- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Én kb. Linux Mandrake óta kb. 2évente nézek rá valamilyen "most aztán..." disztróra, de eddig minden esetben uninstall lett a vége. Ok, nem vagyok advanced oprendszer user, de napi 12órában dolgozom PC-vel 25éve. Semmi mást nem várok egy oprendszertől mint stabilitást, minél jobb kompatibilitást és egyszerű kezelhetőséget. Ezzel szemben eddig nekem sajnos minden esetben tömény szívás jellemezte az összes desktop disztrót, pedig az összes nagyot, és néhány kisebbet is kipróbáltam. A terminálos baszakodásba sajnos minden esetben belefutottam, hol driver miatt, hol a használt szoftver miatt.
A cikkben bemutatott rendszert nem ismerem, de mára fentiek miatt erős kétségeim vannak, mivel már 6-8évvel ezelőtt is azzal demoztak a fejlesztok, hogy "egyszerűen használható".
-
Dave™
nagyúr
Jogos a kérdés, igyekszem nem kuszán válaszolni. Az Ubuntuval való összehasonlítás elsősorban az alapértelmezett (Unity/Gnome) környezetekkel történt, tehát ha te Kubuntut használsz, ami szintén KDE, akkor egy része természetesen áll arra is. Vagyis Kubuntu alatt is sokkal kevésbé kell terminált használnod, ha nem akarsz, igen, és van lehetőséged rendszergazdaként futtatni programot a fájlkezelőből (Dolphin) terminál nélkül is (jobb gomb, rendszergazdai műveletek, gondolom ott van Kubuntu alatt is). A másik része Manjaro specifikus, pl. nem kell terminál új kernel vagy a belső tárolóból nem elérhető szoftverek telepítéséhez, a csomagkezelő cache törléséhez stb.
Ha már Dolphin: renegeteg plugint lehet letölteni hozzá, pl. a képfájlok mountolást is kényelmesen meg lehet oldani, de van sok egyéb is, érdemes körbenézni!
Firefox nálam másodlagos böngésző, de semmi ilyen gondom nincs. Lehet a téma, lehet a másik disztró, de hibátlan. Szóval nem tudom miről van szó, ha mondasz konkrét "bugos" oldalt, megnézem.
Miért akarod a Dolphint rootként futtatni? Vannat root műveletek a jobb gombos kontext menüben. Ha nagyon root szint kell fájlkezelés szinten (ami többnyire haladó felhasználást feltételez), ott a beépített teminál, ami kiválóan használható ilyen helyzetben. Ez látszólag ellent mond a fenti "nem kell terminál" filozófiának, de én azt átlag felhasználásra írtam, oda meg nem is nagyon szokott kelleni root jogú fájlkezelés.
-
Ez a mondat nekem is feltűnt, mert szerintem mindig azt a módszert érdemes használni, ami hatékonyabb neked. Vagyis nem az a lényeg, hogy szigorúan szétválasszuk a "jó" és a "rossz" (=GUI / parancssor) dolgokat
Nekem a munkahelyi windowsos környezetben is sokszor a hatékonyabb vagy az egyetlen módszer a parancsok használata bizonyos feladatok esetén - és otthon is az Ubuntuval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Nikon D40 minden tartozékával+fotós táska
- Teljesen új Samsung S21 FE 5G DS 5G 6/128GB Graphite eladó (bontatlan)
- Teljesen új Honor 90 5G DS 5G 8/256GB Emerald Green eladó (bontatlan)
- Nintendo Switch 2 újszerű állapotban
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3070 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NVME SSD/2-3Év gari
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest