- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemrég adtam el a T60-amat, mert a "korszerűsítés" egy vagyonba fájt volna: C2D mobil proci aranyárban van. Az enyémben T2400 volt, egy T7600 jó lett volna bele (asszem ez a max - csodát tett volna a teljesítményével). Egy SSD-t is elbírt volna.
-
Vladi
nagyúr
Le a kalappal a kis gép előtt.
Nekem is van egy, használtan vettem, de az az érzésem, hogy ez a gép elpusztíthatatlan!
5+ éves, de lazán megy 2-2,5 órát az aksiról. Cipeltem vagy 1,5 évet, de szinte sehol karc. A zsanér meg olyan, mint egy random zsír alsó kategóriásnak. -
lacuspapus
tag
Köszi a cikket, jó kis olvasnivaló volt, így kora délután. Talán volt bennem némi nosztalgia is, mert akkortájt 2005-2006, ha jól emlékszem, vendégeskedett nálam pár napig egy ilyen IBM masina, amire azt mondta a haverom, hogy k...va drága vigyázzá öcsém...
Vigyáztam is kb. 3-4 napig, aztán ment vissza hozzá... -
_Smooth
senior tag
Vagány masina.
Nekem egy Lenovo X230-asom van. Itt az összeszerelés minőség már bőven hagy kivetni valót, de amúgy az eddigi legjobb notim. Ha pedig hordozható eszköz kell, akkor egyértelműen csakis egy ilyen (bár alapvetően PC+tablet párti vagyok, csak munka miatt volt szükség notira).
A 12,5" bőven elegendő útközben, strapabíró, rendkívüli üzemidő és kiváló teljesítmény. Hátránya nincs! Irodában dokkoló és egy 24" monitorra van rákötve +bill+egér, így majdnem egy PC.
A böszme, nehéz, lassú, alacsony üzemidejű hulladék notebookokat (amiket jellemzően olyanok vesznek, akik csak otthon használják), fel kéne gyújtani. Szégyen azokat mobileszköznek, noteszgépnek nevezni. -
modeller
aktív tag
"T530 az csak annak lesz etalon aki nem látta a régieket..."
Családban van T61, T500, T400, T530, igy van némi összehasonlitási alapom, messze a T530 a legjobb.
T500-ból volt amelyik lyukacsos bill-es volt, az enyém pl nem olyan volt, kb rá is állhattál, meg se reccent, pont ugyanolyan volt mint a T61-é. T530 detto, bár ez már szigetes, de ez is tökéletes minőségű.
-
BalaNce87
addikt
Én egy T61-et nyúzogatok. Olcsósítva vettem kb 3 éve cégtől leselejtezve.
Elég lassúcska már de annyira jó a keyboard és az egész összerakás, hogy nem szívesen adnék túl rajta.
A mai üzleti széria közel nincs ilyen jó minőségű. Nyikorgás, zörgés, gyorsan kopó billentyűk... -
yerico
senior tag
Szeretem az IBM / Lenovo gépeket, de csakis a business szériát. Amúgy egy jól összerakott gép el tud ketyegni 10 évig, ha vigyáznak rá. Nekem Acer Travelmate ketyeg még 512 RAM-mal és Celeron M-mel, még 2003-ban vásároltam. A lényeg, hogy jól volt megtervezve, összerakva.
Amúgy tény, hogy az eddigi gépeim közül az IBM és utódai jöttek be a legjobban, tetszik a szögletessége, hogy nem a látvánnyal akarja magát eladni. -
Chaser
legenda
Nem úgy értem. Nézd meg a billzet hátulját, full lyukas a T500 szériának, T60-ban alig van. Ha megfogod az 500-asét sokat hajlik, T60-é éppenhogy.
Egyébként 3 féle volt
NMB, Alps, Chicony. Ez T500-ban is megvan, minőségi sorrend is ez.Jól kibactam magammal, minden NMB-t eladtam, nekem nem maradt
szerk: Tim82: De igen, meglazul. T510-é már jó. Pár k huf bayről és 1-2 évig feszes
Már akit zavar.
-
zdanee
őstag
T60nak is kétféle billentyűzete volt. Volt a hagyományos ollós, az elég jó volt, de az etalon amin külön sapka van, azaz az olló mechanikának van egy belső sapkája és arra jön a gomb. No, az tényleg elnyűhetetlen, és egyszerű tisztítani, nem sérül a mechanika, amikor leveszed a gombot, tehát gond nélkül mehet az összes gomb a szappanos vízbe. Még jó, hogy T400-ig kompatibilis vele
-
Chaser
legenda
430-ra panaszkodtak hogy throtlingol.
T530 az csak annak lesz etalon aki nem látta a régieket...
T500-at nem tudom ki mondta konzumernek. Ami bibi van vele, azokba már könnyített billzetet raktak, olyan lyukacsos mintha szét lőtték volna. Épp ma néztem meg T60 billzet mellett - ugye kompatibilisek -, ég és föld. De lehet orvosolni T60 billzettel. Zsanérját meg elqrták, T510-nél már jó volt. Ott viszont a hűtés nem tud annyira hangtalan lenni és a vga sem lekapcsolható. Meg az az ocsmány rücskös pad, azt ki találta ki?Billzete nem rossz, lyukacsos T500 szintet hoz, T60-é jobb.
-
szekerkaa
csendes tag
válasz
scarbantia #76 üzenetére
Igen, ez ismerős, én is elkezdtem upgradelni. Először az SSD, majd wifi kártya, majd HDD bay (így 128 SSD + terás HDD), majd kicseréltem a PC CARD aljzatot, mert nekem nem volt express card (ebay, valami 4-5e), amibe ment egy USB3-as express kártya. Alatta meg a jó öreg cardbusos 3G megyen.
Mivel videót nem renderelek, nekem ez egy tökéletes gép most.Folyton szemezek egy dokkolóval, de az már öncélú volna (eddig is az volt
), az akksi upgrade meg nem vonz, "nomádkodni" ott az Air.
-
scarbantia
aktív tag
Jó kis gép ez, én is hajtok egy ilyesmit. Ha valaki ragaszkodik a 15"-os IPS panelhez, de kell neki a nagyobb teljesítmény, akkor érdemes egy 14.1" 4:3 T61(p) alaplapot szerezni bele. Nekem is egy ilyen van jelenleg, a Lr-ot, és egyéb Adobe programokat egész jól viszi.
Majd egyszer lehet írok róla, csak még nincs kész, jelenleg így néz ki:
- T60p ház, T61p alaplap, T61p hűtés
- 15" UXGA(1600x1200) IPS panel
- T9500 processzor, 2.6Ghz, 6MB L2 cash
- 8GB RAM
- 100GB HDDAmi hátravan:
-64GB X25-E SSD, +500GB HDD
-Crystal HD videó dekóder
-W/T500 halk hűtőventilátora
-ExpressCard 54-es CF kártyaolvasó (valakinek nincs eladó???)
-3G modem
-Panasonic 9 cellás akku-kijelző továbbfejlesztése, vagy QXGA panel(2048x1536), vagy szélesebb spektrumú háttérvilágítás, esetleg mindkettő
Így is elég jól elvagyok vele, de azért majd ha lehet építgetem még.
Leginkább kijelzőfronton akarok még jobbat. -
orion1025
őstag
Én is csak csatlakozni tudnék ahhoz a táborhoz, akik még mindig elég nagyra tartják az ominózus gépezetet.Engem már jó régóta megfertőzött az IBM vírus, azóta erről az ösvényről csak egyszer tértem le szerencsére, az is pillanatnyi elmezavar volt valószínűleg...
-
szekerkaa
csendes tag
Az idén tavasszal vettem egy T61p-t. 1900x1200 egy vállalható hardverben 50ezerért? Nekem mnukára etalon, és elég is még egy darabig. Persze, az SSD jár neki.
+n-es wifi (2500 Ft), amihez sajnos custom bios kell, de megyen.
Szóval 1900x1200, plusz 120 megabites speedtest wifi 50ezerért egy netes tartalomkezelőnek bestbuy
-
modeller
aktív tag
"Bír is, T7600 mehet bele max. Nem túlméretezett, hanem business class. Ami a mai utódjairól már nem feltétlen mondható el."
Ehhez képest a T530 i7-el(!) hangtalan, csak ha odarakod a füled a szellőzőnyiláshoz érezni, hogy motoszkál valami. Ez pont ugyanolyan massziv business class, mint a régebbiek. Atomerős, 16 GB ram, SSD stb, de mégis hangtalan, nagy akkuval 7-8 órát(!) elmegy. Nagyon el van tévedve aki lenézi...
Érdekes ezek a vélemények, a T500 idején még csak a T60-as széria volt az igazi thinkpad, az 500 már szar konzumer, ma meg a T500 a nyerő és az újabbak a szar konzumerek.
Pár év és a T530 vagy 540 lesz az etalon... -
-
adam12221
tag
Jó cikk let gratulálok.
Nekem is van egy ilyen T60 -am, csak szegény sajnos halott...
x1300 -as ATi GPU -valszerelték, de meg se nyikkan. Most helyette egy R60e -t használok azt is romjaiból támasztottam fel, de nem tudok róla rosszat mondani.
T2300, 3GB DDR2, 80GB Sata HDD, GMA950 tuning driverrel, mindenre elegendő, amire használom (youtube 720p simán megy, az 1080p -nél már van néhol pár akadás) , és a kis GMA nem hajlamos meghalni!
A billentűzet meg... *-* Ezek még igazi gépek voltak, nem fényes műanyagdarabok. Ami pedig nagyon teszik, az a ThinkLight. Az a barátságos sárga billentyűzetvilágítás nagyon szimpatikus.
-
Petya1981
tag
válasz
freestailo #39 üzenetére
Nekem volt egy GERICOM ugredelve egy 8600gt vga-val laptopom ami a IDE csatoló felülettel rendelkezett és tettem bele egy ILYEN ssd-t és csalódtam benne.
Egy sima vinyóhoz képest elkezdtek a youtube videók szaggatni amit előtte nem vettem észre. Lehet, hogy én voltam láma....
Nekem egy végül EZ hozta meg a megoldást. -
elmepocok
tag
Profi cikk, elég részletes, esetleg még a hűtés zaja és a hőmérsékletek érdekeltek volna, mert valahogy a manapság kezeim közé kerülő ultramodernkevesetfogyasztó hardverrel szerelt gépek mindig hangosabbak és melegebbek a T400-nál.
-
Francia91
veterán
Helló!
Itt van a Windows 7-es (32 és 64 bit) ATI driver T60-ra!
Ez már a módosított, hogy Win7-re is gond nélkül települjön -
macskea
őstag
Hát elég sok szakdolgozattal találkozom, és nem gondolom hogy egy ilyen irománynak bármilyen szinten is értékmérője lenne az, hogy miben írtak. Kardinálisabb kérdés, hogy a diákok 70 százaléka egy oldaltörést nem tud rendesen beállítani, nem hogy mondjuk címsorokat. A tipográfia huszadrangú. Nem tudom hogy mondjuk például King mostanában miben ír, de szerintem a "művek" "élvezhetősége" szempontjából pont lényegtelen. ;-)
-
akaido
addikt
Üdv!
A T60-ast millen op.rendszerrel prószáltad?
Azért kérdezem, mert w7 alá nem tudom az x1300-as gyári (honlapi)drivert felpakolni egy kolléga t60-as gépére. Van erre a w7 x1300 noti vga driver problemre megoldás(a w7 alap vga drivere megy csak).
szerki: közben kiderült a w7 a t60-ason nem támogatott. A t61-es már o.k.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Köszönöm szépen a tippeket. A dokkoló már megvan, ilyenkor nincs is baj, csak ha viszed valahova és mondjuk rádugnád egy tv-re hdmi-n keresztük. A lejátszót szerintem kipróbálom majd
Fú ezt a kártyaolvasós tippet nagyon köszi, utánajárok aztán akkor majdnem kész az örökmasina
-
Francia91
veterán
-
Garyka
tag
Nekem egy R500-as gépem van, 5 éve használom, egy igazi igás ló. egyszer olyat borult az asztalról, hogy azt hittem ketté tört. Azóta is hibátlanul működik.
-
druzil
tag
Jó lett a teszt
Nekem egy t61-em van, és szeretném fejleszteni. Akarok venni egy ssd-t, a mostani 80-as merevlemezt meg betenném a dvd helyére, mert soha nem használom. Mennyit dobna rajta sebességben az ssd? Megéri egyáltalán? kb 10 ezer lenne egy új 32 gb-os ssd, meg egy bay caddy -
bambano
titán
a valódi helyzet az, hogy a publikációt gyártók zömét, lásd office2k3 userek, nem érdekli, hogy amit kiad a kezéből, az tipográfiailag szemét. továbbmegyek: nem is tud róla. még tovább megyek: akik ezeket az anyagokat valami módon megrendelik, bekérik, azok se tudják, hogy amit kérnek, marhaság.
a mennyiségi érvelésre pedig a legyek a válasz.
-
Francia91
veterán
Jol jarsz egy T500-zal, elhiheted. En T60p-rol valtottam, nagyon elegedett vagyok vele, foleg most, hogy szinte maxra fejlesztettem
Irtam is rola tesztet, jovo heten megjelenik Logout-on
Hutese elkepesztoen jo /hatekony es iszonyu halk egyszerre/, a HD3650 meg pont eleg nekem. Ha akkuido kell, vagy nem kell kraft, akkor meg hasznalom az Intel-t, filmezni azzal tokeletesen lehet 1080p-ben, kozben passziv a hutes, nem megy a venti -
Akar vi is eleg lehet, ami elfut a regi 600x-en is 64MB memoriaval. Ettol fuggetlenul par mazohistan kivul senki nem fog nekiallni tex-el irni.
Amit irsz az emberek 0.1% erti, nem is hallott rola. Amikor arrol irok, ami szerintem tenyleg erdekes, akkor altalaban 2-3000 olvaso van. Most 2 ora alatt tobben neztek meg.
Mezga Aladár: Nem lekapcsolt kepernyovel mertem, bekapcsolt wifivel. Termeszetesen a kulonbozo frekvencia skalazas mukodik. Lehet 1-2W elteres is a mero eszkoz miatt, de mivel mindent ugyanazzal merek osszevetesre tokeletesen alkalmas.
Annyit emlegetitek a T500-ast, hogy kezdek kedvet kapni egy cserehez. A 3650 egy eromu az X1300-hoz kepest.
-
Chaser
legenda
CoreAVC-vel T2400+intel gma950-es T60 kb az összes nálam járt 1080p mkv-t gond nélkül vitte. Anno Francia91 mestertől kaptam a tippet
"Nem is gondolok a cserére, ha netén mégis akkor az nálam nem a sebesség miatt van hanem:
- kártyaolvasó kár, hogy lemaradt
- hdmi-nek is örülnék"Ez már a T500 kiváltsága. T61-eken SD reader van, de digit kimenet még nincs. T500-on meg az összes TP-n nincs HDMI, DP van ami kb ua. csak más alakú foglalatban, ezután nem kell jogdíjat fizetni, HDMI után igen. De 2504-es dokkolóval a T60-nak lehet DVI-je, onnan meg egy konverter a HDMI.
Kártyaolvasót egyébként expresscardba tudsz tenni olyat is ami nem lóg ki. Nekem usb3+esata kártya megy oda. -
Nekem is egy T60 az otthoni fő gépem X18-M SSD-vel, 3GB rammal, teljesen megfelel számomra a sebessége mindennapi használatra.
Az összeszerelési minőség, a billentyűzet elrendezése és minősége a mai napig nagyon tetszik. Amikor a kezembe kerül egy-egy felső kategóriás elitebook vagy dell, néha meglepődök a fejlődés irányán.
-
Mezga Aladár
veterán
Gyanús nekem a tesz, fogyasztással kapcsolatos része.
Az ölemben levő t60 15.1 4gb ram 500 gb vd black x1300 radeon 1400x1050 ips panel minimum fogyasztása, konnektorból mérve 9-10 w. Kikapcsolt monitor és wifi, minimum a cpu és a gpu frekije. Ha mérsékelt fényerővel wifivel használom akkor 15w átlagot mértem. Bár a különbséget okozhatja a cpu, it t560-as van. a t2500 az előző generáció. Arra meg gondolni sem merek, hogy nincsenek nálad telepítve az energiagazdálkodással kapcsolatos driverek. -
N.GÁBOR
aktív tag
Gratulálok az íráshoz, nekem tetszik!
Már több mint két éve én is egy T60-ast nyúzok.
- 1400*1050-es kijelző
- 3 giga ram
- x1400-es ati
- 500-as sshd
- új aksiEgy jókora dell monitort hajt meg és gond nélkül lejátssza a a legtöbb videót és még olyan 20 fület is bír.
Nem is gondolok a cserére, ha netén mégis akkor az nálam nem a sebesség miatt van hanem:
- kártyaolvasó kár, hogy lemaradt
- hdmi-nek is örülnékAmúgy tökéletes gép!
-
bambano
titán
a rendesen megírt szakdolgozat és az office2k3 kifejezések ütik egymást. (ennél jobban már csak a rendesen megírt szakdolgozat és a szakdolgozat kinézetével kapcsolatos kari elvárások ütik egymást...)
de nem gond, mert a latex meg a vim tényleg elmegy t40-en is, saját tapasztalat. -
Tim82
félisten
Én ennyiért IPS-es T60-at vettem utoljára, T7200 CPU-val és 2 GB RAM-mal. De alapvetően én sem vennék/ajánlanék már T60-at, a 3 GB limit és DDR2 miatt - kivéve, ha IPS kijelzős darabról van szó. (Amúgy tényleg sikerült azt írnod, hogy a bővítések áráért már T400-at lehet venni, de ezek szerint elírás/véletlen volt,
)
Chaser: akkor is azt írtad, hogy láttad.
freestailo: [link] [link] [link]
Remélem, kielégítő válasz, kb. ez a legjobb lehetőséged, nem érdemes IDE/ZIF csatlakozós SSD-kkel szórakozni: drágábbak, lassabbak, nem tudnak TRIM-et.
-
Ha rendesen meg akarsz irni egy szakdogat beillesztett kepekkel, kepletekkel, akkor szukseged lesz egy modernebb programra. Mondjuk egy office 2003 vagy valami libre office megteszi. Egy T40-en is el lehet ossze lehet hozni, de kb a T60 az, ahonnan kenyelmesen futhat bongeszo es mas program is a hatterben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
freestailo #39 üzenetére
Igen, de van olyan is, ami ZIF csatlakozós, nem IDE-s.
-
Chaser
legenda
16:10 még elmegy. 16:9-et is megszoktam de jó volt visszaváltani. 16:9 után meg a 4:3 volt nagyon idegen
Engem a mai 15.6" HD panelektől ver ki a víz. Még ilyen ocsmány, színtelen, 0 betekintési szöges förmedvényeketráadásul persze pwm-es led vezérléssel, hogy folyjon ki a paraszt szeme...
-
fokukac
nagyúr
én konkrétan a 4:3-as képarány miatt tartom még mindig a T60-asomat.
Annyival jobb rajta bármit csinálni (a filmnézésen kívül), mint a mai kis keskeny 16:9-es kijelzőkön, hogy az szinte elmondhatatlan. (ahányszor az ölembe veszem a bnőm notiját, azt érzem, hogy erről leloptak 5 centit!)Annak ellenére elmegy mindennapi böngészgetésre, hogy 6,5 éves...
-
bacsis
Közösségépítő
Köszönjük a bemutatót, nagyon igényes, minden részletre kitérő, és naaag-nagy respect érte
de....de...
Ezen megakadt a szemem:
egy szakdolgozatot simán meg lehet rajta írni.
Ezt pont te írod? azt hiszem iylen célokra már 20 éve is tudtunk számítógépeket használni -
voyager4.4
senior tag
Én még 1 R szériás Tp-t nyúzok
Imádom, bár sajnos csere lesz előbb utóbb, mert az 1,5ös cerka már igencsak halovány és akkor finoman fogalmaztam (bár még pihekönnyű linuxokkal életben tartom
)
Fájni fog a váltás
-
zdanee
őstag
Még egy tízest rászán az illető és már egy-két T400 is beleesik a szórásba. DDR3-al, erősebb ATi kártyákkal, WXGA+ felbontással, és P8600-as CPU-val, ami már az ULV i5 és korai i3-ak teljesítményét hozza. Fun fact: a T60-nak van billentyűzetvilágítása (Fn + PgUp).
-
Chaser
legenda
SATA megy a T60-ba is, tehát ebből a szempontból mindegy T400 ellenében. T400 viszont nagyon hűvös és extra halk mint a T500. Na meg már tud hw-es flasht, 45nm cpu, ddr3. De 1280-as kijelzővel nagyon hitvány, 1024-es T60 sokkal szebb..röhej. Meg itt már ugye elérhető a cam, 3g, van akinek fontosak. De retrora meg alap dolgokra nagyon jó a T60, a maga bűbájos 4:3-as képarányával
Ha odajutok én is írok róla egy cikket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már inkább egy T400-at vennék, azokba SSD-t (vagy inkább HHD-t, az jobban megéri) is könnyebb szerezni. Amúgy a hűtés az tényleg erőssége ezeknek a gépeknek, értelmes emberek tervezték. Erre akkor jön rá az ember, ha ki kell takarítania pl. egy HP Pavilion gép hűtését, mert folyton túlmelegszik. Egy TP-n kiveszem a billentyűzet 5 csavarját, máris tudom takarítani a hűtést, amire nem jellemző a koszolódás. Egy Pavilion gépen meg szét kell bontani a gépet, ha hozzá akarsz férni bármihez.
-
Chaser
legenda
Bír is, T7600 mehet bele max. Nem túlméretezett, hanem business class. Ami a mai utódjairól már nem feltétlen mondható el.
szerk: Francia91: Nekem is volt T2400-től T7600-ig minden
T60-ból mindent végigjártam ami létezik, csak T60p maradt ki. T61p-m viszont volt.
FPR-es palmrestet kitől vetted T500-ba? Jöhet pm-be
hiányzik hogy nem tudok belépni krómba az ujjammal
-
Graphics
Jómunkásember
A hűtés minősége, az szép, eléggé túlméretezett. Nagyobb procit simán birna.
Akarok ilyen gépet, kis SSDvel, netezni
-
Chaser
legenda
Nálam abból 1-2 db járt. '5-ös 1024-esből sem sok. 15-ös IPS-ből volt sok. amikor megláttam az elsőt a többi nem érdekelt. Bár T14-esből is az első példányom 1400x1050 volt de közelébe nem ért a kijelző az IPS-nek. Az utolsó ami nálam járt teljesen újszerű volt, patika külső-belső, 100%-os zsanérok...a csúcson kell befejezni
De egy 14-est lehet beszerzek hordozni, bár akkor már x200.
-
hallador
addikt
Az utolsó IBM ThinkPad! Én is elfogadnám újban!
Sok sikert hozzá.
-
Chaser
legenda
Hiszem amit látok
Tegnap éjszaka filmeztem rajta...hát hmMegvan a T60 IPS utódja végre. Hw-ben az már nekem nagyon szűkös volt, meg a T500-hoz képesti magasabb zaj és hőmérséklet is zavart. Előbbi ha csend van itthon, utóbbi meg nyáron. Na de ez most megkapja a magáét
első project T9600 beszerzése.
-
freestailo
őstag
Egy T41-et nyúzok még mindig, most lesz 10 éves lassan a gép. Érdekelne hogy használ -e valaki ilyen gépet IDE SSD-vel!? Egymagos 2 ghz-es proci és 1,5 giga ram van benne amúgy. Valamit kéne má rajta ápgrédelni, de nemtom hogy mit. Alap dolgokra netezni, és officeozni használom,de láthatóan/hallhatóan a winyó a leggyengébb láncszem...
-
Tim82
félisten
Az alap bennük lévő Intel 3945abg is dual band-képes.
(Amúgy ezeket én is cseréltem N-es wlan kártyákra,)
A T60-am 70%-os kondíciójú akksival kb. 2,5-3 órát, a Z61p-m (ami gyakorlatilag egy T60p WUXGA felbontású kijelzővel) 90%-ossal kb. 3-3,5 órát bír. (Mindkét akku 9 cellás Panasonic.)
-
pokers
senior tag
-
bambano
titán
ezekben még vót' anyag... egy csomó olyan melóm van, amire ennél gyengébb gép is elég lenne, viszont a masszív, elpusztíthatatlan minőség fontos.
az az űrrepülő felszállás érdekes, mekkorát bólint a repülő, mikor a hajtóműveit beindítják, de a gyorsító rakétákat még nem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, ilyen masinával kezdtem meg a ThinkPad szériát.
Jó kis gép volt, még a Minecraft is elfutkosott az Intel IGP-vel, persze nem túl magas fps mellett.
Azóta két T400-am volt (van). Mindegyik megkapta a maga Linuxát, öröm volt használni őket.
-
Chaser
legenda
Annyira ritka, hogy 10+ volt nekem már belőle
T41-42, T60, azon belül 14-15", x1300/1400, 1024/1400, T61 4:3 14", T61 5:4 15", T400, T500 - most már LG panellel is
-, T510 volt a legújabb. Kicsikből x61t, x200, x200t, x201. Kb végig is jártam már ami érdekel. Még jó lenne bezsákolni egy butterflyt
-
Tim82
félisten
T7200 10k körül kifogható, 2 GB DDR2 5k körül, 15k körüli áron nem kapsz T400-at. Vagy ha úgy értetted, hogy T60 + T7200 + 2 GB RAM árban kb. egyenlő egy leharcolt, nagyon alap, 2*1 GB RAM-mal szerelt, 1280*800-as felbontású paneles T400-cal, úgy persze igaz lehet.
Számomra viszont egy ilyen T400 nem nyújtana érdemben többet a T60-nál. Barátnőmnek vettem tavaly év elején egy T500-at, az masszív és jól felépített noti, de nem érzem érdemben gyorsabbnak a T60-amnál hétköznapi használatban (T60: 3 GB RAM / SSD / T7200 / X1400 vs T500: 8 GB RAM / SSD / T9400).
Francia91: én egyedül a 3 GB-os RAM limitet érzem igazán terhesnek.
-
Francia91
veterán
Az én T60p-mben Intel T7600-as és ATI FireGL V5250 volt, a Modern Warfare 1-et és War Thundert még szépen lehetett játszani rajta, egyedül a maximális 3 Gb RAM és a HD támogatás hiánya volt az ok, hogy leváltsam T500-ra
-
x1400-as 1400x1050-es paneles gep itt van mellettem karnyujtasnyira, de csak 2.5G memoriaval.
Amennyiert belapatolod az procit, memoriat, annyiert veszel egy T400-at, ami jo par evvel ujabb, jobb a kijelzoje stb. Ezert irtam, hogy anyagilag nem eri meg. Ettol fuggetlenul a T60 szerintem a legjobban sikerult szeria.
-
Tim82
félisten
A Radeon X1300 mellé nem csak a tesztelt példányodban volt 64 MB VRAM, hanem mindegyik X1300-as T60 esetében.
Voltak T60-ak X1400-zal is, ott 128 MB VRAM és 128 Mbit-es sávszél jellemzi a VGA-t (szóval ezekben pont duplája az X1300-nak). (Persze mind X1300-nál, mind X1400-nál van HyperMemory.)
Érdemes beletenni 3 GB RAM-ot szerintem (1 + 2 GB-os modul), egy SSD-t, esetleg egy T7200 vagy T7400 CPU-t és még évekig jó lesz. Jelen pillanatban is egy T60-ról írom ezeket, kb. 2 éve ez a fő gépem, érzékelem a korlátait, de még mindenre jó, legfeljebb vannak nála újabbak/gyorsabbak is.
(Ezen a gépen amúgy még a 2008-ban megjelent Dragon Age is játszhatóan elfut pl.
)
Egy szép, 15", UXGA IPS paneles T60p-t persze elfogadnék helyette.
-
Van az is a kornyeken, de amugy ritka allatfajta. Egy 600-al kezdtem, azota a szeria minden komoly valtoztatasabol van egy. T2x, T30, T4x (ebbol tobb verzio is), T60, T61, T400 es most egy T430. (Ezeket mind honapokig, evekig hasznaltam, ami csak par napig volt nallam az megtoltene egy kulon irast.) A T60 volt a leginkabb utes allo. A t42p is jol birta, vegighurcoltam a fel vilagon, csak elojott a szokasos VGA forrasztasi betegseg. A 600e-m is meg mindig megy, az is elpusztithatatlan.
A T430 hatalmas csalodas. Mar a T400 is gyengebb volt mechanikailag, de ez nem egeszen egy ev utan kezd szethullani, a kijelzo konkretan lotyog a fem zsanerokban, a kamera csalen all... A billentyuzet elrendezese sem az igazi.
Ha erdekli a tarsasagot, akkor elkezdhetem letesztelni oket idoben visszafele haladva.
-
Bumburka
csendes tag
Emlékszem 2009 ben egy Turion 2ghz es X1270 en szerelt laptopon toltam ki a Half Life 2 őt...1024x768 ban , a minimum fps 30 volt a max 50....csuda egy élmény volt az 1,6 os celeron M ,meg via chrome 9 után
-
young78
tag
2002-ben egy használt TP600-al kezdtem, aztán T21, T41, most már majdnem 4 éve van meg a T60, lassan lassan majd jöhet a T400 is
Mindet használtan vettem, végül is a 12 év alatt elköltöttem egy új gép árát
-
opeter87
senior tag
Nagyon jó cikk és nagyon jó gép. Én egy T400-at használok (RAM és SSD upgrade volt) így szerintem az is ki fog szolgálni engem még évekig.
Kár, hogy az új TP is elmentek consumer irányba... -
Francia91
veterán
Jó masina! Nekem 15,4"-os T60p-m volt, imádtam!
Sajnáltam is eladni, de családtag váltotta, egy T500-as -
_JD
csendes tag
Pont a múltkor gondolkoztam azon hogy ha a T60 vagy T61 vázát licecelné valaki és beletervezne egy modern közép/felső kategóriás hardvert lenne biztosan egy vevőjük
.
Nem mintha az új Thinkpad széria nem tetszene, de azért sok volt a "költségoptimalizáció"
-
Chaser
legenda
Etalon gép
Ez volt a 2. TP-m. T41 vagy 42 után, akkor szerettem bele a zöld ledekbe, a csiklóba - na jó abba sokkal hamarabb de gépen addig nem láttam
-, a TP sw-ekbe, hogy minden egyben van. Sajnos a maiak már nem ilyenek.
Rengeteg TP-m volt az első óta, néha átnézek más gyártókhoz de mindig vissza találok. Jelenleg egy T500-at upgradelek fel kicsit, az egy jó darabig lesz. Már lenovo égisze alatt készült de rendben van.
Ha tudsz szerezz be egy 15" 1400x1050 IPS paneles verziót, T60-ból az a tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bitcoin topic
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest