- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Yeti910331 #36 üzenetére
probald meg atallitani a renderelest (bar nekem csak minimalis gyorsulast hozott)
a dosbox.conf-ban keresd az eleje fele az output=surface sort
az alabbi lehetosegeid vannak:
surface, overlay, opengl, openglnb, ddraw -
VladimirR
nagyúr
válasz
Yeti910331 #27 üzenetére
mindekozben a cpu kihasznaltsaga mekkora volt?
cycle ertek mekkora volt?
frameskip mekkora volt? -
VladimirR
nagyúr
válasz
Yeti910331 #25 üzenetére
ezt esetleg kifejthetned
-
VladimirR
nagyúr
hogy huzzam bele az 5 perces szerkesztesi limitbe, beirtam egy oldalnyi szoveget,. es elveszett
szoval, par megjegyzes, amik hasznosak lehetnek, elsosorban a sebesseggel kapcsolatban
ket modon lehet gyositani/lassitani a dosbox-on, illetve a benne futo programon
az egyik, hogy tobb cpu-hasznalatot engedunk nekik
a dosbok alapbol 3000 utasitast probal meg vegrehajtani ezredmasodpercenkent - ezt az erteket a dosbox ablakabol is leolvashatjuk, ahol cpu cycles cimen van feltuntetve
ezt az erteket az ctrl+F12 billentyukombinacioval tudjuk novelni es a ctrl+F11 billentyukomboval tudjuk csokkenteni (az alapertelmezett ertek 3000)
feladatkezeloben megfigyelheto, hogy ahogy noveljuk a cpu cycles erteket, ugy egyre tobb processzorhasznalatot mutat a dosbox (felteve, hogy a benne futo program igenyli ezt)
ha elertuk processzorunk teljesitokepesseget (a dosbok cpu-hasznalata 95% felett van), van egy masik lehjetosegunk is a program gyorsitasara
megmondhatjuk a dosbox-nak, hogy ne rendereljen le minden kepkockat, csak minden masodikat, harmadikat, tizediket (az alapertelmezett ertek 0, vagyis minden kepkocka mejelenik)
ezt a ctrl+F7 (kepeldobas csokkentese (min=0, minden kepkocka), lassitas) es a ctrl+F8 (kepkockaeldobas novelese (max=10, minden 11. kepkocka), gyorsitas) billentyukkel tehetjuk meg
a masik emlitett problema, hogy nem lehet hasznalni a kettospot-ot es egyebeket (pl a ~, ami tobb jatekban is a konozl elohozasaert felelos)
lehet
a program alapbol angol billentyukiosztast hasznal, ahol a kettospont peldaul a shift+é kombinacioval hozhato elo, vagy az alt+58 komboval (numpad-on beutve)
lehetoseg van magyar billentyuzetkiosztas beallitasara is, melyhez szuksegunk van a keyb.com-ra => Bovebben: [link] (jelenleg ne jo a binarisra mutato link, de ha van regi dos lemezunk, azon is kell lennie keyb.com-nak), s ennek segitsegevel tetszoleges billentyuzetkiosztas allithato be (mivel a fenti oldalon halott a lnik, most nem tudom pontosan leirni, de ha valakit erdekel, keritek egy regi dos-os keyb.com-ot es autoexec.bat-os es adok pontos leirast) -
VladimirR
nagyúr
nekem, is volt hozzad hasonloan gondom, bar en nem speedfan-t hasznaltam, hanem mbprobe-ot
ott a giveio.sys nevu file volt a ludas (ugy remlik, speedfan is ezt hasznalja) es amennyire eszrevettem, minden 16 bit-es programot megolt, ha teljes kepernyos modban akartam hasznalni oket
a speedfan nem tudom, eltavolitja-e ezt a file-t uninstall utan, de amennyiben nem igy tenne, ugy a kovetkezokeppen lehet szabalyosan eltavolitani:
-nyissunk meg egy eszkozkezelot (sajatgepen jobbklikk -> kezeles -> eszkozkezelo)
-a nezet menupotban valasszuk ki a ''rejtett eszkozok megjelenitese'' pontot
-a ''nem PnP illesztoprogramok'' agon belul keressuk meg a giveio.sys-t es tavolitsuk el
-toroljuk a file-t a %windir%/system32/drivers mappabol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Sorozatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged