- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz nandris #10498 üzenetére
-Tehát akkor amit a NAS felületén hoztam létre az NFS megosztás. Látszik az útvonalból is:
/i-data/5b19c37f/nfs/Zyxel
-Mivel a TransGUI-ban ezt a mappát adtam meg a kész file-oknak az útvonal beállításoknál, ezért fizikálisan is oda tölti mostmár a dolgokat. (Mert amúgy látom MC-en keresztül az
/i-data/md0/nfs/Zyxel könyvtárban is a letöltéseket)
-ha ezt látom a TV-m NFS beállításánál, akkor ez NFS megosztás vagy még mindig SMB?-azt még viszont mindig nem értem hogy hogyan látom a NAS felületen létrehozott NFS megosztást a csatolt meghajtó alatt Windows-ban? Valami be van állítva a NAS-ban hogy amit létrehozok NFS megosztást, arról csináljon egy másik, NEM NFS megosztást?
-NFS-t akartál írni mindenhova ugye? -
z123456789
addikt
válasz nandris #10486 üzenetére
NEM HISZEK A SZEMEMNEK!
1. Azt az "nfs megosztás útvonalát írd be a transmissionba" műveletet kellett megcsinálni TransGUI-ban.
Eszközök->Transmission beállítások->Letöltés fül->Letöltési könyvtár a távoli gépen mezőbe kellett beírni azt amit a NAS webes felületén találtam a Beállítások->NFS->NFS megosztás útvonal alatt.
És működik. Az admin\download\Transmission\incomplete\ -ben vannak továbbra is a még le nem töltött dolgok, de ez telesen megfelel így nekem.
2. NFS-t javasolnak a Med8er lejátszókhoz, ha BD tartalmakat nézek javarészt. Eddig nem volt vele gondom, nem váltanék (elég volt most egy kicsit a kísérletezgetésből. )
3. Az egyéb megosztásokat ismerem, ha haverokkal fotókat videókat osztok meg, általában egy FTP megosztást kreálok, illetve van egy-két állandó megosztásom különböző személyeknek.
4. már nincs rá szükség
5. Nem kellett külön csatlakoztatnom, mert az egész NAS csatlakoztatva van, és ha én létrehozok a NAS WEB felületen egy NFS megosztást, akkor az látszik a csatolt meghajtó mappái között ahogy írtam fent is.
Ez nem tiszta nekem teljesen, mert Tonyk írta hogy elvileg NFS megosztást nem lát a Windows.
5. Erre sincs már szükség.Nagyon szépen köszönöm Tonyk-nak, S7evcsenko-nak, és neked a support-ot. Hálás vagyok.
-
hzcs
senior tag
válasz nandris #6458 üzenetére
Sikerült megoldani, hogy kérjen jelszót? Nekem a nason van 7 darab settings.json, de hiába írom be mindegyikbe, hogy kérje a jelszót, nem kéri. Melyik lehet az "igazi" settings.json-om, ha gyári rendszerből telepítettem, nem ffp alól? (szerintem az, ahol a stats.json van, plusz a resume és torrents mappa, az aktuális tartalommal, de hiába konfigolom a settings.json-t, nem akarja azt, amit én)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz nandris #6458 üzenetére
*.*.*.* volt eredetileg. Ezt azt jelenti, hogy a világ összes ipv4 címéről engedi a belépést.
Ha mondjuk a te LAN tartományod 192.168.0.x , akkor 192.168.0.x-et írj. Ha 192.168.2.x, akkor 192.168.2.* -ot írj. Azaz ebben az esetben csak 192.168.0 vagy 192.168.2 kezdetű címekről enged be.
Privátban küldök egy settings.json-t.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz nandris #6454 üzenetére
Bocsi ez lemaradt a settings.json -ból:
Kb. így kell kinéznie valahol a konfig fájl közepén:
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "JELSZÓ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "USERNÉV",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*", <--- Ide az ip tartomány megy, ahonnét be akarsz jelentkezni a példa szerint a 192.168.1.* -ből (* = 1-255) lehet bejelentkezni.
"rpc-whitelist-enabled": true,Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz nandris #6454 üzenetére
Leállítod a tm-et.
slacker -r
Kiválasztod, eltávolítod.
Törölsz minden hozzá tartozó mappát (/ffp/tm) ; Konfig állományt, stb. Hogy mit hova pakolt, ellenőrizhető a /ffp/funpkg/installed/Transmission.... fájlban. Ehhez mondjuk nem árt előtte kimásolni valahová, hogy az eltávolítás után is tudd olvasni.Újratelepíted.
Fore reinstall nincs, csak reinstall funpkg -I (nagy i betű). De ez megtartja a konfig fájlokat, és ha ott van valami elsz@rva, akkor mindegy.
Félve kérdezem meg, hogy ugye az " " közé tetted a jelszavad (ami sima plain text) és a sor végén vessző van ? Méghozzá a meglévő sor végén és nem új sort kezdtél neki!
(#6452) ShadeWolf
"funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz ( bontsuk ki programunkat ))"
Ez nem "kibontás" , hanem a telepítés.
De összefoglalom neked mennyi egy plex telepítés (Nem használom a plex-et, azóta lehet már van frissebb a csomagok között. Ha igen, célszerű azokat feltenni):
*Telepítés*
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7
/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
Várjuk még végez.
* Indítás *
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
Indexelni való fájlok mennyiségétől függően időbe telik amíg elkészül.
Ha minden jól ment akkor elérjük a web-ui t a nasIPcíme:32400 porton.
* Unistall *
/ffp/start/plexmediaserver.sh uninstall
funpkg -r plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz nandris #6434 üzenetére
Nem kell semmit újratelepíteni.
Belépsz a nas-ra ssh-n keresztül,
ffp/start/transmission.sh stop
majd a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json fájlban beírod a jelszavad a "rpc-password": -hoz.
ffp/start/transmission.sh start
-
madoxx
aktív tag
A régi, pendrive-on volt kb 10 percig mert ahogy rájöttem hogy megy pendrive nélkül, egyből felraktam vinyóra, a pendrive-ot előtte kihúztam.
Elérni elértem egyébként, telneten, ssh-n is, de windows alól és totalcommander alól is voltak ilyen behalások, rákattintottam egy megosztásra és gondolkodott perceket, elég sokszor és gyakran. A remote gui pedig folyamatosan szakadozott. -
lencseszosz
csendes tag
tm remote gui-ban próbálkozom, de semmi olyat nem tudok beállítani, hogy után simán totalcommanderből elérjem.
Nekem a 4 alap meghajtóra osztotta a NAS a vinyót (admin, music, video, public).
hogyan adjam meg, hogy ezek közül vmelyikre töltsön?
mert sem a /var/dow...-os verzió
meg ez a z:\music -os verzió sem megyLetölt, de ha meg akarom nyitni a tartalmazó mappát, azt dobja, hogy nem találja a tartalmazó mappát adjak meg elérési utakat. Azt is próbáltam, de vmi csak nem jól csinálok, mert úgy sem megy...
...
-
Joshi
titán
Nekem 320-as van de tök ugyan az mint a 310 csak az enyémbe 2db vinyót lehet rakni ill. a hátlapon is van 2db USB foglalat, azt hiszem csak ennyi a különbség. Egyébként gyárilag a V4.40(AFO.0) volt rajta amivel nem ment majd frissítettem V4.50(AFO.0)-re de így se jó. Akkor ezek szerint jkutya-nak lesz igaza hogy csak az ő általa írt megoldás lehet a célravezető. Mind1 azért köszi hogy ennyi időt szenteltél rám.
ui.: azt el felejtettem írni hogy közben folyamatosan próbálgattam, már az előlapi usb csatit is kipróbáltam de semmi. Akkor ezek szerint az FFP nem akar települni?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A leírás ilyen részletekbe nem megy bele de most már én is látom hogy a belső vinyón ott kellene lennie egy ext4 partíciónak. Viszont a leírásban a Kingston pendrive Engedély típusa Privát státuszban van míg az enyém Nyilvános. Most ez miért is? Vagy most ezzel ne foglalkozzak?
-
Joshi
titán
Amit korábban te is linkeltél, de más leírásoknak is ugyan az a lényege annyi hogy a ZyXEL NSA-210 és a Transmission-ben azt írja hogy állítsuk az IP-t fix-re.
"# Fontos, hogy fix IP címet adjunk a NAS-nak, mert az kell majd a Telnetes belépéshez!"De ahogy már írtam próbáltam minden verziót de semmi.
-
RufuszX
senior tag
Ezt dobja a böngésző:
"403: ForbiddenUnauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details."
Lehetséges a routeremben van a gond?
-
adoks
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget neked is és 8nemesis8 neked is.
Az az igazság hogy valami ilyesmi volt amivel először nem akart menni
és azért írtam át a /admin/download/ ra de így sem volt jó.Most át írtam az általatok írt /i-data/md0/video/download-ra és az ideiglenes
mappát is erre állítottam és így úgy néz ki jó lesz.Köszönöm a segítséget mégegyszer mindkettőtöknek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook