- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Permet Elek #22 üzenetére
"ha egy ramon belül nézzük, akkor"
Figyelmesebben olvass!
A ddr2 és ddr3 között megnőtt az egy ciklussal átvihető bitek száma a duplájára.
Az 1600 MHz cl 10 ram és a 800 MHz cl 5 ram azonos típusból pontosan ugyanannyit visz át.A ddr2 és ddr3 összevetésében viszont a ddr3 kétszer annyit, mert egy ilyen ciklusban kétszer annyi bitet mozgat.
De az időzítés pontosan ugyanannyit számít, mint az órajel. Ugyanis ha az órajelet megduplázod, és az időzítést is, akkor pontosan ugyanott vagy (leszámítva, hogy megnő a fogyasztás). A ddr2->ddr3 előnye abban van, hogy nagyobb adatot mozgat meg, de egy azonos generáción belül az időzítés fontossága egyenértékű a frekvenciájéval.
Ha van egy cl9 1600 MHz ddr3 ramod az pontosan ugyanolyan gyors lesz, mintha cl10 beállításon 1777,78 MHz-en nyomnád ugyanazzal a modullal.
-
CyberPunk666
senior tag
Hát igen, sajnos ez már az a korszak, ahol az intel ellépett és itt kezdett az amd egyhelyben topogni. Sajnos nem tudom, hogy náluk mi a felhozatal, de egyébként amit írtam csak tippre mondtam, mivel nem tudjuk a pontos beállításokat, és nincsenek játékok, ezért sajnos nem tudok mihez viszonyítani, így lóg a levegőben.
Azért lettek volna jók a játékok még az eddigieken felül, mert ott azért abból már lehet tudni, hogy itt cpu, esetleg vga limiten vagyunk.
A teszt egyébként jó, és jó az írás is (ez ritka). Szóval csak így tovább, abszolút bátorítani akarlak és minden kritika csak a fejlődésedet szolgálja.
Kevés az, aki jól le is tudja írni, neked ez sikerült. Szóval ha a jövőben folytatnád, akkor hajrá!
-
CyberPunk666
senior tag
Mivel a grafikus rész iszonyatosan gyors memóriát igényel(, ezért van gddr5 a VGA-kon), látatlanul megmondom neked, hogy igp esetén brutálisan skálázódik egy darabig a memória, talán még a leggyorsabb ramok sem tudják megetetni mindig (gddr5 kellene mellé).
Ha igp-t használsz, akkor a sok és gyors memória az egyik legfontosabb dolog. De egyébként biztos vagyok benne, hogy erre találsz a neten rengeteg tesztet.
-
CyberPunk666
senior tag
erer1000
Érdekes és mindig elő-elő kerülő téma, szóval a teszt mindenképpen hiánypótló a magyar cikkek között.
Pár dolog bánt engem vele kapcsolatban:
1, Az egyik a már más által is említett valós játékok, ahol azért nem csak a gpu kap terhelést. Vannak kimondottan cpu heavy játékok is, ott érdemes vizsgálódni. Nem az AAA fps-ek, inkább ahol sok egység van. Például egy starcraft 2 4v4 meccsen a cpu előbb fogy el, mint a vga.2, Sehol nem láttam feltüntetve az időzítéseket, amik nagyon sokat számítanak és hasznos lett volna, hogy össze lehessen hasonlítani.
3, Ha valaminek a hatását akarod vizsgálni, akkor érdemes megnézni, hogy mi a korlátozó tényező, és azt a végletekig kitolni. Teszem azt, ez a teszt úgy lett volna igazán hasznos, ha erős cpu és dVGA kombináció (persze nyilván, ami tud ddr2-t kezelni) páros mellé megy a ram. Lehet egy lassabb cpu vagy vga miatt nem a ram a leglassabb, de később azzá válik.
Emiatt szerintem a végső konklúziót nem vonhatjuk le, hogy a gamer ram csak kábítás (bár szerintem is az, csak ez a teszt nem ezt mutatta meg).
Ettől függetlenül jó és összeszedett írás, köszönjük.Permet Elek
Ne erőltesd. Látszik, hogy olvastál már a témáról, de nem értetted meg és nem jól raktad össze fejben.
Az időzítés azt jelenti, hogy hány órajel kell egy adott művelet végrehajtásához. Szóval ha egy ramon belül nézzük, akkor a cl10 1600 MHz az pontosan olyan gyors lesz, mint a 800MHz cl5.
A többinek olvass utána, de addig ne erőltesd, hülyeségeket beszélsz.A többi részben is elég sok a tévedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest