- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
gabizgatunk #325 üzenetére
Simán felteszel pár filmet egy pendrive-ra vagy elindítod a youtubot, egy filemt és vársz hogy megy vagy lefagy-e egy idő múlva. Ha nem stabil a box akkor az is megállhat. Ha az megy akkor jó eséllyel csak a droiddal van baj. ( persze azért lehet más is)
Ezt csak tesztelgetéssel lehet jól kiszűrni.
Írok privit. -
mexel
veterán
Így van. Azzal azt tudod ellenőrizni hogy ad jelet. ( hogy jót-e azt nem lehet megtudni de elromlott távval ami nem jó jelet ad nem nagyon találkoztam még)
Meg kellene próbálni egy CoreElecet vagy LibreElec 8.2.3.1-et feltenni Pendrive-ra vagy sd-re és azt elindítani, és megnézni stabil-e abox úgy vagy úgyis vannak-e fagyások, leállások. Ha akkor is instabil akkor memóriahiba elképzelhető. ( Ilyen már volt nálam)
-
mexel
veterán
válasz
gabizgatunk #321 üzenetére
Ez eléggé instabil viselkedésnek tűnik, ha a box hibátlan ilyenek nem igen szoktak előfordulni.
-
mexel
veterán
válasz
gabizgatunk #319 üzenetére
nehezen hiszem el hogy elromlott, eddig még nem találkoztam ilyennel. Ha a LE nem kell ne használd, nincs útban szerintem. Kb 2-300 mb max amit elfoglal. Új rendszer van ami LE nélkül van de nem raktam még fel, az tanixra készült, nem csináltam meg más logókkal.
-
mexel
veterán
válasz
gabizgatunk #317 üzenetére
Ha a kábelesen próbálod akkor próbáld meg először a kábelt kihúzni és a boxra irányítani a távot, így kizárod a kábel hibáját.
-
mexel
veterán
válasz
gabizgatunk #315 üzenetére
Szia! Bekapcsolás csak a gyári távval lehetséges minden boxnál, a kódja az uboot-ban van. Ezt csak új fw-vel lehet módosítani, de nem egyszerű és nem mindig sikerül. Nem tudom miért nem megy a táv, mennie kellene.
Ha viszont az elején ment a táv és utána nem akkor a táv elromlott valószínűleg, a kód nem változik menet közben. Nézd meg az elemeket, az érintkezést, olyan nem nagyon van hogy változna, ha működött egyszer is. -
-
mexel
veterán
Kiírtam a blog elejére hogy az újonnan vásárolt Tanix-okat most senki se frisstíse semmire amíg nem sikarül megtudni mi az oka. Ez nem lehet véletlen hogy hirtelen ennyi probléma van, a Tanix nagyon jól flashelhető box volt eddig és jók voltak az fw-k is.
-
mexel
veterán
Már az orosz tanixos hozzászólásoknál is van ma 2 bejegyzés hogy nem tudnak fw-t telepíteni ( sem gyárit sem mást)
Valami nem stimmel ezekkel a dobozokkal úgy tűnik, kerítenem kell egyet hogy megnézzem.Szerintem aki újonnan vesz most tanix tx3-at az ne frissítsen semmire amíg nem derül ki mi az oka.
-
mexel
veterán
Sajnos úgynéz ki akkor valamit változtattak. Küldök neked is linket usb-hez de akkor nem fog menni. A leghújabb gyári fw-t kell megkeresni hozzá, holnap körülnézek melyik az. Plusz olvasgatom miket írnak mi lehet a gond mert máshol is szívnak a frissítéssel az új tanixoknál.
-
mexel
veterán
válasz
mikee7854 #296 üzenetére
Érdekes. A Mini A az a sima mini feltételezem. Valami nem kerek ezekkel a boxokkal mert több panasz van már.
Pedig ilyenen készült az fw, az új is amit küldtem és már igen sok boxra felmentek hiba nélkül, de a gyárinak mennie kellene. Vagy a legújabbal kell próbálkozni, vagy keresek valami régebbit és azzal.
Ha új a filerendszer akkor csak a legújabb, erre írt fw lesz jó mint a mecoolnál, de nagyon remélem ezt nem lépte meg a tanix.
-
mexel
veterán
Ezek melyik Tanix TX3-ak? Nem a H vagy L típusok?
A Freaktab-on az utóbbi napokban több panasz van hogy új TX3 minikre nem mennek fel a gyári rendszerek sem mind. Az USB burninf tool hibával leáll sokaknál.
Akinek sikerült feltenni az a 2.1.6-os burning tool-al írta.
Akinek hiba volt megírná milyen típus pontosan és mikori vásárlás? -
mexel
veterán
Kezdjük az elején.
Mit akarsz feltenni a Tanix Minire?Ezt a rendszert, vagy a CoreElecet szeretnéd feltenni az emmc-re az android mellé, ezzel a módszerrel?
ha erre megvan aválasz, írd le most milyen rendszer van a boxon jelenleg.
-
mexel
veterán
Valamit nem értek. Ebben a topikban a régebbi csak s905w dualos telepítőről kellene írni, és te addonról beszélsz. Jó helyre írtál?
-
mexel
veterán
válasz
alien0903 #277 üzenetére
Ha az android alatt reseteltél akkor a legtöbb beállítás és változtatás elveszett droid alatt is, sok minden nem működik úgy ahogy kellene. A LE pedig alapra állt, ott is elveszhetett pár dolog azt hiszem. ( nem fog minden úgy működni)
Az a verzió nem volt frissíthető és resetelhető sajnos ahogy írtam is.
Az újat érdemes 2 lépcsőben feltenni: Van egy alap Android ami jól megcsinált, USB-n vagy SD-ről telepíthető. Ha az fent van akkor pedig érdemes a CE-t a dual telepítéssel feltenni, mert kkor a CE frissíthető lesz akár automatikusan is. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
A visszajelzéseknek örülök de ez teljesen független attól hogy dual vagy nem dual vagy milyen rendszer, ez Kodi kérdés. Az pedig egy külön progi és megvan a topikja. Itt olyan kérdéseket érdemes feltenni ha nem megy a dual telepítése, vagy telepítés után nem indul a droid vagy LE esetleg stb. A rendszeren belül lévő programok már nem ide tartoznak mert az független ettől a dualtól már, nem is hiszem hogy itt fogsz választ kapni rá.
-
mexel
veterán
Senki más?
-
mexel
veterán
Lenne tesztelő aki tesztelne új fw-t W95-re, x96 minire és tanix tx3-ra és tanix Max-ra?
( mind 905W)
USB Burning tool-al kellene kiírni, és csak olyan jelentkezzen aki nem kezdő és esetleg ha valami nem jól sül el az meg is tudja csinálni a boxot egyedül.
Ha van jelentkező írjon privit legyen szíves. -
mexel
veterán
Tervezem majd egy kicsit frissített android összehozását is, fhd-s launcherrel, újabb progikkal stb. Persze csak ha van rá igény, kérdés az androidot ki mire használja. Filmezésre úgyis a LE vagy CE kell, a böngésző, YT, és az apró kis progik meg ezen is működnek.
-
mexel
veterán
Sajnos a frissítés továbbra sem fog működni ha ez a "beágyazott" dual fontos.
Vagy pedig elérhető a másik dual-os megoldás, de az más mint ez, arról csináltam leírást. Jelenleg azt ebben a formában ne tegyétek fel még, de megoldható az is csak ahhoz előbb törölni kell pár fájlt a jelenlegi LE dualból, mindjárt írom hogyan. ( a régi LE beállítások el is vesznek, vagy el kell menteni előbb)
Aban a verzióban viszont frissíthető a CE.Tehát a másik linkelt verzió akkor működik ha pl androidos totalcommanderrel töröljük a "fájlrendszer gyökér/system"-ből a gyökérben a "SYSTEM" fájl-t, a "libre" mappát ( vagy csak ami benne van, de törölhetjük is). Ugyanitt a "bin" mappában a "boot_from_libre.sh" fájlt töröljük vagy átnevezzük (boot_from_libre.sh.bak-ra ha úgy gondoljuk kelleni fog még valaha de törölhetjük is ).
Aztán a "fájlrendszer gyökér" -ben a "data" ban az elején a . al kezdődő kodis cuccokat: ".cache , .config , .kodi , .ssh , .update " mappákat és még a ""fájlrendszer gyökér" -ben a "cache" mappából a "libre" könyvtárat.
Ha ezek megvannak akkor simán telepíthető a fentebb linkelt módon a dual.De ha valaki a mostani LE-t szeretné lecserélni és azt szeretné hogy így legyen beépítve akkor más a módszer, akkor ne töröljön semmit még, azt is leírom majd, de úgy csak manuálisan lehet majd frissíteni a CE-t.
-
mexel
veterán
Talán egy jó hír
Sikerült rájönni hogy ebben a fajta dual rendszerben is menjen a CoreElec.
A másik dual telepítős módszer is működhet, de ez a rendszer is tud így menni. Amint van időm feltszem az újabb verziókat, kicsit könnyebb telepítéssel.
( de az jó pár nap mire mindet megcsinálom)de az is lehet hogy csak leírom mit kell cserélni pl akár totalcommenderrel is android alatt
-
mexel
veterán
Mennie kell, ezekkel a kérdésekkel keresd meg az Amlogic topikot, ott tudnak LE-val kapcsolatban seígteni főként.
A CE-t majd megcsinálom valamikor, de ebbe a fw-be nem tudom beletenni, teljesen új fajta kell. A CE-vel mindig van valami kis bibi, amellett nagyon jó is egyben.
-
mexel
veterán
válasz
alien0903 #250 üzenetére
Próbáld meg egy pendrive-ról az egyik ilyen fájlt és abban a pillanatban leszűkíted merre keresd a hibát. Ha arról sincs hang akkor nem a médiaszerver. Akkor nézd meg más mkv-nál mi a helyzet. Ha csak ez az egy akkor nyilván a fájl-al van valami. Stb-stb. Szűkítsd le a hibát hogy tudd hogy hol kell keresgélni.
-
mexel
veterán
Tedd fel a kodi nightly-t, ami már Leia és hagyd meg az spmc-t is. Sajnos droid alatt nincs más megoldás. A kodi nem játszik le mindent jól, nem lehet megoldani semelyik android 7-es boxon, mindegy milyen SOC van alatta. Az spmc szépen játszik filmeket.
De leginkább használd a Libreelecet, az való inkább filmezésre, nnem a droid. A droidot meg kell hagyni ha játszani akar valaki, böngészésre, miracast és ilyesmi.Az Spmc fejlesztése már igen régen leállt
Deaz támogatja csak az amcodecet.
-
mexel
veterán
SD kártyáról vagy pendrive-ról lehet tesztelni a CE-t, meg lehet nézni mennyire érdemes váltani. ha valakinek van olyan funkció benne ami nagyon fontos az használhatja ugyanúgy mint bármelyik boxon.
-
mexel
veterán
Próbálgattam sokat a CE-t de ebbe a rendszerbe sajnos nem lehet beleilleszteni. Ez a dual nem alkalmas rá, ahhoz teljesen új kell, nem indul el úgy.
Ez az egyik ok amiért még nincs.
A másik ok hogy 905W-n még sok kis hibát találtam a CE-ben ( igaz folyamatosan fejlesztik) de nem látom nagy előnyét még mindig. A LE-vel ez a rendszer nagyon stabil és működik, a filmet is viszi a LE.
CE-el vannak távirányítógondok, lagol pár videónál stb, plusz mindig előjön valami kis gond.Ennek ellenére majd csinálok egy dualt, de az teljesen máshogy fog működni. Mindenesetre én nem cserélném le ezt a dualt egy CE-sre még. Jó a CE de nem ellensúlyozza szerintem a stabil LE és a jól kezelhető dual pluszait.
-
mexel
veterán
Ha a régi m8sw akkor igen, akkor feltehető bármelyik rom, ( LE alatt a távot be kell állítani) de az új kék alaplapos Mecool-ra sajnos semmit nem lehet rávarázsolni, új file rendszert használ a Mecool, a bootloader nem írható, és könnyű téglásítani.
( nem is javaslom ezért az új mecool-tpedig szeretem a márkát) -
mexel
veterán
válasz
LittleShark #231 üzenetére
Szia! Szerintem a box-al lesz valami mert a fagyás ennyire nem jellemző ezekre, romtól függetlenül. próbáld ki hogy felteszed a gyárit és megnézed azzal milyen, deszerintem ugyanez lesz a helyzet. Lehet valóban hűtés de találkoztam már hibás box-al ami mindig ezt csinálta, és Libreelec alatt is mindig fagyott. Pedig az egy elég stabil rendszer, ha a box hibátlan és jó sd van alatta nem jellemző a fagyogatás.
De a hűtés megér egy tuningot. -
mexel
veterán
válasz
Nightmare666 #229 üzenetére
Éppen ma kezdtem átgondolni mennyi időm lesz és ha jól akarom megcsinálni akkor nem lesz készen idén. Szerintem most abba is hagyom a boxokkal való szórakozást mert már több időt töltök vele mint kellene és sok új dolog van amit meg kellene csinálnom, remélem sikerül a droid 7 alá jól működő kodit tenni az spmc helyett. De ez sok teszt még
A terv egy még jobb android és CoreElec, addigra kijön az állítólagos stabil verzió is a CE-ből. -
mexel
veterán
Közben néztem, elvileg van reset gomb a W95-ön így nem lehet gond.
-
mexel
veterán
Minden relatív
Szerintem egyszerű, de van akinek adroidos Totalcommander is okoz gondot. ( ez nem is baj, nem kell mindenkinek ilyesmivel foglalkoznia )
Leírom majd, most Milka78-nak köszönet, van itt egy Tanix Tx3 mini és amint ráérek ezen megnézem mit hová kell és írom. Most 1-2 hétig nem lesz időm de utána csinálom, addig jön ki újabb CE is, a karácsony környéki lesz állítólag a jobb amit várni kell. -
mexel
veterán
Sőt, 2 ötletem is van: teszek fel afr tesztfájlt ( kadenciahelyes lejátszás) amin meg lehet nézni röcög-e a kép. Ha nem akkor nem a libreeleccel van a gond, hanem a filmmel esetleg valami hiba.
A másik: le kell tölteni a Coreelecet és feltenni egy pendrive-ra és kipróbálni, így össze lehet hasonlítani a boxon lévő Libreeleccel, látni-e nagy különbséget.
Ha sokan azt mondják hogy igen akkor érdemes megcsinálni.( az a baj hogy nem megcsinálnom nehéz mert pár perc egy boxhoz, de meg kell csinálnom több típushoz, és mind ellátni szöveggel, feltöltögetni tárhelyekre és átírni a blogot stb, ez egyben pár hetes munka az esetleges semmiért és utána majd jön a sok gond hogy nem megy a táv, véletlenül frissült és törölte a rendszert stb - ugyanis ezeket tilos ott helyben frissíteni. Ez a sok firmware sok helyet foglal el és a régit sem akarom törölni. Ehelyett inkább S905X dualon dolgozgatnék mert az időm véges és kevés lesz arra is
)
A másik ötlet: ha valaki kipróbálta és tetszik neki akkor leírom hogyan tudja mindenki gyorsan pár perc alatt a meglévő rendszerén kicserélni a Libreelecet Coreelecre, mert nem nehéz.
Akinek idegen a winscp vagy az ssh annak elég egy androidos Totalcommander és egy pendrive, és feltöltöm a fájlokat amik kellenek és megmondom mit hová kell másolni. Kb annyi az egész. -
mexel
veterán
Hamarosan lesz, de mit vársz tőle? A CE-nek egyelőre több hibája van, a LE pedig stabil. Elvileg LE alatt nem szabad semminek röcögnie, annak kadenciahelyesen kell lejátszania mindent és szerintem 1000-ből ha egy videónál van valami hiba 905W alatt, de talán annyi sem. ( hacsaknincs kikapcsolva vagy elállítva valami benne)
Ce alatt sok lejátszónál lesz távirányító gond és nehezebb lesz hozzáadni ( én nem is tudom minden lejátszóhoz így hozzásadni csak találomra, azt adott gépen kell majd megcsinálnia mindenkinek), plusz még fejlesztik folyamatoan és mindig adódik valami gond.
Szóval megcsinálom mert mindenki azt hiszi hogy hú de jobb lesz az új, de semmi változást nem fog látni egy átlag felhasználó valószínűleg.
Aki meg a pár igen minimális részletre annyira igényes annak amúgy sem javasolt a 905W box, mert minimum egy 905X kell pl egy 4K-s lejátszáshoz.
Ezt csak azért írom mert sokan azt hiszik mindenből a legújabb a legjobb, de pl androidból is sokkal jobb lenne az 5.1 vagy 6-os, MXplayerből sem mindig a legújabb a jobb, stb.
Kár ennyire futni a számok után, azt kell nézni mi működik jól és azt kell meghagyni. Akkor kell valamit cserélni ha nem működik, vagy olyan új dolog van benne ami nekünk fontos.
Na a CE-ben ilyen nem sok van a 905W számára. -
mexel
veterán
válasz
Milka 78 #211 üzenetére
Akkor meg is van a hiba priviben megbeszéltük, csak leírtam hogy más is tanulhasson belőle, csináltál droid alatt rendszervisszaállítást, az törölte a rendszer nagy részét amit csináltam és most úgy működik mint az eredeti androidja. Így látszik a különbség
Most sajnos újra vissza kell tenned a rendszertutána jó lesz ismét
-
mexel
veterán
Benne van a BT olvass vissza, csak nem a fő menüben. A CE talán jobb kicsivel, de túl van misztifikálva. Kb van néhány olyan tesztanyag ahol látni valami árnyalatot, de átlag felhasználó kb semmit sem fog észrevenni. Teszteltem, kipróbáltam. Ennek ellenére hamarosan meglesz az új rendszer CE-vel hogy megnyugodjanak a kedélyek, de ahogy próbálgatom stabilitásban és más kis hibában rosszabbul áll a CE mint a LE.
De ezt úgysem hiszik el a felhasználók, mindig a legújabb kell.
De teszteld le, tedd fel egy penre ( SD-re) a CE-t és nézd meg mivel lesz jobb, főleg ha van olyan videód ami nem ment a LE-vel eddig. ( amin módosítottam a LE-ben éppen az a pár apróság ami CE-be belekerült már, én azt még manuálisan tettem bele, most a CE-ben beépítésre került kb. )
Másrészt SD-ről lassabb is lesz az egész rendszer, a 905W eelőnye most éppen a dual rendszer SD nélkül -
mexel
veterán
Nem gond, nincs particionálva, a LE ugyanazokon a partíciókon van. De miért nem adod ezzel a rendszerrel? A gyári droiddal elég sok gond van, nem fognak örülni a dolognak
A gyártó honlapjáról egyébként le tudod tölteni a legújabb fw-t és usb burning tool-al rá lehet írni. Akkor olyan lesz mint új korában. -
mexel
veterán
Mégis lesz CoreElec verzió frissítés azt hiszem, csak ki kell találjak valamit még rá. Azzal lehet hogy megoldódna néhány távirányító gond, mert eleve benne vannak az ismertebb típusok, és állítólag tesztelők szerint a CE-vel a 905W még jobban teljesít, a pár kis hiba ami található ( full HD ig) azok is megoldódnak.
Sajnos most nincs 905W dobozom, még rendelni kell, és csak utána fogok nekiállni. -
mexel
veterán
Sziasztok! Bocs hogy nem válaszoltam, de kb 3-4 hónapig nem igen voltam itt, mostantól egyre többet leszek és ha lesz időm nekiállok kicsit a dolognak, igaz semmit sem tudok ígérni. Először be kell pótoljam az elmaradásom az új lejátszók és rendszerek terén
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Nézd meg azt a pár tesztvideót amit feltettem az 5. hsz ben és akkor kiderül mennyire jó a gyári
Ezen kívül van még sok ilyen film, és bosszantó amikor néznél valami filmet és hibázik mindig.
Majd teszek még fel pár ilyen filmrészletet amik nem mennek alapból a 905W-n sajnos, de a javított rommal hibátlan lesz.
Nekem mindegy hogy ki használja de ha már megvette valaki a 905W-t érdemes használni, pontosabban kihasználni azt a lehetőséget hogy a belső memóriáról fut a LE és így gyorsabb is lesz, nem kell sd-vel és pennel szórakozni. Érezhetően gyorsabb lesz a dolog, arról nem beszélve hogy az alap hibák így nincsenek jelen. Ha telepítesz egy LE-t vagy CE-t akor sajnos még hibázni fog ugyanúgy sok filmnél. Megcsinálható, de akkor már egyszerűbb nem molyolni vele ha nem készen feltenni.
Szerencsére nem érkeztek olyan visszajelzések eddig amik szerint nagy hibák lennének a rendszerben és ne merjem ajánlani. -
mexel
veterán
válasz
Vandor1978 #134 üzenetére
Igen, köszönöm, tudom hogy megy, csk fentebb írta Hentes555 hogy nem találja
Ezért próbáltam a megoldást megkeresni. A főmenüből hiányzik a beállítás gondolom nálad is, csak máshol kell keresni. Kis kényelmetlenség sajnos esetleg.
Te melyik menüpontból állítod be? Ez segíthet másoknak is akik nem találják. -
mexel
veterán
Csak ha nincs benne BT akkor nem is fog működni nyilván
A Tanix Max-ban van BT és ott gyárilag a főmenüben van Bluetooth beállítás menüpont, de ha ezt a ROM-ot teszed fel rá az a menü akkor sem jön elő vaalmiért. ( ha lene egy Max-om akkor meg tudnám csinálni de így nem igazán.
Megkérdeztem Beci-t, neki Max van és azt mondja balra fent az értesítési sávban lehet ki és bekapcsolni a BT-t, tehát ott van és működik is.
-
mexel
veterán
válasz
hentes555 #120 üzenetére
Szia! A főmenüben nincs ott a beállítás valamiért de ha bemész a többi beállításhoz ott megtalálod. Sajnos mivel nem tudtam Max-on tesztelni így azt beállítani sem. ( ez a rendszer BT nélküli boxokon készült és azért ígytelepíti fel. Más is találkozott ezzel, de a droid beállításokban megtalálható lesz)
Sajnos most őszig nem lesz időm foglalkozni semennyit a dologgal -
mexel
veterán
Igen, amint van időm írok üzit. Addig is itt tudnak ebben segíteni.
-
mexel
veterán
Jelenleg csak a 905W-re van készen a dual, de ennek ellenére nem ez a javasolt típus.
A 905D az jó nagyon, én azt használok, vagy a 905X még ami ajánlott. Elvileg 905X-re már lenne dual, elkezdtem de nincs időm őszig ezzel foglalkozni, ezt a romot sem tudom most fejleszteni, őszig így marad.
( szerencsére akik használják jó visszajelzéseket küldtek eddig, ne mvolt igazi panasz) -
mexel
veterán
Ez nem rom hiba, nem is lehet hiszen ilyesmihez nem nyúltam. Attól hogy egy ikszedik féle kiegészítő nem megy droid vagy LE alatt nem hiszem hogy itt kell keresni a hibát. Semmiféle olyan beavatkozás nem történt az androidban ami okozhat ilyet, a Libreelecben meg pláne. Maga a Librelelec érintetlen, csak néhány kiegészítést kellett utólag hozzáadni hogy működjön. Nem tud ilyen hibákat okozni. Ahogy írtam én csak és kizárólag azzal kapcsolatban módosítottam néhány beállítást hogy a videókat hibátlanul lejátsza. Ezek semmilyen módon nem befolyásolhanak semmi más kiegészítőt, programot stb. Tehát ezeknek a programoknak a hibáit érdemes az androidos és Kodis vagy Libreelec-es topikban keresni.
A Libreelec egy teljesen érintetlen Kszaq féle 8.2.3.1 aminek az alaprendszere teljesen origi. Tehát ha abban valami hiba van akkor maga a Libreelec hibás, ugyanis ahhoz nem nyúltam! ( pl nincs magyar nyelv stb)
A rendszer betöltődése után lép életbe pár változás ami csak és kizárólag a videólejátszásban segít néhány hibás videónál. ( pl deinterlacing, stb).
Plusz a típusoknak megfelelő távirányító van hozzáadva. Tehát az ilyen hibáknak nincs köze a romhoz, ezek ugyanúgy előjönnének akkor is ha ezt a Libreelecet egy sd-re vagy pendrive-ra telepítenénk, annyi lenne különbség hogy akkor a pár hiba megmaradna a kényes videók lejátszásakor, mivel az nincs benne eredetileg.
Android alatt is kb ez a helyzet, az alap rendszerben nincs olyan különleges átalakítás részemről ami nagyban befolyásolná a működést éppen azért hogy ne legyenek egyéb hibák. Ott is a videók javítása volt csak a cél főként. Mindössze olyan alkalmazások lettek eltávolítva amik 100%-ig biztosan eltávolíthatóak, csak olyanok lettek cserélve amik hibásak voltak, és olyan módosítások kerültek a rendszerbe amik az alap működést nem befolyásolják csak a médialejátszáshoz szükséges.
Lenne mit javítani az androidon de az nem is volt célom, csak mint médialejátszóra koncentráltam.
Az android többi része nem érdekelt, csak az hogy amire alapból szánták ( média lejátszás) az működjön.
A többi hiba az olyan android hiba ami benne van a rendszerben, azt oldják meg a fejlesztők, ettől az eszköztől nem kell elvárni azt mint egy tablettől vagy telefontól, mert gyárilag elég tákolt rendszer van rajtuk, és az appok nagy része érintőkijelzőre készült, sok minden nem fog működni, a játékok is korlátozottan használhatóak stb-stb. 10-20x ennyibe kerülő telefonokon sem megy minden app tökéletesen, ne várjuk ezektől sem.
Tehát sok mindent lehetne javítani ez ügyben a boxokon de nem látom érdemesnek annyi energiát belefektetni. -
mexel
veterán
Ezekre a kérdésekre itt tudnak konkrétabb választ adni, az a Kodi topik.
-
mexel
veterán
S905W nem igazán támogatott4K-ra. 4K-ra 905X kell. Hiába van ráírva a boxra, a specifikációja szerinte sem igazán 4K-ra teremtették. Ezt sajnos full HD-ig kell használni.
A 4k max 30fps-ig jó a leírások szerint is, de azokból is nagyon válogat, sok 4K-s anyagnál elvérzik már.
4K-ra áldozni kell pár $-al többet és venni egy 905X-et vagy 905D-t. -
mexel
veterán
Az userdata nem veszik el, de a frissebb LE-kkel nagyrésze nem kompatibilis sokszor, plusz a LE-hez készült beavatkozások ami a droid indításakor lépnek életbe nem mindig jók az új rendszerhez. Mivel a 905W nem működik alapból jól a LE-vel sem ezért kellett ilyen megoldást csinálni.
Érdemes elolvasni a 905-ös topikban a LE-vel kapcsolatos hsz-eket hogyéppen milyen fejlesztések vannak, ha lesz külön 905W-re optimalizált változat azt lesz értelme cserélni szerintem. -
mexel
veterán
bene van a kiegészítőkben az FD628 kiegészítő, ezt engedélyezd és menni fog. Azt hittem beírtam a blogba, de ha nem megteszem. A TX3-as romban és az Alfawise-ben van benne, csak alapból kikapcsolva.
Alapból nem árthat egyLE frissítés de kszaq már nem frisíti a 8-ast és sajnos a 905W támogatatlansága miatt ez a megoldás jelenleg a legjobb. Sajnos amíg nem találnak ki rá mást ezzel kell beérni
Nagyon sokat teszteltem és pár hónapig mókoltam ezzel, de jobbra nem sikerült megcsinálni.
Még annyit tudnék tenni hogy a telepítő egyszerűbb legyen és ha androidot resetelünk visszaálljon a rendszer alapra ( nagyjából már kész is) de sajnos már nincs időm foglalkozni vele, ezért őszig kb ez marad csak.Egyébként a Tanix gyári dualjában sem frissíthető a LE, csak ők egy olyan verziót használtak ami messze nem volt a legjobbnak nevezhető abban az állpotban sajnos.
-
mexel
veterán
Miért akarsz Le-t frissíteni? Ez a legjobban működő és legstabilabb ezen a boxon, ez tapasztalat. Bármelyik újabb csak rosszabb lesz. Próbáld ki az újat egy pendrive-al és nézd meg. Egyik sem lesz ilyen stabil és nem fog ilyen jól működni, ez 100% még.
Ha a fentebb írt módszerrel cseréled jó eséllyel akadni fog a már telepített és beállított dolgokkal, és ha a legújabb verziókra frissítesz a táv sem biztos hogy működni fog.
( egyébként nem értem még Win alatt sem a frissítési kényszert sokaknál. Nem mindig a legújabb a jobb. Sokszor egy régi bevált progi jobb mint az újak, csak akkor kell és érdemes frissteni szerintem ha olyan dolog van benne ami kell nekünk vagy egyértelműen jobb lesz tőle. Én speciel semmit nem frissítek automatikusan. Ez ráadásul egy lejátszó, és ezzel a beállításokkal mondjuk jól működik. A frissítésekkel ezek esetleg elvesznek és megint a szívás lesz vele. Akad, nem játszik mindent, stb. De természetesen frissítheted ha úgy látod hogy szükséges. Visszaállítani csak újratelepítéssel tudod.)
A nyelvet úgy lehet állítani ha nem megy hogy előbb be kell lépni egy kodi repoba mintha töltenél valamit, és utána vissza a nyelvhez. Akkor már lehet állítani. Ez a Libreelec ismert hibája, nem csak ezen a rendszeren jön elő, sima telepítésnél is szokott ilyen lenni. Nem tudni az okát miért.
Fentebb írták is kb hogyan. -
mexel
veterán
WIFI-vel kapcsolatban egy megoldás, ha minden igaz Zeon.hu-nál is megoldódott így:
Ha Libreelec alatt nincs wifi akkor be kell menni a Libreelec menübe és a wifi kapcsolatoknál ki és be kell kapcsolni a wifit. Utána már megy, ma találkoztam egy boxnál ezzela hibával és így már látja a hálózatokat. -
mexel
veterán
Nem tudok vele mit kezdeni ha nem létezik hozzá LE alá driver. Androidban több is van, ott szokott menni, de a LE alá nem mindhez van még mindig. Azzal nem lehet mit kezdeni sajnos. Akinek ilyen van utána nézhet hogy van-e olyan dtb amivel működik, azt be lehet tenni egyénileg a rom-ba.
-
mexel
veterán
Utánanézek van-e LE-hez támogatás ehhez a wifihez. Android alatt mennie kellene ott bent van a firmware azt hiszem.
Remélem nem keverem a sima X96-al, de rémlik mintha egy időben úgy reklámozták volna a minit hogy realtek wifi van benne. -
mexel
veterán
orosz oldalon meg olyan van mint a tiéd.
Úgy néz ki hogy ezek a régebbi verziók lehetnek, emlékeztem olyasmire is hogy X96 miniben is volt váltás, az újabbakban realtek-es van de volt másik verzió is, olyan mint a tiéd: sv6051p
Itt van is róla kép és hsz.
Valószínűleg ez lesz az oka annak akinél nem megy a wifi S95 és X96 mini-nél. 2 verzió van és ez az említett nem támogatott.
-
mexel
veterán
Pedig aezen is tx3 mini felirat van ( az alfawise S95 egy TX3 mini elvileg) itt a Freaktabon is vannak képek, de nem néztem még van-e különbség.
jobban megnézve nem ugyanaz sok minden.
-
mexel
veterán
Igen, ezek az érdekes dolgok
Fura hogy egyikkel megy a másikkal nem. A romok egyértelműen egyformák azok nem tudnak változni. Úgy derülne ki igazán ha szétkapna valaki kettő ilyen boxot és megnézni a wifi modul egyforma -e bennük. kíváncsi lennék. ( az pedig ha egyformák akkor igazán fura a helyzet
)
Ezért nagyon nehéz ezekhez a boxokhoz tökéletes romot készíteni mert ugyanolyan típusoknál is mindig van valami furcsaság, erre nem nagyon lehet felkészülni. -
mexel
veterán
Most milyen firmware van fent? Az S95-hóz való? Mennie kellene
X96mini -nél már van akinek nem ment a wifi, pedig sok másik x96 minin megy. Alfawise-nél még nem volt ilyen azt hiszem. Néha úgy tűnik mintha némelyik boxban más wifi modul lenne ami a gyári rendszer törlése után nem megy. Az itt letölthető rommal normál esetben kell mennie a wifinek ( ahogy írtad is másik ilyen boxon megy), le vannak tesztelve a hozzájuk tartozó box-al, ennek ellenére van 1-2 amin nem megy, de szeritnem ott más lehet a gond, mert a bent lévő wifif firmware nem változik. Inkább a boxok különbözőségére tippelek. Esetleg egy újrataelepítés jó lehet, vagy meg kell nézni ha pl pendrive-ról felteszel egy Libreelecet a boxhoz való dtb.img-vel akkor van-e wifi. A factory reset megvolt telepítés előtt ( + format data)? Ha az nincs meg okozhat gondokat bármilyen szinten.
4pda-n sok herélt és átalakított rom van, vannak abszolút minimal roomok is, de a videólejátszás nem nagyon megy mindegyikkel ott sem., sokat kipróbálgattam azokból is, és az orosz srácoktól sok segítséget kaptamJól nyomják
Ők leginkább az online filmezésre hajtanak, sok romba be vannak építve a főleg orosz online lehetőségek.
-
mexel
veterán
Igen, alul is felül is. Egérrel megy. Fel vagy leviszed és mozdítani.
A tanixos launcherre gondolok itt, a másikat nem emlékszem de azt hiszem ott is.
A tanixos launcherben ha cserélni akarunk a főképernyőn alkalmazásokat a fix helyeken akkor a menü gombot ( csíkos gomb) kell megnyomni annál az ikonnál amelyik ki van jelölve. ( a Youtube nem megy mindegyiken) -
mexel
veterán
válasz
Vandor1978 #69 üzenetére
Ha valakinek nem megy a nyelv választás Libreelec alatt mert csak angol van ( ez teljesen véletlenszerű bármelyik Libreelecnél nem csak itt) akkor be kell menni a kiegészítőkhöz és a "Telepítés tárolóból" menüben belépni pl a "Kodi addon repository"-ba. Nem kell telepíteni semmit, ennyi elég, ha visszamegyünk a nyelvekhez akkor már meglesz mind. Ez ismert hiba a Libreelecben. Vagy telepíteni kell egy Youtubot és utána lesz nyelv, de elég belépni is valamelyik kiegészítő telepítéshez.
Ezt majd lehet hogy beírom a blogba, el is felejtettem hogy ez valós hiba, de mivel nem a romtól függött így kimaradt. -
mexel
veterán
Ezt a külső sd-hdd jogot majd megnézem az eredeti régi nem dualos- rom engedte írni?
Az SPMC-t nem tudom, nem próbáltam, azt a Kodi topikban biztosan tudják.. -
mexel
veterán
válasz
Vandor1978 #63 üzenetére
Köszi! Kipróbáltad azért hogy elindul rendben a LE és megy a táv és a wifi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A bejegyzés módosítás alatt, a régi kissé elavult és van új, jobb módszer amit hamarosan...
- Hyundai, Kia topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest