- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
Házimunka téren verhetetlen vagyok, főzök, mosok, takarítok
Szeretem ha rend van, bár vannak olyan napok amikor káosz a lakás. Ez ilyen ingadozó, vagy lehet a földről is enni, vagy a tányérból sem, szerencsére ezutóbbi elég ritkán fordul elő
De a másfél órás mosogatás az tényleg kemény lehetett. Amúgy szerintem az a legjobb módszer, hogy minden étkezés után mosogatni kell, lehetőség szerint mindenki mossa el amiből evett és máris nem gyülemlik fel -
Drakoo
tag
Én fiu létemre szeretek mosogatni
-
művésznő4
senior tag
válasz
Geri Bátyó #15 üzenetére
Nem ordít, mert nincs oka rá. Én maradéktalanul és kifogástalanul végzem a munkámat.
Abba belekötni nem lehet!
...Na jó, azért mégis. Általában a nagy, zsíros lábasokat mindig a végére hagyom, hogy "Óóó, de azoknak még ázni kell kicsit!!..
", aztán néha "elfeledkezem" befejezni a mosogatás ezen részét.
Mondjuk az a gáz, hogy ez a "csel" még sosem jött be eddig.
Anya vagy Apa mindig rám szólnak, hogy miért csak fél munkát végzek, a nagy lábasok nem tartoznak a mosogatásba?
Úgyhogy végül mindig meg kell csinálnom, bár ha nagyon húzom-halasztom, általában Anya hamarabb megunja a dolgot és akkor neki áll ő suvickolni. -
Geri Bátyó
addikt
Amint tudod, én főzök, mosok, takarítok, mosogatok. Egyedül vasalni nem szeretek (na jó, azt konkrétan gyűlölöm), annál még a WC pucolás is jobb! A mosogatás semmiség. Inkább kikapcsolódás, mint házimunka. Annál csak főzni jobb. Az inkább hobbi és szórakozás.
Apukádé a munka oroszlánrésze! Ő "ordít"!
-
potyautas
tag
Katonáéknál 1200 ember után. Na az is nagy lelki teher volt. Na jó, nem egyedül, hanem azt hiszem négyen-öten, de akkor is rengeteg. Senki nem kérdezte, hogy van-e kedvem.
-
gabor85
őstag
Én olyan thetséges vagyok a mosogatásban, hogy úszik minden amikor elkezdem
Pedig ez nem vicces -
7
addikt
3. Vagy dolgozzon mindkét fél, és a házimunkát is osszák meg?
Amúgy a patriarchális családrendszerben amellett, hogy a férfi a fő kereső és a nő az otthoni munkák felelőse, a férfinak is megvannak az otthoni feladatkörei: szerelgetés, fűnyírás, meg úgy általában az erőigényesebb feladatok, tehát igy többé-kevésbé megvolna az egyensúly. Csak mostanában ez utóbbi valahogy el szokott maradni az ezen elvet követő pároknál.
Én ilyen tekintetben inkább az egyenjogúság felé hajlok: nem foglalkoztat, ki keres többet, amíg meg tudunk élni belőle, és kiveszem a részemet a házimunkákból és a ház körüli munkákból egyaránt.
-
ha rajtam múlna, akkor kajálás után az edény megsemmisülne, mert rohadtul utálok mosogatni
-
Иван
őstag
A porszívózáson és törölgetésen kívül minden házimunkát rühellek.
Másrészről szerintem:
1. keressen egy átlag férfi annyit, hogy a nőknek ne kelljen munka így maradhat neki a házimunka/gyereknevelés. Ez is elég nagy munka és fáradtság, mellette meg még dolgozzon is... Az lenne a normális, ha egy férfi egymaga eltartaná a családot.
2. Vagy akkor dolgozzon mindkét fél, de a házimunkát egyik se végezze, hanem egy cseléd. Mondjuk a gyereknevelés így is megoldatlan kérdés.Szerintem. Mert a mostani rendszerben mindkét fél gürizik (nem sok pénzért), a férfiak büszkeségből és hagyományból nem végeznek házimunkát, itt kivételek a javítások satöbbik (valahol igazuk is van), így a nők meg nekiállhatnak takarítani a meló után.
Szar ez így
-
maláj
addikt
nekem is kellene de épp kezdődik a Pick meccs
mosogatás elnapolva -
vans?
őstag
A porszivozas es mosogatas az a ket hazimunka, amit szo nelkul elvegzek itthon is, es a koliban is, barmikor. A tobbit utalom.
-
GabN73
addikt
mosogatógép..
Garantált sikerélmény. Ami meg nem fér bele az meg már megvan 5 perc alatt
-
művésznő4
senior tag
válasz
lsebestyen #1 üzenetére
"Csak" 5 ember után....+/- 1-2, mert szinte mindig vannak nálunk vendégek.
Ritka, mikor nincs itt senki plusz fő. Amúgy igen, ezt hagytam még ki az írásomból: A gondolkodást/elmélkedést! Hihetetlenül kikapcsol olykor és nem egyszer volt, hogy mosogatás közben gondoltam át az élet nagy dolgait.
Föccer Papa: Van benne valami. Bár egy jóóó kis kiadós ebéd után, inkább mindenki leheveredik, minthogy egyből elmosogasson egy rahedli tányért, aztán pár óra múlva, mikor már rászáradt az étel, mindig megy az egymásra mutogatás, hogy na most akkor kire is várjon az ítélet?...
-
7
addikt
Nekem az itthoni mosogatással az a nyűgöm, hogy a többiek irgalmatlan mennyiségű edényt koszolnak (feleslegesen), és még az olyan minimális dolgokra is lusták, mint bizonyos kaják után az edények gyors leöblítése, tányérból evőeszközöket kiszedni és pár centivel odébb, a kijelölt helyére bedobni, stb. Így a mosogatásból 5-10 percet elvesz az kapásból, hogy az ember rendet teremt a mocskos edények között, holott apró, egyáltalán nem megterhelő dolgokkal sokkal könnyebbé tehetnék a mosogató munkáját.
Mindenesetre mióta külön lakrészem van, valahogy kevesebb az ilyen problémám, mert főként magam után mosogatok/takarítok. Személy szerint szívesebben sikálom csillogóra a saját WC-met, mint hogy a többiek után mosogassak.
Mosogatógép egyébként nálatok meg nálunk is jól jönne, kevesebb vele a macera 4-5 főnél.
-
jimmy399
senior tag
Én egy 16 órás nyitvatartás után szoktam mosogatni... 1 óra alatt megvan, ha nem sietek
-
föccer
nagyúr
5 tagú családnál bizony jó szolgálatot tehet egy mosogatógép
És egyébként is: este örömmel, reggel körömmel.
üdv, föccer
-
lsebestyen
addikt
+1
am hány ember után mosogatsz? mert nekem 7 után kell, gondolhatod, h egy vasárnap ebéd utáni mosogatás milyen jó dologde én is szeretek mosogatni, mert kicsit rendmániás vagyok, és szeretem hha tiszta lesz minden, másfelől, közben tök jókat lehet filózni
Új hozzászólás Aktív témák
lo Másfél óra néma mosogatás. Csak én...és a nyers erők. A puszta kezem és a felhalmozódott mosatlan. Hmmm... Mély...
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest