- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
felmerült bennem jó pár ellentmondás
Tartsd meg ezt a jó szokásodat, hogy utánuk mész, kevesek sportja ma.A vonatos eset aranyosnak hat (így, távolról). Mi volt a reakciód? Jó alkalom egy frappánsan elegáns replikát odatűzni, amire ha egy megértés, elfogadás irányába mutató hümmögés jön válaszul, az már jó. Az ellentetje is megeshet, egy i3-ra, wmakerre ösztönösen odakapod a tekinteted!
A KDE Neon elég flott mostanában.
-
totron
addikt
Pláne a KDE és Gnome elterjedésével, egyre windowsosabb az egész élmény szerintem.
Nem tudok elmenni emellett, ez jó vagy rossz a szemedben? Láttam már pár olyat, hogy kemény alámerüléseket, tanulásokat követően is csak egy. önmaga előtt is rejtett Windows-kergetés munkált a felszín alatt, vagyis hogy a kezdők hibájától egy pillanatra sem távolodott el a felfedező. Amiről váltott, azt tartotta etalonnak és minden ami nem afelé látszott fejlődni, az rossz volt és elégtelen. -
törölt tag
(És BoB kollégának is)
Senkit sem szeretnék lebeszélni a Linuxról és rábeszélni a Winre, egyszerűen hoztam egy döntést és nem bántam meg.A sérülékenységekről még röviden (nem szeretnék meddő vitát kezdeni!!!), Linus mester maga fejtegette, hogy a sérülékenység is csak egy hiba, nem szükséges különlegesen kezelni, na ezt a felfogást magáévá tette kvázi az egész közösség...
Azt pedig remélem BoB kolléga is elismeri, hogy nem túl életszerű, hogy az Androidos kütyüjét egész nap nyomkodó Jancsi és Juliska, meg az okos hűtőt használó vasorrú bába naponta 2x átfutja a CVE Detailst kernel sérülékenységek után kutatva, hogy gyorsan megoldást találjon az esetleges problémáira...
Ráadásul asztali felhasználásról beszélgetünk, meg átlag felhasználókról, meg a média hozzáállásáról.
Az Indexen, Origon, stb. platformokon az esetleg hír lehet, hogy Win sérülékenységet találtak, de az nem annyira, hogy Linuxos hibát, ezekről csak szakportálokon olvashatsz (és itt nem a PH-ra gondolok, hanem pl. a már emlegetett CVE Details oldalra), és biztosak lehettek benne, hogy ezeket Vér Pistike Linugz megmondóember nem olvassa, ő csak hinti az igét, hogy a Linugz a biztonság csimborasszója, mert mint tudjuk, milliók is olvassák a kódot...Lehet a lehetőségekhez mérten jól felépíteni egy nyílt OS-t, lásd OpenBSD, ez viszont rengeteg kompromisszummal jár (főleg hardver támogatás terén), tehát az OpenBSD desktop éve sem fog eljönni soha, ahogy a Linuxé sem valószínű...
A lényeg, hogy jót beszélgettünk, és sikerült kulturáltan ütköztetni a véleményeket, már ez is nagy szó!
-
törölt tag
PulseAudio, Polkitd, Systemd (főleg), évek óta javítatlan hibák, minden frissítéssel érkező újak, siralmas meghajtók, siralmas Xorg, még siralmasabb Wayland, 0 visszafelé kompatibilitás, ocsmány betű megjelenítés (ClearType sok fényévvel van előre), egyszeri asztali gép esetén is szégyenletes hardveres szenzor támogatás, gyér energiagazdálkodási lehetőségek (CPPC), ahány disztró, annyi szokás, ha LTS-t használsz, szívsz mert túl régiek a csomagok, ha rollingot, akkor mert túl újak...
Ja és a kedvenc témám, a biztonságos Linugz, me mindenki is óvassa a kódot, oszt nosza mingyán javítja is hirtlennyiben...Akkor most tegye fel a kezét, aki nézegette a kernel kódját és már küldött is javítást hozzá!
A Linux kernel a legsebezhetőbb szoftver a világon, és ezt nem én mondom, egyszerű statisztika (pl. 2017-ben a Win 10 kernel 268 sérülékenységet produkált, a Linux 453-at).
Az hogy a Linux sérülékenységek nem kapnak nagyobb publicitást, az nem azért van, mert nincsenek, hanem mert kb. a kutyát sem érdekli a kemény ~2% körüli részesedés mellett...
Részletekért a CVE Detailst érdemes nézegetni.Szóval a magam részéről belefáradtam az önszopatásba, szal viszlát Linux!
-
blade zte
őstag
En azt tudom javasolni hogy nezzed nyiltabban.
Az Arch telepitese nem egy atlag telepitesi folyamat, nem erdemes hasonlitani hozza. Vannak napi szinten hasznalatos parancsok es van par script ahol tulsagosan belebonyolodhat az ember abba amibe felesleges. Ha pl. mindig fdiskkel formazol egy lemezt es mkfs-el raksz ra fajlrendszert akkor kb. ugy hasitasz keresztul a telepitesi folyamaton mintha forrokessel vajat vagnal. Nekem debian telepitovel anno 2-3 oramba telt osszerakni egy raidet mert annyi logikai utveszto volt benne. Ezen tul annyiszor megesett hogy telepiteskor irta ki hogy beszoptam mert nem rakta fel normalisan a bootloadert vagy a rendszert hogy tobb idot pazaroltam mint az osszes ora amit valaha Arch telepitessel toltottem. Mindig belefutok abba hogy egy telepito szimplan csak tul merev hogy barmit kezdjek vele.
Igen Archon az emberek zome szereti a GUI-t, de az egesz linuxos terminal/vim/billentyuzet/window-manager kozosseg nagyresze is itt van. Nem lesz bajuk a terminallal, sot. Archnal nem is igazan fogjak KISS fo megoldasnak elismerni ha valaminek GUI-ja van.
Ennek a kuszobolesere hoztak letre a Manjarot, regebben meg az Antegros disztro pl. tulkepp csak egy GUI installer volt Arch linuxhoz minimalis modositasokkal. Ha kell ilyen akkor ajanlom az Arch alapu distrokat keresgelni.
Haha, igen, az Alpine-nak sosem volt erossege a GUI, PostmarketOS-nel is kilatszik ez a hianyossaga megha technikailag vegfelhasznaloi megoldasnak is szanjak. Void Linux az kb. Alpine csak vegfelhasznaloi formatumban. Azt is hasznalja azert egypar ember. Asszem meg telepitoje is van.
-
Somatom
veterán
Ne is mondd! Az enyém is ezt csinálja. Üzen, hogy ne kapcsoljam ki, mert ő most frissít. Hát frissíccsé, vazze! Egész éjszaka után, reggel még ugyanott tart. Mi lenne, ha épp el akarnám vinni? El sem tudom képzelni, hogy egy hurcibálós laptopon ez hogyan működik. És akkor még a böngésző frissít, a vírusírtó frissít, a kiskutyafüle frissít. Halló! Kapok én is gépidőt? A Puppy sohasem csesztetett ilyesmivel. Bekapcsolom, vakkant és teszi, amire utasítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged