- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, sajnos nem, én is ennyit találtam, itt a róumban, néhény zyxeles topicban néztem + google
Nem jöttem/jöttünk rá mi az, gyári beállításokkal próbálkoztunk, meglátjuk mi lesz, mert még javítja a RAID1 tömböt (16 vagy 21 órát írt ismerösömnek)
Ha nem lesz jó kérdés az lenne, vomule1 raid kötetet ha töröljük, attól még az adatok meglesznek ugye? nem törli le a rendszer?
Mert akkor még azt lehetne csinálni RAID1-et törölni, majd újra RAID1 tömböt létrehozni, gondolom ez 2db 6TB-os HDD esetén ismét 10-15 óra lesz mire újraindexel.
-
stigma
addikt
Gyári beállításokat a NAS-on visszaállítottunk de hasonló probléma jött elő: [kép]
Most olyasmivel próbálkoztunk, hogy RAID1 miatt leállítottuk a NAS-t, 1 HDD volt csak benne, írta hogy hiba is van. Újra leállíottuk, majd HDD2-t betettük és a RAID1 javítására mentünk.
Holnap kiderült segít vagy sem, mert 16 óra a sync és remélem tönténik olyasmi ami hatásos is, és 1 nap után ha az újraszinkronizálás sikerült akkor haveromnak újrakezdte az egészet.
-
stigma
addikt
Sziasztok. Más forumban nem találtam hasonlót ezért írok ide.
Adott egy Zyxel nas ( talán 540 vagx 542) és ilyan probléma lenne hogy időzóna néha elugrál + egy zysnyc server 2.00 indul el ismerősömnek mindig, újraindexel a nas. Van erre ötlet mitől lehet ?Eddig ezt találtam : link
A zyxel nason se backup nincs beallítva semmi, raif1 et hasznal ismerösöm, se torrent, se minidlna semmi nincs. Van valakinek ötlete mit lehet csinálni?
Gyári alapbeállitásokkla fogunk szetintem próbálkozni más ötletem nincs. -
norb7
tag
pont ez csináltam. Visszatettem egy 2.94+ verziot és már működik. Viszont érdekes módon a minidlna meghalt. libjpeg 9-et kért, mikor elötte gond nélkül ment. Ha telepiteni akartam, akkor azt irta, hogy már telepitve van, igy nyomtam egy ujratelepítést. Utána viszont már libjpeg 8-at kért. Azt meg nem tudtam feltenni, amig a 9 fent volt, szoval 9-et leszedtem, és ment fel a 8. Igy hajlando volt a minidlna elindulni.
A lényeg, hogy most működik minden aminek kell.
Köszi
-
norb7
tag
-
norb7
tag
Sziasztok!
Transmission-höz szeretnék segítséget kérni. 2.92 van fent 3.00-ás frissitéssel. Egész eddig minden jó volt, most viszont nem akar működni. Ha status paranccsal megnézem, akkor azt irja, hogy running, de sehogy nem érem el. ha leállítom és elinditom, akkor egy pillanatra tudok csatlakozni hozzá, de aztán megint megszakad a kapcsolat.
Volt valakinek hasonló problémája?
És hiába írja, hogy running, nem tölt semmit.
-
solti
senior tag
válasz
gumimaci1235 #8837 üzenetére
szerintem nem
-
gumimaci1235
tag
Sziaszok!
Home Assistant telepíthető a 325 v2-esre? -
blendész
tag
Sziasztok!
Pár éves pihentetés után elővettem a nast és immár egy új gépre kéne felmásolnom a tartalmát. Fel is tettem a szoftverét, de úgy látom, hogy leállították a modell támogatását, legalábbis a netes felületeken állandóan hibákba botlok. A problémám az, hogy meg tudom nyitni akár a windows sajátgépében is a nas-t, viszont így a fotók közül csak a jpg verziókat hajlandó látni, a raw fájlokat nem.
A Zyxel programját feltelepítve van egy olyan fül, hogy "Network Drive" ami direkt elérést ígér (bár most is van direkt elérés, de csak az általa szeretett fotóformátumokra) viszont ha rákkattintok hibaüzenetet kapok, "nem csatlakozhat fájlmegosztáshoz, mert az nem biztonságos. Ez a megosztás az elavult SMB1 protokollt igényli, mely nem biztonságos" SMB2-t szeretne.
Tudnátok segíteni, hogy mi a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen csak le szeretném tölteni a NAS-ról a nyers fájljaimat egy merevlemezre? Köszi! -
Beni2360
félisten
Gondolom a NAS-n engedélyezted a mappák hozzáférését. Nem kell semmit beállítani külön ha a média megosztásnál megvannak az engedélyek akkor már SAMB-n elérhetőek mint a videón.
A KODI-ban meg most már csak így lehet elérni a hálózati helyeket. video. (sajnos a YT sok videómat kór határozta)
----------------
A fájlkezelőnek az ablaknak miért van két oldal - hát miért van két oldala a TC-nek? Másolásra is lehet használni.
---------------------
Gondolom a KODI-ban minden hozzá van adva a médiatárban. Egyelőre ennyi.
Ui: Ha feliratkozol az oldalamra még találsz sok hasznos videót. És akkor nem kell egyenként linkelnem. -
aker
csendes tag
A Zyxel nas 325 V2, hol lehet beállítani SMB-t? Sehol sem találtam.
Amit Arty írt, megtaláltam kodiban be is állítottam, viszont amikor a média tartalmat szeretnék forrást hozzáadni, az SMB választásnál hibaüzenetet ír ki, hogy nem éri el a hálózatot.
Mondjuk ezt KODI-t sem értem, már hozzáadtam a minidlna-t mint forrást, sőt Plexet. is tettem fel, de mégsem frissíti a médiatárat, tök üres marad. most vagy a képernyő felbontásánál valami menüpont a képernyőn kívül marad, vagy nem tudom mi a franc baja van.
A fájlkezelőnek az ablaknak miért van két oldal, mi a különbség? Hiába adok hozzá elérések, mindig azt írja, ki, hogy a médiatár üres. Tisztára olyan érzésem van mint amikor androidosként elöször fog az ember kezébe iphone-t. -
-
aker
csendes tag
Közben észrevettem, hogy valami csoda folytán, addig kalapálgattam itt össze-vissza, hogy a NAS kezelőfelületén megjelent a Mindlna csomag, ott lehetett telepíteni is. Valamit a státus szerint scannel si, egyenlőre még csak képeknél tart. Amit nem tudok, hogy ha itt raktam fel , hol van a config fájl, amiben az elérési utakat szerkeszthetem?
Az /ffp/etc/ könyvtárban nem volt ott a minidlna.conf fájlt.
az MC-vel kerestem, és találtam egy másik helyen /etc/zyxel/zy-pkgs/minidlna könyvtárban.
Lehet ez lenne?
Nagy mindegy várok pár órát, hogy scanneljen, aztán kiderül. -
aker
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete küzdök egy problémával, nem tudtam megoldani, így hozzátok fordulok.
Egy Zyxel nas325V2-m van , amit tök jól futott a Kodi 18 Leia verziója. Frissítette magát a 19. Mátrix verzióra, és azóta az androidos TV box semmilyen formában nem látja. Nem jövök rá mi az oka, már próbáltam újratelepíteni rajta mindent, köztük a minidlna-t is, de az istennek sem jön össze. A prohardveren ezer információt találok a témában de a többség, 4-5-6 éves és már nem fut, nem elérhető a forrás vagy egyéb más baja van. A linuxhoz nem értek, csupán logikával próbálom beadni a parancsokat, mintegy copy paste ember.
A fő probléma jelenleg, hogy a minidlna-t nem tudom futásra bírni. Már egy csomó verziót leszedtem felraktam, de mindig hibaüzenetre szaladok és nem indul a szemét.Most éppen a /ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.62' hibaüzenet miatt nem fut.
próbáltam különálló csomaggal , slackerrel )erről olyant is olvastam, hogy elavult) , meg slaps-get-tel is telepíteni (ezzel végül nem ment) a minidlna-t de változatos hibákra futok.
Nincsenek nagy vágyaim a nassal kapcsolatban, megy rajta a transmission, az ftp, és működik mint hálózati meghajtó, már csak azt szeretném, hogy a TV box újra lássa mint forrást. A rohadék Kodi frissítés teljesen kinyírta ezt.Van esteleg másnak is hasonló problémája? Nem tudom,. hol lelhetnék jelenleg is működő megoldást erre.
-
melan
senior tag
A csomagtelepítőben elindítottam egy telepítést (owncloud) de 96%-nál megállt. Kicsit hagytam "gondolkodni", de most vissza sem tudok lépni a gui-ba.
Egyetlen ötletem van: kiresetelni szegényt... vagy meddig érdemes várni?Illetve frissíteni szeretném a 2.82-es transmissiont 3.0-ra. Leszedtem a 3.0-t, gondolom eszerint kell mindent csinálni... csak azt nem tudom, kell e menteni valamit, vagy csak simán leállítom a TM-et, felülírom a fájlokat, indítom a TM-et és kész? Ugyanoda torrentezek, és win alól gui-val kezelem.
-
Beni2360
félisten
-
-
Beni2360
félisten
válasz
ilovedigweed #8818 üzenetére
Nekem is ilyen x96 max+ boxom van és HDR10+-ig mindent visz a CE. DE a SMB1-SMB3-ig kell állítani.
Az én LG TV-m a képek és videók-nál simán látja az NSAv325 média szervet nincs fent semmi Mini-dlna.
Csak a saját Twonky Media Server van engedélyezve de az nem játszik szerepet a TV-nél. A h265 codeket is viszi.
Akartam én is telepíteni a Mini-dlna-t de nem tudom.
Az SSH nem az én világom. Ezt is egy fórum társ izzította be anno. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
Beni2360 #8817 üzenetére
Nekem is 5 éve van meg a zyxel. Eddig nem volt probléma, nekem is lejátsza a tv a max h264 codeket. 5 éve beállítottam és megy, nagyon megbízhatóan.
Viszont vsároltam egy Sony Bravia KD-55XH8077S készüléket és azt vettem észre, hogy saját lejátszóval Mini-dlna-n keresztül akadozik a 4k és még pár 1080p tartalom. Gyorsan kilőttem a belső lejátszót és telepítettem a Kodi-t. Minimum és maximum smb-nél beállítottam az smb1-et és azt leszámítva, hogy androidra nem igazán van jól megírva, ahhoz képest leszátszik mindent.Azért akartam NFS megosztást, hogy a tv belső lejátszója hátha lejátszaná a h265 codeket is.
Rendeltem x96 max+ boxot és ha CE-el az lejátsza smb 1-en keresztül a filmeket akkor nem bolygatom, tökéletesen meg fog nekem felelni. -
Beni2360
félisten
válasz
ilovedigweed #8816 üzenetére
Én már 5 éve használom SAMBA-n és a TV is látja a NAS-t. Nekem van szintén 5 éve ZIDOO boxok amiknél hálózaton való lejátszásnál mozifilmeknél 60 perc után alkalmanként megtorpant 1-2 mp a lejátszás. Mivel erre nem találtunk megoldást ajánlották az NFS megosztást. Ne e végett kellett nekem.
Na azóta 1x volt de már csak fél mp megállás és a 2. filmnél már nem jelentkezett. Még teszt állapotban vagyok mivel mozi filmeket csak a hétvégén nézünk.
Az amlogic boxokkal is elérhető volt és van az NFS megosztás mivel minden videó át lett oda pakolva.
Ha megcsinálod a NAS-n a megosztást akkor a KODI-ban kel, hogy tudjon tallózni az NFS megosztásban. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
Beni2360 #8815 üzenetére
Valami biztos, hogy nem okés.
Az NFS megosztást sem tudtam felcsatolni Kodi-ban Sony Android tv-n.
Elengedem már ezt a tv-vel való lejátszást. Előbb-utóbb megérkezik az x96 max + és majd azon lesz CE és azzal fogok lejátszani.Továbbá az nfs-t is elengedem ezzel a 325 v2-vel, marad az smb ha működni fog.
-
Beni2360
félisten
válasz
ilovedigweed #8814 üzenetére
Érdekes akkor valami nálad még mindig nem 100.
Itt vannak a letöltések
Remélem most már menni fog az NFS megosztás. -
Ano
senior tag
válasz
ilovedigweed #8811 üzenetére
lehet hogy több böngészőt kellene használnod ... ez egyébként alap dolog szerintem (nekem is van vagy 3 telepítve) mert van amelyiken mennek dolgok és van amelyiken nem mennek ...
-
Beni2360
félisten
válasz
ilovedigweed #8811 üzenetére
A webes ablakban - Alkalmazások-Letöltéske-hozzáad-majd az NFS linkcím bemásolása és letöltés a download mappába. Engedélyezések a képen.
-
Ano
senior tag
válasz
ilovedigweed #8809 üzenetére
Nekem simán letöltötte ...
ha másképp nem, jobbklikk és mentés másként ... legalábbis FireFoxban így simán ment még a céges gépről is ahol eléggé le van korlátozva minden.
-
Ano
senior tag
válasz
ilovedigweed #8804 üzenetére
már nem tudom szerkeszteni a korábbit.
Ezt kell letöltened: NFS_1.1.4_arm_005.zpkg
Simán ha megguglizod, akkor találsz olyan NAS-t (szerintem legalábbis az, de nem bizti) a neten amin fent van (én is onnan szedtem le)
[link]Ha letöltötted akkor a NAS-on az admin - > zy-pkgs mappába bemásolod és újrapróbálod a telepítést
pl a backupplanner-t is innen szedtem le: BackupPlanner_001_arm_013.zpkg
-
Ano
senior tag
válasz
ilovedigweed #8804 üzenetére
azért nem megy mert már nem tudja letölteni a netről.
-
spiky03
veterán
Az ugyan miért lehet, hogy minden bekapcsolás után a laptopon a Total Commanderbe hozzá kell adnom a NAS elérését a hálózati hely csatlakozásánál?
Pedig be van pipálva, hogy automatikusan csatolja fel.Van rá valami ötletetek?
Újra kellett raknom a Win10et, azóta csinálja ezt.
előtte jól működött.
Köszönöm
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni némi segítséget.
Szeretném telepíteni az NFS megosztást a program csomagból de sajnos nem sikerül. 25%-ig megy aztán megáll és egy idő után kiírja, hogy ismeretlen. Többszöri próbálkozásra is ezt csinálja.
Transmission és Mini-dlna fut rajta csak.
Köszönöm
-
Beni2360
félisten
Hol találom ezt a fájt? transgui.ini
Hiába keres itt pedig nem régen volt róla szó.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest