Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Nem csak a HDNM-el van baj, mert más TV-n is fordulnak elő érdekességek, ha agresszív, vagy éppen nem túl jó megoldású az interpolálási algoritmus (a 100 Hz feature).
Elképzelhető, hogy egy firmware akár javíthatna is ezen, de ne várd, mert nem fognak kiadni újítást erre vonatkozóan. Ettől függetlenül persze mindig célszerű feltenni a legújabbat.
Az LG-nél kaptál volna 100 Hz feature tekintetében (TruMotion) a pár előre beállított, gyári beállításon kívül egy egyéni lehetőséget is, ahol a blur (elmosódáscsökkentés) és judder (akadozáscsökkentés) is 10-es skálán állítható. De egyáltalán nem csak ez az egy szempont, ami alapján egy TV-t kiválaszt az ember, összességében lehet, hogy jobban jártál a Philipsszel.
-
c41r0^
őstag
Most vonatkoztassunk el attól, hogy mekkora a képfrissítés, milyen forrásról etetjük a TV-t, stb., mert Philips TV esetén egyszerűen a HD Natural Motion (HDNM) az oka ennek a jelenségnek. Arról van szó, hogy közepes vagy maximális állásban a forrástól függetlenül képi anomáliákat generál, ezért kizárólag minimális álláson célszerű használni. Magyarul szar a Philips képinterpolációs algoritmusa minimálisnál nagyobb álláson. Ezt a AVForums.com-on is megerősítették, és én is tapasztaltam a 32PFL8404-el. Ha már az ember használni akarja a "100Hz" feature hozadékát, a nagyobb mozgásfelbontást, akkor muszáj bekapcsolni a 100Hz feature-t és eltűrni ezen képjavító anomáliáit, különben vehetett volna az ember "50Hz-es" LCD TV-t is. Ezért jó a 2009/2010-es Samsung és LG 2010-es 100Hz-es szériák ilyen szempontból, ahol a blur és judder 10-es skálán, egyénileg meghatározható, nem pedig csak presetek vannak. A rossz hír az, hogy vagy HDNM-al, minimumon nézed a TV-t, vagy kikapcsolod a HDNM-t úgy ahogy van, viszont akkor ugrott a jobb mozgóképfelbontás.
Ezen felül PC-ről egy médialejátszóval (pl. MPC-HC), 24p-t lejátszva sosem lesz 100%-osan röccenésmentes 24Hz-en sem a kép abban az esetben ha a 100Hz feature be van kapcsolva, mert a nem egész 24 fps miatt kb. 45 mp-ként egy icipicit röccen a kép, ez a "mikroakadás", ami a vsync-kel van összefüggésben és eddig ha jól tudom, senkinek sem sikerült ezt megoldania. Valahogy a maradékok összeadódnak, én azt figyeltem meg, hogy kb. 45 mp-ig tartja a médialejátszó a fix 24 fps-t (23.976 helyett ugye), és utána 23.81-re lemegy pár másodpercre, majd viszaáll. Na, amikor leesik 23.81-re, akkor röccen egy icipicit a kép, ami látható közelről, ha a 100Hz feature be van kapcsolva, mert a folyamatos kép után a kis röcc egyből felismerhető, ha viszont ki van kapcsolva a 100Hz feature, akkor nem látható ez a "mikroröcc", mert a 24 fps eleve akadozós. A legjobban ez a mikroröcc akkor látható, ha horizontális irányban, lassan pásztáz a kamera. Jó lenne tudni, hogy egy 24p-képes BluRay lejátszó esetén mi történik, ha a TV-t 24 Hz-en hajtja meg és bekapcsolja az ember a 100Hz feature-t, vajon van-e ilyen "mikroakadás", de gyanítom, hogy van. Egyébként gondolom többek között ezért ajánlja minden tesztelő azt, hogy 24p filmek esetén a 100Hz feature OFF legyen, azt csak SD-re, sportműsorokra kapcsoljuk be.
Amit még logikailag lehetségesnek tartok (csak elmélet), hogy a 100Hz feature ON esetén tényleg csak 100 képet készít az algoritmus, nem pedig 120-at mint ahogy azt gondoljuk többen is, és az 5:5 pulldown csak akkor aktív, ha a 100Hz feature OFF (volt is erről már szó más fórumokban, hogy a pulldown és a 100Hz feature nem működnek egyszerre), az viszont 120 képet generál a villogtatással és csak ezért 120Hz-es kimeneti frissítésűek a panelek. És lehet, hogy emiatt van a mikroröcc, mert ugye a 100 nem osztható 24-el maradék nélkül. De az is lehet, hogy csak PC-n jön elő a "mikroröcc" és vsync / VGA driver bug/probléma. Nem tudom én sem, mi az igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest