Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikaros13
aktív tag
Szia!
Teljesen jogos észrevételek, holnap módosítani fogom a linkeket (igen, sajnos azóta lezárták a topic-ot, de szerencsére mindent, ill. majdnem mindent, feltöltöttem OneDrive-ra) és a leírást is pontosítom.
A képernyőképek beillesztése felmerült bennem is, csak eddig még nem foglalkoztam vele; de ígérem szánok rá időt!3.3 dd if=/sdcard/aboot4.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/aboot - ezzel pedig másoljuk a módosított aboot.img-et a jelölt helyre.Értelemszerűen a letöltött aboot.img-et át kell nevezni aboot4.img-re
Itt, ha egyszer nem az SD kártyára másoltuk az custom aboot.img-t, tehát nem akadhat össze a biztonsági mentéssel amit viszont odamásolunk, akkor miért kell átnevezni? És miért a "/sdcard" a "helye" a custom fájlnak, ha azt írtad nem az SD-re kell felmásolni a módosított fájlt?Ezt azért írtam így, ami valóban megtévesztő, mert ez a kedves kis telefon a belső memóriára hol internal memory, hol SD_card néven hivatkozik, a külső mem.kártyára pedig External_SD-re...
u.i.: bocsi, hogy csak most válaszoltam, de nem kaptam értesítést, hogy hsz érkezett a bejegyzéshez.
[ Szerkesztve ]
lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
A 6.x-es CWM ugye alapból megkérdezi, hogy állítsa-e helyre a root jogot vagy se.
Ennek akkor van jelentősége, szerintem!, ha nem custom ROM-ot telepítessz, mert pl. a CM alapból root-olt.A másikat meg azért írtam, hogy ha későbbiekben be szeretnél boot-olni CWM-be, és a gomb kombinációval nem sikerülne. Nem tudom, nekem miért nem ment... valamiért mindig az LG-s hard reset-et dobta fel...
-
ikaros13
aktív tag
-
ikaros13
aktív tag
válasz EasyKnight #13 üzenetére
Szia!
Örülök, ha sikerrel jártál.
Nem lehetséges, hogy a terminálban elfelejtetted kiadni a 'su' parancsot?
Csak egy ötlet.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
válasz steve19181 #16 üzenetére
Szia!
Nézem persze.
Mármint mi tart 1 órát? Maga a flash-elés, vagy az egész műveletsor, a root-olástól kezdve a flash utáni első boot-ig?lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
válasz steve19181 #18 üzenetére
A CM és GAPPS flash max. 2 perc.
Az egész meg kb. 3/4 óra - óra. Ebben benne van a driver, PC Suit telepítés, amíg a gép felismeri a telót, meg a root, szóval minden...lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
válasz steve19181 #20 üzenetére
Milyen droid van fent? Kit Kat? Lollipop?
Az USB hibaelháítás be lett kapcsolva?
Ha igen, akkor a PC-re csatlakoztatásnál a telefonon jóváhagytad a felugró ablakban az USB hibakeresés engedélyezését?
Nem szakadt meg a kapcsolat a teló és a PC között?Esetleg próbáld meg, hogy újraindítod a telefont, és előről kezded a műveletet.
-
ikaros13
aktív tag
válasz steve19181 #22 üzenetére
Akkor tényleg azt javaslom, hogy kezd előlről:
Beállítások==>Fejlesztői opciók==>Visszavonja az USB hibakeresési engedélyt==>Újraindítás.
Aztán az itteni leírást, vagy a megbeszélős topic összefoglalóját olvasd el, és kövesd lépésről-lépésre.
Az a gyanúm, hogy valami kimaradt, vagy átsiklottál felette.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
Szia!
Ha van telepített custom recovery, akkor is a factory reset menü jön be, viszont ha yes-re/igenre nyomsz, akkor nem fogja törölni a telót, hanem betölti a custom recovery-t.
Először én is megijedtem, de valahol olvastam, hogy ez normál jelenség, így (némi gyomor görccsel ugyan ) kipróbáltam...
Viszont!
Ha nagyon félsz ettől a módszertől, akkor Kit Kat esetén javaslom telepíteni a G3 TweaksBox-t, ahol beállítható, hogy a kikapcsolás menüben recovery-be boot-olás lehetőség.
Vagy, Kit Kat-nál és Lollipop-nál is működik, ha telepíted az Action Widgets appot.A root, bootloader nyitás, recovery telepítés előtt javaslom átolvasni az összefoglalót.
A G3 TweaksBox-hoz a root-on kívül kell Xposed is!
Az Action Widgets megelégszik a root-tal is.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
Alapjáraton le van tiltva.
De!
Ha elhívod a Fejlesztő opciók menüt ott be tudod kapcsolni:
1. Beállítások==>Telefonról==>Szoftver adatok==> addig tapicskolod a cikkszámot, amíg ki nem írja, hogy fejlesztő vagy.
2. Fejlesztő opciókon belül pedig a Rendszergazdai hozzáférésnél (vagy Root access) kiválasztod a csak alkalmazásokat.
3. Utána ajánlott egy reboot.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
Üdv!
CM hiba. Te meg esetleg nem tapasztalod, hogy telefonálás közben, max. hangerőn is halk a másik fél?
A CM13-ban ezt a feature-t még tovább sikerült fejleszteni: ott már nem csak visszhangzik (bá nem mindig), hanem még recseg is...Egyelőre én is visszatettem a kitekatot...
-
ikaros13
aktív tag
Üdv!
Ha használtál már CM-et, akkor itt is csak ajánlani tudom.
Van rá official CM13. Napi OTA frissítés, stabil, gyors, stb.
Igaz, az akkut jobban eszi (ez Kernel Auditor-ral javítható valamelyest), és sokaknak a nem elégséges a vele készült képek minősége. ==> ÖsszefoglalóA másik megoldás, hogy a v20c KDZ-t teszed fel. Ebben nincs semmilyen szolgáltatós cucc, eddig mindenki aki feltette, működött tökéletesen (Telekom, Telenor, Voda, független)
App fagyasztásra pedig a Greenfy-t tudom ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
ikaros13
aktív tag
Üdv!
Pedig működik a link... Ha nagyon nem akar nálad menni, akkor a keress rá a G2 mini topic-ra, szerintem...
Az összefoglaló linkek, megjegyzések, észrevételek szempontjából naprakészebb, mint a blog bejegyzés.Igen, ez a telepítés menete. CM13-nál arra kell figyelni, hogy a TWRP-ből a 2.8.7.0-es verzió kell/javasolt.
GAPPS-ból az OpenGAPPS-ot szoktam használni.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
Na ez új, hogy a nulladik lépésnél FC-zen...
Menj vissza TWRP-ben és wipe dalvik, és wipe cache.
Ha ez sem segít, akkor a valami félresikerült neki a telepítésnél (talán pont az Aroma verziós GAPPS zavart be neki). Így nem marad más, mint a full wipe, és reinstall. De mivel nincs semmi a telón, nem vesztessz vele semmit.Ahogy nézem az AROMA egy telepítő környezet, kb. mint a Windows Installer.
Eddig erre nem is gondoltam, hogy problémát okozhat. Javítom is az összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
-
ikaros13
aktív tag
Szia!
Sajna, csak a 2. kérdésben tudok segíteni.
Elég mindig a legfrissebbet feltenni, nem kell sorban, az összeset.Az SD kártyára áthelyezős témában nem tudok mit mondani, nincs benne tapasztalatom, még nem volt rá szükségem.
Gondolom az erre a célra kitenyésztett appokkal már próbálkoztál.lateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
válasz Dimebag88 #53 üzenetére
Akkor erre lesz szükséged:
D620r típushoz: aboot_d620r_20a_patched.7zJavaslom a telefon topic összefoglalójának átolvasását, mielőtt belevágsz!
(reményeim szerint nincs [nagy] eltérés aközött, és az itteni blog bejegyzés között... )Üdv,
Ikaroslateralitási kvóciensem: -100
-
ikaros13
aktív tag
Szia,
Nekem már egy ideje nincs napi használatban, csak tartalékként van meg.
Ami nálam nagyon bevált az a CM13-ra épülő Resurrection Remix.Viszont van már hozzá CM14.1-re épülő RR is. Az nem tudom hogy mennyire kiforrott/stabil, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest