Hirdetés

2020. február 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

:R

csak egyetérteni tudok :)

két éve tervezem, hogy írok egy hosszabb ömlengést a Witcherről, de egyszerűen nem tudom szavakban átadni az élményt. legszívesebben mindenkit leültetnék magam mellé, hogy "nézd! látod, hogy az övcsatja is ki van dolgozva? emlékszel, hogy ez a srác volt akit amott megmentettünk? érzed baszki, hogy mekkora kikacsintás ez a momentum? te is átéled, hogy milyen szar kirekesztettnek lenni? tudtad, hogy ez a zene így és így van kapcsolatban a játékkal?" ésatöbbi, ésatöbbi. annyi, de annyi dologból áll össze a játék, hogy az sehogy máshogy nem adható át, csak ha legalább kétszer végigjátszod. egyszer az egészért, egyszer a részletekért.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) .LnB válasza Lenry (#1) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nekem se volt könnyű írnom, de ezt olvashattad is. Azért remélem lesz olyan aki elolvassa és kedvet kap hozzá. Biztos vannak még sokan akik nem játszották végig. Egy ilyen játék után teljesen máshogy tekintesz más játékokra. Nem ártana mindenkinek ismernie.

Homo Ludens

(#3) abridabri


abridabri
(addikt)

En mar tobbszor is nekikezdtem, de par ora utan mindig unalomba fulladt,es mentem vissza az eppen akkor aktualis multiplayer jatekomhoz :U

(#4) .LnB válasza abridabri (#3) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Azt tanácsolom adj neki esélyt. Higgadtan ülj neki. Hagyd, hogy elkapjon a hangulat. Figyelj a részletekre. És ha bármi kérdés van, a játék topikja a mai napig is aktív. Mindenki segítőkész.

Én is rengeteg multiplayer játékkal játszottam. Sőt egy időben csak és kizárólag azokkal. De míg számomra és talán számodra is, a multi a pörgőssége, az adrenalin miatt vonzó és élvezetes, itt ne várd ezt. Ez egy hosszú, kellemes, nyugodt történet. Egy hosszú emlékezetes út.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#5) nofi


nofi
(őstag)

Szerencsére engem anno elkapott a hype az előzmények ismerete nélkül és egy célzott VGA csere után röpke 100 órára el is merültem a játékban. Azóta is tartom, hogy ilyen nagyívű RPG-hez nem volt még szerencsém. Persze van egy rakat, már nosztalgiába nyúló élményem, de a Witcher 3 egyszerűen minden téren a tökéletesség közelében van. Egyetlen baj van vele, hogy olyan magasra teszi a lécet, ami miatt más játékok isszák meg a levét. Nálam a Pillars of Eternity lett kaszálva a Witcher miatt és mai napig nem vagyok képes folytatni, mert egyszerűen már nem azt a "fegyelmezett" RGP vonalat keresem mint régebben. Pár hete kezdtem bele a Horizon Zero Dawnba és az első 10 órám azzal telt, hogy csóváltam a fejem a világ kidolgozottságán és a viszonylag kiszámítható sztorin, küldetéseken. Végül berántott, de nagyon nehezen adta magát és végig a Witcherhez hasonlítottam. Mass Effect Andromédától vártam még sokat, de hiába imádom a szériát, olvasva a teszteket tudom, hogy már nem kötne le, ezért meghagyom az első 3 részt szép emléknek.

Nyugodtan "bloggerkedj" .LnB, mert a tesztek mellett pont az élményekről olvasni keveset :R

(#6) sto1911


sto1911
(veterán)

Na, mar csak a 100+ ora szabadido hianyzik, meg egy gep, de azt hamarabb be tudom szerezni :)

(#7) .LnB válasza sto1911 (#6) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nekem is lassan ment. Akkor tudok általában játszani ha a kisfiam alszik. Persze volt néha kivétel, de akkor is lassú folyamat volt. Viszont megéri.
A gépigényről nem sokat tudok. De van progi amivel külön lehet butítani, viszont akkor olyan is lesz. Én plusz grafikai modokkal, és nv driverből plusz élsimítassal toltam.

nofi köszönöm a biztatást. :)

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#8) perge666


perge666
(addikt)

Jó írás lett.

Én már több mint féléve végigvittem a DLC-kkel együtt és nem tudtam huzamosabb ideig egyik játékkal sem ellenni.

Itt a tél a nyakunkon és jöhet a New Game+ már alig várom.

ペルゲ

(#9) joysefke válasza abridabri (#3) üzenetére


joysefke
(veterán)

Igen, a játék elején a legelső helyszín az kb egy "gyakorlópálya", ahol sok időt el lehet grindelni, mobokat ölni, fegyvert gyűjtögetni, de nem szabad, nem szabad annyi időt ott eltölteni, hogy unni kezd a játékot. Tovább kell állni onnan és akkor elkezdődik a tényleges cselekmény és izgalom.

Egyébként ha pörgősebb Witcher játékra vágysz, akkor melegen ajánlom a Witcher 2-t, az mentes az open world sallangoktól és egy sokkal töményebb, koncentráltabb élményt ad. Ha nem játszottál még vele, akkor én a helyedben a Witcher 2-vel kezdenék. Grafikában nem igazán marad el a háromtól, és egy pörgősebb, a fősztorira fókuszáltabb játék.

J.

(#10) GypsFulvus2 válasza joysefke (#9) üzenetére


GypsFulvus2
(őstag)

Hasonlóan lárom én is; a történetet, dramaturgiát és narratívát tekintve a Witcher 2 még a 3. résznél is jobb. Nekem W2 a harcrendszere (a nehézség és a pörgés) is jobban tetszett. Minden más tekintetben a 3. rész a csúcs. LnB, ha az igazán eredeti és csavaros történetet hiányolod, akkor a Witcher 2-vel játszanod KELL. :)
Nofinak és mindenki másnak (akit a régi stílusú grafika nem riaszt el), nagyon erősen ajánlom a Planescape Tormentet. Az a maga idejében hasonlóan döbbenetes és egyedi játék volt, mint amilyen ma a W3. Azt kihagyni ugyanolyan öncsonkítás, mint kihagyni a Witchert.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11) .LnB válasza GypsFulvus2 (#10) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Lehet, hogy téli napokon bele fog férni. A második rész milyen hosszú egyébként?

Homo Ludens

(#12) GypsFulvus2 válasza .LnB (#11) üzenetére


GypsFulvus2
(őstag)

Nekem kb. 50-60 óra lehetett. Minden kő alá benézek stílusban. Az alapvető különbség, hogy ez nem nyílt világ, ezért sokkal feszesebb a történetvezetés, cserében sokkal kevésbé szabad a játékmenet.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#13) joysefke válasza GypsFulvus2 (#12) üzenetére


joysefke
(veterán)

Sokkal kevésbé szabad a Witcher 2 játékmenete, de ha a witcher bőrébe bújik az ember, és nincsen sandbox bohóckodásra kedve/ideje (lóverseny, verekedés, történethez nem kapcsolódó események) akkor ezt nem igazán lehet érezni:

A Witcher 2 elegendően szabad ahhoz, hogy a sztori szellemében játszol, akkor ne érezd bezárva magad,
de elegendően korlátozott ahhoz, hogy az ember ne nagyon tévedjen el, ne kerüljenek bele a játékba akaratlanul másfél órás vargabetűk és ha az ember leül két órára játszani, akkor is mindenképpen úgy keljen fel a gép elől, hogy most csináltam valami jót és előremozdult a sztori.

Kb egyetlen dolog bosszantott a W2-ben, az elején volt QTE-bossharc, de ezen kívül nem nagyon tudok rosszat mondani...

[ Szerkesztve ]

(#14) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Na most már tényleg végig fogom nyomni akkor a második részt is. Csak még nem tudom mikor. Be van pár game táblázva már előre.

Homo Ludens

(#15) nofi válasza GypsFulvus2 (#10) üzenetére


nofi
(őstag)

Sajnos nekem pont a harcrendszer miatt esett ki a W2 anno, úgyhogy lehet egy nagy élménnyel szegényebb maradok :( A Planscape Torment ajánlást köszönöm, mióta kijött tabletre fenem rá a fogam, 2 éve a Baldur's Gate EE-vel nosztalgiáztam egy sort :R

(#16) westcoastog


westcoastog
(veterán)

Legjobb sorozat evör.

Imádom a széria mindhárom részét. Az első rész is irdatlanul betud szippantani engem.
Most hogy olvasom a könyveket, még teljesebb lesz az élmény. :)

(#17) Jhonny06


Jhonny06
(addikt)
LOGOUT blog

Én a Witcher 3-mal kezdtem PS4-en, amikor megjelent, de gyorsan el is adtam. Az a baj, hogy aki nem ezen a szérián nőtt fel, annak brutális arconcsapás a kezelőfelület, meg az, hogy csak amiatt bele kell tenni 10+ órát, hogy egyáltalán megtanuld, hogy mi mire való, meg normálisan tudd kezelni. Persze ettől jó meg hosszú a játék, csak egy kezdőnek ez inkább totálisan elriasztó.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#18) prolad


prolad
(őstag)

Pár napja nekiálltam én is, kb 2 órát játszottam és nagyon tetszik a hangulata, nagyon eltalálták a grafikát, már az nagy élmény ha csak erre-arra megyek. Viszont a harcrendszerre valahogy nem tudok ráérezni, teljesen alap ellenfelek is tudnak kihívást okozni. Aztán lehet később könnyebb lesz .Ha meg nem, akkor elismerem a bénaságom és lejjebb veszem a nehézségi szintet a legkönnyebbre :D

(#19) .LnB válasza prolad (#18) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

A harchoz jó tanács. alt, space.

:D

Homo Ludens

(#20) Fred23


Fred23
(veterán)

Nálam kimaradt ez a játék, a kezdetekkor elvágta magát azzal, hogy egyszerűen nem akarok egy 35-40 körüli férfi bőrébe bújni, aki full fehér hajú. Taszít. Szóval bár biztosan szuper játék, hiszen rengeteg rajongója van, de a negyedik részt csak akkor fogom kipróbálni, ha nem valami gagyi manga jut róla eszembe.

Bocsi mindenkitől, és ne vágjatok belém késeket! :D

(#21) .LnB válasza Fred23 (#20) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nem lesz 4. rész. Vagy ha valaha lesz is, akkor nagyon nagyon soká.

Homo Ludens

(#22) Lenry válasza Fred23 (#20) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

most erre mit mondjak? :D
Geralt közel 100 éves, és a halálos mutációk miatt fehér a haja

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#23) Jhonny06 válasza Fred23 (#20) üzenetére


Jhonny06
(addikt)
LOGOUT blog

"nem akarok egy 35-40 körüli férfi bőrébe bújni, aki full fehér hajú"

Emiatt nem elkezdeni egy játékot, lol

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#24) .LnB válasza Jhonny06 (#23) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nem mondom, hogy normális dolog. De nekem is volt ilyen. Én a GTA IV-et nem tudtam játszani pont ezért, annyira irritált a főszereplő. Ellenben a GTA San Andreas-szal nem volt semmi ilyen bajom. :)

Homo Ludens

(#25) Fred23


Fred23
(veterán)

36 vagyok, és már sok ősz hajszálam van. Van, akit az ilyesmi nem zavar, de engem igen; ha rövidre van vágva a hajam, akkor még nem látszik annyira, de szerintem 40 körül már nem ez lesz a helyzet. Egyik nagyapámnak 60 évesen sűrű fekete haja volt még, másik meg félig kopasz lett, ami haja pedig maradt, az mind megőszült. Szerintem az utóbbit örököltem. Számomra a fehér haj nem a bölcsességet szimbolizálja, hanem a halálra emlékeztet. Még akkor is, ha egy 100 éves mutánsról van szó.

(#26) Lenry válasza Fred23 (#25) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

ezen ne múljon.
itt egy "fekete haj" mod, tedd föl, és máris Witcher rajongóvá válhatsz

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#27) Fred23 válasza Lenry (#26) üzenetére


Fred23
(veterán)

Wow, ezzel szerintem majd ki fogom próbálni, köszi!

(#28) perge666 válasza Lenry (#26) üzenetére


perge666
(addikt)

Úúúú ez most hideg zuhanyként ért. :))
Biztos csak azért mert azt a százakárhány órát " normál ősz hajú Geralttal" játszottam végig és nekem az a természetes.

ペルゲ

(#29) DeathAdder


DeathAdder
(veterán)

Köszi, jó volt olvasni :K

Jómagam is pont így álltam neki "oké, elhiszem h jó, majd valamikor ráveszem magam és nekiállok", 2017 júli elején jött el az a pillanat, és azóta rengeteg órát beletettem már, de messze még a vége, nagyon magába szippantott.
AC Originsig azért remélem elérem, mert az szintén nagyon várós :K

Én mondjuk hiába próbáltam hasonló érvekkel a havert meggyőzni, aki ki is próbálta, 2-3 alkalommal tovább folytatta, aztán többet már be sem lépett, mondván nem Online és nem tudja lekötni, inkább PUGB-zik.

Jól van mondom megveszem akkor üsse kavics, lássuk azt a híres online játékot. Számomra új volt az élmény, érdekesnek is indult, olyannyira lekötött hogy a Witcher háttérbe is szorult. Viszont 1 hét után már kezdtem unni, 2 elteltével már be sem léptem többet, és kérdezem tőle hogy mia fenét élvezel te ebben? :D Nem beszélve az állandó feszkóról, hogy minden meccsen visszaküldjük egymást az édesanyjába, ha összekülönbözünk valamin, meg a nagy káromkodások egy végtelenül monoton játékban, ahol csak ész nélkül lövitek egymást, és ami azért olyan elképesztően érdekes mert nem egy mesterséges intelligencia az enemy hanem egy 8 éves gyerek :D
Oké hogy online, de össze sem lehet hasonlítani a Witcherrel.
Nekem a játék az audiovizuális élményről, a kikapcsolódásról szól, persze jó azért ha vannak benne kihívások

Én is sokszor csak sétálok, hosszabb távon meg lóhátra pattanok, nem túl gyakori nálam sem a gyorsutazás :N

[ Szerkesztve ]

You'll Never Walk Alone

(#30) DeathAdder válasza Fred23 (#25) üzenetére


DeathAdder
(veterán)

Nekem egyszer volt kisebb szorongásom egy karakter irányítása miatt. Konkrétan az zavart hogy AC Syndicateben a hölgy karaktert irányítottam ahol tudtam, a bátyóval szemben akit utáltam :DDD

You'll Never Walk Alone

(#31) Fred23 válasza DeathAdder (#30) üzenetére


Fred23
(veterán)

Ott nálunk barátnőm hamar átváltott női karakterre, aztán annyira feltápolta, hogy már inkább maradtam én is vele. Úgy indult, hogy megmutatom a játékot, aztán nem hagyott gép elé ülni. :D

A Tomb Raidereket viszont szimplán azért ignoráltam vagy 2016-ig, mert női karakter, és nem leszek nővel, mert zavar; kár volt, mert a Rise of the Tomb Raider után egyből jött a Tomb Raider (2013) és a Tomb Raider: Underworld is, beszippantott teljesen ez a világ.

(#32) Adam_Shepard


Adam_Shepard
(addikt)

Bevallom én személy szerint utálni akartam a játékot, lehet a hype miatt is de elsőre nem jött át. A sors iróniája, hogy megkaptam az új VGA-mhoz ajándékba a pcs verziót. Vagy egy évig ott porosodott a gog könyvtárban, majd egy leárazás keretében beszereztem a ps4 verziót. Nem tudom szavakba önteni de konkrétan hívogatott a játék. Akkor, ott beleszaladt vagy 200 óra. Majd dlck és ugyanez pcn is a grafika miatt. :D

Tényleg beállít egy szintet az rpg-k terén... magamba is voltam zuhanva vagy 2 hétig utána.

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#33) .LnB válasza Adam_Shepard (#32) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

"magamba is voltam zuhanva vagy 2 hétig utána." :) ez jó.

Nekem rögtön hiányzott mikor befejeztem. Aztán rájöttem, hogy maradt még pár kérdőjel és vissza-vissza járok megcsinálgatni őket. Mellette meg tolom a Hellblade: Senua’s Sacrifice-t.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#34) Adam_Shepard válasza .LnB (#33) üzenetére


Adam_Shepard
(addikt)

Eddig semmi, ismétlem, SEMMI nem tudta azt az érzést visszaadni, amikor megkapjuk az Aerondightot. Nekem ott volt végem...

A Sauna's Sacrificeot meg hagyjuk...

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#35) .LnB válasza Adam_Shepard (#34) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Pedig az csak egy mellékküldi. :) Annyira tetszik az a kard? Én ki sem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#36) Adam_Shepard válasza .LnB (#35) üzenetére


Adam_Shepard
(addikt)

nem, az tetszettm ahogy ránézett. nem, nincs meg? abban úgy benne van mind 3 wicsi történet, amikor mondja, hogy " már találkoztunk" :B

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#37) .LnB válasza Adam_Shepard (#36) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Sajnos ez akkor az én hiányosságom. Nem játszottam ugye az előző részekkel. :( Ezért nem tudtam, hogy érti azt a "körábbi találkozást". Most kerestem rá YT-on.

Homo Ludens

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.