Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
Ha munkára kell, akkor be a boltba és veszel egy másik lapot (már én is csináltam ezt, mert fx alá vettem egy hulladék srock lapot ami nem bírta a proci étvágyát renderelés alatt, de ez csak fél évvel a vásárlás után derült ki), aztán ezt vagy visszaküldöd, vagy eladod.
Én eladtam, mivel utána olvastam, hogy az a lap nem bírja az fx 83xx étvágyát, szóval nem vertem át senkit aprón, de persze előtte vettem másik lapot. Nem buktam sokat, tanulópénz volt, ettől függetlenül szüljön sünt az olyan gyártó, amelyik ilyen szemetet képes árulni.
-
kriszpontaz
veterán
Ez nem egyedi eset. Az ASUS G75VX-em is csinálja, sőt, szinte minden gép amivel dolgom volt. Mind a Logitech mind pedig másik egérrel, ha mellette pendrive vagy más HDD van bedugva közeli USB portba. Messzebb kell rakni a vevőt, pl. hátulról USB hosszabbítóval az asztalra.
-
B350 ala semmi esetre sem adnam, nagyon jol lehet tuningolni/alulfeszelni az alacsonyabb orajelu verziokat. Az Asus+r7 1700 nekem nagyon bevalt (igaz prime x370, nem b350). DOCP (xmp) mukodik, tuning utan is stabil napokon at. Egyedul a windows alatti ventilator/tuning/vilagitas szoftver bugos, szerencsere minden megvan a biosban is. Asrock am4 lapokrol is jokat hallok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Én továbbra is látatlanban az általam kinézett ASUS Prime B350 PLUS-ra voksolok, szoval nem egyszeru téma, nincs személyes tapasztalatom ugye...

-
antikomcsi
veterán
Nem csak az MSI ilyen.
Itt van pl. a CROSSHAIR VI HERO, ehhez beta bios sincs. 80-90K-s lap, amin a led nagyon szép, de március óta nincs hozzá frissített memória támogatás, és úgy általában semmi. Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de ez szerintem nem az olcsó kategória, és a vevők nem ezt várják egy 240K-s lap+cpu kombóért.
-
DraXoN
addikt
... mit mond neked az a kifejezés, hogy "béta BIOS"?

Abban lehetnek nem kis hibák is azért... Bár amiket írtál már inkába "alfa" verziói állapot lehet, de a gyártó dönti el, hogy mit, hogy nevez.. De egy biztos, NEM végfelhasználásra alkalmas amit felraktál. Lehet egy igen korai teszt verzió... -
scarabeus86
tag
Másik oldal: ASUS Z170-A lap ugyanezt csinálta, 5-8 sec múlva töltött be a BIOS self test, addig fekete kép. Neten levadásztam hogy valami memóriával kapcsolatos beállítást kellett megváltoztatni, aztán lett jó. Kb fél évvel később jött ki rá olyan BIOS, amivel már alapból gyorsan bootol. Alaplap túlfeszeli a procit, 1.4 V-ot is adott neki, amitől a 6770K tuning nélkül is throttlingolt. Offsettel levettem normális szintre.
Szóval Intelnél is előfordulnak azért gondok. -
Man0gatya
aktív tag
Még jó hogy nincs gond vele
az intel kb 5 éve adta ki ezt a tipusú core procicsaaládot azóta az alaplapgyártóknak minimális változtatásokat kellett eszközölni +1 láb itt + Usb 3 ott stb azért javaslom keresd vissza kezdeti Core alaplapok topikjait és nézd meg mennyi probléma volt az alső-közép szegmensben
Az AMD meg most a nulláról kezd valamit. Nincs mihez viszonyítani. -
nkmedve
őstag
Ha elállsz a vásárlástól akkor vehetsz helyette valami mást is. Persze nincs tökéletes márka/modell, gonodolom ha az ember keresgél akkor bármelyikről lehet találni valami panaszt (ez mindíg is így volt, minden gyártónál), ettől eltekintve nagyon kevés embernek van komolyabb gondja bármelyik lappal ahogy én olvastam (azt nem tartom komoly gondnak, ha mondjuk a memória 3200 helyett csak 2933-on megy, vagy hogy tuning esetén nem veszi vissza az órajelt/feszt).
Amúgy nem teljesen tiszta hogy pontosan mi is a gond nálad. Valami 10-15 fokos idle hőmérséklet-ugrásokra emlékszem a másik topikból, és arra, hogy AIDA stressz teszt alatt felmegy 60 fok fölé a hőmérséklet. Ez vizezve nem ideális, de annyira katasztrófának sem nevezném.
Nem tudom olvastad-e, hogy a pasztázott Intel procik hogy viselkednek hasonló esetekben, de ott sokkal rosszabb a helyzet. Nem olyan rég volt hír is róla, hogy a 7700K-nál nem ritkák a 90 fokos tüskék sem (normál, közepes terhelés esetén). -
nkmedve
őstag
"Nem, nem vállalható akkor, amikor a konkurenciánál ugyanez fele ennyi időbe kerül."
Ahogy már írtam, Intelnél is előfordul ilyen késletetés, ráadásul főleg a drága HEDT platformon (X99-nél pl. sok panasz volt lassú POST-olásra). Ugyan így AM4-es lapoknál is legtöbb azonnal POST-ol. Szóval ennek semmi köze az AMD vs Intel kérdéshez. Engem nem zavar az a pár mp, ha valakit igen akkor az kicserélteti más lapra s kész.
"Nem beszélek a Ryzen ellen, pedig pont én vagyok az egyik, aki nagyon szívja vele a brokit, mert jó eséllyel a problémák jelentős részét az alaplapok kiforratlansága okozza. A baj csak az, hogy én a végeredményt látom, az érdekel, nem az, hogy mi vagy ki miatt olyan sz@r a helyzet, amilyen."
Nem beszélsz a Ryzen ellen, de azért a saját mintád alapján úgy írsz a platformról általánosságban mintha mindenki csak szenvedne vele (ami nem igaz). Én csak azt nem értem, hogyha már nyilvánvalóan kaptál egy rossz lapot, akkor miért nem küldted vissza és kértél egy másikat? Elhiszem, hogy plusz utánajárás, de bármilyen terméknél előfordulhat, hogy vissza kell küldeni (nekem volt már olyan, hogy NV kártyát vagy Intel lapot kellett visszaküldjek ilyen, vagy olyan okból).
-
->Raizen<-
veterán
Így van vannak emberek akik egyszerűen nem szeretik látni ha a szeretett gyártójukra megjegyzést,panaszt intéznek a fórumon hogy bizony nem hibátlan. Az ilyenek szóra sem érdemesek, mert úgy is neki van igaza /azt hiszi/ és ha tovább forszírozod, akkor már rohan a modikhoz.
-
wwenigma
Jómunkásember
MSI-vel nincs tapasztalatom de sok másikkal igen, ASRock/Asus/Gigabyte partner volt bármilyen problémám megoldásában...email/support fórum. Csak azért írtam mert topikot nem láttam hogy írtad volna.
-
wwenigma
Jómunkásember
Gyári supporttal felvetted a kapcsolatot? Magatol nem javul meg. Alaplap ajánló topikban meg nem hiszem hogy valódi user ajánlotta volna, egyébként nem az első topik lenne ahol pár megmondoember felrevezeti a betevedot...
Csereld le.
MK VII: ha szenved vele ahelyett hogy megoldást keresne vagy használná ami van (béta BIOS!) , akkor igen, ebben is felelős.
-
wwenigma
Jómunkásember
Vettel egy otvar lapot mert van belőle nagyobb ami jó és szarazájemdé. Haggyadmár...

-Solt-: majd kiszürkül ebben a topikban is a neve de amúgy okosan csinálja mert előbb utóbb rakezd hogy amúgy ő is ezt fog venni még másban milyen jó az AMD mint az Intel.... aztán meg a mai napig várom a logoutos írását az amd konfigjárol amit beígért régebben egy ilyen menekulesnel...

-
MK VII
veterán
"Elfogadhatatlan, hogy stabil működéshez rendesen bele kell mászni a BIOS lelkivilágába, vagy ha úgy tetszik, ki kell ismerni a gépet. Nem volt ezzel probléma 10-15 évvel ezelőtt, de ma már ultra kínos. És, hangsúlyozom, NEM tuningról beszélünk, csak épeszű működésről (hogy leadja az órajelet terheletlenül, hogy ne adjon a rohadt deszka 1,5 voltot neki idle-ben, okozva ezáltal 10-12 fokos hőmérséklet ugrásokat, hogy ne 30 másodperc legyen egy boot, hogy legyen alvó állapot, hogy stabil legyen az XMP profil (ha már van))."
Ez igazi AMD-snek ezek a dolgok teljesen természetes dolgok.. Ezen nem kell meglepődni.. Valószínűleg ezek direkt működnek így az AMD-nél, nehogy azt higgye az ember, hogy Intel rendszert használ...
Csak vissza kell gondolni. Az FX-nél is ugyan ilyen vagy ehhez hasonló dolgok miatt volt képtelenség úgy használni a rendszert auto beállításokkal, hogy csak összerakod és kész...
Ott is, ráment fél/egy napja az embernek minimum, hogy segítséggel olyan beállításokat találjon amikkel teljesen tuningmentesen használható lett a gép..
Ott is a lapok szarakodtak.. Ha olcsó lapot vettél baxhattad, mert felforrt a VRM része, ha akár csak alapon ment benne a CPU, akkor is. Ha már egy valamire való lapot vettél a proci alá és akkor már ahhoz egy normális hűtés, plusz még egy venti a VRM fölé, akkor ugyan ott voltál mintha egy Inteles rendszert veszel meg.. Aztán az AMD-sek azzal nyugtatták magukat, hogy az Intel milyen kurva drága... Ja, csak ott elég egy vérszegény alaplap is egy i5 szinthez, vagy egy nem sokkal acélosabb egy i7-hez, nem beszélve arról, hogy a gyári hűtés is elég hozzájuk nem ipari szintű felhasználáshoz.. AMD-nél meg a legótvarabb proci alá is legalább közép-felső lap kellett, mert felforrt.
Jó lenne, ha AMD összekapná magát és ránézne, a terméke alá lapot gyártó cégek körmére. FX-nél már eljátszották, hogy nem érdekelte őket.. Ryzen-nél már jobban odafigyelhetnének rá...
-
antikomcsi
veterán
Még csak nem is az ez a baj, mert Te és az itteni fórumozók nagy része, meg tudja ezt oldani, bár láttam már az ellenkezőjére is példát. Hanem az a baj, amikor a tizenéves középiskolás nagyfiú már azt hiszi, hogy nagyon ért hozzá, és majd ő összerakja, aztán mikor hazaviszi, akkor azt sem tudja, mit csináljon, vagy észre sem veszi, hogy "baj" van.
Én is megvettem a gyereknek a lapot 50K-ért, a procit 80K-ért, tettem rá egy kompakt vizet, aztán összerakás után első indításkor nézem, hogy 60 fok. Mondom, ezt nem hiszem el! Rosszul pasztáztam? Nem jól tettem fel a blokkot? De nem szedtem szét, mert tudtam, hogy máshol is voltak ilyen gondok. Rögtön jött is a bios frissítés a netről. De csak egy régebbi verziószámú, amivel már rögtön csak 40 fok volt bekapcsolás után, de ezzel sem ment, ahogy kellett volna. Letöltöttem egy béta biost, ezzel már ment a memória is de csak a docp beállítással így viszont 1.5125V-ot tolt a procinak. De minek? És stb. stb. stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Robotporszívók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

az intel kb 5 éve adta ki ezt a tipusú core procicsaaládot azóta az alaplapgyártóknak minimális változtatásokat kellett eszközölni +1 láb itt + Usb 3 ott stb azért javaslom keresd vissza kezdeti Core alaplapok topikjait és nézd meg mennyi probléma volt az alső-közép szegmensben