Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-16 16:06:53

LOGOUT.hu

..:: Motorola Moto G ::..

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) ghiottone válasza Destr4ct (#1948) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Megfogalmazom egyszerűen:
1. Kötöttél egy szerződést, ami alapján vonatkoznak rád az EU általános jogi előírásai is, hiszen EU-n belüli országból EU állampolgárként vásároltad a telefonodat.
2. Nem tetszett, hogy nem tudod rootolni a telefont, és ezért rájöttél, hogy nyitni kell a Bootloadert. Szerződésmódosítást kezdeményeztél, amiben partner volt a Motorola is. Elolvastad az ő feltételeit, elfogadtat azt, lemondtál a Motorolával szemben támasztható Garanciális Jogaidról és Követeléseidről és ezután a Motorola elküldte neked a Bootloader nyitásához való kódot.

Ezután egy Bíróságon se fog megállni a követelésed. Cselekvőképes vagy? (saját nevedben jogokat és kötelezettségeket szerezhetsz magadnak? - igen) Nem állsz gondnokság alatt? (gondolom nem) Szóval magyarázd már meg jogilag, hogy mi alapján áll még fent most is a garancia a telefonodra? Nincs jogcímed és jogalapod sem.

Eladó Motorola Edge 50 Prok & OnepPlus 10 Pro: https://shorturl.at/5yzYU

(#1952) Destr4ct válasza Al3xT (#1949) üzenetére


Destr4ct
aktív tag

Szvsz ez a Motorola és közötted lévő megállapodást/szerződést érinti. Ami továbbra sincs hatással az EU törvényre. A szerződés nem törvény.
De én nem vagyok jogász sem ügyvéd, nem mondhatom ezt biztosra.
Megkérdezhetem (vagy akár más is) ezt is a cikkíró ügyvédtől, de valószínűleg ugyanaz lenne a válasz, hogy nem befolyásolja a statutory rights adta garit. Meg továbbra sem hinnétek el.

What can change the nature of a man?

(#1953) focvis válasza ghiottone (#1951) üzenetére


focvis
veterán

Tartsuk fejben, hogy _ghiottone fórumtárs jogász (korábban említette)!

(#1954) youngboy


youngboy
senior tag

Ez a garancia kérdése engem más szempontból érdekel. Nem is mennék el a a BL nyitásig vagy root-ig.

Mikor én pl. Expansys-t megkérdeztem, akkor ők 1 évet mondtak.
Úgy emlékszem, mások is írták, hogy 1 évet kaptak.

Akkor most 1 vagy 2 év?

Nagyon nem mindegy, mert pl. a jelenlegi telefonomat először és utoljára pár hónappal a 2 éves gari lejárta előtt kellett szervizbe vinnem kijelző cserére.

(#1955) wwhy válasza youngboy (#1954) üzenetére


wwhy
veterán

Ha jól tudom, akkor csak a németországi telók 2 év garisak -- ott ezt írja elő kötelezőnek a törvény ;)

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#1956) amanoba válasza ghiottone (#1891) üzenetére


amanoba
őstag

a félelmed megalapozottnak tűnik: Motorola Moto X hits Europe, costs €429/£380

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#1957) ghiottone válasza Destr4ct (#1952) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Az a baj, hogy a jogászok is máshogy értelmezik a törvényeket. Én tartom magam ahhoz az általános jogelvhez, hogy "lex specialis derogat legi priori" - azaz a speciális szabály lerontja az általánost, itt szerintem pont a Bootloder unlock kérése, és megküldése az, ami módosította az esetben alkalmazható alapszabályt. Amúgy lehet, hogyha jogvita lenne, akkor az egyik bíró helyt adna a kérésnek, a másik nem.

amanoba: jaj, ezek teljesen elmebetegek. :W

[ Szerkesztve ]

Eladó Motorola Edge 50 Prok & OnepPlus 10 Pro: https://shorturl.at/5yzYU

(#1958) Upo válasza dsr (#1936) üzenetére


Upo
addikt

Villanyfénynél semmivel sem lett jobb, másik topikba raktam képeket, a moto kép az 4.4.2-vel készült már de ugyanolyan siralmas mint a 4.3 alatt (kedvenc helye a cicának, van róla pár kép), szerintem még a jiayu G3S is jobb volt villanynál (mondjuk azzal meg egy dokumentumot vagy áramkört nem nagyon lehetett lefényképezni), itt a hozzászólás.

Hang tekintetében nincs gond szerintem, effektek és ekvalizerek kikapcsolva, még a 600 ohmos Beyer DT990-emet is szépen meghajtja, Sennheiser HD595-el is ok, elég zenei hagja van, nem mélyhiányos, megfelelő zenén a lábdobolós effektet is előhozza rajtam úgyhogy nekem megfelel, a kihangosítóval meg nem diszkót kell tartani, telefonálni meg lehet vele...

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1959) fpatrik17


fpatrik17
senior tag

Haliho!

Honnan érdemes most ilyen telefont rendelni? Amazon.co.uk-n találtam eddig legolcsóbbat, ott minden szarl költséggel+postával 65k a 16 gigás ára. Ennél van olcsóbban valahol?

Köszönöm!

• Honor Magic5 Pro •

(#1960) Destr4ct válasza ghiottone (#1957) üzenetére


Destr4ct
aktív tag

Nyilván a motiváció az az, hogy szeretném rootolni a tulajdonomban lévő készüléket, és szoftveresen úgy módosítani, ahogy az nekem tetszik. Mindezt úgy, hogy ha esetleg valami eredendően meglevő hardveres hiba mégis felfedeződik, vagy előjön (olyan hiba, aminek semmi köze a szoftverhez), akkor tudjak a garanciával élni.
Ha veszek egy laptopot, amihez jár pl. előtelepített Windows, akkor minden jogom megvan rá, hogy letakarítsam, és telepítsek rá linuxot helyette. Ehhez hasonlóan kellene működnie a dolgoknak az okostelóknál is (gondolná az ember, ugye).

Eddig én is úgy tudtam, hogy ha rootolsz meg ilyesmi, akkor hello a garinak. Viszont találtam ezt a cikket, amit 2 jogász írt. Free Software Foundation ajánlott szakértői, meg ilyesmi. Szóval gondoltam azért csak lehet hinni nekik. XDA-n, meg több helyen is ezt linkelgetik, idézgetik. Cáfolatot még nem olvastam sehol rá. Csak itt.
Jogi témákban nem vagyok jártas, és nincsen affinitásom sem rá, hogy jobban beleássam magam a törvényekbe, jogszabályokba, rendelkezésekbe.
Jelen helyzetben talán az lenne a legjobb, ha, _ghiottone, te írnál a cikk szerzőjének (ha már említetted, hogy jogász vagy, és amiről én el is feledkeztem) hogy akkor mégis hogy van ez, és amennyire lehet, tisztázni a dolgokat. Nem kell, hogy közvetítő legyek.

Abszolút nem célom vita szítása, csak szeretném ha egyértelműen, meggyőzően kiderülne, hogy akkor mi is az igazság. És ezzel gondolom nem csak én vagyok így egyedül. Ha már felvetődött ez a lehetőség, akkor ne legyintsünk rá megszokásból, hogy "á, ez biztos úgysem vonatkozik ránk, meg a gyakorlatban nem így van".

What can change the nature of a man?

(#1961) dsr válasza Destr4ct (#1960) üzenetére


dsr
senior tag

Én is egyre kíváncsibb vagyok a végkifejletre :)

(#1962) bigmafa válasza Destr4ct (#1948) üzenetére


bigmafa
tag

Ahogy érzed... Viszont nehéz lesz megmagyarázni bármilyen hatóságnak, hogy a telefon és a vele adott szoftver nem képez szerves egységet, hanem külön értelmezhető, s ezért belepiszkálás az egyikbe nem érvényteleníti a másik garanciáját. Sok sikert, ha van idő rá, légyszi' keress elő pár esetet, ahol hasonló esetben a felhasználó javára döntöttek (és nem csak méltányosságból).
Ennek hiányában nem bíztatnék erre senkit, nem verném más Motorolájával a csalánt...
Ha hivatalos infót akarsz, akkor meg ne angol nyelvű cikkekből idézz, hanem a (cikkben is említett) fogyasztóvédelemtől, hogy nekik mi a véleményük.

Mondjuk az is igaz, a fiatalságé a lendület :)

(#1963) ZolkoW


ZolkoW
őstag

érdekes a téma, de én (semmi közöm a joghoz) sem értem, hogy ha aláírom azt, hogy lemondok mindenféle garanciáról, akkor mi alapján szeretném utólag mégiscsak érvényesíteni....

nem csodálkozom, hogy a gyártók is egy egységként kezelik a HW-t és SW-t itt, hiszen ők biztonságra mennek, és néha ők sem tudják biztosan, hogy egy SW beállítás nem okoz-e hardveres károkat.
jó, ez elég korlátozott eséllyel fordulhat elő, de mégis.
pl. akksi kezelésnél, meg proci túlhajtásnál el bírom képzelni. nem arra gondolok, hogy felbosszant egy program, és földhözb*szás következtében megsérül a kijelző :P

ja, és mivel szoftveres dologról van szó, utólag ugye nagyon nehéz bebizonyítani valamiről, hogy milyen változtatás történt, és milyen nem. pl. a felhasználó azt mondja, hogy ő csak ezt piszkálta, ami nem okozhatta a bajt, de közben lehet, hogy csak visszaállított valami mást is eredeti értékre.

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1964) Vityak válasza student (#1950) üzenetére


Vityak
tag

Én speciel Tesco UK 4.3-ra tettem rá az US 4.4.2-t. Pár hozzászólással feljebb írtam is.

(#1965) Sh4rk


Sh4rk
aktív tag

Nem értem ezt a EU-s hitvallást. :DDD

Srácok! aki kéri a bootloader nyitó kódot, az bukja a garit, tök mindegy mi a jog az EU-ban.

TE saját magad mondasz le a jogodról!
Benne van a contractban amit ugye el kéne olvasni mielött lekéred a bootloader kódot.

Ha lekéred ----- lemondasz a jogaidról.
Nagyjából ezt a levelezést a motorola elküldi a EU-bármely bíróságának (sztem egy ilyen ügy se jutna idáig) és úgy elhajtanak mint Pisti a juhokat...

Nincs miről beszélni! Your own risk! :R

(#1966) Sh4rk válasza Sh4rk (#1965) üzenetére


Sh4rk
aktív tag

Agreeing creates a binding legal agreement, so be sure to read them carefully.
Amennyiben jóváhagyod, létrejön egy KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ MEGÁLLAPODÁS! Győződjön meg róla, hogy figyelmesen elolvasta.

Ennyi! Ezt minden bíróság elfogja fogadni a Motorola oldalról!

[ Szerkesztve ]

(#1967) kakukkmarci válasza Destr4ct (#1960) üzenetére


kakukkmarci
senior tag

+1

noob... rooter... geek

(#1968) zsirfecske


zsirfecske
addikt

miért jött megint elő ez a gari/bl dolog? kő egyszerű, ahogy már írtam. pl. ha expansys-on veszed és be akarod vinni cordonba, legelőször az imei alapján csekkolni fogják a garit, ami ha nyitottad void lesz és BE SEM VESZIK garanciális javításra! ennyi

(#1969) student válasza Vityak (#1964) üzenetére


student
őstag

á ez macerás aszittem elég ha belerakom g főkönyvtárba

(#1970) Destr4ct


Destr4ct
aktív tag

Részemről én ideiglenesen szüneteltetem a témát, amíg nem kerül elő valami konkrétum jogi oldalról, vagy precedens, ilyesmi. Innentől már csak ismételni tudnám azokat, amiket eddig is leírtam.
Pl. (#1966) Sh4rk: erre az érvre is válaszoltam már régebben. Pont abban a legal agreementben is le van írva, hogy csak azok a részek érvényesek belőle, amik nem mondanak ellent a (helyi) törvénynek.

What can change the nature of a man?

(#1971) Sh4rk válasza Destr4ct (#1970) üzenetére


Sh4rk
aktív tag

Saját magad ellen egyetlen törvény sem véd, se helyi se EU-s. :DDD

(#1972) Jana33


Jana33
csendes tag

Februárban kezdik árulni a Moto X-et Angliában,Francia és Németországban.

(#1973) Vityak


Vityak
tag

Van erre valakinek ötlete mi lehet a probléma?
1 hete vettem meg a Moto G-met. Elsőre be sem kapcsolt, de töltőre rádugva egyből indult. Pár napot fiókban volt, mert nem volt microSIM kártyám, meg időm sem foglalkozni vele. Tegnap vettem birtokba a telefont, bekapcsoláskor 98% százalék volt, nyomogattam, használtam lement mára 71%-ra. Volt egy telefonom akkor néztem meg. Fél óra múlva használnám, ki van kapcsolva. Bekapcsolom, azt írja akku 1%. Rátettem töltőre egy óra után 27%-on volt, néztem kb. 15 perc múlva akkor meg már 100%!

Most ezt elvégeztem rajta: rm /data/system/batterystats.bin
Remélem megoldja, nem az akksi lesz sz@r. Ötletek?

(#1974) agabe válasza Vityak (#1973) üzenetére


agabe
addikt

Elsore csak azt gondolnam az oprendszer van osszekavarodva.
Kell neki par feltoltesi-merulesi ciklus mire helyesen mutatja az adatokat a toltottsegrol, de ha par nap utan is hasonlo lenne meg, akkor kell gyanakodni hardveres problemara.
Addig viszont meg ne izgulj szerintem.

(#1975) Vityak válasza agabe (#1974) üzenetére


Vityak
tag

Köszi! Egyenlőre nyugtató amit mondasz. :) Akkor várok vele.

(#1976) Al3xT válasza Vityak (#1973) üzenetére


Al3xT
tag

A gyari 4.3-as szoftverrel vacakolt, vagy mar a KitKattel?
Nekem a bootloader csere-bere kozben bolondult meg...

új Motorola Moto E eladó

(#1977) Vityak válasza Al3xT (#1976) üzenetére


Vityak
tag

KitKattel. Neked mit csinált bootloader csere közben? Ugrált a %?

(#1978) Vityak válasza agabe (#1974) üzenetére


Vityak
tag

Most hogy átgondoltam a dolgokat. Mikor még néztem 71% volt, utána fél órán belül kikapcsolt. Bekapcsoláskor 1% kb. 1 óra töltés után 27%, majd nem sokra rá 100%. Ott lesz az a kb. 30% ami ténylegesen hiányzott a teljes feltöltésből és valószínűleg a rendszer tréfált meg.

(#1979) Lovi24 válasza Vityak (#1978) üzenetére


Lovi24
senior tag

Azért javasolnám,hogy tegyél fel egy progit amivel látod,hogy miként töltött. Ott meg tudod nézni a fészültséget is,nálam 4336 a plafon.

Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!

(#1980) Vityak válasza Lovi24 (#1979) üzenetére


Vityak
tag

Az van fenn GSam Battery. 4.201V

(#1981) dudi6


dudi6
senior tag

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy számítógépen felvigyek pár telefonszámot és feltöltsem telefonra?Googlenak van erre valami progija? Telefonkönyvben, hogy tudok törölni? :)

(#1982) Al3xT válasza dudi6 (#1981) üzenetére


Al3xT
tag

Weben keresztul: Gmail / contacts

Edit: a bootloader csere kozben 78-rol leesett 48-ra a toltottseg. Ujrainditottam es utan teljesen feltoltottem. Azota minden ok.

[ Szerkesztve ]

új Motorola Moto E eladó

(#1983) ghiottone válasza dudi6 (#1981) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Gmail (fiókba bejelentkezel, amit összekapcsoltál a telefonnal) - címtár begépeled - telefon szinkronizál.

Eladó Motorola Edge 50 Prok & OnepPlus 10 Pro: https://shorturl.at/5yzYU

(#1984) zoltan6 válasza dudi6 (#1981) üzenetére


zoltan6
őstag

igen van ilyen program,úgy hívják cìmtár a gmailban.

(#1985) -Faceless-


-Faceless-
őstag

Sziasztok!

Nem találtam sehol, de azért megkérdezem itt is tudok bármilyen boltot az országban, ahol a 16 GB-os verzió kapható?
(igen expansys tudom, de az nem játszik)

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1986) dudi6 válasza -Faceless- (#1985) üzenetére


dudi6
senior tag

Köszönöm, mindenkinek!!!
Bocsi, a többieknek akart menni válaszban

[ Szerkesztve ]

(#1987) HawerKing


HawerKing
őstag

Sziasztok, jelenleg hol lehet ezt megvenni legolcsobban Magyarorszagon s hol a legerdemesebb? :R

▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂

(#1988) Bischof


Bischof
csendes tag

Üdv!
Ma megkaptam az Amazon-ról rendelt telefonom. Némi használat után feltűnt, hogy pixel vastagságú színes csikok vannak a képernyőn, ami persze csak fehér háttérnál látszik. Gondolom ez valami képernyő hiba és ki kell cseréltetnem. Ha van vkinek ilyesmivel tapasztalata megosztaná velem?

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#1989) -Faceless- válasza Bischof (#1988) üzenetére


-Faceless-
őstag

Tapasztalatom nincs vele, de pontosan hogyan néz ki? Helytelenül jeleníti meg a színeket, vagy egy színt megjelenítenek, és annyi?

(#1990) S-eye


S-eye
senior tag

Moto G GPE az USA Play Store-ban :Y

(#1991) Bischof


Bischof
csendes tag

Kép

Elég rossz kép de középen láthatóak a fehér háttéren a vékony függőleges csikok 2-3 színben.

[ Szerkesztve ]

(#1992) ghiottone válasza S-eye (#1990) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Akkor úgy néz ki sikeres a Moto G, ha ilyen verziót is kiad a Google. Nem lesz itt gond a terméktámogatással ;)

Bischof: vissza az eladónak.

[ Szerkesztve ]

Eladó Motorola Edge 50 Prok & OnepPlus 10 Pro: https://shorturl.at/5yzYU

(#1993) zsirfecske válasza Bischof (#1991) üzenetére


zsirfecske
addikt

szerintem azonnal gariztasd.

(#1994) Phoenixy válasza S-eye (#1990) üzenetére


Phoenixy
senior tag

Nyilván nem sok az eltérés, nincs benne Moto Assist, Moto Migrate, nem változik a boot animáció és más az FM rádió(?).

Motorola Edge 20 Pro

(#1995) Bischof


Bischof
csendes tag

Kösz az lesz

(#1996) dsr válasza S-eye (#1990) üzenetére


dsr
senior tag

Az kemény , nem is hallottam / olvastam az érkezéséről :C kiváncsi vagyok , hogy valós-e a hír :)

Bischof: Szerintem ezt minden féle képpen garanciáztasd.. :(

(#1997) nczoli


nczoli
csendes tag

Sziasztok,

az normális, hogy a noti led nem fogadott hívás esetén nem villog? Egyéb értesítéseknél jól működik. 4.3-ról van szó. 4.4-ben javították?

(#1998) dsr válasza nczoli (#1997) üzenetére


dsr
senior tag

Sajna igen , normális, és ez 4.4.2-ben sem javult. :(

bocsi a dupláért , kiment a fejemből a szerk. opció :(

[ Szerkesztve ]

(#1999) wwhy válasza nczoli (#1997) üzenetére


wwhy
veterán

Keress rá, 101x írtak róla: normális - a Moto szerint legalábbis ....
Sőt, töltésnél sem világít :(

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#2000) S-eye válasza Phoenixy (#1994) üzenetére


S-eye
senior tag

Csak azt nem tudom megnézni, hogy UK play-ben látszik-e a többi GPE telefon. Ha igen, akkor lehet, hogy Európába is jön a G. FM Rádió, Camera, Assist, Boot services, stb nem lesz benne. Mindenesetre, a frissítésekkel nem lesz gond még 1.5 évig. Meg talán egyszerűbb lesz a romok főzése is ezután.

(#1996) dsr Tuti

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.