Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Ejj, ha leszoknál az impulzus vásárlásokról és utána néznél a terméknek előbb amit szeretnél akkor nem kéne ennyiszer csalódnod semmiben.

Occó karkötőtől vagy karórától amit várhatsz az egészségügyi funkciók terén az a pulzusszám mérés ami nem egyenlő a vérnyomással, az újabb alsókategóriások már tudnak véroxigén szintet mérni és a szokásos lépésszámlálás. Ennyi, ilyet hogy vérnyomás mérést felejts el teljesen, arra van a vérnyomásmérő. Van csuklós vérnyomásmérő, de ez nem hiszem hogy elérhető lenne okos karkötő vagy karórák körében. Itt a gyártó oldala, de akármelyik magyar websohpban fel van tüntetve hogy mit tud. Kemény egy perc rákeresni akár telefonon. Plusz ott van mind a három szín jól láthatóan képen, ez a halvány lilás meg rózsaszínes és a fekete.

Bónusz: állítom hogy a "google play" tele van 3th party appokkal ahonnét egyedi számlapokat tudsz letölteni.

Bónusz #2: mobilaréna hír

szerk.: most nézem hogy még kommenteltél is a hír alatt, akkor elég szépen kihagytad az elérhető színek és a specifikációk átolvasását a neten.

[ Szerkesztve ]

(#2) Lalikiraly válasza KISDUCK (#1) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Igazat adok neked és el is ismertem, hogy bizony félreértettem és nem is néztem jól a specifikációknak, de ennyi pénzért ezt azért erősen kevésnek tartom.
A nem működő zenevezérlés ezen a szinten már elfogadhatatlan, amikor a szó szerint filléres óra, ezt kiválóan teljesíti. A filléres óra tud vérnyomást mérni és működik is megfelelően. És még csak nem is téved sokat, komolyabb rendes mérővel összehasonlítva. Ott egy rakás ingyenes számlap van. Lehet itt is lehet vele valamit alkotni, de nem akarok. Ha megveszem a tárgyat, akkor működjön is rendesen. A szín összehasonlítást, ha megnézed, minden csak nem a gyári specifikációt mutatja.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#3) KISDUCK válasza Lalikiraly (#2) üzenetére


KISDUCK
addikt

A zene vezérléshez az appnak folyamatosan futnia kell a háttérben amit engedélyezni kell az akkumulátor vagy energia használat menüben a telefonban. És kisebb hibák lehetnek működés közben, de az appnak mindig futnia kell! Próbáld meg esetleg másik zenelejátszóval. Nekem megy többféle appal a zenevezérlés mi band 4-gyel és a karóra appja most "zepp life" néven fut.
Még egyszer leírom, az nem vérnyomás mérés hanem pulzus mérés és a kettő nem ugyanaz és a specifikációnál is pulzus mérés van megadva.
"Érdemes először tisztázni a fogalmakat: a vérnyomás az erekben áramló vér nyomásgyakorlása az erek falára, a pulzus pedig a percenkénti szívverések száma."
Az appban be van kapcsolva a pulzus mérés?
A képet megnéztem, nekem egy lágyabb lilás színnek tűnik, szerintem az passzol.

(#4) KISDUCK válasza KISDUCK (#3) üzenetére


KISDUCK
addikt

Kimaradt, a folyamatos BT kapcsolat is kell az óra használata mellett.

(#5) Lalikiraly válasza KISDUCK (#4) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

A pulzusmérést tudom ez tiszta.
A zenevezérlés semmilyen módon nem megy. Több programmal is próbalva. Abból csak a gyári samsung működik annyit, hogy hiba és kiszáll. A többi mintha nem is lenne.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#6) KISDUCK válasza Lalikiraly (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hogy néz ki ez a "hiba és kiszáll" ?

(#7) Lalikiraly válasza KISDUCK (#6) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Kb 5 másodpercenként rezzen az óra és kiírja hogy hiba az előadó nem található.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#8) prolad


prolad
őstag

Vércukrot még nem tudnak mérni ezek az órák, talán már tesztfázisban van olyan, ami fog (aztán hogy hitelesítést kap-e, az más kérdés). Vérmyomást szintén nem, néhány óra van, ami valóban képes rá, de ott pl speciális szíj is kell. Testhőt meg nem tudom mennyire pontosan lehet csuklón mérni.

Ezen az árszinten talán a normális pulzusmérés megy, de ott is gondban van a legtöbb óta edzésnél vagy épp alvás közben, ha a normál intenzitáson kívül esel. Aztán talán a véroxigén ha megy, de az ilyen karkötőknél az se szokott jó lenni, túl ritkán nézi, hogy tartani tudja az üzemidőt. EKG-ról már ne is beszéljünk, az felsőbb kategória.

Viszont a tesreszabhatóság érdekes, első szériás Biphez (meg a későbbi Amazdit órákhoz is amikor 1-2 éve néztem) voltak ingyenes appok több ezer óralappal, talán még magadnak is tudtál csinálni. Egyébként maga a rendszer szögegyszerű, de pont ez volt a lényege a Bip szériának. Keveset, de azt olcsón és sokáig (főleg a transzflexív kijelzővel, 40 nap üzemidő). Amit te keresel, az nem ez.

(#9) KISDUCK válasza Lalikiraly (#7) üzenetére


KISDUCK
addikt

Érdekes, vegyük végig a lépéseket inkább, hogy ki lehessen zárni azt ami nem okozhat gondot:
1. Ahogy néztem Zepp az amazfites app neve, gondolom sokban nem tér el a zepp lifetól, ami a xiaomi amazfites termékeihez van. Szóval, engedélyezve van a Zepp-nek hogy mindig fusson a háttérben? Minden beállítás engedélyezve van neki?

2. Engedélyezve van a hozzáférés a médiafájlokhoz? Érdemes ezt is mindenképpen engedni, mert az appokat elég érdekesen írták meg, nekem pl. a mérlegem csak akkor működik ha be van kapcsolva a helymeghatározás.

3. Esetleg még érdemes megnézni hogy van-e az órához elérhető szoftverfrissítés, amit szintén az appon belül tudsz megnézni, ha rámész az órára.

4. Ugye kell a folyamatos Bluetooth kapcsolat is amit tlefonon be kell kapcsolni mindig.

Ezeken a lépéseken végig kell menni hogy ki lehessen zárni lehetséges problémákat.

Nekem a zene vezérlés működik mindennel: AIMP, Sound Cloud, Youtube Music. Olyan elő szokott fordulni, hogy az óráról nem indul el a lejátszás, de ha telefonról már elindítottam akkor megy a vezérlés teljes körűen.

(#10) Adam289


Adam289
csendes tag

Ez pontosan az a szín ami az első képen és a dobozon is van. Bármi rosszindulat nélkül, de a színmegkülönöztető képességed lehet máshogy funkcionál (ami minden embernél előfordul bizonyos árnyalatok esetén). Egy színdiagramon a MacAdam ellipsziseken tudod tesztelni pl. a barinőddel, hogy két eltérő színárnyalatot mennyire láttok másként. Ezt tényleg csak azért, hogy ne hibáztasd a gyártót, hidd el nem adnának más színárnyalatút mint ami a dobozon van.. :R

(#11) domos


domos
senior tag

Vérnyomást és vércukorszintet az Apple Watch Ultrám sem tud mérni, nem tudom ettől miért várod el ;]

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#12) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Én Amazfit bandhez az AmazFaces appot használom óraszámlapok letöltéséhez. Nem a legletisztultabb a felülete, de működik nálam hibamentesen.

(#13) Hieronymus válasza domos (#11) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A vérnyomást az utolsó generációs Huawei órák tudják mérni, Az óraszíjba tervezett léggömb segítségével.
A jelen ismereteim szerint a vércukorszint csak a bőr alá operált elektronikával lehetséges. Az értékek NFC képes telefon, óra, táblagép, ... segítségével, egy appal lehet kiolvasni. Erőteljes luxus termék.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#14) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Sikerült működésre bírnom a zenevezérlőt.
Egyelőre lehet mégis megmarad az óra, mert a kijelző viszont elég jó nappal is. Aksira elég sok üzemidőt jósoltak.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#15) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Nem a víz a hulye, ha a kacsa nem tud úszni.

Nem nézted meg, mit is veszel...

Eladó Poco F4 GT - 12/256GB kivitel, szürke, minden tartozékkal - 93999 FT - ingyen szállítással

(#16) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A napokban olvastam, hogy Apple vércukorszintmérő órát tervez.
De még korai gyűjteni rá a pénzt. A mai szenzorokkal van még egy apró baj. Az óra méreténél háromszor nagyobbak. De dolgoznak a megoldáson.

Viszont komoly áttörés lesz, mert nem kell egyszer használatos teszt csíkokkal küzdeni vagy bőr alá ültetni az érzékelőt.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#17) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Én visszavittem az órát, mert a kézmodulatra sem volt hajlandó bekapcsolni a képernyőt. Hard reset minden volt, de az a funkció kimúlt belőle. Úgyhogy zárom a topicot. Illetve zárható.
Majd most tervezek egy új gamer notit meg lehet akkor hozzá egy Samsung A54 és mellé egy galaxy watch. Azzal fogok legközelebb jelentkezni. :D

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.