Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21436) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Kezdjünk hozzá!

Először egy borsókrémlevest szervíroznék. Elkészítése roppant egyszerű. A borsót pár gerezd fokhagymával és egy kevés krumplival (ez fogja besűríteni a levest) felrakom vízben főni. Só, bors természetesen. Amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesítem. Visszarakom a tűzre és egy jó adag tejszínt (tejföl is jó) teszek hozzá, amivel összeforralom. Tálaláskor krutont szórok a tetejére.

Főételnek a karajt (kicsontozva) vékonyra klopfolom, bedörzsölöm sóval, borssal és megtöltöm füstölt tarjával, sajttal, valamint aszalt szilvával. Szórok mellé zsályát és rozmaringot. Feltekerem (nem összehajtom!), összetűzöm és mehet a sütőbe. Természetesen a sütéshez mangalicazsírt használok, a szükséges folyadék pedig húsleves (hogy miért az, az hamarosan kiderül).
Köretnek először nagyobb adag durvára vágott fokhagymát megfuttatok egy kevés zsíron (lehetne olaj is, de hamár ez van, akkor használjuk ki), rászórom a rizst és azt is megfuttatom kicsit (nem kell fehéredésig pirítani, csak átforgatni). Ezután húslevest merek rá - de egyszerre csak egy keveset - és folyamatos kevergetés mellet puhára főzöm. Magyarul, fokhagymás rizottót készítek! A só és a bors ebből sem maradhat ki természetesen. Amikor a rizs puha, belekeverek egy kevés sajtot is.

A desszerttel azért vagyok bajban, mert nem tudom a pontos receptet. Anyukám szokott olyan süteményt csinálni, aminek a tésztája leginkább piskótára hasonlít, de jó adag darált mák is van benne. A tészta amúgy nem száraz a legkevésbé sem, kellően ruganyos. Hogy úgy mondjam, könnyen csúszik. A tölteléke egy egyszerű, vaníliapuding alapú könnyű krém. Tippem szerint a vaníliapudingba egy kevés vajat és tojáshabot kever, a megfelelő állag elérése érdekében.

Remélem mindenkinek megelégedésére szolgál a mai menü is! :)

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.