Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ezt az egészet én se értem. De én a másik oldalról.
Igazból a közös v. külön kasszáról itt hallottam először a fórumon. De az már jó egy évvel azután volt, hogy összeköltöztünk. Addig eszembe se jutott, hogy van aki ezt külön kasszával oldja meg. Szóval nálunk ez fel sem merült az elején. És továbbra sem látom értelmét olyan pároknál akik huzamosabb ideje együtt élnek, hogy külön kasszát tartsanak. Mindjárt ki is fejtem... 
A külön kasszának szerintem csak úgy és akkor van értelme ha az egyik fél olyat is megakar venni, olyanra is pénzt akar áldozni amire esetleg a másik nem vagy nem nézné jó szemmel és / vagy nem szabad a másiknak tudni róla.
Másrészt nálunk valószínűleg az is közrejátszik ebben, hogy egyikünknek sincsen bankszámlája. Mindegyikőnk kp-ban kapja a fizetését. Ha valamit megakarunk venni magunknak, akkor azt úgyis megbeszéljük. És eddig sikerült mindent gond nélkül megoldani. Ha van rá rendes indoka a másiknak és van rá pénzünk akkor megvesszünk. Ennyi az egész. Ebből még sose volt gond.
Továbbá a hiteltörlesztő és az össz. rezsi nagyjából pont el is viszi egyikőnk fizetését. Így semmi értelme nem lenne otthon a két külön pénzből ezt összedobni. Hiszen a vége így is úgyis ugyanaz. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk a hó végén nem jut pénz befizetni az áramszámlát akkor mindkettőnk feje fölül kikapcsolják az áramot, nem? Nem mondhatod az E-on-nak hogy bocsi de az áramszámla az asszony része volt a hónapban így csak neki kapcsolják ki az áramot nekem ne...

De ugyanez van a kajával is. Nem is tudom elképzelni ez hogy működik külön... Én is elmegyek és bevásárolok pár alapanyagot, meg az asszony is külön? Aztán hétvégén a konyhapulton összedobjuk amink van? Én vettem a krumplit meg a paprikát, ő meg a húst, aztán mehet a gulyás leves főzés? Esetleg ő veszi meg az üdítő otthonra én meg a kávét? Nevetséges.
Plusz az a további nevetséges kérdés merülhetne föl, hogy akkor a gyereknek a pelenkát kinek a pénzéből fizessük?
A gyerek ruháit ki vegye meg?
Egyszerűen semmi értelmét nem látom annak, hogy közös háztartásban élő pár külön-külön kasszát és elszámolást vezessen amin belül külön-külön fizetik ki azokat a dolgokat is amik amúgy közös érdekük - pl számlák, kaja, utazás stb... -
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Igazból a közös v. külön kasszáról itt hallottam először a fórumon. De az már jó egy évvel azután volt, hogy összeköltöztünk. Addig eszembe se jutott, hogy van aki ezt külön kasszával oldja meg. Szóval nálunk ez fel sem merült az elején. És továbbra sem látom értelmét olyan pároknál akik huzamosabb ideje együtt élnek, hogy külön kasszát tartsanak. Mindjárt ki is fejtem... 
A gyerek ruháit ki vegye meg?