- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
válasz
r.levente75 #2198 üzenetére
Értem.
Tegnap főztem vele, döccenés nélkül ment, semmi baja nem volt.
Most a kék felé fordítva végig küldi a vizkomentesitos vizet, de ha a piros felé, akkor rögtön kikapcsolja a gépet.
Ilyenkor ha elforditva a piros oldalra hagyom és megnyomom a bekapcsolo gombot akkor mikor zöldre vált a led akkor egy kis ideig csöpög a víz és hörög a gép de azután semmi.
Most hagyom a tartályt tele oldószeres folyadékkal és kihúzom a konnektorból.
Majd reggel újra próbálkozom. -
r.levente75
addikt
válasz
csabulaxi #2196 üzenetére
Ritkán használod, a vékony csövekben, fúvókában, tűben áll a víz. Vízköves lesz az állásban is. Ha egy pohárba hagysz vizet az asztalon, pár hét alatt kiül rá a vízkő. A gépben is ez van csak gondold végig fél év alatt...
Vízkőtelenítés...én 2-3 havonta elvégzem, nálunk még a víz is a keményebb fajta... -
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Viktor0610 #2195 üzenetére
több mint fél éve, lehet 1, de nagyon ritkán használom, kb hetente egyszer
-
-
csabulaxi
senior tag
picolo
bekapcsolás után már zölden világít, kapszula be, kart elfordít (jobbra-meleg), kis berregés, pár csepp víz és utána kikapcsol a gép. balra a hidegre több víz , de akkor is kikapcsol.
Ötletek? Mi lehet a baj?
-
quad406
csendes tag
Van valakinek hosszabb távú tapasztalata ezzel a géppel? Néztem karácsony előtt egy kiállított darabot és elég silánynak láttam a kidolgozását. Nem egy Krups minőség.
-
Muerte68
addikt
Én most váltottam Ns-re, mert a pingvin meghalt és olcsón volt gép.
Egyébként is kíváncsi voltam milyen meg rengeteg gyártó csinál kapszulát hozzá különleges márkák is.
A dolce kapszula olcsóbb sokszor van akció belőle elég olcsón be lehet szerezni olyankor.
A ns-drágább bár ott is vannak akciók most pld Lor volt olcsóbban.
Van mindkettőhöz olcsóbb verzió pld a Lidl,a dolce kapszula elég gyenge és néha a kapszulák is problémásak bár én elég sokat vettem és csak egy két darab volt hibás.
A ns kapszulából van két fajta egy erős és egy gyengébb, elég jók és sok utángyártóval ellentétben nem műanyag kapszulát csinálnak hanem csak az oldala az a teteje meg az alja alumínium ami azért lényeges mert másképp szúrja ki a kapszulát a tetejét teljesen rácsosra az alján meg tűk szúrják ki.
A dolce-hez rengeteg egyéb ital is van bár a két kapszulás dolgok nem túl olcsók emiatt.
A ns-nél is vannak pld hosszú kávék de valamelyik pld csak megadja hogy melyikhez menyi víz kell.
Utántöltős kapszulával a lényegét ölöd meg nem is olyan az íze annyi erővel főzhetsz sima kávéfőzővel.
Jó gép a dolce gazdaságosabb, van rá sokfajta kapszula vannak különlegességek is nem fogod megbánni és itt a topicban is szoktak szólni ha valahol akció van. -
RAiN91
őstag
válasz
quad406 #2179 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást. Végül aztán mégis Dolce Gusto lett, Krups Infinissima, pingvin helyett kacsa forma, ha jól tudom, a Piccolo utódja, Mediaban leakciózva 14500 Ft-ért. Ill. futottam a Lidl-be, mert épp akciós a töltet hozzá, de már elfogyott, vettem bele Bella Caffee kapszulát. Meg majd vissza olvasgatok itt a fórumba, ki mit ajánl, újratöltés stb.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
AndrewBlase #2184 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
válasz
AndrewBlase #2184 üzenetére
Szívesen, én is csak most találtam meg, amikor rákerestem a tisztításra. Azóta átnyomtam még 1 kör citromsavval és most már príma a folyás.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
CptAdamica #2181 üzenetére
Huhh, ez tutira nincs benne a júzermanuálban.
Köszi! -
csabulaxi
senior tag
válasz
CptAdamica #2181 üzenetére
Hú!
Köszönöm!
Nem is tudtam arról a kis drót darabról.Bár azzal nem sikerült, de egy picit vastagabb és erősebb szerszámmal igen. Mondjuk semmi koszt sem láttam mögötte.
Bár én egy haverom 1 hetes gépét vettem át, úgy nézem nem adta ide a használatiját. -
CptAdamica
veterán
válasz
AndrewBlase #2180 üzenetére
Van az a kis drót hátul, amivel alapból lehet tisztítani a tűt és ha kiveszed a kapszula tartót, majd lenyomod a kart, akkor a tű előtt lesz egy kis lyuk, ha belenézel, akkor meg látni fogsz egy ilyen szürke fém gombot, azt a fém gombot kell benyomni a dróttal és kipattan, majd le lehet venni.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
CptAdamica #2175 üzenetére
"...plusz lepattintottam a tűs részt (nem is tudtam, hogy azt le lehet pattintani)..."
És azt hogy?
-
quad406
csendes tag
Ez a NS vs. DG állítás kicsit sarkított de részben igaz. Mindkét változatnál vannak intenzívebb és lágyabb kapszulák. Tény, hogy már olcsó DG géppel is tudsz tejporos (tejes) italokat készíteni a NS-nál ezt csak drágább gépekkel tudod megtenni, vagy veszel mellé egy tejhabosítót. Gondolom nem ilyet rendeltél. Az is igaz, hogy a NS némely kapszulából, 5g kávéból sokkal karakteresebb, intenzívebb eszpresszót tud készíteni mint a DG. De a DG-nak is vannak intenzívebb eszpresszói pl. a Ristretto Napoli. NS-hoz sokkal nagyobb az utángyártott kapszula választék. DG-hoz inkább csak a gyárit érdemes használni mert az utángyártottak elég silányak vagy legalábbis régen azok voltak. Vagy bedugultak, vagy az ízük volt csapnivaló. Az árak tekintetében jobb a DG. Akciósan a gyári kb 65Ft. A capucinó duplája mert az egyik kapszulában tejpor van. A gyári NS 125 Ft-tó indul de Jacobs már van 70 Ft környékén is. Ha újratölthető kapszulával akarsz vacakolni, akkor talán a DG az előnyösebb, de ebben nem tudok nyilatkozni. A környezetszennyezést nézve a DG bukó, mert egyáltalán nem lehet újrahasznosítani a kapszulákat. A NS vállalja a gyári kapszulák újrahasznosítását. Más gyártó alu kapszulái miatt sem köhögtek eddig, így a kínálatban sem vagy egyedül a gyárira utalva. Szerintem otthonra vegyél NS-t a melóban meg iszol majd DG-t és így mindkettő előnyét élvezheted.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Kicsit talán off téma. Kapszulás kávégépet szeretnék, de nem igazán értem a témát. Mindenképpen olyat szeretnék, amihez kapok kapszulát Aldi-Lidl-ben is, jó áron, nem csak a saját márkásat. Először a Tchibo akcióját néztem, elég jó ajánlatnak tűnik, hogy 240 darab kapszula mellé adnak ingyen egy gépet, de annyira rájöttem, hogy ehhez csak a Tcbiho kapszulája jó. Aztán annyit tudtam kideríteni, hogy a Nespresso gépekhez elég sokan gyártanak kapszulákat, ezért meg is rendeltem egy gépet, amihez kupont is adnak, le lehet vásárolni kapszulára.
Mégis azét írok ide, mert a munkahelyen Dolce Gusto gép van, abba egyszer vettem valami krémes gyengébb kávét, ami nagyon bejött. És valahol meg azt olvastam, hogy ha ilyeneket szeretem, akkor Dolce Gusto, ha erős espresso kávékat, akkor Nespresso. Ez mennyire állja meg a helyét? Nyilván látom milyen kapszulák vannak a Nespresso oldalán, vannak gyengékis, ezért nem tudom mennyire igaz a gyakorlatban? Még vissza tudom vonni a rendelést -
azbest
félisten
válasz
CptAdamica #2175 üzenetére
én egyébként úgy szoktam, hogy teletöltöm a tartályt, beledöntök egy csomó citromsavat. Aztán egy kis adag vizet kiengedek a tölcséres cuccal kapszula helyett, hogy a gép belső csöveibe is menjen. Majd úgy hagyom akár órákra. Nem tűnik túl agresszívnek a citromsav és a tartályt is be szokta fogni az itteni víz kicsit, mert eléggé vasas. Azt is leviszi így.
És csak ezután indítom hosszú gombnyomással az öntisztító ciklust.eddig még működik
-
CptAdamica
veterán
Hú, az előbb majdnem bedobta a kulcsot a kis pingvinem. Sajnos eléggé elhanyagoltam, elkezdtem kitisztítani egy kis citromsavval, felszívott fél tartály vizet és utána csak búgott. Sehogy nem akart jönni belőle víz, aztán állt kb fél órát, utána újra megpróbáltam, plusz lepattintottam a tűs részt (nem is tudtam, hogy azt le lehet pattintani) és azt is kitisztítottam a tűvel, majd elindult újra a víz. Alleluja!
-
lac14548
aktív tag
https://www.lidl.hu/ujsag/akcios-ujsag-25-het-2020/view/jumpmarks/page/1
csütörtöktől 4db vásárlása esetén 1035.-/doboz.
-
azbest
félisten
válasz
beardserker #2172 üzenetére
lehet a kar romlott el?
-
beardserker
friss újonc
Sziasztok, kis segítséget kérnék.
Dolce gusto piccolom 3 év mindennapos használat után ma nem akar működni.
Bekapcsolom, normálisan villog pirosan, majd folyamatos zöld, elforditom a kart, és semmi nem történik. Se hideg se meleg.
Kiszereltem a pumpát, adtam neki kakaót, és működött. A hőbiztosítékja jó. Nincs beázva, a mikrokapcsoló is jó multiméter szerint.
Mit nézzek még meg? A nyákhoz nem értek, de nincs rajta égésnyom. -
Muerte68
addikt
válasz
r.levente75 #2169 üzenetére
Mondjuk a betét nem volt olcsó 2 árából új gépet lehetett venni
-
Muerte68
addikt
válasz
r.levente75 #2167 üzenetére
Öko net,ha jól emlékszem lehetett benne cserélni a betétet.
-
Muerte68
addikt
válasz
r.levente75 #2165 üzenetére
Igen
Mikor meglett náluk a gyerek odaadtam hogy legyen tiszta víz.
Mikor már nagyobb volt 3-éves rákérdeztem hogy milyen és kell e még, erre azt mondta hogy már régóta nem használja nem is tudja hol van, lehet hogy odaadta valakinek.
"Vagy kellett volna még nektek?"
-
Muerte68
addikt
válasz
r.levente75 #2163 üzenetére
Ilyenem volt, csak oda adtam egy kisbabás ismerősnek és soha nem láttam többet
-
Muerte68
addikt
-
b.kov
senior tag
válasz
Muerte68 #2157 üzenetére
Szia,
Mi itthon egy ilyen kancsót használunk: BWT Penguin 2.7l
Jól szűr, viszonylag gyorsan és egyszerűen használható. Meg vagyunk vele elégedve, ásványvízről is teljesen leszoktunk ezzel. A betét is megfizethető áron kapható. -
Muerte68
addikt
Mindkettő az alján kezdett ereszteni vizet.
Aki megnézte azt mondta hogy a kompresszor mellett valami kis tömítés mment ki olyan helyen ahol hozzá sem lehet férni.
Én is tisztogattam citrom savval,de felénk nagyon rossz a víz vízköves minden meg elég rossz amúgy is.
Ehez valószínűleg ásványvíz lesz használva az előző gazdája is azzal használta mondjuk kb 2 doboz kapszulát ha elhasználtak.
Szerintem itt a fő ok a víz volt. -
-
Muerte68
addikt
válasz
r.levente75 #2150 üzenetére
Jók a kávék,rengeteg márka van-és igen drága
125-195-között van egy kapszula,úgyhogy nem lesz mindennapos,és akció sem olyan sok mint a Dolce-re.
Viszont a rendszer kifinomultabb,pld a kapszula egy gyűjtőbe potyog nem kell csöpögtetni ha egymás után több kávé készül ,a kapszula visszaküldhető ingyen gyűjtőzsákot lehet kérni,a gép is kevésbé rázkódik.
Igazából a kíváncsiság vitt rá,annyi különleges márkát láttam rá szeretem próbálgatni.
A Dolce is jó volt akcióban rengetegeg féle kávét lehetett beszerezni sok fajta is van,de most kipróbálok mást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest