Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
Meg az Indexes, meg a többi.
Mondom, nekem teljesen korrektül felajánlották a csomagváltást, ha kiderül, hogy nem tudnak stabilan nagyobb sávszélességet biztosítani (pardon, nem ők, hanem a T-Com). Sajnos az, hogy a szomszédnél mi a helyzet, az nem mérvadó, az én utcámban még egy srácnak van Interware-es ADSL-e (én ajánlottam neki), volt, hogy nála semmi gond, nálam meg égre-földre szakadozott, pedig cirka 100 méterrel közelebb vagyok a központhoz. Bár abból a szempontból most osztozunk a helyzeten, hogy neki is vissza kellett venni a sávszélességből, hogy ne szakadozzon. Lekopogom, nekem az elmúlt 4 napban semmi problémám nem volt a nettel (az elötte lévő egy hétben viszont nem volt nap, amikor ne lett volna gond).
Ahogy én nézem az Interware ajánlatait ([link]), a privát ADSL 4Mbit 8.580 HUF, ami átlagosnak mondható (vannak olcsóbbak, de vannak drágábbak is). Kiváncsiságból megnéztem a Yo!Neked-et, hát igen, ott kezdődik, hogy vidéken kisebb településeken nem is elérhető. Köcce, bye...
Ami pedig a probléma valódi lényegét, az 1 éves szerződést illeti, az szinte mindenhol így megy. Csodák nincsenek.
Hozzáteszem, mint korábban is említettem, volt már pár szolgáltatóval dolgom (Externet, Matáv/T-online, GTS) és eddig az Interware-el voltam a leginkább megelégedve, és nem kis mértékben azért, mert az ügyfélszolgálatuk valóban 0-24, többször is tárcsáztam őket éjfél után is, és eddig akármi problémám volt, ott sajnos nem az Interware, hanem a T-Com volt a hunyó, ők meg azokat noszogatták serényen. Ám ők sem tudnak csodákat tenni, ha a vonalak és az azon való szolgáltatási körülmények olyanok, amilyenek...
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
Hát kétlem, mer szomszédsrácnak egy közeli utcában 7-et bir, de ez mostmár mindegy is.
ez nem jelent semmit.
egyrészt, nem a konkrét fizikai távolság számit, hanem amilyen hosszan drót megy a DSLAMból a lakásodig. namost lehet a te lakásodhoz a drótnak ki kell kerülnie pár akadályt, vagy akármilyen okból, de ''gazdaságtalan'' úton jut el hozzád.
másrészt lehet, hogy a közelebbi DSLAM már tele volt, amikor neked kötötték a netet, a szomszéd srácnál meg nem, ergó te messzebbról kapod a bitkolbászt.
nem túl gyakran, de ügyfélszolgás koromban futottam bele olyan esetbe is, hogy az utca páros oldalán volt net, a páratlanban meg nem. na azt képzeld el, a páratlan oldalán mit érezhettek az emberek... -
shabbarulez
őstag
40 euronál olcsóbban nyugaton sem nagyon kapsz komplett internet szolgáltatást. Pl. német Tínél 16 euro a legolcsóbb telefon csomag, 17 euro az 1 Mbps-es T-DSL, 25 euro egy 6 Mbps-es T-DSL, 10 euro hozzá a flatrate korlát nélküli internet. Az 43-51 euro. Az ottani legnagyobb alternatívnál az Arcornál 35-40 euro a 2 Mbps-es legkisebb komplett csomag. Versatel egy kisebb lefedettségű alternatív ami ott talán a legolcsóbb 35 euro-ért adja a 2 Mbps-es komplett ADSL-t. Alice ami a Telecom Italia német érdekeltsége 40 euroért adja a komplett 4 Mbps-es flatrate ajánlatát. A telefon előfizetés világszerte szinte mindenhol az ADSL kapcsolódó része, ez nem csak nálunk van így. Pl. angoloknál úgy emléxem 11 font a telefon alapdíj, hozzá 27 font egy korlátlan up to 8-as csomag BT-től. Egy 5GB-os meg 18 font.
-
shabbarulez
őstag
Én 9360-at látok yonekednél 4mbps-esre, e mellé már nem kell telefona alapdíjat fizetni Tíkom felé.
Tvnet 3G csomagnál az 5 Mbps-es valóban 7650 pénz, de a mellé továbbra is fizetnek kell még telefon alapdíjat Tíkomnak. Vagy ha teljes hurok elhordozásra váltasz akkor már nem, de akkor TvNet felé kell még fizetnek további 2 ezret. Az összesen 9650 és máris ott vagy mint Yonekednél.
Attól mert légvonalba 2540 méterre van a központ, még nem biztos hogy a vezeték is a földben toronyirányt megy. De lehetsz akár másik központba is kötve mint amit nézett. -
shabbarulez
őstag
Csak a nagyvárosok sűrűn lakott részein kínálnak ilyen szolgáltatást az alternatívok, ahol nekik anyagilag a legjobban megéri. Azokra a területekre ahol ez nekik kevésbé profitáló üzletileg nem fognak terjeszkedni. Ez külföldön is ugyanígy van.
Pantelnek van még teljes szolgáltató váltós csomagja: [link]
GTS-nek a Yoneked: [link]
TvNet-nek a 3G fantázianéven futó szolgáltatása: [link] itt nem látok lefedettséget mutató térképet/adatbázist, marad a telefonos érdeklődés.
Ha nem akarsz telefont akkor még a kábelnet vagy más egyéb nem ADSL megoldások jöhetnek szóba, de passz hogy abban a kerületben ki szolgáltat kábeltv-t. -
shabbarulez
őstag
Ha ez igaz még ami az adatid között van: ''Eredetileg Szeged, mostanában Csillebérc hegy'' akkor nem túl valószínű. Actel hurokátengedést csak abban a 12 budapesti telefonközpont vonzáskörzetében kérhetsz ahova betelepültek. Itt egy térkép az oldalukon a szolgáltatási területükről: [link]
-
szepi79
őstag
jah, még 1 dolog: [link]
hozd a párod akció. szerintem Doki-t ajánld be, hogy ő szervezett téged be, elvégre ő hozta fel az actel-t (nálam úgyis a cég fizeti, szal nekem nem jelente semmi előnyt, hogy 5k-t jóváírnak nekem)
szerk: ha ez összejön mindenestül, akkor 3 új alános sztori rendel!
[Szerkesztve] -
(Doki)
tag
Hello Andie
Szerintem érdemes szolgáltatott váltani, elég sokat pénzt meglehet így takarítani és, ha már egy évre le kötöd magad akkor szerintem nem mind1 mennyiért, most ez a legjobb elfogadható és pont szolgáltató váltókra mennek rá, nekik adják az akciót, onnan tudom, hogy én is ide tartozom már 1 éve és sajna, én is nézek másik szolgáltatót, mert a régi ügyfelek alig kapnak valami kedvezményt, nekem 10%-ot ajánlottak, hogy ha újra szerződöm velük, de én inkább nem, én megyek másikhoz, nekem így sokkal jobban megéri. Amúgy meg nyugodt szível tudom ajánlani neked ezt a szolgáltatót, 1 év alatt alig volt szakadás, vagy bármi gond én tökéletesen megvagyok velük elégedve, szóval szerintem válts, van már elég jó árban lévő szolgáltattok és nagyon jó a hálózatuk is.
Ez a mostani szolgáltatom: [link]
Ez pedig ahová most megyek: [link]
Ez a kettő elég versenyképesek árban.
UI: Én is menni akartam a T-lányhoz, és felhívtam őket és mondtak csak az új, előfizetőknek jár az akció, szolgáltató váltóknak nem jár. -
szepi79
őstag
az túlzás, hogy beszoptad. csak az új ügyfeleknek járó kedvezményt nem kaphatod meg. ha az a cél, hogy olcsóbb netet akarsz, akkor úgyis le kell kössed magad egy időre, viszont a szolgáltatóváltásból csak gondod lehet, szóval az én tanácsom szerint maradj az IW-nél, csak nézzél ki magadnak egy olcsóbb csomagot. kivéve, ha van olyan netszolgáltató a környékeden, aki jóval, mondjuk 1000 HUF-al olcsóbban is ugyanazt adja.
egyébként ennek az egyszeri csomagváltásos 2000 forintnak nagyon lehúzásszaga van, ilyet én még sehol nem tapasztaltam. pláne, hogy munka emögött kb. annyi van, hogy az adatbázisukban beállitanak 3 mezőt, meg odaböfögnek a tkomnak, hogy ennyi legyen az új maximum sebesség.
néz szét, a lakóhelyeden kik szolgáltatnak még, abból baj nem lehet, általában a tkom területeken az összes nagyobb szolgáltató ott van (externet, enternet, mittoménmégkik), hátha van valami csomagjuk (csak arra vigyázz, hogy új előfizetőknek szólót ne vegyél figyelembe)
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Yoga Slim 7 15ILL9 15.3" 3K IPS érintő Ultra 7 256V Arc 140V 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- Mint az új! Samsung Galaxy Z Flip5 2 év garanciával
- Iphone 17 Pro Cosmic Orange 256GB/Független
- Acer Nitro ANV16-41 16" FullHD 165Hz - Ryzen 8645HS - 32GB/1TB - RTX 4050
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest