Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3751) desperate válasza kissdanca (#3750) üzenetére


desperate
csendes tag

értem, köszi!
mondjuk már beszéltem a szolgáltatóm ügyfélszolgálatával, ahol azt az infót kaptam, hogy csak felmondom a BB előfizum (ami a Telenornál asszem 2.070,-/hó) és ennyi, de ezt hosszas utánaérdeklődés után tudta nekem mondani az ügyfélszolgálatos, úgyhogy nem sok bizodalmam volt ebben az infóban így.... de akkor a jelek szerint mégis csak ennyi lenne? felmondom, ők meg automatikusan deaktiválják? na jó, de remélem nem szívatom meg az új tulajt, és tényleg törlik (deaktiválják) a BIS regisztrációt a szolgáltatás felmondásakor, az új tulaj pedig tudja majd újra aktiválni magának a saját szolgáltatójánál!

(#3752) Coq válasza desperate (#3748) üzenetére


Coq
aktív tag

Az en tapasztalataim szerint nem kell ilyet csinalni, marmint torolni a BIS-t. Eleg egy hard reset, azaz az osszes emailcimet, telepitett app-ot, stb. eltavolitod es kesz - egy gyari allapotu BB lesz a vege amit eladhatsz es semmi gondja nem lesz vele az uj tulajnak.

Nalunk a csaladon belul rendszeresen csinaljuk ezt (tobb BB is van) es meg soha semmi gond nem volt, marmint hogy egy masik SIM-kartyaval ne lehetett volna teljesen uj BB Id-t letrehozni, stb, pedig a szolgaltatonal soha semmit nem varialtunk. Volt, hogy par honap utan visszakerult az eredeti tulajdonosahoz - aki siman hasznalja azota is az elotte levo valtasok ellenere, csak ilyenkor a mar letezo azonositot kell megadni, nem kell ujat csinalni.

[ Szerkesztve ]

(#3753) Coq


Coq
aktív tag

Most igy hirtelen atgondoltam, van egy BB, amelyet az elmult 1 evben 4 kulonbozo SIM-kartyaval hasznaltunk, soha senkinek semmilyen gondja nem volt vele es a szolgaltatonal nem jeleztunk semmit. (Nem volt ra szukseg, mivel mindenkinek az elofizeteseben automatikusan benne van a BIS, nem kell erte kulon fizetni.)

(#3754) desperate válasza Coq (#3752) üzenetére


desperate
csendes tag

ez a hard reset a biztonsági adattörlés akar lenni, amit a Beállítások-->Biztonság-->Biztonsági adattörlés alatt érhetek el a telón?

(#3755) Coq válasza desperate (#3754) üzenetére


Coq
aktív tag

Igen. Mielott elindul, be kell irni, hogy "blackberry".

[ Szerkesztve ]

(#3756) desperate válasza Coq (#3755) üzenetére


desperate
csendes tag

OK, köszi! :R

(#3757) Coq válasza desperate (#3756) üzenetére


Coq
aktív tag

Nincs mit. Ne lepodj meg, mert eltart egy darabig (a telon levo torlendo adatmennyisegtol fuggoen)

(#3758) kutga válasza doorah (#3749) üzenetére


kutga
nagyúr

A gmailen belül van egy Címtár opció, ott találod a kontaktokat.

Google Sync is szinkronizál? Nem azért vannak kétszer? Kontaktokat és naptárt alapból is szinkronizál.

Let the Zone take me if I am.

(#3759) lezerpiramis válasza desperate (#3751) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Több eset is van, de célszerű kérni az ügyfélszolgálattól a BIS opció törlése mellett azt is, hogy szabadítsák fel a készülék PIN-jét és IMEI-jét, tehát töröljék a BIS accountodat. Legtöbbször ezt automatikusan megteszik a BIS lemondásakor, de láttam már ellenpéldát...

Sőt! Olyan is van, hogy egy PIN-IMEI alapján regelt BB-t simán át tudtak regelni más szolgáltatóhoz, de jobb, ha kéred a törlést.

(#3760) kutga válasza lezerpiramis (#3759) üzenetére


kutga
nagyúr

Igen, a szolgáltató mindent elintéz.

Let the Zone take me if I am.

(#3761) Coq válasza lezerpiramis (#3759) üzenetére


Coq
aktív tag

Igen, a 3753 hsz.-ban pont ilyen esetrol irok, tobb szolgaltatot is erintett a csere, sehol semmi gond nem volt, barmifele bejelentes nelkul mukodott a dolog.
De lehet, hogy mas szolgaltatoknal nem igy mukodik a dolog...

Viszont akkor ha valaki vesz egy uj BB-t (a meglevo elofizetesehez), akkor szerinted le kell, hogy mondja a meglevo keszulekere levo BIS-t es meg rendelnie kell egy masikat az uj keszulekhez ?...

[ Szerkesztve ]

(#3762) lezerpiramis válasza Coq (#3761) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Hát igen, de az instantemail-es/mobileemail-es account (ha van) akkor megmarad az előző szolgáltatónál. Ez nem baj, csak akkor, ha nem "engedi el" a PIN-t és az IMEI-t. Láttam már magyar szolgáltató kártyájával feljelentkezett BB-t, amely szépen még regelve volt más (külföldi) szolgáltatónál. Böngészni stb. tudott az illető, a reges üzenet is megjött, csak épp nem tudta PIN és IMEI alapján regisztrálni a készüléket a szolgáltatói oldalon a levelezés használatához...

Ha új telót veszel, de a SIM-kártya marad, akkor nem kell lemondani semmit. Berakod az új (regisztrálatlan) telóba a kártyát, feljelentkezik, megjön a reges üzenet, majd a szolgáltatói oldalon belépve a felület kérni fogja az email-címeidhez tartozó jelszavakat. Ezek megadásával az egész BIS account átkerül az új telóra.

[ Szerkesztve ]

(#3763) fgth


fgth
tag

lesz idom,akkor irok rola egy cikket mert a userek nagyobb resze nincs tisztaban a BlacBerryvel es a hozza tartozo szolgaltatasokkal.

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3764) lezerpiramis válasza fgth (#3763) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Nem éppen egy ilyen cikk fórumán vagyunk? :D

Mellesleg támogatom.

(#3765) fgth válasza fgth (#3763) üzenetére


fgth
tag

BlackBerry :D

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3766) fgth válasza lezerpiramis (#3764) üzenetére


fgth
tag

az lehet,de keptelen elolvasni mielott kerdezz .

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3767) lezerpiramis válasza fgth (#3766) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Mindenesetre van egy-két dolog, ami változott is a cikk megírása óta. OS 5-től már normálisabb az email varázsló a telefonon (nem a böngészőt nyitja csak meg, hanem egy natív kliens gyakorlatilag, megy a kontaktszinkron is Gmailnél, Hotmailnél stb.), van külön Desktop ikon BES-fiók esetén stb.

A kérdések alapján ezt a "Mikor regisztrálható a telefonom, mikor nem?", "Mi van akkor, ha kapok regisztrációs üzenetet, de a szolgáltatói oldalon mégse tudok regisztrálni?" dolgot kellene leginkább rendbe rakni.

Aztán meg jön a BB 10 és a BES 10, és lehet még egy cikket írni :D

[ Szerkesztve ]

(#3768) fgth válasza lezerpiramis (#3767) üzenetére


fgth
tag

Aztán meg jön a BB 10 és a BES 10, és lehet még egy cikket írni

ezt majd megirjak azok akik nem ertenek hozza :)

de addig ki nem jon hivatalosan a BB10 meg az appworldben az appok tobbsege nem lesz kompatibilis.

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3769) Coq


Coq
aktív tag

Mindenkeppen a szolgaltato honlapjan kell regisztralni?

Nem eleg, ha a telefonrol allitja be a parametereket a felhasznalo ?

[ Szerkesztve ]

(#3770) lezerpiramis válasza Coq (#3769) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Azért jobb szerintem a szolgáltatói felületen regisztrálni, mert ott meg kell adni felh.nevet és jelszót is. Ha telóból regisztrálsz, akkor ez a lépés kimarad, és ez gondot jelenthet később, ha a webes felületen akarsz belépni: felh.neved és jelszavad nincs, ezért belépni nem tudsz, regelni pedig azért nem tudod a telefonodat, mert már regelve van.

Persze ez is lehet megoldás, de én mindig a szolgáltatói oldalon regisztrálok. Sokan azért regelnek telefonból, mert a BIS megrendelése és a készülék bekapcsolása/feljelentkezése után automatikusan elindul az email varázsló, itt elfogadja a user a szerződési feltételeket, aztán már regelve is van. Nekem van BES-em is, tehát a varázsló nem indul el magától, mert nem tudja, hogy a vállalatit indítsa el vagy a BIS-t.

(#3771) lezerpiramis válasza fgth (#3768) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Hát igen :D

Kíváncsi vagyok erre a BB 10-re, de az biztos, hogy legalább fél-háromnegyed évet várni fogok a megjelenés után: milyen lesz a support, mennyire döglődik majd akkor a RIM, életképes-e egyáltalán, normális lesz-e az N-széria (leginkább ez érdekel). Tavaly decemberben vettem a 9900-ast, teljesen jó lesz még legalább egy évig. Az eddigi legjobb BB a 9000-es mellett :)

Ha meg beadják a kulcsot - remélhetőleg nem fogják -, akkor marad egy ChaCha, vagy pedig az új iPhone megjelenése után beszerzek egy leárazott 4S-t :D

(#3772) Praetorianus válasza kutga (#3706) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Egy ilyet találtam. Sajna nem ingyenes, de akinek fontos, ennyit gondolom megér :)
http://appworld.blackberry.com/webstore/content/127374/?lang=en

(#3773) icezozo válasza Praetorianus (#3772) üzenetére


icezozo
addikt

te tuti kipróbáltad :D

http://qwankido.hu/

(#3774) Coq


Coq
aktív tag

Ha netan le kell huzniuk a rolot, akkor elkepzelheto, hogy egyik naprol a masikra az osszes BB mehet a kukaba ?...

Azert az a hir komolyan megijesztett, hogy az Egyesult Allamokban par het mulva mar a Windows Phone is lehagyja a Blackberryt az uj keszulekek vasarlasanal (a maga nem egeszen 2 szazalekaval)...

[ Szerkesztve ]

(#3775) lezerpiramis válasza Coq (#3774) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Szerintem ez azért elég valószínűtlen. Mindenesetre 2013-ban figyelni fogom, hogy eltűnik-e a négy pötty a 3G mellől :D

(#3776) Praetorianus válasza icezozo (#3773) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Miből gondolod? :D Amúgy igen, elég korrekt. ARM-be rögzít, tök automatikus, és a hangminőség is elég jó. Egyetlen hibája, hogy a telefon memóriájába rögzít, nem a kártyára. Ez mondjuk egy Bold 9000-nél lehet gond, ha valaki sokat telefonál...

(#3777) zedii válasza fgth (#3763) üzenetére


zedii
aktív tag

támogatom!

tényleg nagyjából minden harmadik kérdés az ,h "van előfizetve BIS-ed? ,mert ha nincs akkor nem fog menni".
Pedig másfél mondatba el lehet intézni ,h internet előfizetés mellé BIS előfizetést kell kérni. A legtöbb szolgáltató, már kedvezményesen adja az internet előfizetés mellé. Ha ezt az ember nem lépi meg csak erőlködés lesz a telefonnal az élete és soha nem fogja érteni ,h miért mondják a BB-re azt ,h munka eszköz meg hogy hatékony..

Szóval sokadszorra is: BIS. :K

(#3778) fgth válasza Coq (#3774) üzenetére


fgth
tag

csak a lakossagi ertekesitesben estek vissza !
amerikaban es canadaban a cegek 90% BB-t hasznal.
mitol menne csodbe?
mert kulonbozo erdekek ezt szeretnek?
a BB orok !
minden megkerdezett cegtol aki ezt hasznal, ezt is fog hasznalni!!!

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3779) fgth válasza lezerpiramis (#3771) üzenetére


fgth
tag

a BB9900 meg evekig a legjobb BB lesz!

ne izgulj nem fogjak! azert nincs annyi penz a vilagon,hogy megvegyek es romba dontsek :)

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3780) fgth válasza zedii (#3777) üzenetére


fgth
tag

ez igy van!
BB melle BIS-t vagy ceg eseteben BES-t !!!

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#3781) Coq válasza fgth (#3778) üzenetére


Coq
aktív tag

Legyen igazad !! :))

(#3782) kissdanca


kissdanca
tag

Egy igazi idealista vagy :)

(#3783) Orgi


Orgi
őstag

Sziasztok,
többször nyomogattam most boltban kirakott BB telókat (9320-at főleg) és érdekelne, hogy lehet magyar ékezetes betűket előcsiholni vele, mert szerintem kb minden lehetőséget kipróbáltam, ami logikusnak tűnt de sehogy se jött elő - ugyanakkor a t9 felajánlott hosszú ékezetes magyar betűs szavakat, tehát vmi van benne :)
Másik kérdésem, hogy ismerősöm 3 napra Kanadában jár és érdemes lehet ott ilyen telót venni szerződés nélkül, vagy inkább csak gond lehet vele (pl eltérő gsm szabvány meg magyar nyelv hiánya)? Előre is köszi :)

(#3784) hermanyi válasza Orgi (#3783) üzenetére


hermanyi
őstag

Trackbalal vagyis abban nem az van hanem touchpad vagy mi . Szóval nyomod a bilt közben húzod az ujjad a navin :D
Nekem a BB9000 ren a trackballal tudom előcsalogatni

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3785) djmorphy


djmorphy
tag

Sziasztok!

Nagyon friss BB tulaj vagyok. Nincs meg egy napja sem. Átolvastam az utolsó két oldalt de lenne pár kérdésem.

Most az Androidos PDA-mból kivett SIM kártyát beleraktam a BB-be és simán megy minden. Természetesen van rajta Net előfizetés. Sikerült a Google Contactot és a Naptárt leszedni és szinkronizál is. De ha jól értem akkor BIS az feltétlenül kell ahhoz, hogy az emaileket is le tudjam kérni BB-re. Enélkül csak a böngészőben tudom megnézni a leveleket. A T-nél vagyok így ha jól értem akkor a 2130Ft-os havidíj feleződik mert van net előfizetésem. Ez mindegy, hogy milyen net csomag van? Mert most Domino Relax net M-ben vagyok de mivel elég sokat vagyok Wifi közelbe így lehet kisebbre veszem.

A másik kérdésem, hogy fel akartam tenni az Evernote jegyzetet de nem sikerült. A BB AppWorldre hivatkozik. Az pedig "BB app world is having trouble..." hibával elszáll. Ez szintén a BIS miatt van?

Mi az Blackberry-s ID amiről pár hsz-ezelőtt szó volt?

Egy BB 8520-om van de nem kaptam hozzá semmilyen tokot. Szeretnék Aktív tokot venni(azt hiszem ez a neve, hogy mikor berakom akkor lezár) és ehhez bármilyen tok jó vagy csak is kifejezetten 8520 tok? Esetleg tudtok mondani webshopot?

(#3786) hermanyi válasza djmorphy (#3785) üzenetére


hermanyi
őstag

A BIS az a BB lelke . Szóval ha nem ver földhöz az ára akkor mindenféle kép rendeld meg .
T-nél ITT találod milyen élőfizetéseknél feleződik az ára a szolgáltatásnak.

szerk:
BB ID lényege

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3787) djmorphy válasza hermanyi (#3786) üzenetére


djmorphy
tag

Köszi szépen!
Most nézem, hogy 100mb-ot kapok a BIS-hez is. Azt sima böngészésre is tudom használni?

Az ID-vel kapcsolatban csak annyi, hogy ez egy használt BB amit GSM boltban vettem. Ilyenkor lehet új ID-t aktiválni ha esetleg erre már az előző tulaj aktiválta volna?

(#3788) hermanyi válasza djmorphy (#3787) üzenetére


hermanyi
őstag

Rendelsz a T né Bist akár telefonon keresztül is (én is így tettem ) mert lusta voltam bemenni üzletbe.
Kapsz SMS-t,hogy él az elöfizud és simán reggelsz BB ID-n . az én telom is használtan volt és élt rajta BIS és minden gond nélkül én is be tudtam regelni .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3789) djmorphy válasza hermanyi (#3788) üzenetére


djmorphy
tag

Akkor holnap reggel megrendelem sztm én is! :)
Nincs nagy kedvem az itten T-vel beszélni mert sajnos már többször előfordult, hogy én mondtam meg nekik hogy mint van náluk a dolog és nem fordítva. Utánanéztem neten bementem, hogy megerősítsék és hát ez volt a baj :D

Ha megjön a BIS akkor már csak simán (valahol) be kell állítani az email paramétereit és kész, Hawaii? :)
Gondolom a Gmailt csont nélkül veszi de egy céges Axigen alapú az fontosabb lenne. Az is menne neki? Egyáltalán hány emailt tud kezelni ha megvan a BIS?

(#3790) hermanyi válasza djmorphy (#3789) üzenetére


hermanyi
őstag

tudtommal 10 email cim mehet rá

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3791) djmorphy válasza hermanyi (#3790) üzenetére


djmorphy
tag

Lehet, hogy van annyi! :D De szerencsére a Gmail összegyűjti :D

(#3792) bigsee


bigsee
addikt

:DDD Kis olvasnivaló angolul, aki nem értené, annak leírom szívesen miről szól. A topik 5. oldalán van a link a hanghoz, YT-on...

Nem kicsit lettem ideges, mialatt olvastam... :Y

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#3793) djmorphy válasza hermanyi (#3790) üzenetére


djmorphy
tag

Valamiért nálam most nem igazán akar működni a T-mobile oldala... Szóval olyan kérdésem lenne, hogy Domnio feltöltő kártyával nem is lehet BIS-t rendelni csak előfizetésesen?

(#3794) Coq válasza djmorphy (#3785) üzenetére


Coq
aktív tag

Hali,

A Curve 8520-hoz valoban nem jar tok. (Ez inkabb csak a Bold-okhoz jar helybol, bar meg abbol sem mindegyikhez van a gyari csomagban.)

Aktiv tokot azonban valoban erdemes venni; tul azon, hogy vedi a keszuleket, az uzemido is meghovelheto vele. Fontos, hogy jo minosegut, lehetoleg eredetit vegyel - ez azonban nem olcso (esetleg hasznaltat kereshetsz a Prohardver apron). En mar ket eve hasznalom a 9700-hoz adott eredeti tokot, es a mai napig semmi gond vele, nem megy szet sehol: szerintem erdemes beruhazni ra. 8520-am soha nem volt, nem tudom, mely masik tipusokkal kompatibilis, de kuldok egy linket, az Amazonon talaltam (nekem ilyen van a 9700-hoz).

(#3795) kissdanca


kissdanca
tag

Én a 9300-hoz egy 9900-hez használt tokot vásároltam és semmi gond nem volt vele. Szerintem ha a méret megegyezik akkor nincs vele gond.

(#3796) Coq válasza djmorphy (#3793) üzenetére


Coq
aktív tag

Most lattam meg a masik uzeneted. Szerintem feltoltokartyaval nem jo parositas a Blackberry, ugyanis a keszulek allandoan adatforgalmat bonyolit, amennyiben a beallitasok ezt engedik, igy konnyen talalhatod magad ugy, hogy a vegen meg telefonalni sem tudsz, mert elfogyott a kredited...
Ha viszont a beallitasoknal letiltod, es nem engeded az allando kapcsolatot, akkor meg nincs ertelme BB-t hasznalni...

(#3797) Coq válasza Orgi (#3783) üzenetére


Coq
aktív tag

Szerintem nem erdemes EU-n kivuli orszagban venni.

Biztos, hogy nem nyersz sokat az aron, viszont a kockazatok megmaradnak. :(

(#3798) madmike


madmike
őstag

Sziasztok!
Hogy lehetne azt megoldani hogy a naptarban ne csak a sajat gmailes naptaram latszodjon, hanem azok is amik meg vannak osztva velem?

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#3799) djmorphy válasza Coq (#3796) üzenetére


djmorphy
tag

Köszi szépen! Ezek szerint valóban csak a méretre kell figyelnem. De inkább itthon nézelődök valamiért jobban szeretem mint a külföldieket.
Android alatt 4GB limitem van és folyamatosan megy éjjel-nappal. Van, hogy 2 laptopról is használjuk a vonaton utazás alatt ami 2,5 óra. Eddig még nem léptem túl ezt sem. Akkor se léptem túl mikor a cégnél valamiért 2 napig nem volt áram és a PDA osztotta meg 3 laptoppal a netet és úgy dolgoztunk mintha a kábelesen lenne. Ha jól tudom akkor a BB még tömörít is.
Tulajdonképpen a BB azért vettem mert nagyon felidegesít az Android baromsága. Rányomok egy emberre, hogy hívjam és kb 40mp rá kezdi tárcsázni. Meg random restartolt és ilyen finomságok :) Volt FR neki. Ez csak úgy jön bizonyos idő után.
Szóval ezért kellet egy másik telefon amivel ha pl 8-10 órás értekezletünk van mikor a gyárat végig járjuk tudjak jegyzetelni és ha bemegyünk az irodába akkor tudjam folytatni bármilyen eszközön(Laptop,tablet). Az Evernotenak van BB alkalmazása is szóval könnyen meg tudom oldani.
Szóval a BB ténylegesen csak telefonálásra akarom használni. A HTC marad hobbinak meg email meg minden félének a Telenoros korlátlan(majdnem az :) ) nettel(még nyomoznom kell azért ez ügyben :D )
De mondjuk az a 1-2 000ft- t már rááldozom, hogy csipogjon ha céges email jön mert nálunk fontos a push mail.

[ Szerkesztve ]

(#3800) hermanyi válasza djmorphy (#3799) üzenetére


hermanyi
őstag

Parancsolj itt tudsz tokot venni

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.