Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz cuccos19 #130 üzenetére

Oprendszertől független a HDD kapacitás kezelése, szóval ne aggódj, Elementary OS-re ugyanúgy vonatkozik, amit írtam.

Windows-on is az szokott lenni inkább a gond, hogy 2 TB fölött már GPT-t szoktak javasolni, az a particionálás pedig nem UEFI-s (tehát az utóbbi 2-3 évnél régebbi) gépeknél problémás lehet. Ebben a Linuxok konkrétan jobbak, ott - azt hiszem - nincs ilyen gond, régebbi gépeknél sem.

SSD miatt nem kell whitelist-mentes BIOS. Egy 5400rpm-es vinyónál, ráadásul Linux alatt, sokkal gyorsabb lesz SSD-vel a gép. A kezdő Linux-osok topikjában egyébként pont most zajlik egy diskurzus Linux és SSD viszonylatban, ráadásul Ubuntu-alapon 1:1-ben jó lesz Elementary OS-re is, amit írnak (trim belövése, ilyenek).

T60-nál kb. az az SD olvasó a lehetőséged, azért, mert az a szabad foglalat gyakorlatilag egy mini PCI-e sínre drótozott belső USB csatlakozó, eddigi tapasztalatok alapján "valódi" mini PCI-e dolgok, mint DVB-T tuner, Broadcom Crystal HD gyorsító és hasonlók nem mennek vele. Ahhoz viszont valóban kell a whitelist-mentes BIOS.

Én általában USB 3.0/eSATA Express Card-ot szoktam tenni az Express Card-foglalatba. PC Card-ból meg van sokféle, ugye az régebbi szabvány. SD kártyaolvasót ritkán szoktam látni eBay-en, de pl. CF olvasó nekem is van, normál SATA (nem eSATA) portbővítő kártya, USB 2.0/Firewire portbővítő kártya is, meg mobilnet modem is.

Az emlegetett réz hűtésmod ajánlott (én nem csináltam meg anno), de úgy képzeld el, hogy mindkét oldalára kell hűtőpaszta és úgy jobban elvezeti a hőt, mint az eredeti gyurmaszerű anyagú hőelvezető lapka. Amúgy sajnos ez ilyen, a Radeon X1400 fűt rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés