Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Velem
2012-ben
nagyjából
semmi sem történt.
O.O
(
)Mod: Ja, de mégis, lett egyéni avatárom itt.

-
bbazs96
tag
Tény, hogy kicsit témát váltott a topic, de hogy őszinte legyek, ezért imádom a Logoutot! Adott egy közösség ahol mindenki kinyilváníthatja a gondolatait, ahol mindenki meghallgatja a másikat (persze a moderátotrok nélkül ez sajnos nem menne
), és ahol csupa pozitív visszajelzést lehet kapni. Vagy éppen kritikát, de az mindig ... 95%-ban építő. Szeretem ezt a közösséget, szeretem a Logoutot, a gondolat szabadságát, ezt a rengeteg technológia-őrültet, és ... egy szóval IMÁDOM ezt a lapcsaládot! -
Dany007
veterán
Persze, van ilyen, nem mondom, hogy nincs. De az tény, hogy ilyen nővel én 1-2 éjszakánál tovább nem állnék le az is biztos.
A másik példa már közelebbi, de szintén nem okoz gondot. Akármilyen hihetetlen de én is tisztában vagyok a edényeink állapotával, ahogy asszony is a kocsiéval.
Ha kell akkor kell és megvesszük. Ha nem akkor ő se akarna edényt venni. A téligumi meg mindenki érdeke. Az igaz hogy én járok vele a legtöbbet, de vásárolni azzal megyünk, ha a gyereket orvoshoz kell vinni azzal megyünk, rokonokat látogatni szintén azzal megyünk. Úgyhogy a téligumi közös érdek. Nem igazán van olyan ami nem közös érdek...Jó, mondjuk mondok én is egy példát. Októberben vettem egy új telefont. Ami a páromnak annyira nem tetszett. Viszont ennek volt egy hosszú megbeszélési szakasza. Plusz nem utolsó érv volt az sem, hogy ezzel már 1080p-s videókat csinálhatunk a gyerekről az eddigi 640x480 helyett. Ez megint egy közös érdek, ugyanis nekünk nincs külön fényképezőnk / videókameránk stb... hanem mindent az aktuális telefon tud. És örültem neki, hogy a párommal ezt megbeszéltük ugyanis ilyen esetben pont én vagyok kicsit elszálltabb és ő hoz le a földre. Aztán végülis megvártam egy adag áresést a készüléknél, plusz jöttek be plusz munkáim - plusz pénz állt a házhoz - és úgy döntöttünk hogy van rá, megvehetjük. Meg is vettük.
Tehát a hangsúly azon van, hogyha nem is egyezik teljesen véleményünk, akkor is közösen döntjük el mi legyen. Mert mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy mit lehet és mit nem, mire van mire nincs, mi kell mi nem. -
volt egy kollégám, akinek volt egy menő barátnője. a csaj nem dolgozott, otthon ült, már amikor...
a kolléga meg utalással kapta a fizetését. egyszer otthon felejtette a kártyáját, a csaj megtalálta, elment a plázába, le is ürítette. a kollégának munkáltatói hitelt kellett felvennie, hogy abban a hónapban is egyenek.szóval nem ritka az olyan nő, akire nem lehet pénzt bízni.
a másik tipikus példa, amikor több mindenre lenne szükség, csak nem egyformán látjátok a prioritásokat. az asszony szerint milyen jó lábasok vannak leakciózva a bótban, szerinted meg téligumi kellene a kocsira, mert a kocsi neked munkaeszköz. és még hosszasan sorolhatnám.
-
Dany007
veterán
Jaja ezt mondom én is. Hogy így nincs akkor különbség.
Amin megakadt a szemem az az hogy:"hogy beülünk valahova, megiszunk egy bambit, vagy eszünk egy krémest. Valaki kifizeti, aztán kész. Legközelebb meg a másik fizet. Ennyi."
Nálunk nincs olyan, hogy a másik meg az egyik fizet... Mivel "egy pénzünk" van közös kassza így a végén is "mi" fizetünk. Nem egyszer én, egyszer ő, hanem mi. Az, hogy éppen kinek a kezében van a pénz, az már nem számít.
@#63) Lenry:

-
DeFranco
nagyúr
Most már technikailag nekünk is lehetne így, mert ahogy írtam, most már megvan a pontos elszámolás mindkét oldalon.
Szükségét viszont nem érzem. A pulóvereim is két külön helyen vannak eltéve, a két szoba két szekrényében, az sem viszket, hogy nincs egy helyen. Egyszerűen nincs különbség, attól nem lenne "közösebb" hogy egy excel táblában van.
-
Dany007
veterán
Okés. Tehát nekem ebből az jött le, hogy neked az egyik legfőbb érved a külön kassza mellett, hogy így neked megvan a pontos elszámolásod.
Ez így nekünk is megvan, ahogy írtad hetente egyszer számolunk mi is. Meglévő összeget, várható költségeket addigi kiadásokat, várható bevételeket stb...
Szóval ebben nem nagyon különbözünk, max a mi "rendszerünk" nem ennyire komplex, mint a tiéd.
- de a félreértések elkerülése végett, mi közös kasszán vagyunk -"Azért ti is túlspilázzátok ezt a külön kasszás dolgot, ez azért nem úgy működik, hogy ha elfogy a pénze, nem kap enni, meg felszerelteti az ember a külön villanyórát. Ez basszus extrém de durván."
Ez csak vicc volt. Amolyan kiszínezése a dolognak, hogy érzékelhető legyen mire célzok.
Nem mi élünk így, csak egy E/1 személyben feltett ironikus kérdés / válasz volt. Bocs ha félreérthető voltam. 
De mivel nekünk minden közös, ezért nálunk nincs ilyen."Minden közös, minden költséget közösen viselünk (kivéve a nagyon magánkiadásokat, mint pl. ruha, PC cuccok, kozmetikum) csak éppen a számbavétel van külön, pontosan a követhetőség miatt. Hogy az ember magának tudja követni, hogy mire mennyi pénzt költött el. Mert ezzel spórol. Sokat."
Ugyanez van nálunk is annyi különbséggel, hogy a számbavétel is közösen van. Mindig úgy számolunk, hogy egy hónapra mennyi az összbevételünk. És ennyi. Akinek kell valami, az kivesz belőle és ennyi. Egyikőnk sem az az értelmetlen költekező. Nem úgy kell elképzelni, mint valami fiatal fősulis lányt aki hetente háromszor megy műkörmöshöz meg fodrászhoz meg szoliba...
Én megbízom benne annyira, hogy tudom ha ő elmegy fodrászhoz akkor az azért van mert kell neki. Nem pedig azért mert szórakozni akar vagy trécselni a fodrász csajjal vagy felvágni az új frizurával a barátnők előtt...
Ez olyan kicsit mint a tudatos vásárlás... Megnézed melyik egységár / minőség a legkedvezőbb számodra és azt veszed meg. Nem pedig az melyiket a legjobban reklámozzák éppen. Nos nekem a párom esetében nem kell megnéznem semmit, mert tudom - nem csak megbízom benne, hanem tudom - hogy csak arra költ amire kell és amire van értelme. Ahogy én is. Ha valami külön dolog kell, akkor azt megbeszéljük és kész.Nem tudom hogy érzékeltessem jobban. Mi ezt az egészet alapjaiban sem úgy gondoljuk, hogy van ő meg én. Itt csak Mi van. Ha neki fodrászra van szüksége, akkor azt mi úgy fogjuk fel, hogy "nekünk" (a családnak) van rá szükségünk. A családnak, aminek Ő az egyik része. Ha kell tankolni a kocsiba akkor azt úgy fogjuk fel, hogy "nekünk" (a családnak) kell, még akkoris ha én járok vele jóval többet. Egyszerűen a gondolkodásmódban nincs olyan, hogy ő meg én, csak Mi. Ugyanígy ha spórolunk akkoris mi spórolunk és nem ő vagy én... Jópár hónapja pl leszoktam a hagyományos cigiről és sodrottat veszek. Abból is már csak fél szálat szívok el alkalmanként. Így összességében havi ~ 15 ezer forintot spóroltunk meg. No erre is azt mondjuk, hogy havi 15-tel több marad nekünk(!) holott ő nem is dohányzik. Tehát konkrétan csak én spóroltam ezen, de úgy vesszük, hogy a "család" spórolt, a családnak marad meg több és így tovább.
Szóval nem mondom, hogy a te rendszeredben ridegség van. Mert így, ahogy leírtad nincs. De a pontos értelmét továbbra sem látom. A kiadásokat / bevételeket így is lehet pontosan követni.
-
DeFranco
nagyúr
Nagyon egyszerű: szeretem pontosan fillérre tudni, hogy mennyi pénzem van, ebből milyen célra mennyit különítettem el, a hónapban mennyit fogok elkölteni, ebből milyen célra (forintra) pontosan mennyit szánok, és ebből a keretből mennyit használtam fel eddig. Ezeket én minden pillanatban pontosan tudom, és ez egy működő rendszer esetén nem is jár heti 15 percnél több vesződséggel.
Cserébe képben vagyok, tudok tervezni, és nem mellesleg pusztulat összegeket meg lehet így takarítani. Egy átlagos "kasszát" nézve kb. minden tíz elköltött forintból egyet biztosan. De jó eséllyel másfelet-kettőt is. Nem mással, mint azzal, hogy leírod, hogy mire mennyi, és követed. Nem tagadsz meg magadtól semmit, amit amúgy megengednél, nem veszed vissza a fogyasztást sem (pontosabban persze valamennyivel igen, de a különbözet nem hiányzik, mert optimalizálsz, és a felesleget hagyod el).
A feleségem soha nem volt ekkora budget-fag mint én, meg is látszott, de pár hónapja rászoktattam, próbálja meg két-három hónapig, vegye át a rendszeremet, nézze meg. Előtte elég rendesen ekézett miatta, most meg a fenekét csapkodja a földhöz, hogy milyen király, és ez a királyság meglátszik a számokon is. Egy hónap elég volt ehhez.
Ennek viszont alapfeltétele az, hogy minden forintot pontosan nyomon tudjak követni, kivétel nélkül, ami közös kasszánál nem megy, egyszerűen az infóáramlás lassúsága és bizonytalansága miatt. Nem számoltathatok el tételesen minden tételt a feleségemmel, mert nekem poroszos a háztartási kasszám. Meg nem is akarok. Az ő pénze, rá van bízva. Megbízok benne.
Ennyi az indok, most jön a kiegészítés.
Azért ti is túlspilázzátok ezt a külön kasszás dolgot, ez azért nem úgy működik, hogy ha elfogy a pénze, nem kap enni, meg felszerelteti az ember a külön villanyórát. Ez basszus extrém de durván.
Minden közös, minden költséget közösen viselünk (kivéve a nagyon magánkiadásokat, mint pl. ruha, PC cuccok, kozmetikum) csak éppen a számbavétel van külön, pontosan a követhetőség miatt. Hogy az ember magának tudja követni, hogy mire mennyi pénzt költött el. Mert ezzel spórol. Sokat.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy
- megállapítottunk egy közös pool-t amiből a napi bevásárlás megy, ez egy X összeg, hó elején bedobjuk egy dobozba, és aki vásárol, abból kiveszi a szükséges összeget.
- a rezsit eldobjuk két felé hó elején, az óraállás ismert, a többi kalkulálható
- ha valamit meg kell venni (tábla-lámpa-függönyvasalógép-gőzkilincs) akkor azt meg közösen fizetjük- ami magánköltség, az a fodrász, a vonatozás, az "elbasz" keret (sörözés, péksütemény, etc.) esetleges törlesztések
- ilyenekkel nem foglalkozunk, hogy beülünk valahova, megiszunk egy bambit, vagy eszünk egy krémest. Valaki kifizeti, aztán kész. Legközelebb meg a másik fizet. Ennyi.Hol itt a ridegség? Hol a bizalmatlanság? Sehol. Ez sima költségkövetés, költségtervezés, semmilyen bizalmatlanság nincs mögötte. Sőt, én azt tartom bizalmatlanságnak, ha közös poolt kell ahhoz képezni, hogy mindenki kényelmesen érezze magát, mert ha a másik ráül a pénzre, akkor biztos eb*ssza, tegyük inkább közös számlára. Nekem meg ez visszás.
De nem akarok senkit meggyőzni, nekem ez így jó, sőt, pont most, ennek a vitának a hatására megkérdeztem a feleségemet is, hogy neki mi a véleménye erről (ugye ellene volt egy jó ideig) és azt monda, tőlem teljesen függetlenül, amit én. Nem érez bizalmatlanságot, sőt, így jobban érzi, hogy a bizalmamat élvezni, és semmilyen problémát, vagy furcsaságot nem lát így pár hónap tapasztalatával abban, amit csinálunk.
Ha valaki nem így gondolja, lelke rajta. De azt nem szeretném, ha ez be lenne állítva úgy, mint ha egy sötét pincében marnánk egymást, hogy melyikünk töltött többet a nappaliban, kinek hány köbmétert kell fizetni a gázszámlából, mert különben egymásra küldjük a behajtókat. Ha valamit nem ismertek, nem kell elítélni.
-
Dany007
veterán
Ezt az egészet én se értem. De én a másik oldalról.
Igazból a közös v. külön kasszáról itt hallottam először a fórumon. De az már jó egy évvel azután volt, hogy összeköltöztünk. Addig eszembe se jutott, hogy van aki ezt külön kasszával oldja meg. Szóval nálunk ez fel sem merült az elején. És továbbra sem látom értelmét olyan pároknál akik huzamosabb ideje együtt élnek, hogy külön kasszát tartsanak. Mindjárt ki is fejtem... 
A külön kasszának szerintem csak úgy és akkor van értelme ha az egyik fél olyat is megakar venni, olyanra is pénzt akar áldozni amire esetleg a másik nem vagy nem nézné jó szemmel és / vagy nem szabad a másiknak tudni róla.
Másrészt nálunk valószínűleg az is közrejátszik ebben, hogy egyikünknek sincsen bankszámlája. Mindegyikőnk kp-ban kapja a fizetését. Ha valamit megakarunk venni magunknak, akkor azt úgyis megbeszéljük. És eddig sikerült mindent gond nélkül megoldani. Ha van rá rendes indoka a másiknak és van rá pénzünk akkor megvesszünk. Ennyi az egész. Ebből még sose volt gond.
Továbbá a hiteltörlesztő és az össz. rezsi nagyjából pont el is viszi egyikőnk fizetését. Így semmi értelme nem lenne otthon a két külön pénzből ezt összedobni. Hiszen a vége így is úgyis ugyanaz. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk a hó végén nem jut pénz befizetni az áramszámlát akkor mindkettőnk feje fölül kikapcsolják az áramot, nem? Nem mondhatod az E-on-nak hogy bocsi de az áramszámla az asszony része volt a hónapban így csak neki kapcsolják ki az áramot nekem ne...

De ugyanez van a kajával is. Nem is tudom elképzelni ez hogy működik külön... Én is elmegyek és bevásárolok pár alapanyagot, meg az asszony is külön? Aztán hétvégén a konyhapulton összedobjuk amink van? Én vettem a krumplit meg a paprikát, ő meg a húst, aztán mehet a gulyás leves főzés? Esetleg ő veszi meg az üdítő otthonra én meg a kávét? Nevetséges.
Plusz az a további nevetséges kérdés merülhetne föl, hogy akkor a gyereknek a pelenkát kinek a pénzéből fizessük?
A gyerek ruháit ki vegye meg?
Egyszerűen semmi értelmét nem látom annak, hogy közös háztartásban élő pár külön-külön kasszát és elszámolást vezessen amin belül külön-külön fizetik ki azokat a dolgokat is amik amúgy közös érdekük - pl számlák, kaja, utazás stb... -
Gergosz2
veterán
Én úgy vagyok vele , hogy rosszabb évem ne legyen az előzőnél, és akkor egy szavam se lesz.
Ha meg jobb akkor meg mégúgysem. -
Coccolino_O
őstag
Nekem is teljesen furcsa, de mivel még nem próbáltam, így nem is mondhatok róla véleményt. Az biztos, hogy sokat segítene az embereken egy kis önkritika saját magukkal szemben, meg az, hogy olyan kezelje a pénzt, aki betudja osztani, nem költi el mindenféle hülyeségre, amire semmi szüksége igazából.
Amúgy a lvl1 az a pénzügyi tudatosságban a gyenge hajlamúaknak, hogy nincsen nála pénz, nem is tud mit elkölteni szerintem.
-
-
-
DeFranco
nagyúr
Sose értettem, hogy hogyan lehet "család-nem család" rendezőelvként kezelni a pénz tulajdonjogát egy szereteten és bizalmon alapuló kapcsolatban.
A mi kapcsolatunk többek között a bizalomra épül. Megbízom a feleségemben, hogy nem rejti el a pénzét, megbízom benne, hogy nem költi el számolatlanul, megbízom benne, hogy a közös terheket együtt viseljük. Ehhez nincs szükségünk közös bankszámlára. Ettől függetlenül persze az utolsó fillérig tudunk (nem figyeljük árgus szemekkel, csak egyszerűen tudjuk) arról a pénzről, ami a "másiknál van", csak éppen ő kereste meg, ő kezeli, ő dönti el hogy osztja be. Megbízom benne, tudom, hogy jól van az ott. Ez semmivel nem kevesebb (sőt, szerintem több) bizalom, mint a közös bakszámla.
Mellesleg technikailag közös kasszánk sincs, épp ezért, ha csak azt nem nevezzük annak, hogy mindent egyenlően viselünk. Akkor van.
Házassági szerződést nem kötöttünk. Szóba sem került.
-
mexicanraven
senior tag
Figyeljetek, egyszer megégettem a szám. 2,5 évig volt egy barátnőm, majdnem élettárs szinte, minden jól ment, egyszer előjöttek a mondvacsinált bajok, hogy én elhanyagolom, etc. (igaz én minden hibájával együtt elfogadtam, másik oldalról ez nem sikerült, pedig eget rengető dolgokra nem kell gondolni részemről)
Aztán az történt, hogy szakított velem kedden, aztán csütörtökön összejött egy osztálytársával aki szerenád alkalmával szerelmet vallott neki. Pedig benne tényleg megbíztam. Persze, meglehet, hogy bennem van a hiba.Plusz egyelőre nincs még kit elvenni, 8 hónapja szingli vagyok és érzéseim alapján az is leszek!

-
Dany007
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
Egyetértek Lenry-vel. Akkor már inkább ne vedd el.
Amúgyis csak egy papír. Fölösleges. Főleg ha ilyenek miatt aggódsz már előre. -
Lenry
félisten
válasz
mexicanraven
üzenetére
"szeretlek, te vagy a napom és a holdam, veled akarom leélni az életem, de lehet, hogy esetleg mégse, úgyhogy itt írd alá kérlek"
lehet érvelni, anyagiakkal jönni, példákat hozni, de akkor is elbaszott dolog alapból bizalmatlanságra építeni egy kapcsolatot. akkor már inkább bele se vágj.
-
mexicanraven
senior tag
Egyébként remélem nem gond az off, de a fenti asszonypajtásos dologra reflektálva annyi, hogy akárkit is fogok elvenni, házassági szerződést én mindenképp fogok írni.
-
az én szüleim idejében volt két dolgozó szülő, akik hasonlóan megfontoltak voltak és nemigen voltak banki szolgáltatások.
ma meg totálisan össze-vissza van minden, lehet olyan szülőpár, ahol a két kereset és a két megfontoltság között óriási a különbség. van, ahol nincs más megoldás, mint az, hogy valaki dönt, valaki meg nem dönt.
-
-
-
-
-
-
Dany007
veterán
"De ha már van, akkor észreveszi, hogy kopott a szőnyeg, meg kicsi a lakás meg ..."
Na igen, ez ismerős!
Mondjuk nettó 400 ezer alatt elég könnyen és gyorsan el lehet költeni a pénzt szinte bármire... Valami mindig kell és mindig meglehet indokolni.@#37) Vladi :
Jaja, a 47 ezerre gondolsz, mi?
Ismerem...! Amúgy vigyázz mert Bear Grills is belehalt... 
-
Dany007
veterán
Hehe... Sose értettem mért nem lehet ezt kulturáltan felnőttek módjára megbeszélni. Persze ha annyi pénz van, hogy meg se látszik a költekezés akkor tényleg kitérdekel kategória... De ha nincs akkor nem értem a nő mért nem tudja felfogni hogy ez nem így megy? Keressen többet, vagy keressen egy milliárdos 86 éves playboy mogult magának, aztán költhet amennyit akar.
-
-
ugye érzed, hogy a "maradt pénzem hóvégén" és a "barátnőmmel tervezzük a jövőnket" mondatok ütik vagy ütni fogják egymást?

-
DeFranco
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Igen. Ne feszegessük.
Aki irigy irigy, pukkadjon meg, leszarom. Nincs is mire irigynek lennie mondjuk, nem vagyok sem gazdag, sem vagyonos, csak nem b@szom el a pénzt. Ha ő nem, ő baja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Belekötnek az élő fába is. Egyszer elmeséltem egy pozitív történetet, hogy lehet haladni 1-2-re. Családban lévő történet, az évek alatt végignéztem.
Aztán megmagyarázták, hogy miért nincs igazam.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére

-
-
Lenry
félisten
(#12) Dany007 mindent bevetek

(#13) Syl tudtam, hogy ismerős a nicked valahonnan, csak az avatart nem tudtam hová tenni. mi baj volt Festerrel?
(#14) Vladi a házasságot én egyszerű papírnak tartom, sokkal előrébb van a listámon a ház és a közös élet. hogy utána mikor változik a párom Lengyelnévé, az huszadrangú. majd ha lesz rá pénz.
a gyerek szintén jönni fog, de ezt nem tervezem, úgyis tudni fogjuk, hogy mikor jött el az idő.
(#15) mexicanraven no igen. sokaktól hallom, hogy így magyarság, meg úgy hazaszeretet, csak kár, hogy a hazaszeretetet nem fogadják el a postán fizetőeszközként.
(#16) Coccolino_O köszönöm. bár nem ez volt a célom, de utólag én is úgy látom, hogy jó ötlet volt leírni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére
A közhangulattal ellentétben vannak akik megpróbálnak így vagy úgy megélni, több-kevesebb sikerrel, csak egyre kevesebben vállalják be, hogy ezt így le is írják, mert barátokat nem szereznek vele, csak irigyeket.
Pofázni mindig könnyebb, meg megmagyarázni.
-
Coccolino_O
őstag
Kellenek az ilyen pozitív történtek is (a temetést leszámítva...), úgy érzem, hogy ellensúlyozza valamennyire a "közhangulatot".
-
-
Vladi
nagyúr
Házasság, gyerek?

Kis telhetetlen vaggyok.

Jah diákhitel! Helyedben végtörlesztenék. Én is fizettem 2 évig, összesen 500k-t. Volt kezdetekkor 1050000 tartozásom, aztán megnéztem már, hogy mennyi van még, közölték, hogy 980000. na szép.

-
-
Lenry
félisten
Engem leginkább a melós eredményed nyűgözött le ha lehet ilyet mondani.
muszáj volt eredményt elérni, mert nem igazán volt B tervem

konzol: attól függ, hogy a köv. generáció mennyire lesz kompatibilis a mai játékokkal, mert a Halot végig szeretném játszani, de nagyon vonz PS3-on a The Last of Us is.
bár ha megjelennek az újak, akkor valószínűleg gombokért utána vágják majd az embernek a régieket.plazma: jóvanna, írok majd róla, ha nem felejtem el. elöljáróban: odabasz

fejem: mostmé? hát tudnál te nemet mondani ennek az arcnak? ez nem változott, csak a korral érettebb lett

-
Dany007
veterán
No valamiért úgy érzem ide nekem is kell írni!

Örülök hogy részben mindennek részesei lehettünk mi is itt a fórumon. És persze gratula hogy minden az elképzeléseidhez közel összejött.Engem leginkább a melós eredményed nyűgözött le ha lehet ilyet mondani. Valami rémlett hogy csak tanulgattad / próbálgattad a 3D-t. Aztán megpróbáltál jelentkezni valahová... Ahova nem vettek fel egyből adtak gyakorlófeladatokat. Aztán felvettek és így tovább... Szóval ez szép volt. Így tovább.
A takarékoskodással ennyi idősen én is úgy voltam, hogy b...meg.
Majd takarékoskodok ha már lesz családom meg saját lakásom. Mikor élje ki magát az ember hanem akkor amikor még nincs felelősség, legalábbis nem akkora.Konzolt most én se vennék. Egyértelmű hogy a jelen generációs konzolok a végnapjaikat élik. 1-2 éven belül kijön az új generáció ami - ha követik a trendeket - újabb 6-7 évig egyeduralkodó lesz. Én mindenképpen azt vennék még ha drágább is. Hiszen akkor az elkövetkező 6-7 évre be vagy biztosítva ilyen téren.
A plazmát mondhattad volna! Mik a tapasztalatok? Sötét környezetben a feketéje tényleg tökéletes?
Én is azt vettem volna ha nincs ez a beégés probléma. HTPC-nél mikor a böngésző kint van akár fél 1 órán át is eléggé nagy a kockázat.szerk.: ja igen, ezt én se hagyhatom ki.

"biztos nagyon megbízható fejem van"
Hát, ha tényleg több milliós rendeléseket vittél ahhoz a céghez az elmúlt pár évben és a tendencia folytatódni látszik, akkor szerintem simán odaadhatta volna azt a TV-t gratis is.
-
-
Lenry
félisten
ez hosszú, úgyhogy te kapsz egy saját hsz-t
sok helyről megkaptam, hogy takarékoskodni kell, de ha 20 éven keresztül mindenre azt hallod, hogy "nincs rá pénz", akkor akaratlanul is költeni fogsz, amikor úgy látod, hogy stabilan van miből. én pedig úgy gondoltam, hogy kiköltekezem magam az első 1-2 évben, utána jöhet a nagy dolgokra való gyűjtögetés. ez most jött el.
különösebb módszerem nincs. a gép és a TV vásárlásakor szerencsém volt, mert a boltos, akinél vettem őket ideadta kamat meg papír meg mindenmentes részletre, így néhány hónap alatt 30-40ezresével fizettem ki ezeket. biztos nagyon megbízható fejem van
esetleg közrejátszhatott az is, hogy a céges alkatrészbeszerzéseket mindig nála intézem és így otthagytam 1-2-3 milliót az elmúlt 2 évben 
persze össze is gyűjthettem volna, de én már csak ilyen türelmetlen típus vagyok.mostanra annyi változott, hogy nyáron kértem és kaptam fizuemelést, illetve átsoroltak egy kedvezményes adózásba, így most ~30%-al többet kapok, mint 1 éve, és mivel a sem az árak sem a pénzköltési szokásaim nem változtak jelentős mértékben, így ez a többlet egy része megmarad.
Steam BPM: még mindig használhatatlannak tartom, az elsődleges monitorozás miatt, de ez nem is igazán a Steam, hanem inkább a Windows (vagy a VGA driverek) meg a játékok hülyesége. plusz nekem a TV az NVIDIA baromsága miatt a prociban lévő IGP-re van kötve, az meg nem egy játékos vadállat, szóval nálam a BPM miatt sokmindent át kellene szervezni, és ehhez nem annyira fűlik a fogam, de még a fene tudja mit hoz a jövő...
azért gamepadon gondolkoztam már
-
Lenry
félisten
(#1) bubi92 nos igen, azt hiszem ezek az élet nagy achievementjei. meg persze a házastárs és az utód, de ezek elsősorban nem pénz kérdései. szerencsére

(#2) mexicanraven bár szomorúnak tartom, hogy szinte mindenki, akivel beszélek a külföldet tartja az egyetlen megoldásnak, de sajnos tudom, hogy sokszor valóban nincs más lehetőség. nagyon sok sikert kívánok hozzá.
(#3) noxwill az biztos, hogy komoly inspiráció, ha nincs már melletted senki, mert akkor nincs az, hogy "áh mindegy, majd anyuék kifizetik"...

ha pedig sikerrel jársz, az tényleg egy olyan dolog, ami miatt büszke lehetsz magadra. anyutól is sokszor hallottam, nekem is, másnak is mondta, hogy bár az nem jó, hogy mindkét fia Szegeden van, Kiskőröstől távol, és csak havonta, másfél havonta járunk haza, de annak nagyon örül, hogy mindketten önállóak vagyunk már, dolgozunk és nem rajtuk lógunk (minden negatív felhang nélkül), mint nagyon sok kortársunk (én 24 vagyok, öcsém 20)(#4) kraftxld köszi, hajrá neked is

24 múltam decemberben.(#6) Syl 2011-ben 6 esküvőn voltam, 2012-ben asszem kettőn vagy hármon. temetés 1-1, de én is félek. 1994-ben dédnagyapám, 1996-ban nagyapám, 1998 dédnagyanyám halt meg, aztán egész 2005-ig semmi, de akkor nem mentem a temetésre, és szerencsére utána sem kellett menni egész 2011-ig. de ami késik nem múlik.

-
ősszel megvolt a második temetés. Remélem ez nem sűrűsödik tovább.
Pedig fog.

Én meg is jegyeztem a rokonságnak, hogy 20-30 éve még minden évben esküvőkön találkoztunk, most meg temetéseken... -
DeFranco
nagyúr
Jó írás, érdekes volt, tetszik

Arról sajnos nem olvastam, hogy hogyan teszel félre, hogyan kezdesz el takarékoskodni, hogy a nagy célokat elérd, vagy hogy ne kerülj bajba, ha pár hónapig nincs bevétel. - Nem is érdekel a zsebed, ne érts félre, csak azért szólok, mert gondolni kell erre is, még a nagy értékű fogyasztási cikkek megvásárlása előtt.
A konzollal én várnék a helyedben, vegyél egy jó minőségű gamepadot, told ki a steam big picture-t a TV-re, és gameON.
-
kraftxld
félisten
Jó kis írás, gratula az elért dolgokhoz
Nekem is van a fejemben egy hasonló összegzés, remélem lesz időm összerakni.
Amúgy hány éves vagy? -
callmeakos
veterán
Jó látni hogy volt akinek jó volt a tavalyi év. Nekem meglehetősen katasztrofálisan alakult. Konkrétan minden amibe belefogtam az vagy balul sült el, vagy az eredeti terv ellentettje.
De talán idei év lesz az, amikor teljesen magamra leszek utalva és ahhoz hogy beinduljanak a dolgaim el kell távoznom anyum mellől és nyakamba kell venni a világot (sztereotip tudom, de az én esetemre mindenképp igaz). Meglátjuk mi sül ki.
Minden jót kívánok természetesen.
-
mexicanraven
senior tag
Ha megnézzük, azért elég sikeres évnek mondható, vagyis szerintem az, hogy ennyi idő alatt tkp. elindítottad az önálló életed, kívánom, hogy a mostani év még jobb legyen.
Mellesleg én is hasonló cipőben járok, vagyis alapozom az életem, huszadika fele irány külföld, amit én szeretnék, az egy saját bérlemény, úgy berendezve ahogy én szeretném, bele egy 82-es LCD TV PC-vel összekötve, jogsi, egy macbook, plusz pár apróság. Remélem összejön!
-
bubi92
őstag
még belegondolni is rossz, hogy ez a 4 tétel előttem is áll. vagyis a jogsit kevésbé érzem súlyosnak inkább a másik három. ha azok megvannak, akkor azt hiszem elértem amit akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
), és ahol csupa pozitív visszajelzést lehet kapni. Vagy éppen kritikát, de az mindig ... 95%-ban építő. Szeretem ezt a közösséget, szeretem a Logoutot, a gondolat szabadságát, ezt a rengeteg technológia-őrültet, és ... egy szóval IMÁDOM ezt a lapcsaládot!
De amúgy komolyan ja. : )

Nincs közös számlánk. Felesleges.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)