Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Ha elállsz a vásárlástól akkor vehetsz helyette valami mást is. Persze nincs tökéletes márka/modell, gonodolom ha az ember keresgél akkor bármelyikről lehet találni valami panaszt (ez mindíg is így volt, minden gyártónál), ettől eltekintve nagyon kevés embernek van komolyabb gondja bármelyik lappal ahogy én olvastam (azt nem tartom komoly gondnak, ha mondjuk a memória 3200 helyett csak 2933-on megy, vagy hogy tuning esetén nem veszi vissza az órajelt/feszt).
Amúgy nem teljesen tiszta hogy pontosan mi is a gond nálad. Valami 10-15 fokos idle hőmérséklet-ugrásokra emlékszem a másik topikból, és arra, hogy AIDA stressz teszt alatt felmegy 60 fok fölé a hőmérséklet. Ez vizezve nem ideális, de annyira katasztrófának sem nevezném.
Nem tudom olvastad-e, hogy a pasztázott Intel procik hogy viselkednek hasonló esetekben, de ott sokkal rosszabb a helyzet. Nem olyan rég volt hír is róla, hogy a 7700K-nál nem ritkák a 90 fokos tüskék sem (normál, közepes terhelés esetén). -
nkmedve
őstag
"Nem, nem vállalható akkor, amikor a konkurenciánál ugyanez fele ennyi időbe kerül."
Ahogy már írtam, Intelnél is előfordul ilyen késletetés, ráadásul főleg a drága HEDT platformon (X99-nél pl. sok panasz volt lassú POST-olásra). Ugyan így AM4-es lapoknál is legtöbb azonnal POST-ol. Szóval ennek semmi köze az AMD vs Intel kérdéshez. Engem nem zavar az a pár mp, ha valakit igen akkor az kicserélteti más lapra s kész.
"Nem beszélek a Ryzen ellen, pedig pont én vagyok az egyik, aki nagyon szívja vele a brokit, mert jó eséllyel a problémák jelentős részét az alaplapok kiforratlansága okozza. A baj csak az, hogy én a végeredményt látom, az érdekel, nem az, hogy mi vagy ki miatt olyan sz@r a helyzet, amilyen."
Nem beszélsz a Ryzen ellen, de azért a saját mintád alapján úgy írsz a platformról általánosságban mintha mindenki csak szenvedne vele (ami nem igaz). Én csak azt nem értem, hogyha már nyilvánvalóan kaptál egy rossz lapot, akkor miért nem küldted vissza és kértél egy másikat? Elhiszem, hogy plusz utánajárás, de bármilyen terméknél előfordulhat, hogy vissza kell küldeni (nekem volt már olyan, hogy NV kártyát vagy Intel lapot kellett visszaküldjek ilyen, vagy olyan okból).
-
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Világosan látszik, hogy mennyire kapkod az Intel:
- Coffee Lake előrehozása, újabb mizéria a foglalatokkal, és egy ideiglenes chipset bevezetése (minimálisan átdolgozott Z270).
- Sky Lake X előrehozása, amivel jelenleg talán még több gond van mint a Ryzennel az elején, arról nem beszélve, hogy pasztázva kellett kiadni a nagy sietségben (később jönnek a forrasztott változatok).
- 14-18 magos Sky Lake X bejelentése, ami egyáltalán nem volt tervben, így most az alaplapgyártóknak főhet a fejük, hogy hogy fognak ennyi magot befogadni a lapok.
- Kaby Lake X, ami egy viccÉs jelenleg nem igazán megy 4.8-at az új fejlesztés mivel nem lehet hűteni delid nélkül. Akik elérték ezt a frekvenciát azok drága folyadékhűtéssel tették, és még úgy is durva hőmérsékletekről számoltak be. Majd ha forrasztva lesz akkor lehet tuningos eredményekről beszélni, addig nem.
Amúgy az lenne a vicces, ha a 14-18 magos változatok alig lennének gyorsabbak a 10 magosnál a TDP limit miatt, a Threadripper pedig lehagyná az egész bagázst a többszálas tesztekben (ott majd jól fog jönni a csak 4GHz-ig skálázódó, cserében 3.6 GHz-ig alig fogyasztó gyártástech).

-
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem első naptól rendesen ment minden, tuningolva (március eleje óta).
Követem a topikot és tudom, hogy 1-2 emberkének komolyabb gondja van de ezekben az esetekben a jelek laphibára utalnak (olcsóbb B350-es lapokról beszélünk). Egyébbként a legtöbb panasz arról szólt, hogy mondjuk egy 3200-as memória csak 2933-on vagy 2666-on ment és hasonlók (ezeknek nagy részét az új AGESA orvosolja), semmi egetrengető.A 8mps indulás nálam is megvan (laptól függ amúgy, és intelnél is megtörténik), de még azzal együtt is kevesebb mint 30mp alatt az asztalon vagyok, teljesen vállalható szerintem.
-
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A gyártástech ilyen, majd a Ryzen 2, 7nm-en jobb lesz ilyen szempontból remélhetőleg.
Nem egy nagy érvágás amúgy, kivéve ha az ember Blizzard játékokkal multizik versenyszerűen (ott mondjuk nem sokat segítene a nagyobb frekvencia, mivel erősen Intel párti az engine).
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Diablo 3
- Battlefield 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi