Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21451) föccer válasza Geri Bátyó (#21449) üzenetére


föccer
nagyúr

Köszönjük szépen. :R Egyszerű, de finom. Szeretem a főzelékeket :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#21452) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21450) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Ezt nem tudtam kihagyni, mert a lencsefőzelék az egyik kedvencem. Olyannyira, hogy amikor csülköt főzök, mindig fagyasztok le a főzőléből (mivel egy adag főzelékhez túl sok) és így bármikor elővehetem és az íz megvan, még ha csülök nincs is benne.

A lé ráadásul babfőzelékhez is jó, meg bab/lencse leveshez. Sőt, ha egy zöldséglevesbe teszek egy keveset, annak is egészen különleges íze lesz tőle!

Föccer: Én is nagy főzelékevő vagyok. Van, hogy feltét sem kell, csak magában eszem. :K

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21453) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21452) üzenetére


Vakegérke
veterán

Én is nagyon szeretem a főzelékeket. Jöhetnek a hüvelyesek, mint bab, borsó, lencse, nők... Ja, az utóbbi más kategória. :B
De lehet spenót, sóska, káposztafélék, bármi.

Megjegyzendő nem ápoltad a hagyományokat, és beáztattad a lencsét. Most hogy lesz a vacsorázóknak nagyobb lakásuk, minek örülnek a szomszédok? :D

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21454) föccer válasza Vakegérke (#21453) üzenetére


föccer
nagyúr

Látom mély nyomokat hagyott benned az ötlet ;]

Holnapra összedobhatnánk valami rakott kaját. Jó ropogós, sajtos tetővel :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#21455) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21453) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Úgy voltam vele, hogy a tegnapi borsóval és a tegnapelőtti káposztával így is ütőképes lesz a lencse! :DDD

Főzelékfélék közül én csak a karalábéfőzeléket és a paradicsomos káposztát nem szeretem, de minden más jöhet.

Föccer: Mondjuk rakott zöldbab!? Nehogy véletlenül "hatás" nélkül maradjunk! ;]

Egérke: Én hozok szoknyát (kölcsön veszek egyet a húgomtól), de a belevaló beszerzése rád vár! :D

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21456) Vakegérke válasza föccer (#21454) üzenetére


Vakegérke
veterán

Rakott szoknya is jó lesz? Általában meg van töltve a hozzávalóval. ;)

Geri Bátyó: Jöhet a karalábé főzelék, paradicsomos káposzta is, szeressem őket.
Sárgarépa főzeléket ettél már? Nagyanyám ilyenre is képes volt, én meg kétpofára zabáltam. :K

Belebújok én a szoknyába, nem gond. De akkor kinek kell majd? :P

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21457) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21456) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Jó a répa és a finomfőzelék is (répa+borsó). :K

Szoknyában egy nőnemű vonzóbb szerintem! :D

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21458) föccer válasza Geri Bátyó (#21457) üzenetére


föccer
nagyúr

Megfordult a fejedben, hogy hímnemű is lehet benne? :Y Fúúúj :O

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#21459) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21457) üzenetére


Vakegérke
veterán

Jó bizony! Na meg a mellbimbó... khm, bocs, kelbimbó. :B

Éhes disznó makkal álmodik. Viszont bár makkfőzeléket még nem ettem, maradjon is le az étlapról. :K

Ami a szoknya töltelékét illeti, abszolút egyetértünk. ;)

föccer: Semmi fújjolás. A skót férfiak hagyományos viselete, ráadásul nem viselnek alatta semmit. Igaz nem rakott, de szoknya. Eredeti nevén kilt.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21460) föccer válasza Vakegérke (#21459) üzenetére


föccer
nagyúr

Rakott szoknya =/= skót szoknya.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#21461) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21459) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Az éhes disznó szindróma nálam is erősen aktuális. Az elmúlt közel két év eredménye kettőből semmi.
Azt hiszem, inkább maradok a főzésnél. A fazék nem hazudik és a tepsi sem ver át.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21462) sKata™ válasza Vakegérke (#21459) üzenetére


sKata™
csendes tag

Hú, egyszer egy srác ilyen szoknyában jött suliba. Mert csak. Mi már csak abban reménykedtünk, hogy nem hagyományosan hordja...

(#21463) talmida


talmida
Közösségépítő

Holnapra legyen salmon vagy más néven lazac. :))

IN GOD WE TRUST!

(#21464) geprombolo válasza talmida (#21463) üzenetére


geprombolo
senior tag

Akkor legyen füst!

Csak hogy még finomabb legyen :C
Na jó, a füst nem ér, hacsak nem szavazzátok meg fűszernek :U

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#21465) Coccer


Coccer
tag

Szevasztok Hejj,

Látom nem hagytatok még fel eme játékkal! Nagyon helyes! ;)

Hoztam a Lehel-csarnokból friss fejes salátát:

Lesz kis időm, megnézem mit nem ettem az elmúlt pár napban... :)

(#21466) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ha már lazac, legyen fehérbor is hozzá.

Egyik a lazacé, a másik a szakácsé. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21467) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21466) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Nem szoktam bort inni. Éppen azon gondolkodtam, hogy mit lehetne kihozni a lazac-sör párosból! :DDD

Te hogy viszonyulsz a füstöléshez? Nem rossz a füstölt lazac, csak nehezebb belőle főételt készíteni.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21468) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21467) üzenetére


Vakegérke
veterán

Életemben nem ettem lazacot. Szerintem tartósítás okán füstölik, nem pedig az íze miatt. Egy biztos, nem értek hozzá.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21469) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21468) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Régebben valóban a tartósítás volt a cél (só+füst), de manapság már sokszor csak az íz miatt csinálják, sózás nélkül (vagy minimális sóhasználattal).

Ráadásul létezik egy eljárás, a melegfüstölés, amit kifejezetten főzés, vagy sütés helyett használnak és a hal azonnal fogyasztásra kerül. Gyakorlatilag egy konyhai eljárás és nem kizárólag a füstös íz elérése a cél. Kicsit meg is fő.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21470) talmida válasza Vakegérke (#21468) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Akkor épp ideje! :D Nagyon finom!!!!!!!! Kaják közül ez a kedcvencem! :K

Egy kis majonéz a tartármártáshoz.

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#21471) Vakegérke válasza talmida (#21470) üzenetére


Vakegérke
veterán

A tartárhoz mustár is kell. Tessék.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21472) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21471) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Az benne van a majonézben! :)

A tartármártás csak annyiban más, hogy rakni kell a majonézhez tejfölt.

Talmida: A majonézzel keresztbe tettél az elképzelésemnek, de annyi baj legyen! Én sokkal izgalmasabbra gondoltam. Valaki főz, én pedig utána leírom, hogy mit találtam ki! :K

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21473) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Éhesek vagyunk, enni akarunk!

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21474) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Mégis rám marad a főzés?
Hát legyen!

A lazacfiléket melegfüstöléssel fogom elkészíteni. Fogok egy vokot, amit felteszek a tűzre. Teszek bele valami jó, illatos fát (hárs, gesztenye, de az akác is jó), ami nem fog lánggal égni, csak füstöl. A vok tetejére egy kínai párolóedényben (bambuszból készül) felteszem a lazacfiléket.


Így néz ki a párolóedény, de természetesen teteje is van.

Ebben a lazac 10-15 perc alatt, a meleg füst hatására egyrészt felfüstölődik, másrészt megpárolódik a saját levében. Nem fűszerezem, csak egy kis só kerül rá.
Köretnek, fogom a salátát és kézzel nagyobb darabokra tépkedem. Vékonyra szeletelt póréhagymát, répát, uborkát és kockákra vágott paradicsomot teszek hozzá. Sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal összeforgatom. Ez kerül a tányér aljára és ennek a tetejére jöhet a lazac. Teszek mellé héjában főtt, majd meghámozott és félbevágott krumplit, amit megszórok kevés sóval és borssal, majd meglocsolok olívaolajjal.
A majonézbe keverek egy kevés finomra vágott kaprot, zúzott fokhagymát, fehér bort, citromlevet, valamint tejfölt, így gyakorlatilag egy ízesített tartármártást csinálok és ezt locsolom a hal tetejére.

(Eredetileg egy bormártást képzeltem a hal tetejére, kicsit más ízesítéssel, de tulajdonképen így is jó!)

Jó étvágyat a mai vacsihoz is!

Egérke: Lusták vagytok, az a baj! ;] Te is főzhettél volna valami jót!

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21475) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21474) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nem lustaság, csak a lazacnak kezicsókolommal köszönök, mert nem ismerem.

Köszi a kaját, és ha nem ízlene a lazac, a köret tuti fincsi. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21476) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21475) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Úgy általában szereted a halat? Mert ha igen, akkor azt szorozd meg tízzel és megkapod a lazacot! :)

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21477) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21476) üzenetére


Vakegérke
veterán

Általában nem. Biztos finom, nekem nem jön be.
Egyébként különleges fazon vagyok. Könnyebb felsorolni, hogy mit nem szeretek, szóval (majdnem) mindenevő vagyok.

Amit nem szeretek: pacal, csülök, körömpörkölt, hal, bár a tonhal jöhet.
Egyébként nem gond, nem csinálnék cirkuszt, ha megismerkednék egy menyecskével, és elém pakolná a felsoroltak valamelyikét. Egyedül a hal az, amit félre tolnék, mert szálkaundoritiszem van. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21478) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21477) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

A halat megértem, mert abban én is válogatós vagyok és az sem mindegy, hogy hogyan van elkészítve.
Nade csülök!!?? :F
Pacal rendben van, sokan nem szeretik és ugyan ez igaz a körömre is (Pedig milyen finom tud lenni!), de a csülköt nem értem! :( Mi a baj vele?

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21479) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21478) üzenetére


Vakegérke
veterán

Másnak mi baja van a karfiollal, vagy a spenóttal?
Megeszem a csülköt, de nem szeretem.

Érdekes dolog ez.
Gyerek koromban a májat utáltam, ma pedig szeretem. :)

Ha már kaja, elmesélek valamit.
Voltam vagy nyolc éves. Suliból hazatérve épp tálalt az anyám. Főtt krumpli sült hússal, párolt káposztával.
Na, el is ment az étvágyam. Büdösnek éreztem a párolt káposztát, és korábbi emlékeimre hagyatkozva úgy rémlett, hogy nagyon nem jó. Csak ültem, majszoltam a kenyérkét, piszkáltam a kaját, de nem ettem belőle.
Anyám mosolyogva mondta a mostoha faternak, hogy aki megeszi a párolt káposztát, az kitalál egy mesét. Evett, és megváltozott az arca. Hol töprengett, hol mosolygott, átszellemültnek láttam. Miután végzett, letette az eszcájgot, és elkezdett mesélni. Mesélt, csak mesélt, én pedig nekiláttam zabálni, mert éhes voltam, és mert én is ki akartam találni egy mesét.

Bejött a trükk. Azóta is a mesék világában élek. Ha pedig nemszeretem dolog van előttem, eszembe jut a párolt káposzta, amelyet már szeretek, és látom anyám huncut mosolyát.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21480) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21479) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Nagyon jó leírtad azt, hogy sokszor a "nem szeretem" csak valami rossz, gyerekkori emlék. Én pont így voltam a karfiollal. Nem szerettem, de nem is utáltam. Megettem, ha az volt, de lehetőleg minél ritkábban. Anyukám viszont nagyon szereti és gyakran csinált karfiollevest. Egy idő után besokalltam és nem akartam megenni. Belém diktálta, mondván hogy máskor megettem. Hányás lett a vége. Utána úgy 20 évig rá sem tudtam nézni a karfiolra. Mostmár sokféleképpen megeszem és szeretem is, de a (tipikus) karfiollevest azóta sem kóstoltam.

Kicsit más, de ide passzol. A húgom gyerekkorában semmilyen zöldséget nem volt hajlandó megenni, csak a répát. Azt viszont minden formában. Bármennyire is próbálták meggyőzni, hogy a többi zöldség is finom, nem volt semmi eredménye. Egyszer borsófőzelék volt és megint csak elutasította (megjegyzem, hogy talán még 3 éves sem volt), mire apám felesége közölte vele, hogy ez zöld répa. Kétpofára zabált! :D Később a babból barna répa lett és az is hasonló sorsra jutott, mint a borsó! Idővel mindenből répa lett. Később visszakapták a nevüket és ma már szeret mindent! :)

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21481) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21480) üzenetére


Vakegérke
veterán

"...apám felesége közölte vele, hogy ez zöld répa."
Ecsééém, ezen kifeküdtem. Hasamat fogva röhögök, még a könnyem is kicsordult. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21482) Vakegérke


Vakegérke
veterán

A mai vacsorához adok tésztát. Többféle, válogathat a szakács.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21483) geprombolo válasza Vakegérke (#21481) üzenetére


geprombolo
senior tag

Mindkét sztori nagyon remek, jót derültem rajtuk. Volt menyasszonyom gyorsan el is döntötte, hogy minden, amit a fiúk nem szeretnek, tojásrántotta lesz, mellé meg mese! :C
Ja, egyébként asszem megszületett az első olyan kaja, amibe a szakács nem adott előzőleg semmilyen hozzávalót. :C :C :C
No meg tejföl, jó sok!

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#21484) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21483) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Bármiből tudok jó kaját csinálni látod!? :D

Viszont most adok egy kis sajtot! Ráadásul én is többfélét, hogy lehessen válogatni.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21485) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21484) üzenetére


Vakegérke
veterán

MInden egér szereti a sajtot. :)

Angolszalonnát mellé, de hamar. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21486) föccer válasza Vakegérke (#21485) üzenetére


föccer
nagyúr

Sírba akartok vinne ezzel a koleszterin bombával? Állok elébe a feladatnak... :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#21487) talmida


talmida
Közösségépítő

Nagyon jók a sztorik. A répáson én is nevettem. :DDD És a vacsi is finom volt :R , bár én a lazacot nem rontanám el füstöléssel. :B

Amióta az uSAban élünk rengeteg halat megettünk. Szálkát viszont még hírből sem láttam. Itt más a halak előkészítése. :F Teljesen kivágják a gerincét és azzal együtt a szálkákat is. Kicsi szálka sincs. :N Egérke is megszeretné, tuti. :K

További hozzávalók:

IN GOD WE TRUST!

(#21488) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

El sem hiszem, hogy minden hozzávalót beraktatok, az anyukám-féle sonkás tésztához! :DDD

Tésztának spagettit szokott használni, de jó a makaróni, vagy a metélt tészta is. Szokásos módon meg kell főzni, semmi extra.
A füstölt húsfélét (sonka, tarja, vagy akár az Egérke által berakott angol szalonna) vagy egészen apróra kell vágni, vagy ledarálni. Ehhez jöhet néhány tojás, tejföl, reszelt sajt, valamint bors (só nem kell, mert a hús eléggé sós) és esetleg szerecsendió. Ezt össze kell forgatni a tésztával, be egy tepsibe, reszelt sajt a tetejére és be a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Érdemes kipróbálni, mert egyszerű, de nagyon finom!

Talmida: Nem rontja el a füstölés, hidd el! Legközelebb sushit szeretnél? ;]

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21489) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21488) üzenetére


Vakegérke
veterán

Köszi a fincsi kaját. :)

Nem tudom, hogy hülyeséget mondok-e, akár prézlivel is meg lehetne szórni sütés előtt. Vagy tévedek?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21490) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21489) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

A tetejére semmiképp sem szórnék, de mivel a tepsit kicsit ki kell olajozni mielőtt a tészta belekerül, a tepsibe olajozás után mehet.
Más kérdés, hogy nélküle alul is kissé megpirul a sajtos szósz, ami nagyon finom.

(Annyira megkívántam a sonkás tésztát, hogy már bent is van a sütőben! :D )

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21491) talmida


talmida
Közösségépítő

Te annyira jó szakács vagy, hogy akár vendéglőt is nyithatnál. :R

OK, lehet füstölni, de a salmon frissen sütve a legfinomabb. (nekem :B )

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#21492) Geri Bátyó válasza talmida (#21491) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

A lazac akár nyersen is finom, de enyhén (hideg)füstölve olajban is kiváló (konzerv). Azt hiszem, hogy rántott halnak nem csinálnám meg sosem, de bármi más mód jöhet!

Ne túlozzunk! Csak arról van szó, hogy szeretek főzni.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21493) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Annyit beszéltünk a lazacról, hogy ha látok konzervet, tuti megveszem. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21494) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21493) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Szoktam látni vákuumcsomagolt változatot is. Füstölt és olajban van, de vékonyra fel van szeletelve. Nem nagy adag, de pont ezért bevállalható, mert amúgy (sajnos) nagyon drága. Vajjal megkent pirítóson, citromlével megcsepegtetve, vagy kevés majonézzel kiváló előétel, vagy könnyű vacsora!

Úgy látom, hogy a LIDL-ben is lehet kapni és nem is vészes az ára. [link]

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21495) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21494) üzenetére


Vakegérke
veterán

Egyszer élünk, az ára nem számít. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21496) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Ez meg közben elkészült. Már jól bele is kóstoltam (a kép még előtte készült).

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21497) talmida válasza Vakegérke (#21493) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Jajjj, a konzerv az nem ugyanaz!!!!! :W Tessék egy szép szelet FRISS lazacot venni, ;) (vagy egyik délután átruccanni Alaszkába és ott saját kezüleg kifogni) aztán vajban vagy oljaban megsütni, lehet sajtot is szórni a tetejére meg zöldségeket, meg citromkarikát, ...ízlés szerint, ami tetszik. Bármilyen körítéssel nagyon finom. (rizs, zöldség, bármi..)

Geri, :Y ez felségesnek látszik!! :R Mikor találja már föl a Google a virtuális kaja postát? :W

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#21498) Geri Bátyó válasza talmida (#21497) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Pedig semmi extra sincs a kinézetében, de az kétségtelen, hogy baromi finom! Este 3 ilyen adagot toltam be, mert annyira jól esett. Húgom hazajött úgy 11 körül és ő sem bírta ki. Még sosem evett ilyet (elvégre anyukám találmánya) és nagyon ízlett neki is!

Különben is, a receptet tudod, csináld meg valamikor. Pontos arányokat nem tudok mondani, de kísérletezz. Az a lényeg, hogy amikor a tepsibe kerül, kellően sok szósz legyen a tésztán, különben száraz lesz. Én úgy 40 percig sütöttem 200 fokon egy hagyományos, gázzal működő sütőben. Semmi légkeverés, vagy grill funkció (azokkal hamarabb elkészül).

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#21499) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ma legyen valami nem szokványos, mondjuk patisszon.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#21500) geprombolo válasza Vakegérke (#21499) üzenetére


geprombolo
senior tag

Az valami tökféle, nem? Akkor kell hozzá kapor!

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.