Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ka64
tag
Sziasztok!
Van egy ext4-re formázott usb-s külső winchester. Ennek a tartalmát hogy lehet a leggyorsabban a NAS winchesterre másolni? -
ka64
tag
válasz enginev3.0 #1040 üzenetére
USB3 csatlakozó van a winchesteren
-
ka64
tag
válasz enginev3.0 #1042 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam. Azt hittem valami linuxos mountolás stb. kell majd hozzá, de ez a másolás gomb baromi kényelmessé tette a dolgot.
-
ka64
tag
Sziasztok!
A leírásnak megfelelően átmásoltam a torrenteket és a tartalmat a megfelelő könyvtárakba, de mégsem OK-s valami.
(Korábban is TM-el torrenteztem egy openwrt-s routeren.)
A Remote GUI-ban megjelennek az átmásolt torrentek, de mindegyik hibásnak van jelölve.
A Web interfészben az alábbi hiba jelenik meg a torrentekhez:
"Error: No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it."
A másik ami gyanús, hogy a Remote GUI-ban az átmásolt torrentek letöltési könyvtárának nem az jelenik meg, ahol valójában vannak, hanem az előző TM beállításának megfelelő könyvtár.
Fizikailga mind a torrentek, mind a tartalmak NAS TM beállításának megfelelő könyvtárban vannak.
Mi lehet a gond? -
ka64
tag
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
1. Tehát egy ffp-ből telepített TM-ről van szó. Az új letöltések működnek szépen.2. Könyvtárak:
-torrent: /ffp/tm/transmission-daemon/torrents
-tartalom: /i-data/md0/tm/doneSzámomra az sem világos, hogy mi nincs jó helyen. A torrent vagy a tartalom.
köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
Köszönöm, sikerült megoldani. (A torrenteknél egyenként át kell állítani a letöltött tartalom könyvtárat.)
ka64 -
ka64
tag
Sziasztok!
FFP-vel okosított szoftverben csak a gyárilag beállított néhány DDNS szolgáltatóval lehet a szolgáltatást beüzemelni? Eddig ipdns.hu-t használtam és meg vagyok elégedve vele. A NAS ezt nem ismeri. A felajánlott szolgáltatók pedig valamiért mind problémásak. Egyik fizetős, másikba havonta be kell jelentkezni, harmadiknál már a regisztráció sem működik, stb. Tehát van valahogy mód arra, hogy ipdns.hu-val működjön a DDNS?Köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
Köszönöm, akkor én is állok a no-ip re.
Ka64 -
ka64
tag
Sziasztok,
Napok óta küzdök egy problémával. Nevezetesen a minidlna nem frissíti a torrent letöltés könyvtárat. A config fájl így néz ki:
media_dir=AV,/i-data/md0/tm/done/
media_dir=V,/i-data/md0/archiv_film/
media_dir=A,/i-data/md0/hangoskonyv/
media_dir=A,/i-data/md0/zene/
media_dir=P,/i-data/md0/fenykep/Ha a tm/done könyvtárba bekerül egy film -transmission oda tölt, vagy kézzel bemásolok egyet-, akkor dlna-ban nem jelenik meg. Ha az archiv_film-be másolok egy filmet, az rögtön megjelenik.
Ha kitörlöm a minidlna adatbázis fájlt, akkor viszont bekerülnek a done könyvtár filmjei is. Tehát nulláról felépítve OK, de az automatikus szkennelés nem frissíti a DONE könyvtárat.
Mi lehet a jelenség oka? -
ka64
tag
Szerintem pont az lenne a lényege a dolognak, hogy a torrent mappába letöltött filmek minden további beavatkozás nélkül nézhetők legyenek a TV-n. Korábban egy routerre kötött winchesterrel torrenteztem. Ott is kb. ugyan annyi film volt a torrent könyvtárban mint most, és ugyan úgy minidlna osztotta meg a tartalmat. Több mint egy évig hibamentesen működött: letöltöttem a filmet és rögtön megjelent a TV-n. (Csak tönkre ment a winchester, ezért döntöttem úgy, hogy áttérek a cél eszközre.) Ugyan ezt szeretném elérni a NAS-on is, de valamiért nem megy a dolog.
-
ka64
tag
válasz krealon #1090 üzenetére
Persze, nem is letöltés közben gondolom. Úgy van beállítva, hogy a letöltés az incomplete könyvtárba megy. Amikor a TM végzett a letöltéssel, akkor másolja át automatikusan a DONE könyvtárba a letöltött tartalmat. ÉS a DONE mappa tartalmát szeretném DLNA-n keresztül megosztani, de az nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
ka64
tag
A TM a done-ba két lépesben tölt. Először az incomplete-be tölt, majd onnan automatikusan másolja át a done-ba, ha kész a letöltés. (A kézzel másolgatást csak azért írtam, mert nyomozás közben így próbáltam ki.) Jogosultságot, logot nem tudok nézni, mert munkahelyről írogatok most is. Este megnézem. (És mi a jó jogosultság beállítás? Én is erre gyanakszom, csak nem tudom, hogy minek kell lenni. Linux-szot meg csak távolról ugatom.)
ka64 -
ka64
tag
Nna megvan. Találtam egy bugot a minidlna-ban.
Autószkennelésnél, és hangsúlyozottan csak az autószkennelésnél, a minidlna egy könyvtárban mindig csak egy fajta tartalmat keres. Mindig a configfájlban először szereplő tartalmat. A config különböző beállításainál az alábbi eredménnyel:- media_dir=AV,/i-data/md0/tm/done/: csak audió
- media_dir=VA,/i-data/md0/tm/done/: csak videó
- media_dir=A,/i-data/md0/tm/done/
- media_dir=V,/i-data/md0/tm/done/: csak audió- media_dir=V,/i-data/md0/tm/done/
- media_dir=A,/i-data/md0/tm/done/: csak videó.Ha kitörlöm az adatbázis fájlt és nulláról építi fel az adatbázist, akkor működik az egy könyvtáron belül több fajta tartalom keresése is, ahogy a configfájlban meg van adva.
Van egy másik rejtély, amire nem találom a megoldást. Az ftp nem működik kívülről. Megcsináltam a port forwardot a routerben. Amikor ftp-zni akarok, akkor megcsinálja az ip cím feloldást, majd a könyvtár betöltésénél megáll. A többi szolgáltatás (TM, NAS web) szépen működik kívülről.
Próbáltam már mindent. Az ftp portját átírtam a NAS-ban. A módosított porton működik az ftp belülről. A forwardot megcsinálom az új portra, de az eredmény ugyan az. A könyvtár betöltésen nem jutok túl.A segítséget előre is köszönöm:
ka64
-
ka64
tag
Szia!
A minidlna verziószáma 1.1.4.Az ftp-t passzív módban próbálom. (Nem passzívban néhán másodperc után kilép a programból.)
Passzív módban ez jelenik meg és itt nem jut tovább:Könyvtár betöltése
PASV=local -> redirect to
aaaaaaa.ddns.net/188.6.97.206
///FTP/Nas netA ruterben nem találok ftp helpert (tplink 3600, openwrt by Vargalex).
ka64
-
ka64
tag
Sziasztok!
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a Tm által letöltött rar fájlokat automatikusan kicsomagolja a NAS?
A NASon van FFP okosítás.
Köszönöm:
Ka64 -
ka64
tag
Sziasztok!
325v2 nasom van. Néhány napja nem tudok belépni az admin felületre. A windows-os NAS Startter Utility kiírja az IP címet. (Fix címként van beállítva az 192.168.1.172.)
Ha rákattintok a media player ikonra, akkor a böngésző próbálja megnyitni a http://192.168.172 oldalt, de nem tudja. Azt írja ki, hogy ERR_CONNECTION_REFUSED.
Az androidos alkalmazásban megjelenik a NAS, ki is írja, hogy Devices Found 1, de belépni nem tud, azt írja ki, hogy 'NAS can't support HTTP'.
Mi lehet a baj? Legalább 1 hónapja hozzá sem nyúltam, csak az adminban néztem meg, a hőmérsékletet. (Sosem ment 46 fok fölé). Néhány napja viszont nem tudok belépni.ka64
-
ka64
tag
Sziasztok!
A Dropbox-ot hogyan kell beüzemelni? Bepucukázom, hogy Dropbox engedélyez, majd Alkalmaz gomb. Ezután néhány perc homokorázás után mindig ez jelenik meg: "Nem lehet hozzáférést szerezni, a Dropbox-től. Kérem próbálja újra."
Kell még valamit beállítani, engedélyezni, hogy működjön?Köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
Sziasztok,
az új fw-vel elkezdett működni Google drive szinkronizálás. A logikájára nem sikerült rájönnöm, hogy törlésnél mit szinkronizál mivel. Ha a NAS ról törlök, akkor a következő szinkronizálásnál visszakerül a NAS ra, ha a drive ról törlök, akkor mindkét helyről törlődik? Vagy fordítva? Vagy fájlonként van master és ha onnan törlök, akkor tűnik el mindkét helyről? Sokat kísérleteztem, de teljesen belezavarodtam.
Köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
válasz Mr Dini #2710 üzenetére
Teszteltem egy kicsit a gdrive szinkronizálást. Az új fájlokat jól szinkronizálja. Ha a NASra másolok egy új fájlt, akkor az megjelenik a gdrive-on és fordítva. A törlésnél viszont számít, hogy mi volt a törlendő állomány eredeti forrása. Ha eredetileg a gdrive-ról szinkronizálással került a NAS ra, akkor bármelyiken törlök, eltűnik a másikon is. Ha viszont eredetileg a NAS ról szinkronizált a gdrive-ra, akkor törléskor a másikon nem törlődik, sőt a törölt helyen újra megjelenik a szinkronizálás után. Az ilyen állományokat csak úgy lehet eltávolítani, hogy mindkét helyről törölni kell a szinkronizációs időn belül.
-
ka64
tag
Sziasztok!
Évek óta használok egy 325v2-t. A nas egy tplink 360 routerre volt kötve. A router előtt egy t-home-os Sagemcom router volt bridge üzemmódban. Ma volt a T-home ip tv-t telepíteni (megszűnt a digitális kábel TV szolgáltatás), ami azzal jár, hogy a T-home routert nem lehet bridge üzemmódba kapcsolni, mert akkor nincs ip TV.
És itt kezdődnek a gondok. A NAS nem működik a tplinkre kötve (pontosabban szólva dlna nem működik, torrent nem megy, de a NAS-t böngészőből elérem).
Ha a nas-t átdugom a sagem routerre, akkor már el sem érem a NAS-t. Mit lehet tenni?
A tplink routert szeretném megszüntetni, mivel a telekomos router is elég. Eddig azt gondoltam, hogy átdugom a nast és ok minden, de nem.Köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
Szia Tonyk!
Először is, köszönöm a segítségedet!Portforwardot megcsináltam a routreren. TM beállításoknál nem néztem, hogy a forwardolás ki van-e kapcsolva, de ahhoz nem nyúltam. (Korábban évekig tökéletesen ment, most csak annyi történt, hogy egyik routerből átdugtam egy másikba a NAS-t, illetve az eddig 50/5 internetem 250/20 lett. Otthon majd ellenőrzöm a beállítást.)
Annyi gyanúsat látok, hogy tegnap a PC-s TM kliens az összes torrentet hibásnak mutatta. Újra indítottam a TM-et (gyári TM csomagot letiltottam, majd újra engedélyeztem), aminek hatására a PC-s TM kliens már nem mutatott hibás torrentet. És ekkor kezdte letölteni az egyik torrentemet (kettő állt sorban) 500 Kb/s sebességgel, 2 peer-től. A másik letöltése el sem kezdődött. Reggel újra ránéztem és azt látom, hogy a PC-s kliens a 140-ből kb 80-at újra hibásnak mutat. A tegnap este elkezdett letöltés befejeződött, a másik viszont el sem indult és most az is a hibásak között van.ka64
-
ka64
tag
Sziasztok!
Még mindig a router cserével küzdök.
1. TM még mindig nem működik. Sem a letöltés sem a seedelés. Port forwardot megcsináltam, ezután egy letöltés sikerült is (nagyon lassan). De utána semmi. A PC-s kliens egy idő után hibásnak jelzi a letöltendő torrentet azzal, hogy nem sikerült kapcsolódni a tracker-hez.
2. A NAS firmware ellenőrzés és a csomagfrissítés is hibára fut.Előre is köszönöm a segítséget:
ka64
-
ka64
tag
Sziasztok!
Még mindig a router csere (és következményei).
A router csere után nem akart működni a TM és a csomag frissítés. Sok kínlódás után arra jutottam, hogy reseteltem a routert. Ezután működött a csomagtelepítés, újra telepítettem az ffp-t, beállítottam a portforwardokat és végre elindult a gyári TM.
Most viszont a minidlna-val nem jutok dűlőre. Először mr Dini leírása alapján megcsináltam a telepítést, de a minidlna.sh start "can't load library libavformat.so.55" hibaüzenetet dobott. Végigcsináltam a varázslásokat, amiket erre a problémára találtam, de nem segített. Mindig "can't load library libavformat.so.55".
Ezután végigcsináltam Tonyk leírása (https://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_12068-12068.html) alapján minidlna telepítést.
Ekkor viszont minidlna startra ezt a hibát kapom:ERROR WARNING: minidlna package is not instaled or /ffp/bin/minidlna has no execute permissions set!
Remove this script file and (re)install minidlna FFP package first!Kérem szájbarágósan (kb. idomított majom szinten hajtom végre a fórumon talált leírásokat), hogy hogyan tudok minidlna-t telepíteni, ha korábban már volt minidlna a NAS-on!
Előre is köszönöm:
ka64 -
ka64
tag
válasz Mr Dini #6625 üzenetére
Szia Mr Dini!
Először is köszönöm a segítséget.
Végigcsináltam, de még mindig nem indul el a minidlna.
Végeredményül ezt kaptam:
root@NSA325-v2:/ffp/funpkg/cache/br2# sh /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libgnutls.so.30'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!Előtte a 4-es pontra is jött hiba:
root@NSA325-v2:/ffp/funpkg/cache/br2# sh /ffp/start/sshd.sh restart
PROCESS STATUS INFO: sshd is not running
Starting sshd...[ Fail!!! ] ERROR WARNING: sshd can not start!!!ka64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest