Új hozzászólás Aktív témák

• Puma K

nagyúr

válasz stegosaurus #2494 üzenetére

"ha nem játszok, jó mondjuk most a melegben felment 50-55 körüli értékre)"

Nekem 45-48 fok között változik 32 fokos szobában, i3-mas procival. "Energy Star" módban, "Hatékony hőszórás" ventiprofillal.

"Elég sokat játszok rajta, úgyhogy azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen 1 év után elöregedett a műanyag ház, és már sokkal könnyebben/jobban átmelegszik"

Ekkora sületlenséget még nem olvastam.

Nekem az Y570 már majdnem 2 éve meg van. Mikor nem volt ilyen meleg előfordult, hogy minimum 14 órán át játszottam vele megállás nélkül. Közben maximum amit pihent a gép az az volt, hogy Alt+Tab-bal leraktam a játékot tálcára majd megnéztem az e-mailjeimet és a közösségi oldalakon az üzeneteimet amint ezekkel megvoltam folytatódott a játék. Nem egyszer 20-22 órát toltam a gépen játékokat. Szóval nálam hónapokig 14-22 órás játékidők megestek.

Jelenleg úgy tudok játszani, hogy nem rakom "Teljesítmény centrikus" profilba a Lenovo energiamenedzsment progin belül, hanem hagyom "Energy Star"-ban. jobb oldalra raktam egy szobai ventilátort ami a legalapabb fordulaton megy, kb csak azért van hogy járjon a levegő a gép körül. Ha valami komolyabb játékkal akarok játszani akkor felrakom "Teljesítmény centrikus" profilba aztán kapcsolok eggyel nagyobb fokozatot a ventilátoron és játszhatok is.
    Mind a két esetben nem megy 75 foknál magasabbra a CPU hőmérséklete.

Amúgy azt ne feledjétek, hogy ebben a gépben egy a laptopok között erős dedikált GPU van, ami ha használatba kerül akkor fűt a proci mellett, és mivel ez a gép még mindig csak egy laptop és egyetlen ventilátor dolgozik azon, hogy elfogadható hőmérsékleteken tartsa a procit és a VGA-t így előfordul, hogy simán fel tud melegedni olyan hőfokokra, hogy bekapcsoljon a hővédelem.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák