- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
Írtam ,hogy az alapanyag és a hely is számít de engedd már el.Túlbringázod
#15) raczger
Ki írta,hogy savanykás a kovász?
A végeredményre írtam.Ott meg jellemzőnek kell lennie.Nem savanyút írtam savanykást.Élesztőt nem használok undorodom tőle és ártalmasnak is tartom.Csak felpuffaszt de nem bont le egy csomó lebontandót a tésztában.Szerintem persze. -
raczger
őstag
Nekem pedig a félbarna kenyerek nem jöttek be annyira, fehér liszttel van a legjobb íze szerintem, ismerősök szerint is
(#11) andor80: A jó kovász nem savanykás. Az én kenyereimen szinte egyáltalán nem, vagy max egy kicsit érezni savanyúságot. (Van aki nem szereti azt a savanykás ízt, nekem nincs gondom vele.)
Egyébként élesztővel is lehet finom kenyeret csinálni, csak ott is a hosszú érlelés a titok és hogy 1kg kenyérhez ne 50 gramm élesztőt tegyél, hanem max a tizedét.
Múltkor rákényszerültem, kellett kenyér és csak kevés kovász állt készen, pár gramm élesztőt is beledobtam, eltettem hűtőzni és másnap reggel kisütöttem, az is baromi jó lett. -
andor80
senior tag
Ez teljesen 100 ban igaz köröket futsz.Ezért írtam,hogy feleleges patikamérlegezni mindig mindent a saját körülméyneid és alapanyagaid határoznak meg.A technologia amit leírtam adott ez nálam otthon és nagyimnál Bécs városában is ugyanaz.Ami más az az alapanyag illetve a hely adottságai.Ezt kisérletezni kell ahol vagy lehet tovább kell hűtöben tartani lehet kevesebbet. A sdütési idő is tök más mindenkinél .Van aki világoissabban szereti van aki sötéten.
A kovász kérdés:Sokkal másabb állagot és gazdagabb ízvilágot kapok így.
Ez az én Lievito Madrem -
andor80
senior tag
Lehetetlen pontos adatokat megadni.Csak kizárólag kisérletezés.
Leírom miért!
Mindenki más páratartalmú helyiségben dolgoziik
Más a vizünk.
Más a lisztünk
Más a hőmérséklet
Más a kovász összetéltele(Nálam pl rozs liszt,joghurt,méz,bl 80,fehér tönköly)
és még napokig sorolhatnám -
Stanlee
őstag
Probalkozom. A szetfolyast ugy ertem, hogy amikor ratettem a tepsire, akkor picit osszement, majd hagytam kelni meg 45-50 percet, aztan ugye mivel a tepsiben volt hely minden iranyba, igy az egyszerubbet valasztotta a teszta es oldaliranyba "szetfolyt", felfele nem nott tul sokat. Kovetkezo alkalommal valami formaba teszem, hatha akkor magasabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo (Hogy ne csak a kissé már viseltes receptes spirálfüzetemben legyen meg, leírom a receptet, illetve a készítési...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest