Hirdetés
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
üzenetére
Nem volt semmivel kevesebb az én szakközepembe semmivel nekünk a humán tárgy, mint a gimiseknek, hanem heti 5-6 óra szakmai. Persze, tudom, hogy a legtöbb helyen ugyan annyi órájuk volt csak az egyik irodalom, nyelvtan helyett rajz, 1 matek helyett anyagismeret... szóval.

Akkor lehet volt... de a mostaniaknak... amúgy igaz: csak azt tudom összehasonlítani ami akkor volt középoktatás és azt amit a maiakon látok.... csökkentett óraszámukban, az oktatás "liberalizációja", az "elfáradó " gyerekek - de ez lassan politika lenne
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
üzenetére
De akkor mint látod... mégse kezdhetem a közepén a gépszerkezettan, szegény kisgyerek Dante poklából nem fogja tudni, hogy kezelje az alapokat a Catia-ban... úgyhogy verd csak a fejed a falba, megérdemled.
Amúgy fogalmam nincs mit tanulnak most, mert én vagy 8 éve érettségiztem és nekem még jóval több órám volt szakközépbe, mint most. Persze könnyen vagyok ezért - ők (szakközép, gimi - egykutya) szívnak analízisből, de ez van. (mielőtt jönne a beszólás - igen, per pill ismét tanulok, nappalin)
Penész Gomba - informatika matek (analízis 1-2 és a többi) nélkül?

-
bazsi83vp
senior tag
válasz
üzenetére
Mivel nálunk ábrázolón az oktató örült, hogy a bagázs nagy része tanult műszaki rajzot... ők tuti nem güzümiskák voltak. Ahogy én sem. (mérnöki kar) És igen... se az adatbáziskezelést, se a scilabot (güzümiskának esélye semmi) és a többit se a közepéről kezdjuk.., az más, hogy kemény a lépték. Az ország 2. legjobb gépészmérnökképzésén

-
bazsi83vp
senior tag
Na igen, a témakörök - tanuljanak felső tagozatba valamennyi alapozást, a középoktatásban meg (szakoktatás is) a való életben használható dolgokat - mint hogy mi lenne az előnye az online ügyintézésnek, netikett és a többi hasonlót... Most komolyan, minek tanítsak mértékegységeket (vagy számolást bináris és hexad. számrendszerben) egy gimnazistának aki mondjuk ez után a munkaügyiben fog kvázi betanított munkásként 1 programot kezelni, miközben felveszi/kezeli az ügyfelek adatait? Arra 1 hét alatt beidomítható a közszolga.
Aki meg érdeklődik a téma iránt, úgyis autodidakta módon nekiesik. Egyetemen se úgy fog számteket tanulni, hogy egyből a közepénél kezdik.
Amúgy keveslem az órákat így is felsőbb szinten, de alsó tagozatban viszont inkább tényleg mozogjon, mint a gép előtt görnyedjen a fiatalság.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Huawei Mate 80 Pro Max luxuskivitelben
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lexus, Toyota topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest