És folytassuk valami kevésbé egyszerűvel: articsóka
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [bitpork:] Balatoni autós tali 2024
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Kolondrum:] BBM Enterprise - End-Of-Life-Notice - 2024.11.01
- [Re:] [GoodSpeed:] SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Hozzászólások
(#21402) Geri Bátyó válasza sKata™ (#21401) üzenetére
- Privát
- 2011-09-11 10:30:45
Geri Bátyó
őstag
És mi lenne, ha tennénk hozzá arti nélküli csókát?
Na jó, ez csak vicc volt!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21403) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21402) üzenetére
- Privát
- 2011-09-11 13:31:42
Vakegérke
veterán
Így nem olyan művészi.
Hogy ki ne maradjon, pirospaprika.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21404) geprombolo válasza Vakegérke (#21403) üzenetére
- Privát
- 2011-09-11 19:21:01
geprombolo
senior tag
Krumpli, articsóka, pirospaprika. Ebből bármi lehet, ha valaki megkészíti. Éhes vagyoook!!!! Meg a nép is éhes!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
sKata™
csendes tag
Hú, ma akkor én főzök, bár nem lesz nehéz, nincs valami sok hozzávaló
A mai vacsi:
Olajban sült articsóka mustárral és sültkrumplival.
Egy tálba hideg vizet töltök, hozzáadom egy citrom facsart levét.
Eltávolítom az articsóka külső leveleit, levágom a tetejét és a szárát is. Kettévágom, a szőrös részt kiskanál segítségével kivájom, negyedelem, majd a citromos vízbe teszem őket. A szárakat is megpucolom, majd negyedelem őket.
Egy nagyobb műanyag edénybe ütök 2 tojást, hozzáadok 50g lisztet, 2-3 csipet sót, pici borsot és a mustárt,valamint egy kis pirospaprikát, a kézi mixer habverőjével simára keverem, közben hozzáadok 1 ek olajat és sütőport is.
A tésztához keverem az articsókákat, jól megforgatom.
Közben egy edényben felhevítem az olajat, majd ha az olaj kellőképpen forró, kisütöm benne az articsókákat.
Miután kisültek, hozzákeverem a sültkrumplihoz és voilá, kész a vacsi
Ééés kb, így néz ki, csak képzeljétek hozzá a krumplit
(#21406) Vakegérke válasza geprombolo (#21404) üzenetére
- Privát
- 2011-09-11 19:24:07
Vakegérke
veterán
Ezt nekem mondod? Én is szeretnék már enni.
Azt tesz a szakács a felsoroltakhoz, amit csak akar. De tegyen már!
Szerk: Tett, és végre ehetünk. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
sKata™
csendes tag
Igazán nincs mit, remélem finom lett Most készítettem először ilyet
Vakegérke
veterán
Nekem tetszik, és ha elképzelem, tudnék belőle falni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
talmida
Közösségépítő
Ez Californiában olyan közönséges gaz, mint Magyarországon a bogáncs. Mellesleg ott ettem először és azóta sem nagyon vagyok érte oda. A házigazdánk a mezőn szedte a vacsorát.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
- Privát
- 2011-09-12 09:33:09
geprombolo
senior tag
(#21411) föccer válasza geprombolo (#21410) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 09:35:14
föccer
nagyúr
Vigyázz, ha ezt kiteszed az asztalra, akkor még dél sem lesz és már felfalom
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
(#21412) PhoenixK válasza geprombolo (#21410) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 10:05:44
- Privát
- 2011-09-12 10:24:51
Geri Bátyó
őstag
Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a kacsát!
Kata: Még sosem ettem articsókát. Legalábbis nem emlékszem.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21414) geprombolo válasza föccer (#21411) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 12:51:34
geprombolo
senior tag
Meghiszem azt! Finom, édes, érett. Nyamiiii!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21415) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21413) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 13:25:32
Vakegérke
veterán
Jól néz ki.
Azt hiszem, a kacsához illik a rozmaring.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
talmida
Közösségépítő
Egy kis krumpli köretnek.
IN GOD WE TRUST!
Vakegérke
veterán
Szív küldi szívnek szívesen... Bacon szalonna is legyen.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
sKata™
csendes tag
Őszintén szólva még sosem ettem articsókát, úgyhogy fogalmam sincs, mit tettem elétek Sajnálom
De azért a mai vacsiba is beszállok, mondjuk egy kis káposztával
Vakegérke
veterán
Egyre jobb. Akkor teszek az asztalra tárkonyos ecetet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
- Privát
- 2011-09-12 18:13:26
Geri Bátyó
őstag
Tökéletes hozzávalók!
Főzzünk is belőlük valami finomat!
Kezdetnek legyen vörösboros szőlőleves. Roppant egyszerű az egész. Szőlőt vízben felteszünk főni, fahéjjal szegfűszeggel és vörösborral. Amikor megpuhult, tejszín és egy kevés liszt, vagy keményítő segítségével behabarjuk (nem kell nagyon sűrűre), ízlés szerint ilyenkor lehet cukrot tenni bele. Lehűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
A főétel kacsasült lesz. Kicsi trükközünk vele. A bőre alá egy kevés vajat kenek és zsályaleveleket is teszek mellé. Ez sülés közben kívülről teszi zamatosabbá a húst és a bőr alatt lévő zsályalevél látványnak sem utolsó. A hasüregbe almát, egy fél citromot, hagymát és természetesen rozmaringot teszek a bacon társaságában. Kívül, belül elmaradhatatlan a só és a bors. A tepsibe a kacsa mellé vastag szeletekre vágott krumplit teszek, ami a végén a kacsával együtt, kívül ropogós, belül puha lesz.
A káposztát nemes egyszerűséggel párolt káposztának készítem el, mindezek mellé. Abba is kerülhet egy kevés alma is!
Jó étvágyat!
Egérke: Még jó, hogy elkéstél az ecettel, bár a káposztát meg lehet bolondítani vele bor helyett!
Kata: Legközelebb kacsa mellé lilakáposztát szeretnék!
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21421) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21420) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 19:12:24
Vakegérke
veterán
Elkéstem, brühühü...
Legalább jó lett a kaja.
Te, itt olyan fincsi kaják készülnek, hogy lazán felszednék jó pár kilót, ha turkálhatnék bennük.
Tudod mit? Nem veszlek feleségül, hogy el ne hízzak.
Köszi a vacsit.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21422) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21421) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 19:55:57
Geri Bátyó
őstag
"Nem veszlek feleségül, hogy el ne hízzak"
Hetek óta ez volt a legjobb hír, amit hallottam!
Időnként arra gondolok, hogy mivel mostanában komolyabban főzni sincs időm, itt élem ki az ilyen irányú kreativitásomat.
(Lehet, hogy pornófilmet is kellene néznem?)
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21423) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21422) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 20:05:59
Vakegérke
veterán
Ha pornót nézel, ezirányú aktivitásod is kiélheted körünkben, nem gond. Csak szalonképesen, szép szolidan.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21424) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21423) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 20:13:12
Geri Bátyó
őstag
Végül is, egyszer már tartottam sexnapot, ha emlékszel (B@sztam dolgozni). Nagyjából ennyi közöm van a témához mostanság.
Na, ezt szerintem most befejezem.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21425) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21424) üzenetére
- Privát
- 2011-09-12 20:17:04
Vakegérke
veterán
Szegényebbek leszünk fantáziád szülte élményeiddel, de érthető, hogy nem ragozod.
Szakács tudományod viszont nehezen lepipálható. Külön jó pont, hogy nem akarsz hozzám feleségül jönni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
talmida
Közösségépítő
Ez jó.
sKata™ nem vesztettél vele semmit.
Geri bátyó, nagyon ügyes vagy!!
A holnapi kajához itt egy kis hozzájárulás: MÁK
IN GOD WE TRUST!
(#21428) geprombolo válasza PhoenixK (#21427) üzenetére
- Privát
- 2011-09-13 10:05:23
geprombolo
senior tag
No, akkor ebbe kell liszt is!
Mellékesen megjegyzem, hogy Vasegér átvette a vezetést. Ezzel azt próbálom jelezni, hogy számoltam . És talmida is bekerült a tízpontosak táborába. Jó játék, szeretem és finom is!
[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21429) Vakegérke válasza geprombolo (#21428) üzenetére
- Privát
- 2011-09-13 10:22:30
Vakegérke
veterán
Adok hozzá tejecskét.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Alakulunk, alakulunk... A következő résztvevő: Tojás!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
- Privát
- 2011-09-13 13:58:01
Geri Bátyó
őstag
Mindenki süteményt akar vacsorázni?
Tőlem kaptok borsót.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21432) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21431) üzenetére
- Privát
- 2011-09-13 14:34:37
Vakegérke
veterán
Én is zömökebb kajára vágyom. Éljen a sertéskaraj.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Vakegérke
veterán
Minőségi kajához mangalica zsír dukál.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
- Privát
- 2011-09-13 16:51:44
Geri Bátyó
őstag
Sokszor volt már, így képet nem kaptok. Fokhagyma!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
- Privát
- 2011-09-13 18:18:46
Geri Bátyó
őstag
Kezdjünk hozzá!
Először egy borsókrémlevest szervíroznék. Elkészítése roppant egyszerű. A borsót pár gerezd fokhagymával és egy kevés krumplival (ez fogja besűríteni a levest) felrakom vízben főni. Só, bors természetesen. Amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesítem. Visszarakom a tűzre és egy jó adag tejszínt (tejföl is jó) teszek hozzá, amivel összeforralom. Tálaláskor krutont szórok a tetejére.
Főételnek a karajt (kicsontozva) vékonyra klopfolom, bedörzsölöm sóval, borssal és megtöltöm füstölt tarjával, sajttal, valamint aszalt szilvával. Szórok mellé zsályát és rozmaringot. Feltekerem (nem összehajtom!), összetűzöm és mehet a sütőbe. Természetesen a sütéshez mangalicazsírt használok, a szükséges folyadék pedig húsleves (hogy miért az, az hamarosan kiderül).
Köretnek először nagyobb adag durvára vágott fokhagymát megfuttatok egy kevés zsíron (lehetne olaj is, de hamár ez van, akkor használjuk ki), rászórom a rizst és azt is megfuttatom kicsit (nem kell fehéredésig pirítani, csak átforgatni). Ezután húslevest merek rá - de egyszerre csak egy keveset - és folyamatos kevergetés mellet puhára főzöm. Magyarul, fokhagymás rizottót készítek! A só és a bors ebből sem maradhat ki természetesen. Amikor a rizs puha, belekeverek egy kevés sajtot is.
A desszerttel azért vagyok bajban, mert nem tudom a pontos receptet. Anyukám szokott olyan süteményt csinálni, aminek a tésztája leginkább piskótára hasonlít, de jó adag darált mák is van benne. A tészta amúgy nem száraz a legkevésbé sem, kellően ruganyos. Hogy úgy mondjam, könnyen csúszik. A tölteléke egy egyszerű, vaníliapuding alapú könnyű krém. Tippem szerint a vaníliapudingba egy kevés vajat és tojáshabot kever, a megfelelő állag elérése érdekében.
Remélem mindenkinek megelégedésére szolgál a mai menü is!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21437) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21436) üzenetére
- Privát
- 2011-09-13 18:27:04
Vakegérke
veterán
Már ennyi az idő?
Még nem vagyok éhes, de ilyen kajának nem lehet ellenállni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21438) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21437) üzenetére
- Privát
- 2011-09-13 18:45:32
Geri Bátyó
őstag
Ennyi az idő, bizony!
Kaja viszont van bőven, ehetsz bármikor!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
talmida
Közösségépítő
Lencse a mai nyitó adalék.
Na, mentem aludni.
IN GOD WE TRUST!
föccer
nagyúr
Ehhez babérlevél is kell
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök.
(#21441) Geri Bátyó válasza föccer (#21440) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 08:53:10
Geri Bátyó
őstag
(#21442) geprombolo válasza Geri Bátyó (#21441) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 11:41:20
geprombolo
senior tag
Vakegérke
veterán
A fokhagymát ki ne hagyjuk.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
- Privát
- 2011-09-14 13:12:26
geprombolo
senior tag
Én máris éhes vagyok, valaki áztassa be a lencsét!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21445) föccer válasza geprombolo (#21444) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 13:24:09
föccer
nagyúr
A múltkori bab után már nem mindegy?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
(#21446) Geri Bátyó válasza föccer (#21445) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 14:03:19
Geri Bátyó
őstag
...és volt borsó, meg káposzta is! Még jó, hogy ez csak virtuális, mert kiirtanánk a fél világot!
A fokhagymás szájszagról nem is beszélve!
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21447) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21446) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 14:08:16
Vakegérke
veterán
Ugyan már. Ha mindenki nagy levegőket vesz, hamar elfogy az ájer.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
föccer
nagyúr
Majd iszunk rá tejet
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
- Privát
- 2011-09-14 18:04:08
Geri Bátyó
őstag
Gondolom, senkit sem lep meg, hogy ma lencsefőzelék lesz, füstölt csülökkel.
Én úgy szoktam csinálni, hogy először megfőzöm a csülköt, mégpedig hagyma, fokhagyma, egész bors és babérlevél társaságában, mivel így a csülök is átveszi a fűszerek ízét. Miután megfőtt, kiveszem és ebben a főzőlében (természetesen leszűröm és a zsír nagyját is lemerem róla) készítem el az előzőleg beáztatott lencsét. Ezt fűszerezni (értelem szerűen) már nem kell, mindössze egy apróra vágott paradicsomot teszek mellé. Amikor a lencse is puha, készítek egy pirospaprikás rántást, de nem sokat, mert nem ezzel sűrítem a főzeléket, ez csak az íze miatt kell. A tényleges sűrítés egy tejfölös habarás.
Én ecetet nem szoktam tenni bele, de ezt utólag bárki pótolhatja magának.
Tálaláskor nagyobb darabokra vágott csülköt teszek a főzelék tetejére és friss kenyeret mellé.
Jó étvágyat!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21450) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21449) üzenetére
- Privát
- 2011-09-14 18:05:51
Vakegérke
veterán
Megelőztél, zsivány.
Sebaj, jó kaját tettél elénk, köszi.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
bejegyzés :L