- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasste
csendes tag
Nem hagytam magam, leszedtem a Linux Mint 12 64 bites változát, kapott az eddigieknél egy nagyobb partíciót, egyelőre semmi gond vele. Így már volt időm (újra) megismerkedni a KDE4-gyel, Unity után megváltás.
Energiagazdálkodás itt sem az igazi, a cpufreq-set -f 950000 erre valamelyest megoldást nyújt. -
vasste
csendes tag
A hétvégén volt/van időm játszogatni a telepítéssel, le is húztam a legújabb Kubuntut. Sajnos rövid távon kiérdemelte a legrövidebb ideig gépen tartott operációs rendszer címet. A telepítés szokás szerint rendben lezajlott, a betöltés villámgyorsan megtörtént, az első öt perc használat után egy nagyon jól használható, gördülékeny rendszernek tűnt, amíg az ember nem mélyedt el benne komolyabban.
Az első, ami szembeötlő volt, hogy rengeteg programhibával lehet találkozni, nem győzködtem tudomásul venni a felugró abalakokban a különböző folyamatok segfaultjait. A Software centert például egyszer nem sikerült elindítani. Sebaj, gondoltam, töltsük le a frissítéseket, itt azonban már elakadtam. Első alkalommal kb. 30%-nál állt meg a folyamat, onnan semerre sem ment tovább. Miután két óra múltán is üresjáratban várakozott a gép, kilőttem, majd restart, utána a grafikus felület többet nem indult. Újratelepítés. Ismételt próbálkozás, most 42%-nál állt meg a folyamat, mindemellé a task manager sem volt hajlandó elindulni, marad a (fizikai) kikapcsolás. Betöltés után nincs touchpad, így elég körülményes használni. Megy fel a Linux Mint 12, talán azzal több pozitív tapasztalatom lesz (vagy lesz valamilyen pozitív egyáltalán). -
tvamos
nagyúr
Nem emlekszem szo szerint, de megnevezi a rendszerbetoltot, "grub" es azt mondja, hogy a telepitese kozben vegzetes hiba kovetkezett be, es hogy a "grub" nelkul nem lehetseges befejezni a telepitest, es hogy mostmar aztan nekem nagyon rosz lesz!!! Es nem is bootol, az tutteros! Ellenben, a live elindul, csak nem mindig van WIFI. Vagyis van, mondjuk 5 percig, utana eldobja, es mar nem lehet vele losz@rt se csinalni. kikapcs... bekapcs... jo megint 5 percig. (V7-tel jol muzsikal.)
-
bambano
titán
mint a vasúti kereszteződés jelzője. ha pirosan kacsingat, nyugodtan elhiheted, hogy jönni fog a vonat. de ha a fehér villog, akkor nem mondja, hogy nem jön!
a memtest is: ha azt mondja, hogy rossz a ram, akkor jobb kéz-bal váll. de ha nem talál hibát, attól az a ram még simán lehet rossz.
-
-
_NCT
addikt
Nálam anno még talán a 2-es verzió, most nemtom hánynál jár, ESXI próbálgatás alatt elszállt mindig, nem tudtam úgy testreszabni mint Workstation-t,stb.... Azt ajánlom, amit én is használok és tudom hogy jó, ha azt mondod hogy a PLayer is tökéletes, elhiszem,kb 1.5-2 éve nem használom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dehogy, a disztrowatch szerint 4-5 olyan disztró van jelenleg, aminek már KDE4.7-e van alapból. Ilyen a másik topikban emlegetett Chakra is.
schawo: nálam egy frissítés után halt meg, de teljesen, azóta nem próbáltam a Mintet. Valami olyat kellett volna kipróbálnod, ami nem Ubuntu alapú.
-
tobal
tag
Nem, a Linux nem gyűjtőfogalom, hanem a kernel neve, ami a Linux alapú rendszerek alatt fut. Ezt csomagolják össze különféle programokkal, így lesz belőle disztribúció, mint az Ubuntu.
De egyébként nem kötekedni akarok, nagyon jó kedvcsinálót írtál
Ha valaki kedvet kapott hozzá, hogy kicsit többet tanuljon a linuxról, és nem riad vissza a termináltól, akkor ajánlom a gentoo telepítős cikkem, ami szintén kezdőknek íródott, de alapismeretek szükségesek hozzá. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az sajnos nagyon nagyon rossz párosítás. Debian jellegéből fakadóan kőkori KDE van hozzá, ami nem lenne baj önmagában, de olyan szinten bugos, hogy az valami eszméletlen.
Pl. laptopnál képtelenség állítani az energiagazdálkodás beállításait, mert nem működik a lenyíló menü. Ha beváltasz Wheezy repókra, akkor meg kapsz friss KDE-t, meg rakás instabilitást mellé.
-
_NCT
addikt
Persze, értelek, engem még mindig a hang probléma idegesít, h jóvóna' futtatni a vas alól ubuntut, de igazából nem erőlködök, mert tudom h másnak se megy Xonar DG-vel a hang. Marad a VmWare--->nagyképernyő xD Szóval persze, mindent meg lehet oldani.
Amúgy jah, nem mind1ik gyártó készít Linux-hoz szoftvert, sőt van hogy csak a forrást adják ki, de legalább kiadják. Van aki ezt se teszi meg....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- ASUS DUAL RX 6600 XT hibátlan állapotban - eladó!
- Honor 400 256Gb-gyakorlatilag új-2 év garancia
- SAMSUNG GALAXY Z FOLD7 12/512 GB DualSIM Ködös kék színbe , gyári független
- Szinte új 10 napos Ps5 Slim 1TB Lemezes 5év garival (Euronics)
- Bomba ár! HP Pavilion G6 - i5-2G I 4GB I 120GB SSD I Radeon I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest