior tag
Samba kapcsolatot használasz? Próbáld nfs kapcsolaton keresztül. Bár nekem csak töredéke a feltöltési sebességem,de volt hogy nekem is akadt egy film(20-25gb) de nfsen soha. Illetve amiota a merevlemezen van a Tm azota semmi gond lekopogom...
Ui. Nem gigabites a router
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Joshi
titán
Néhány hsz-el korábban írtam hogy nálam mi volt a helyzet, ha ez extrém eset akkor valaki elárulhatná hogy mi a bibi.
(#446) pacman789: nekem is gigabites minden kivéve az asztali médialejátszót (LG BD660) ami elvileg nem lehet probléma, a gond szvsz a NAS-al lehet mert ott egy kábelen kétirányú adatforgalom van ami esetleg a gyenge sávszélességet okozhatja. Neked milyen internetes sávszéled van?
[ Szerkesztve ]
-
nandris
aktív tag
512-es is elég, és nem szokott összeomlani.
balinton
nézd át itt is[ Szerkesztve ]
-
balinton
csendes tag
Tudnak valaki segíteni, az utolsó lépénél elakadtam...
"Mentsük el, majd keressük meg a "/ffp/start/transmission.sh" fájlt, és módosítsuk:
(TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon)
(user=root)"
itt miket kell mire átírni? -
balinton
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy ilyen(Zyxel NSA310) cuccot.Segítene valaki, hogy hogyan tudom beállítani a torrenteket.Miket kell beállítani, hogy elinduljon a letöltés?
-
betyarr
veterán
ha a TM-et felteszem,akkor az gyakran össze szokott omlani,vagy gyakran használhatatlanná válik valami miatt?illetve hány gigás pendrive-ra van szükség a művelethez?
-
epszilon
csendes tag
Én mind a kettő home parancsot átírtam, mert amikor még készült a leírás korábbi verziójú transmissionnál 1 sor volt de ennél már kettő van. Lövésem sem volt mit csináljak ezért mind a kettót átírtam És jó is. Na most elmondom én hogy csinálom. Legelőször is az ffp futása winyón részt csinálom meg. Egyszerű minden okés. Utána csinálom ugyan úgy mint a leírásban van. Reboot után http://nasipcime:9091 8nálam http:192.168.1.101:9091 ) és bejön a jelszót kérő ablak. alapból felhasználó: user jelszó: password
Eddig jussál el autána át kel írni jsonban a jelszót és az usert, meg én átírtam az egyszerre futtatható torrenteket is mert 5 darab volt csak.
-
ubid
senior tag
Hali!
Van akinek WP 7 es telefonja van, és talalt valami programot a felület eléréséhez, vagy a torrentek kezelésére?-.-
-
atubus
csendes tag
Ertem,koszonom a segitseget. Nagyun ugy nez ki beruhazok egy ilyen kutyure. Igazsag szerint az a cel,hogy ne a pc zabalja a sok-sok aramot a torrentezes miatt.
Van meg vmi ami nekem nem teljesen tiszta a nasokkal,torrentezesssel kapcsolatban. Az rendben van,h fut a torrent kliens a nason, de ugye vmivel le kell tolteni a torrent fajlt is. Ugy hasznaljatok,hogy asztalin,notebookon,tableten,okostelon(kinek mi van) letoltitek a torrent fajlt,atmasoljatok a nasra,majd a torrent kliensben inditjatok? Ez igy egy kicsit macerasnak tunik(persze nyilvan max 1 perc alatt megvan),de nem lehet ezt egyszerubben,kevesebb lepesben megoldani? -
Szipi
aktív tag
válasz epszilon #425 üzenetére
Ugyanaz minden hiba mint nálad csak nálam a parancsok rendesen látszanak a böngészőben.
A portforwarding nálam sem megy pedig be van kapcsolva az Upnp, router Linksys WRT320N.
4.40-es firmwaret használok a NAS-on.
Most mégegyszer megpróbáltam most indul újra a NAS ha nem megy akkor passz, jövőhétig nincs időm ránézni valószínűleg.
Te melyik HOME sort írtad át a transmission.sh-ban elsőt vagy másodikat?Szerk.: És megint nem jó, top parancsra nincs is transmission a listán.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nekem akadt egy 18Gb méretű MKV 20Mbit/s-es(digi) feltöltés mellett, ahogy leállítottam ment szépen Szerintem sok mindentől függ, az én lejátszómnak szerintem csak 100Mbps-es hálózati csatolója van ami ezek szerint kevés.
ui.: nem az számít hogy hány torrent megy seedbe hanem hogy a feltöltés sávszél mekkora ill mennyire van az adott pillanatban kihasználva.
[ Szerkesztve ]
-
atubus
csendes tag
Üdv mindenkinek!
310 tulajokat kérdezném, hogy 20-30 torrent folyamatos futtatása(le/feltöltés) mellet bírja-e a vas full hd videó streamet akadásmentesen? Otthoni hálózatban gondolom,nem weben keresztül. Köszönöm a segítséget.
-
epszilon
csendes tag
Nekem sem sikerült 2 napig aztán kiderült, hogy nem jelennek meg rendesen a parancsok ezen az oldalon. Itt egy link, ugyan ez a leírás csak egy másik oldalon találtam és minden látszódik tökéletesen. Ez alapján sikerülni fog egyből. Nekem is sikerült pedig Linux negatív vagyok teljesen No shellel meg ne foglalkozz nekem is azt írja ki, de a legvégén restartolás után megy a webui meg a transmission tökéletesen. Vagy is ment míg jó volt a nas
http://www.filedropper.com/telepitesmenete
-
maxsoft
csendes tag
Tudja valaki hogy az NSA310 milyen fájlrendszert használ a belső HDD-n ?
Ez azért érdekel, mert ki akarom cserélni a belsőt, de ami a mostanin rajta van azt vissza akarom majd másolni USB vagy eSata -n keresztül. -
Szipi
aktív tag
Hello mindenkinek!
Én is beléptem a táborba és nagyon megvagyok elégedve a NAS-sal.
Viszont a Transmissionnal nem boldogulok, No Shell hiba.
Már 2x is megpróbáltam és nem akar működni, leírom mit csináltam hátha én vagyok béna:
-Felraktam ffp-t a vinyóra
-Letiltottan a telnetet
-Létrehoztem az nsa könyvtárat ftp-vel és belemásoltam mind az 5 fájlt
-Feltelepítettem mind az 5 fájlt helyes sorrendben!
-Létrehoztam ftp-n keresztül a tm könyvtárat itt admin\zy-pkgs\ffp
-Csináltam egy publikus "download" megosztást a letöltéseknek
-transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/download/ -t -u szipi -v jelszavam -a *.*.*.* CTRL+C-vel leállítom mikor már nem megy tovább
-chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
-/ffp/start/transmission.sh start És itt jön a hiba No shell
-/ffp/start/transmission.sh stop No process, vagyis nem futAmit furcsálok, hogy nemtalálom a settings.json és transmission.sh fájlt sehol
Örülnék ha valaki tudna segíteni mert nem jövök rá mi lehet a baja.Üdv.
Szipi -
epszilon
csendes tag
Én a downkoad mapának írási jogait mc-ben változtattam meg. Miután bemásoltam a mappába a fájlokat akkkor vissza is vontam az írási jogot, sőt még ftp-ben sem látszódik pedig ott van. Fő a biztonság
Viszont sajnos ma délelőtt megpusztult a 310-esem. Élt 18 napot. Azt vettem észre, hogy valami furcsán kattog az asztal alatt. Lenézek és látom, hogy pirosan világít a winyó ledje és kattog valami. Restartoltam, immár zöld lett a led, de továbbra is kattog úgy mint amikor a winyó nagyon le van terhelve és nagyon olvas, másolni rá szinte lehetetlen nagyon lassú és zavaróan hangos. Raktam bele másik winyót és azzal is kattog. Ej mondok. Kivettem a winyót és csak úgy nélküle bekapcsoltam és úgy is kattog mint az állat. NA mondom ventilátor. Pillanatra lefogtam, hogy ne prögjön és ugyan úgy kattog. Na mondom szervizbe vele. Nem tudom másnak volt e ilyen hibája, lehet én fogtam ki egy selejtet, de 18 nap után megpusztuljon az már pech a javából. Nem tudom köze van e hozzá, hogy kb. 60 gigát kb 90. fájlt másoltam a nasra és sorba hozzáadtam a torrent fájlokat egymás után transmissionba ami csekkolta folyamatosan egyenként őket Lehet ez ölte meg valami nem bírta benne?
[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem én is egy ilyen jószágot, teszi is a dolgát, FFP felkúszott,köszönöm a részletes leírást.
Am lenne egy olyan kérdésem, hogy TC-ben felvettem mint hálózati meghajtót a video/download elérési utat(ide dolgozik a transmission), viszont nem tudok rá másolni, ugyanez a public könyvtár esetében működik. Nézegettem a nas adminsztrátori felületét, de nem találtam erre megoldást, valszeg átsiklottam felette, kisegítenétek,hogy merre keressem?
Köszi
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy a nas tudja-e külön használni a külső (usb) és belső vinyót?
Konkrétan azt szeretném, hogy a belső vinyó leálljon használaton kívül, miközben a külső vinyóról seedel.Megoldható ez?
Köszi
-
e-zoli
tag
Köszi a leírást, a hétvégén megcsináltam és tökéletes működik
Firmware 4.5 -
szitov
csendes tag
Sziasztok!
Bocs ha kicsit OFF a cuccom, amivel gondom akadt, de hátha van ötletetek.
Van egy Zyxel NSA320-as NAS-om, elvileg hasonló menüvel mint a 310-es. Adott egy 2 Terrás belső vinyó (JBOD) és egy szintén 2 TB-os külső USB-s HDD (NTFS). Mindkét HDD gyönyörűen látszik file-megosztásnál Win7-es gépeken, illetve Asus O!Play-en mind hálózati meghajtóként, mind UPNP eszközként.
A gond az LG 3D TV-mnél van, amely csak DLNA-t képes kezelni. A TV sajna csak a NAS belső HDD-jét látja, a külsőt nem. Hiába osztom meg a külső HDD-t és indítom el rajta a Twonky-t, a TV nem lát csak egyetlen video könyvtárat, amely a belső HDD-n van. Mi lehet a gond?Köszi.
-
b@lgo
csendes tag
Közben megoldottam a dolgot.
Az volt a baj h 2 config file van az egyik /ffp/start/transmission alatt a másik meg /ffp/tm/trasmission alatt.
Én az utóbbiban szerkesztettem a whitelistet, de mivel a daemon nem ezt használja ezért nem működött. Átírtam a /ffp/start/trasmisson mappában lévőben a whitelist beállításokat, utána már működött. -
b@lgo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 4.50 firmware van fent, eljutottam addig hogy el is indul a daemon, de valamiért a a guiból nem tudok belépni 403as error miatt. Viszont hiába irogatom át a configba a whitelist enablet false-ra vagy *-ozom ki az ipt nem akar beengedni. Volt valakinek ilyen gondja?
[ Szerkesztve ]
-
fulcrum
tag
Zyxel NSA310 NAS-unk van bekonfigurálva, sok különböző jogosultsággal, minden rendben van vele.
Van új firmware hozzá (már pár hónapja), de nem merem rátenni, mert gondolom mindent töröl és kezdhetem elölről a beállítását...Van valakinek ilyen tapasztalata? Valóban elfelejti a beállításokat, vagy olyan intelligens, hogy firmware csere során megmarad minden beállítása?
A konfig beállítást kimentem, és visszatöltöm firmware csere után, az vajon megy az új firmware-el? Csak tutira mennék, nem szeretném elölről bogarászni a beállításokat, és nem is tudom fejből visszatenni minden user jelszavát, ez is a fő problémám...
[ Szerkesztve ]
Linux for human beings
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Delta Force béta teszt
- PlayStation 5
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box