Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vasste

csendes tag

válasz hcl #195 üzenetére

A hétvégén volt/van időm játszogatni a telepítéssel, le is húztam a legújabb Kubuntut. Sajnos rövid távon kiérdemelte a legrövidebb ideig gépen tartott operációs rendszer címet. A telepítés szokás szerint rendben lezajlott, a betöltés villámgyorsan megtörtént, az első öt perc használat után egy nagyon jól használható, gördülékeny rendszernek tűnt, amíg az ember nem mélyedt el benne komolyabban. :DDD
    Az első, ami szembeötlő volt, hogy rengeteg programhibával lehet találkozni, nem győzködtem tudomásul venni a felugró abalakokban a különböző folyamatok segfaultjait. A Software centert például egyszer nem sikerült elindítani. Sebaj, gondoltam, töltsük le a frissítéseket, itt azonban már elakadtam. Első alkalommal kb. 30%-nál állt meg a folyamat, onnan semerre sem ment tovább. Miután két óra múltán is üresjáratban várakozott a gép, kilőttem, majd restart, utána a grafikus felület többet nem indult. Újratelepítés. Ismételt próbálkozás, most 42%-nál állt meg a folyamat, mindemellé a task manager sem volt hajlandó elindulni, marad a (fizikai) kikapcsolás. Betöltés után nincs touchpad, így elég körülményes használni. Megy fel a Linux Mint 12, talán azzal több pozitív tapasztalatom lesz (vagy lesz valamilyen pozitív egyáltalán).

Új hozzászólás Aktív témák