Új hozzászólás Aktív témák

• cuccos19

tag

válasz Tim82 #131 üzenetére

Az SD olvasónál te a külső, vagy a belső PCI Express helyet értetted most? Én a külső csapóajtós részbe gondoltam beépíteni az SD kártya olvasót, nem ilyen belsőre gondoltam. Itt olvastam a régebbi hozzászólásaidat, hogy mSATA-s SSD sajnos nem működne a belsőről, mert ahogy fent írtad, egy mini PCI-ra drótozott USB meghajtó.

Tényleg, mi az a ketyere, ami a feles méretű belső mini PCI-on van (van rajta egy rakás papír, mint egy kis könyv, de nem jöttem rá mi lehet)? A teljes méretűn a wifi kártya van, a két antenna dróttal, ezt megismerem. De a feles méretűnél nem tudok rájönni mi lehet. Az Asus-nál a Bluetooth nem így néz ki, kisebb. A T60-at még nem szedtem jobban szét, mint amennyit a ventilátor pucolása és az újra pasztázás igényelt, így szerintem a Bluetooth-ba nem futottam bele. Gondoltam a felesben talán 3G modem van, de akkor meg hol a SIM foglalat, mert olyant nem találtam az aksi mögött sem meg a gépben sem.

A hűtésre majd nézek valami megoldást, de magára a processzorra és a videokártyára nem merek fémtartalmú pasztát kenni, mert nem vagyok túl gyakorlott ebben, és zárlatot okozhatok vele. Viszont van otthon egy szép nagy vékony vörösréz lemezem (nagy valószínűséggel 1mm alatti vastagságú), abból gondoltam vágok majd a chipek és a hűtő felület közé. Viszont a rézlemez és a hűtőfelület közép mehet a hatékonyabb fémes paszta, ott nem okozhatok bajt, ha jól gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés